Южна България - наводнена, язовири и реки преливат

Задействан е Националният план за защита при наводнения за областите Хасково, Смолян, Кърджали и Стара Загора. Заповедта е на премиера Бойко Борисов, съобщи БНР. В Хасково и Кърджали вече бе обявено бедствено положение, а в Хасково и Смолян е обявен код "червено".

Обратно в новината

Коментари - Южна България - наводнена, язовири и реки преливат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се запише в билията.Втория потоп е тръгнал от България.

Стига с тия неоправдани забележки за правописните грешки! Всички знаете, че те се получават при транслакцията. А дори и да има такива от пропуски в обучението по български език, то е е чак толкова важно. Мисленето на хората е по- важно оттова кой как пише. И аз мисля, че сегашното правителство се справя със задачата си блестящо. Колкото и да не е угодно на някои хора това е истината. Ако не друго поне навря в миша дупка и яко разтрепеа мартинките на тия, които възвеличавате от миналото. Браво и дано все така продължават! Бедствия винаги е имало и навсякъде по света. При такива случаи е по-добре да помагат всички, а не само да чакат Борисов и Цветанов.

Негово Величество ЧОВЕКЪТ масово изсича гори,по всякакъв угоден за нему начин унищожава природата-е как тя да бъде в унисон с човечеството.

пишеш с правописни грешки драги ми смехурко

И всичко това при условие, че синоптиците бяха предупредили за интензивните валежи и беше близко до ума, че ще има и обилно снеготопене, а когато започнем да се информираме за прогнозата за времето от CNN (както предлага министър Дянков), просто не ми се мисли какво ще бъде. :-(

Не съм комунист, но едно не може да се отрече, че преди 1989 г. наводнения в такива размери нямаше, защото язовирите изпълняваха основната си функция - да пазят от наводнения, а не бяха приватизирани рибарници. Разбира се и държавата изпълняваше функциите си - да поддържа дигите на реките в добро състояние, а сега като няма държава - Така ще бъде!

popov

Не си комунист, но това не означава, че не си прост човек. При комунизма нямаше наводнения, нямаше режим на водата, нямаше режим на тока, нямаше и интернет. Е във вестник Работническо дело имаше само новини за победите на другарите и на спортистите. Аха, имаше също така и вестници Младеж, Народна армия и Земеделско знаме, в които също нямаше наводнения и... вода.

дабе а кога се удавиха воиниците вав варбица,и тогава ли намаше наводненя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами те се удавиха след 1989 г.

Национален щаб под ръководството на Цветан Цветанов?! Няма ли подготвени хора в тази държава? Как може един прост физкултурник да ръководи подобна спасителна операция? Не съм чул в Европа и Северна Америка ръководството на подобни мисси да се възлага на неподготвен човек.

Бавно и полека Борисов отива към 60% на следващите избори. . . Нормално е да вият и пищят КОМУНОИДИТЕ. Защото това, което прави Борисов, досега не е виждано по географските ни дължини. И няма как да не бъде оценено от хората. За известно време част от хората можеш да заблудиш. Но всички постоянно не можеш да лъжеш. Господ ни е дал рецепта - по делата им ще ги познаем. И когато фактите говорят, дори КОМУНОИДИТЕ, най-накрая, ще замълчат! Неминуемо!

Това, което прави Борисов, досега не е виждано по географските ни дължини?! Егати тъпотия. Той да не се казва Мао Дзедун? В нормалните страни има специални екипи за тази работа, а задачата на Бойко и обкръжението му да направят всико възможно подобни неща да не се случват. Сега и Бойко и Цветанов използват човешката трагедия за поредна PR акция.

АКО БСП УПРАВЛЯВАШЕ В МОМЕНТА НЯМАШЕ ДА ВАЛИ СНЯГ И ДЪЖД И НЯМАШЕ ДА ИМА НАВОДНЕНИЯ.

За сведение на мераклиите за управление на държавата в България има 3000 язовира за напояване , водоснабдяване, енергодобив и промишлени нужди.Но те могат да се експлоатират и подържат от образовани хора не от сегашните първенюта.

минаха 2 години от както се започна управлението на некомпетентното правителство на бб и резултатите са налице-каде спа нончето досега=нали са много знаещи

костов е виновен................

ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРИИТЕ ЗА ПРИРОДНОТО БЕДСВИЕ В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ.КАКВА Е ТАЗИ ЗЛОБА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ХОРА УМИРАТ.ПРИРОДАТА ВЕЧЕ НЕМОЖЕ ДА НИ ТЪРПИ И НИ НАКАЗВА.А НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ.ОСЪЗНАЙ СЕ НАРОДЕ.ТАКА ДО НИКАДЕ НЯМА ДА СТИГНЕМ.

...за борба със снегонавяванията при зимни условия. И да не се излагаме пред света. В Германия например публично се тревожат вече, че в България хора умират от студ!...

А представяте ли си, че освен наводнения, свлачища и т.н., има и множество сондажи за извличане на шистов газ...

Моля,Българският червен кръст да проведе акция за събиране на дрехи,медикаменти,завивки и други .Няма да помагаме само чуждите народи.Църквата да покаже своята обич към самаряните си .

Стига с това хленчене и мърморене, бе, комундета! Положението е направо отлично: е дъждът спира, водата намалява, удавили са се само десетина комунисти, разчистено е място за много молове и шосета по пътя на пороя, полицията е на място и парира усилията на комундетата и терористите да дестаблизират плановете разчистване на терена.

Що за глупости си изписал? Хора са загубили живота си, животните са се издавили, къщите и имуществото на хората е унищожено -това е страшна трагедия за тези български семейства, нека не пишем глупости, а ако има възможност наистина да им се помогне, да се дадат координати, иначе другото е пустословие.

ти си ненормален тип - само болния ти мозак може да роди тези глупости

Нали имаше прогноза, че ще вали много дъжд, че снегът ще се топи при плюсови температури? Защо нищо не се направи като подготовка? Олизахте софийските улици да не се подхлъзне Клинтънката, а обикновените хора кучета ги яли. Ако и кучетата не са се удавили вече. Всичко така се прави в тази държава. Всичко за София, всички пари в София, метра, заплати, пътища. А ние в Прованса да умираме ли? После се чудите защо всички бягат към София, ако междувременно не са избягали в чужбина.

Не всичко е за София. След снега, който падна за последните дни града е непроходим. Не вярвайте на официалните глупости. Изчистили що годе 4 булеварда, но останалата част е ужас. А всички плащаме данъци. Не всичко е за София, а за онези на жълтите павета. Те дооглозгват това, което остана след разграбването на държавата последните 15 години.

... ти майна си се подвел..Какви улици са чистени? По кварталите си е красическа зима с над педя сняг. Сега Хилари бе тук за 5/пет/ часа. НЕма да оставяме жената да убие времето в буксуване из преспите. Панимайш?...

точно така от кога се знае,защо не се издигнаха диги и не се пусна от водата поетапно,знае се от една седмица

Има една Дирекция "Води" в МОСВ и един Директор, който не знае защо е там!

Само не разбрах.... ? как Цецо "вътрешния" командва операцията и едновременно поднася цвтя на рождения ден на Вяра Анкова? Той да не е Батман да прелита - ту тук ту там.

Някога когато започваха валежи и топене на снеговете в рисковите язовири имаше денонощно дежурни ,но сега е по-важно да окрадем парите , а не да дадем работа на специалисти.Раздадохте язовирите ,а кой контролира как се съхраняват ,къде са клаузите ,че се правят по няколко проверки в годината и който не изпълнява предписанията мусе отнемат и в затвора

Тоя е къде къде по-смел ама жена му не го е пуснала

тази стена била пробита още през 200ш г. и от тогава до днес (когато стана белята)-цели 5 г. не се е намерила институция-държавна или общинска, която да предотврати бедствието!!! срам и позор!!!

Не знам какво имаш предвид, докторе с това "пробита", но микроязовирите (със земно-насипни стени) се ИЗВЕЖДАТ от експлоатация точно по този начин - ПРЕКОПАВА се стената, така, че ДА НЕ ЗАДЪРЖА вода. Това вече не е язовир... . Така беше и в Цар Калоян. Друг е въпроса, че се намират юнаци, които засипват пробива и отново завиряват тези локви. Обаче това ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЯЗОВИР! Така беше и в Цар Калоян, само че там язовирите бяха два и горния беше бракуван. Там обаче брата на кмета (от ДПС тогава) го беше направил на рибарник... . Проби се горния, водата се изсипа в долния (също препълнен, по онова време) и двата заедно се изсипаха в града ... .

... Природата не търпи партийни тикви. Ако ще и балки да са.

Абе не знам, що за хидроинжинери се иззказват тук, но язовирите със земно-насипни стени са си добри, стига да се прави ежегодишна профилактика и ремонти, ако е необходимо. Ама то това не се прави вече 20 години. Още през 1991 г. се каза, че на нас не ни трябват язовири и напояване и до сега и 10 лева не са дадени в тази насока. Може би си спомняте, че сметната палата отказа да подпише одита на министерството на земеделието, защото от активите му липсваха 12 големи напоителни язовири. Иначе земно-насипните стени може да се ремонтират, но това е специфична работа и може да се ръководи само от специалисти, ама тях вече ги няма. Не може всякакви строителни фирми и фирмички да извършват ремонти. Това са пари на вятъра.

скоро избраната за областен управител на Хасково изказа благодарност на г-н ПРЕМИЕРА! Хора се давят, късат се едиги на язовири и реките заливат села и градове, тя с подмазвачество тръгнала да се застрахова. За Цар Калоян подмазвачи от НИМХ се подписаха за измислено огромно количество валеж, за да оправдаят управници и концесионери на язовир. Кой отговаря за този язовир? Кой е следял за здравината на стените му, за количества вода и изпускането им? Тръгнали с Кугари-те, за които предварително знаят, че няма да помогнат за спасяване на хора. Защо тръгвате тогава? В единия се возят цветан, мирослав и боко.

Никое зло не идва само.Дойде Килари Клинтън, а след нея и потопа.

Да направим пункт за набиране на дрехи и храна по всички градове. Нека всеки помогне с каквото може.

с две ръце гласувам за идеята, браво!

В ТАЗИ НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ .С МНОГО ЧОВВЕШКИ ТРАГЕДИИИ ЖЕРТВИ-КЪДЕ Е ОБЕДИНИТЕЛЯ НА НАЦИЯТА-ПРЕЗИДЕНТА РОСЕН ПЛЕВНЯТА?????? СЛЕД ПРОСТОВАТИЯ ЖЕЛЮ БЕ КОНЯ,ПРЪВ НАТОВЕЦ ,ЛЮБЕЩ АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ НО ПРОДАЛ ПАИСИЕВАТА СВЕТИНЯ- "ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБОЛГАРСКА" НА ВИЗАНТИЙЦИТЕ,ПОСЛЕ БЕ АГЕНТА ГОЦЕ,ОБИЧАЩ ЦИГАНИТЕ И ТУРЧЕЕЩИТЕ СИ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ,ТОЖЕ ОБИЧАЩ НАТО И САЩ-ПОДАРИЛ ИМ 4 ВОЕННИ БАЗИ БЕЗПЛАТНО.. СЕГА НА ХОД Е НОВИЯТ Т.Н.НЕМСКИ ВЪЗПИТАНИК-ПЛЕВНЯТА,КОРИФЕЙ ВСЕХ НАУК.. НЕКАДЪРНИЦЕ,ПРЕДАТЕЛИ,СЛУГИ НА НАТО И АМЕРИКА.....ДОЛУ !

Ако искаш ще направим теб президент, само си изключи Caps Lock a. Ако не знаеш как - попитай.

и беше 2012 година............

По-скоро станаха 20 години безкрайни грабежи и злоупотреби от всеки докопал се до власт. Сегашни и предишни все е тая.

Тъй като има прогноза, че в следващите 24 часа в този район ще паднат 30-50л/м2 валежи, то ситуацията е критична! Ако стане беля със Студен кладенец не ми се мисли какви могат да са последиците! А и състоянието на десетки малки язовирчета е като на този язовир в Бисер! Дано да имаме късмет...

Няма как да стане беля със "Студен Кладенец! Големите язовири все още се стопанисват от НЕК....

Абе защо нищо не се съобщава за Харманли? Там водата е стигнала до центъра на града!

... ще пратят екипи отвсЕкъде...

СЛЕД КИЛЪРИ ХЛИНТЪН БЕДСТВИЯ И ВОЙНИ

Ако някой не ти е казал че си прост, то аз ти го казвам.

БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ ВСЕКИ ДА СЕ СТЕГНЕ И ДА ПОМАГА С КАКВОТО МОЖЕ НЯМА МЯСТО ЗА РЕВОВЕ И БЕЗМИСЛЕНИ ДИСКУСИИ ПРИЗОВЕТЕ ХОРАТА ДА СА МОБИЛИЗИРАНИ И ДА НЕ ИЗПАДАТ В ПАНИКА И ВСЕКИ ДА ПОМАГА Я СЕ СТЕГНЕТЕ ВСИЧКИ ТОВА СИ Е ПРИРОДНО БЕДСВИЕ..... ГОРЕ ГЛАВИТЕ И ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА СЕ ОПЪЛЧИМ НА СТИХИЯТА ДА НЕ СЪМ ЧУЛ ПОВЕЧЕ ЗА ПОЛИТИКА И ПРОСТОТИИ - ХОРА ЗАГИВАТ ....

ВСИЧКИ МЪЖЕ ДА СЕ ОТЗОВАТ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ И ПОМОЩ ....

.... избраните с директен вот на изборите..

Първата умна приказка в този форум! Да сте жив и здрав!

Браво! Наистина да почнем който с каквото може да помага! Дрехи,храна, ако трябва и хора по къщите си ще подслоним. Дай боже,повече такива хора, като вас!

точно така! стига джафкане и делене, хората в тия бедстващи райони имат нужда от помощ.

Къде се покри Роска, президентино??? Специалисте тесен по регионите...

В Бълхария трябва да има жертви, за да се вземат мерки - мозъчетата на политиците не стига, за да прецени, че трябват превантивни, а не спасителни акции ! От повече от месец се знае, че тази зима ще е тежка и никой не си мръдна пръста. Също така ще бъдат изненадани и че пролетта снега ще се стопи и пак ще наводни села и вероятно ще има жертви. Защото ни управляват необразовани политици, които са се обградили с послушна и некадърна паплач !

Браво! Една умна приказка! Така си е!