САЩ удариха в Ирак с хеликоптер ”Апачи”

САЩ за първи път нанесоха въздушен удар срещу обекти на групировката "Ислямска държава" в Ирак с щурмови хеликоптер "Апачи", съобщи Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - САЩ удариха в Ирак с хеликоптер ”Апачи” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

един американски хеликоптер свърши повече работа от всички самолети на Путя за 6 месеца. Срам и позор :))))

Щерев ( нерегистриран ) 14.06.2016 11:27 . 'Без намесата на САЩ нищо добро не става. НО! Както през ВСВ руснаците ще откраднат почестите..ха.ха Ако не бяха САЩ тогава в Москва да говорят немски илил японски..ха.ха ' щерев, жив да те оплача, шереев! за това викаш всяка година на 9-май немският канцлер си стяга дрешките в едно куфарче и заминава не за Вашингтон, ами за Москва? че тази година и американци ходеха да маршируват пред Путин.

"12. Само регистрирани потребители могат да публикуват коментари в извънработно време."-правила на ДИРа. Нали беше нощна смяна дежурство одобрено от рускато посолство . Вече си в почивка. Айде бегай..

Американците тихо и кротко без лицемерни и просташки хвалби за несъществуващи победи Трепят командирите и най радикалните ядра в ИД!От самолетоносачи които руснаците не са способни да построят от подвидници от дронове,от свръхтехнологичните F-22.Набелязват,анализират и ликвидират! А Путин....простее със показване на руската военна немощ със технологии от ВСВ и простаци военни!

ъхъ, да-а-а. я като си толкова осведомен, осведоми ни какво става с ал-кайде? нея уж клинтан я би, даблю буш я разгроми, а обонго доуби напълно с всичките стелтове-мелтове и дронове-мронове. и изведнъж- 30 000 ал-кайдисти от фронта ал-нусра в Сирия. та я пак да ни обясниш как стана това?

Да те осведомя,че ал-кайда играе кьочек на голо с руската огъжейна и наркомафия!Американците и там трепят успешно кратунковци в Авганистан и Пакистан.Както знаеш ликвидираха и брадатия козел бин Ладин!А от путинформбюрото слушаме за мними победи и удари главно по жени и деца с гравитационни бомби от голяма височина!

Много филми гледаш пич. И Осама го хвърлиха на акулите нали....

Без намесата на САЩ нищо добро не става. НО! Както през ВСВ руснаците ще откраднат почестите..ха.ха Ако не бяха САЩ тогава в Москва да говорят немски илил японски..ха.ха

Щяха да се поздравяват с хайл хитлер сега на червения площад.

Вече започнаха да говорят, че са били освободили Сирия от ИДИЛ - отново лъжа и замаскирване на подкрепата за един сатрап и диктатор като освобождение.

Скоро да очакваме паметник на "руския освободител"..ха.ха

Русия е име, узурпирано от московците. Те не са славяни и въобще не принадлежат към индо-германската раса. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече. Карл Маркс до Фридрих Енгелс, писмо от 1865.

Млъкни бе махленски тюфлек,че ако ни посочат и другите неща които е писал Маркс,ще трябва да се пенсионирам тука... Егати телетата работят при мен,егати телетата.....

дето броди из Европа или Мордохай скитника.

Аааа, Курнелия и сие още му се кланят.

Циркаджии ...

Явно нещата са на живот и смърт. Щом лично чичко Сорос се налага да си управлява марионетките. Най-после е свършил парите.

Шшшшшт! Има скрити тук-таме за пенсия де....

"шест нападения, извършени от руската авиация между септември до ноември (т. е. за два месеца), в които били убити около 200 цивилни."-Чичко ви Сорос не избима цивилни и не напада чужди държами!

Жертвите не са важни. Важното е да се стреля. Как само шест нападения? Защо нападения? Ние се отбраняваме!

ВЕрно е,не избиМам... Изпращам други за тая работа.....

Ама чужди държаМи,нападам и то лично... Особено когато ги фалирам и си слагам кървавата печалба в джоба!

Не ме слушат вече,не ме слушат..... Казах им аз,че след като срещу Русия са достатъчни четири батальона,срещу ИДИЛ стигат двама войници с колело..... Те па цели два хеликоптера изпратили! Разхищение,разхищение.....

гръмнали една джипка

защо мълчим за гладните бунтове във Венесуела? Може би е по-голяма новина от използването на военен хеликоптер за военни цели.

наистина ли си мислиш че ни интересува какво става във Венецеула? Имаме си доста по-големи проблеми по-близо- визирам довлечените ни 'бежанци' които колят по улиците във Франция, изнасилват по улиците в Германия и които ние трябва да заселваме в празните български села

Интересува ни! Венсуела заема важно място в руската душа.

А ЗА НАШИТЕ АМЕРИКАНЦИ В КУБА ? ... 3.5 МИЛИОНА /САМО ТАЯ ГОДИНА СЕ ОЧАКВАТ :)))

Мадуро пръв приятел на Путина..ха.ха

До вчера всичките путлерасти му викаха евала. Оттървал се от капиталистическия гнет и тръгнал към светлината! Сега мълчат на.рани.

Ирак като държава го разсипаха преди няколко години щото имали неутронна бомба или нещо такова беше. И като са поели "риск" не са ли знаели колко е голям тоя риск или просто се фукаме. Най-сетне какво точно е направил тоз хеликоптер "Апач"-избил е 50 радикални ислямисти ли? Техника за милиони доларе не може да свърш работа колкото един интегриран мусли. Егати глобалната империя егати чудото!

Браво на САЩ. Не са като Руската армия която завчера изби сумати цивилни на паразар в Сирия.... Бой по терористите, там(в ИД) има хиииииииляди руснаци.

Ще ме уморите бе,ще ме уморите!! Да не видя повече форумец да се подиграва,че цент и половина на коментар дето давам на моите тролове е малко! "Паразар".....Егати бизнеса и НПО-тата,ще излезна в пенсия,не издържам повече.....

руски бойни самолети са убили най-малко 17 души при бомбардировка на пазар в източната провинция Деир ез Зор. Това съобщава Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Ройтерс. Атаката е извършена над град Ашара, който се намира на около 60 километра югоизточно от провинциалната столица Деир ез Зор. 8 деца са сред загиналите. Очаква се броят на загиналите да нарасне, тъй като има много тежко пострадали, уточняват от центъра.Международната правозащитна организация е изследвала шест нападения, извършени от руската авиация между септември до ноември (т. е. за два месеца), в които били убити около 200 цивилни.

от статията разбрах, че бойните хеликоптери Апачи могат да се използват само в мирни условия или за стрелба срещу абсолютно невъоръжение цивилни, защото иначе тяхното използване представлява високо ниво на риск за храбрите и непобедими американски пилоти. само да попитам- ако едни чалми с по едно РПГ са заплаха за тези хеликоптери, къде сте ръгнали да се емчите на Русия?

друга медия, в която да я има тази новина и така поднесена.

викаш и Ройтерс са Путиноиди?

Наскоро забелязах по пътя за Бургас (където има пристанище) 10 камиона натоварени с верижни бронетранспортьори, съвсем новички, с калъф отгоре. Те обаче НЕ бяха на Българската армия! И охраната беше цивилна! Пита се в задачата закъде ще бъде пратена тази техника? За САЩ, Франция, Русия? Или Украйна? А може би Сирия и Ирак??

В Украйна, да бие путлеристите. Доволен ли си?

Първо ще пробват веригите върху кратуната ти! Твоят принос към демокрацията!

Знаеш ли кой държи бургаското пристанище Росенец и защо не важат българските закони там?

Кога ли ще дойде ден да ви съдим платените путеноиди че разузнавате и следите воената техника на НАТО и Българската армия и предавате информацията на вражеска Русия(справка тн на лъжата и тя снимаше). Това че не сте ходили в казарма и сте дезертирали от там както вашия хулиган белокос вожд не ви защитава и нямате депутатски имунитет.

Цели два хеликоптера, от които само единият е стрелял! Невероятна мощ са впрегнали САЩ в "борбата" си срещу ДАЕШ!!! Най-вероятно са провели наказателна операция срещу не контролирана от тях въоръжена банда...

*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам "Използването на бойни хеликоптери е значително повишаване на равнището на риск, поеман от американските сили" БУХАХАХАХАХАХХААХХАХАХАХАХАХАХАХАХА ЗАЩО МИ СКРИХТЕ КОМЕНТАРА БЕ СОРОСИ ?!?!?!

Че то там има ли болници на "Лекари без граници"?? Какво тогава са атакували ФАЩ с цял хеликоптер? Със сигурност не приятелите си джихадисти.

Да ударят и наглите путлеристи.

Ми да ударят.....И После Володя няма да остави и мокро петно от лудите крави....Ще ги смаже за отрицателно време:)

Ще смаже късашката си сянка. Както с гръмнатия от турците самальот.

Володя това,Володя онова......ех селски зомбирани роби,само за вас бащица и тояга ви оправя за това така го любите а се питам защо ББ не обичате като и той е навсякъде и каквото каже....явно сте само руски лизачи на задници!!!!

Абе,какви ги пишеш тука бе а? Да Земат форумците да го разберат буквално и да ни чупят кокалите ли искаш? Все на вятъра ми отиват парите бе,все на вятъра... Поне,ако спечели Путин ще му излезна с номера,че дебили като моите няма в природата и че работех за него за да срина авторитета на запада... Ще се Фане,няма как.....

Ясно стана че когато се намеси Русия ,нещата взеха обрат във войната срещу и.д.Всичко последващо е една голяма реклама на "апачите"

Айде сега... Това на снимката не е "АПАЧИ",а "АПАЧИ LONGBOW",което означава,че се правят на герои като казват,че се излагат на риск! Пълни глупости... При този модел,ударите се нанасят от цели осем километра разстояние,като е достатъчно да се открие само "питата" над перките.Останалият хеликоптер,може да остане скрит зад скала,възвишение,дърво,сграда или дори камион.... Освен това е "fire and forget",което означава,че е достатъчно да се открие за няколко секунди,колкото да "заключи" целта и да стреля! Да ни кажат,кака ще видят джихадистите тази "пита" от цели осем километра разстояние и ако все пак успеят,с какво оръжие ще ударят?Кое по-точно тяхно оръжие има такава далекобойност?И дори да имат такова,как ще уцелят цел с размерите малко по големи от футболна топка,откриваща се за 3-4 секунди? Пак ни занасят,за да се правят на герои тия...:):)))) Кой не знае,че когато не са сигурни,че врагът не може да отговори на техните действия - просто не си мърдат задниците и изпращат самолети да бомбардират от 10 километра височина?:):))))))

Като гледам на ИДИЛ и Джихади Джотата им е през оная работа за това нещастно Крапачи....Щом спокойно си трепят гейове по клубовете в Краваристан!

Тази новина е типичен пример за евтина пропаганда от първата до последната буква. Реално то е едно голямо нищо, но и Дира я пуска. Явно американските граждани и тези в Европа трябва да виждат ентусиазма на САЩ в борбата с ИД. Но вместо това виждат масови убийства. Как пък една статия не направиха с анализ на Запад защо САЩ и марионетното правителство в Ирак допусна ИД да се разрасне и да завземе толкова територия и нищо смислено не правят. За Сирия да не говорим.

вместо апаче могат да пуснат или безпилотен самолет или едно безпилотно апачи, и риска се свежда до нула.

В същото време РФ използва: Ту-160, Ту-22М3, Су-24,25,34,30,35, КР Калибър НК, КР Х101, Ми-35,38, Ка-52.... Почувствахте ли разликата???

В същото време САЩ избиха над 3000 ИД войници. Над 25 лидера. А Русия 4600 цустерни. Да има разлика.

Лудите крави избиха само два булдозера..И едно детско колело триколка! Нищо повече! Виж дадоха 500 милиона долара, за да обучат 5 бойци на свободната несирийска колаиция..Които ги няма вече:) Само това постигнаха..Освен взривяването на детски градини, училища, сватби и погребения и болници на Лекари без граници!! В това са добри лудите крави!

Моето момче,колко пъти да ви казвам тука,че трябва да лъжем с финес? ОчевАдните лъжи крият опасности за нас... Хората не издържат вече на дебилизмите ни и ще ни шамарят на края-внимавайте малко....

Проблема е, че САЩ създадоха лидерите на ИД. И дано поне наистина са ги убили а не както "убиваха" Осама няколко пъти. Каквото и да е станало САЩ пак ще си създадат нови лидери терористи когато им притрябват. Това е лошото.

"Използването на бойни хеликоптери е значително повишаване на равнището на риск, поеман от американските сили" ХА-ХА-ХА! Е.ах ти жалките смешници...е.ах ти армията, е.ах ти чудото...нямам думи просто...Те какво искат - да викнат на идилеца "бум" и оня сам да си умре ли?!? Е, наистина, не са като "лошите впиянчени москалци"...

Москалците ги свалят туркините

Какво да ти отговоря на злобния и тъп коментар - нерде Ямбол, нерде Стамбол...говорим за мъжеството на бойното поле, при битка с врага...но ти явно хал хабер си нямаш какво е това...евроге.ски натовецо - краваролизач...

"Целта не е да умереш за своята родина, а да накараш кучия син да умре за своята." У. Чърчил.

Абе, братя американци, вече колко години стана имате военно присъствие в Ирак и резултата е... пълен хаос и разруха.

А такааа САЩ - великите! Нанесли удар видите ли! А Русия все лошо прави! Ха ха ха Медии купени - продажници!

Абе мръшляци нещастни!! Руснаците са задействали десетки бойни самолети и хеликоптери които изриват Джихади Джотата от ИДИЛ..А лудите крави се хвалят пред целия свят.... с една щайга! Баси жалкарите!

Изриват фекалите на Путин

Те самите кравари са орити над глава в фекали:) Затова 5 години всички им се подигравят че са гръмнали само едно колело триколка на ИДИЛ :) Ххахахахах А да не говорим че клецат самите луди крави и в америка кат завчера в гейклуба а?:) Така че лудите крави папат фекали, и то с кеф:)

Ухааааааааааааа..Цял един..хеликоптер!! Е това е сила! Хахахахахахах

Ами сила е, тоя хеликоптер е недостижим за арабелите.

Не четеш колега, то в статията си го пише - "Използването на бойни хеликоптери е значително повишаване на равнището на риск, поеман от американските сили. Самолетите са недостижими за оръжията, с коите разполагат джихадистите, но същото не важи за хеликоптерите, коментира преди повече от година анализаторът Кристофър Хамър, бивш офицер от ВВС на САЩ." НЕЩО ДА КАЖЕШ?!?

Кажи го на оня иракски фермер, който 2003 година свали Крапачи с джепане Лий Енфилд от Първата Световна Война:)

ВИНЕТУ И ТОЙ Е ОТ ПЛЕМЕТО АПАЧИ..... ... ВСЯКА ГОДИНА УБИВА ПО 25 000 БЪЛГАРИ ... ДЪРЖАВНА СТАТИСТИКА :))

Нали знаеш, че Винету е дело на германец който чак към края на живота си е посетил САЩ? Разбирам, че си прост ма новината касае САЩ а не България. Но пък ти пак се събуди подмокрен и с името на Борисов на уста. Вземи си сложи една негова снимка до леглото та да не ставаш толкова подмокрен.

1944 - 7.5 МИЛИОНА 1989 - 10 МИЛИОНА 2016 - 7 МИЛИОНА + 1 МИЛИОН ИМИГРАНТИ .... КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ В БЪЛГАРИЯ ?

Сащ ,някой хубав ден ще им стъпи войнишки ботуш в страната и ще се навоюват веднъж завинаги!

AH-64 Апачи (AH-64 Apache) е американски боен вертолет, разработен от компанията Хюз Хеликоптърс (Hughes Helicopters) в началото на 1970-те г., днес основен боен въртолет на американската армия.

Това да не са ти руснаците, та да жулят с техника от 70-сетте. Търговската марка може да я има от 70-сетте, но моделите търпят развитие.

яко те е полазил теб... Не,че не е така спрямо развитието,а просто най подходящи за това са руските оръжия защото поначало се правят с такава "философия"-дебил недоклатен...:):)))))

като го удариха с хеликоптер "Апачи"- кръстен на изтребено племе индианци.Те го удряха Ирак та се не видя.Има ли държава дето не са я удряли от Япония та до Сирия.Има ли такава държава?

"Поредната каубойска "пропаганда"-хеликоптер "Апачи" най-вероятно ще охраняват терористите от ИДИЛ от ударите на иракските кюрди. Така както каубойските хеликоптери охраняваха ислямските и албански терористи и главорези в Македония,преди години по време на разпаления от комбойския режим конфликт в Македония."

Страхливците бомбят със самолети неточно цистерните от 10км височина, а смелите влизат в бой с войниците с хеликоптери с риск да бъдат свалени.

Страхливците нападат с хеликоптери, а смелите разминират Палмира, военни на терен насочват ударите на авиацията. Такива ми ти работи .....

Колко ИД водачи уби Русия? Ха ха ха ха.... аре мисли преди да пишеш.

Смешници?

Уважаеми форумци! Вече повече от 13 год. Ирак е окупиран от САЩ. Всички очаквахме тая държава да стане нещо като американски щат в Близкият Изток. Нещо като еталон за подражание, във всяко едно отношение. А какви са причините това да стане точно така, нека всеки сам отговори за себе си. Войната още не е завършила и едва ли ще завърши скора. КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР, ЖЪНЕ БУРИ.

Някои сеят със Су-та от безопасно разстояние. Други точно по целите от близко. Странно защо едните не жънат. А може би сеят само на приказки.

Абе и Русия беше окупирала доста народи в Азия и Европа по един или друг начин/ и продължава/ , ама ти за това не се досещаш избирателно. Хайде, стига с тъпа пропаганда. Не желая да имам господар, който и да е той!

БРЦК

Не беше Русия , а СССР. И в момента няма окупирани народи. Я виж колко военни бази имат извън федерацията - 2. А щатите колко имат ? 2000 ? У нас имат 'само' 3.

САЩ унищожаваха древни ценности в Ирак години преди ИДИЛ. Такъв хеликоптер Апачи сме виждали мирно и кротко да съпровожда джиповете на ИДИЛ....

И къде, и кога ти лично си виждал как такива хеликоптери съпровождат джипове на ИДИЛ? Защо си написал "сме виждали", след като със 100% гаранция не мож разпозна такъв хеликоптер? Кои сте тези "сме", дето сте виждаЛИ? Аман от дебили!

След като не можеш да си намериш дадено нещо в интернет, за какво въобще ме питаш? Бегом в първи клас!

АЗ ЛИЧНО съм виждал записи в ю тюб, снимани от джихадисти от ИДИЛ, на които се виждат конвоя от тойоти и хеликоптер "апач" /явно на ВВС на САЩ, че то други там с такъв хеликоптер не разполагат.../, който ги съпровожда и после подминава на разстояние 30-50 метра, вместо да ги опука с прав огън..."апачът" е доста разпознаваем като силует, не мислиш ли???

заради 20 убити в Орландо, ще гризнат дръвцето 20000 в Ирак. Заради шепа радикализирани нещастници ще страдат всички араби.