Коментари - Откриха опасния фипронил и в български яйца | Днес.dir.bg

Откриха опасния фипронил и в български яйца

За първи път български производители на яйца са уличени в употреба на забраненото вещество фипронил.

Обратно в новината

Коментари - Откриха опасния фипронил и в български яйца | Днес.dir.bg

Коментари

може би някой иска да ликвидира родното производство и да внесе от другаде или администрацията развива дейност или просто ще вдигат цените драстично

дали са ги пуснали и в кварталните супермаркети на областния град

малко по малко... закуска яйца с фипронил обяд телешко 20годишно и за вечеря народното събрание ЕйЧ Ди на ви е сладко изберателю

а, бе не минаха и 2-3 месеца и Българската агенция по безопасност на храните направи "откритие" ....

В момента си погледнах в хладилника същите скапани яйца купени от кауфланд Враца. Нали бяха само в София. Лъжци гадни сте цялата държава.

В Кауфланд- Бургас ,Меден Рудник са на промоция.За късмет не съм ги ползвал, отивам да им ги върна. Яйцата са "Хоризонт" 6 бр. на Консорциум Агробизнес АД партида 04183812 до 15.09.17.

Африканският съюз и съюзниците ни докара БГ до НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ В СВЕТА.

и яйца няма да ям тогава. пилешкото отдавна го спрях

Тези яйца бяха на промоция във Фантастико миналата седмица(от 07-09 до 13-09-2017). 6 бр Л-размер за 1.59лв. Доста хора са си накупили, да видим дали Фантастико ще върнат парите на клиентите. ЛИДЛ обявиха. че ще го направят.

Българино, пази си яйцата! Защото опасността дебне от всякъде!

Преди месец БАБХ казаха, че в България няма яйца с фипронил. Сега каква излезе? Употребата на фипронил било практика, ама нямало кой да каже на БАБХ и те блажено си дремели. Кой знае още колко тайни не знаят горките.

какво очакваш от БАБХ ....,когато преди повече от месец гръмна скандала в Европа за фипронила , те правеха проверки как е етикетиран зехтина.....много са назад във времето....

Сорос???

С животинските продукти хората консумират големи количества полови хормони, антибиотици, консерванти, оцветители и други химикали. Не разбирам защо толкова се шуми около това относително безвредно вещество.

долен лъжец, "относително безвредно вещество" било, какво ти е образованието бе, глупак?!

и защо не са изети от търговската мрежа както му е реда щом са опасни, всичко вносно беше изметено! нещо гнило има тук, ББХ играе някакви игрички, смърди на мръсни търговски войни

А що в Русия продължителсниостта на живота е по-ниска?

от много щастие

това е геноцид и тероризъм - смъртни присъди за тези изроди, тровещи нас и децата ни!!

а за чернобил що мълча?

ти явно си се продал за трол за 30 сребърника, но и ти и децата ти ще умрат от този геноцид, грижи нямаш!

Сега, да си кажем и това- НЯМА как да гледаш една сюрия пилета, накачулени едни върху други в гадни тесни бараки, а да не ти се налага да ги обработваш с отрови с/у паразити. Индустриалното производство на храна изисква използването на химия с/у всякакви паразити, бактерии и т.н. Ако днес забранят един препарат, утре ще е друг. Безопасна химия фактически няма. А отглеждането на био-храна, и то чиста, е трудоемко, изисква много знание,време и внимание, затова е скъпо. ПП Лудиямакс- пробвай да си пръскаш животинките с обикновените препарати, които ползваш, но в хомеопатично разреждане- до 4С.

то тия дето са яли само био-храни, не е имало индустрия и природата е била чиста, спортували са гонейки прячката, са живели 30-35 години - мерси!

бъркаш примитивното с био-модерното .различни са

Био-Мио глупости на квадрат. Като отида в магазина и погледна нормалните храни и "био" храните много често не виждам никаква разлика, даже си личи че са еднакви. Само че едните имат стикър и се продават по-скъпо. Ех парата ще съсипе света!

Анализирайки фактите,най-вероятно е да се е случило следното: 1.В заповедта от БАБХ на контролните органи беше даден срок от 28.08 до 12.09 да принудят всички собственици на регистрирани животновъдни обекти с кокошки-носачки да вземат проби от всеки животновъден обект и да ги изпратят до лабораторията на SGS във Варна за изследване за фипронил.Пробите трябваше да бъдат взети в присъствието на инспектор от БАБХ.Изследването трябваше да бъде заплатено от производителя. 2.По-големите производители са направили това почти веднага,НО...много малки производители са се ослушали,защото в тениите системи за самоконтрол няма заложено вземане на такава проба и са написали декларации,че не са използвали фипронил,а и са се стиснали за 180 лв/толкова струва изследването/.Мърлячите от местните ОДБХ са приели тези декларации. 3.И трите ферми от Търновско са с общо управление.Шефчетата от БАБХ не споменаха и не уточниха,че : -не става въпрос за партиди,а за животновъден обект.Този обект може и най-вероятно е съставен от 7-8 птицевъдни сгради.Вероятно някои от сградите ЗАЕДНО с птиците вътре са обработвани с фипронил,някои може да не са.Може и всички сгради да са обработвани. -упрввителя е знаел,че е използвал фипронил и се е ослушвал до последно,преди да изпрати пробата-пробата най-вероятно е получена в лабораторията на 12.09,БАБХ вчера следобяд са били уведомени и днес бурята се е разразила.Пробата е изпратена в последният момент,защото са разчитали,че нивата на фипронила падат всеки ден по малко. -пробата е взета от пакетиращ център в нарушение на заповедта от БАБХ,а не от отделните ферми.

Сценария от тук натам трябва да е следният: БАБХ вземат проби от всяка сграда поотделно,изпращат ги за изследване.Яйцата се събират разделени и не отиват в търговската мрежа.В момента,в който излязат резултатите се разбира каква са я вършили.Замърсените яйца от обработените сгради заминават екарисажа,останалите заминават за търговия.Вземат проби от яйцата от замърсените сгради през няколко дни,след месец нивата на фипронил в кокошките намаляват,съответно и в яйцата и същите са отново в търговската мрежа.БАБХ НЕ МОГАТ да заставят производителя да си убие птиците и да ги закара в екарисажа,особено ако са млади стада,може да ги гледа и да си натрупва загуби,докато нивата на фипронил в яйцата не спаднат под 0,005 мг/кг.

Следващата забранена активна субстанция,която ще открият в яйцата ще бъде ,,амитраз".

Огледах си хубаво яйцата, не са с тези номера.....

Да, ама иде чикунгуня.

и тя е вносна, от Африка и Азия, тия пълчища които дойдоха от там, само един господ ги знае какви болести носят, тепърва ще се видим в чудо, не е само въпрос на комари, те някого трябва да ухапят за да носят тази зараза, че и други

кажи и на жената да ти ги огледа.

0,005 e границата на откриване, нормата е 0.72, стига ЛЪЖИ, яйцата са в норма и за това не се иземват от търговската мрежа. Някой мъти водата на тези хора да ги изкара от пазара!! пробутват наш човек

Нормата фипронил и фипронил сулфон е 0,005 мг\кг. Важи от 01.01.2017 за кокоши яйца. Тази която цитираш вече не е актуална.

Сега върви разчистването на конкуренцията с яйца от Иван Градуса с помощта на Порожанов и Найденов-мършата... Така че очаквайте скоро и сензации с ядрени яйца от Северна Корея в конкурентите на новозагорския

Немските и холандските яйчари да не би да са в схемата? леле, много мощни наще бе...

просто момента е удобен и не бива да се изпуска, в Германия беше 3-4 мг/кг пък няма умрели

:))))

В момента си погледнах в хладилника същите скапани яйца купени от кауфланд Враца. Нали бяха само в София. Лъжци гадни сте цялата държава.

Няма да се учудя и ако са внесени на безценица от Белгия или Германия и тука им слагат наш печат за да ги минат като български и ги продават с тройна или четворна печалба. За нашите олигарси здравето на хората е на заден план, важна им е печалбата.

не са, там без печат нищо не излиза

Макс, не разбра ли, че форума е пълен с хора, които живеят за да се страхуват. Те са родени за да се страхуват. Не им отнемай удоволствието да се пострахуват и от фипронила.

от фантастико, но май без кутията няма да ги вземат, а и бележка не пазя....

Точно поради факта,че всички производители разсъждават като вас, на пазара няма нормална храна, а боклук!

препарата е умерено токсичен, иска се само няколко дни карантинет срок, нищо тревожно няма в използвонето му осен истерията която се раздухва. Яйцата за които се пише по-горе са напълно годни за консумация - нормата е 0.72, а не 0.005. Някой разчества терена за свой човек.

3BG04001 Дар Банишора Надявам се да не изтриете коментара ...

Дир-ника ми изтри коментара,когато дадох списък на магазините продаващи отровните яйца ! Защо ли ?!

Айде се скрий, клакьор, платен трол смачкан! Оплю целия форум колко една отрова е по-добра за консумация от друга.

точно такива съм купила от фантастико.

Искам да знам колко партиди яйца са проверени за последните 5г? Имам чувството, че това ще е за първи път и се чудя, ако я нямаше тази фиеста в Европа нашата агенция дали изобщо щеще да провери нещо?

За БГЕКЗИТ с две ръце.

иби съ у гъзъ дъртако

Пределно ясно стана още от самото начало, че с този препарат се обработват помещенията на животните. Това не променя факта,че въпросното вещество е проникнало в крайния продукт. И защо така се напъвате да обяснявате на хората, че няма проблем. Да не сте случайно пряко засегнат от това, напр.производител?!

В случай,че както ти твърдиш,повечето решения за разрешителен режим се взимат на база защита на производители от определени страни,то ситуацията и без изход.

много просто - не яжте животински продукти, от които само ще се разболеете. Това е най-мръсната и експлоататорска индустрия в света, при която милиони животни биват убивани ежедневно без причина.

1.Причината е ясна - за да нахранят нормалните хора. 2. В растенията има много повече химия. 3. Твоето е болест, но още не си го разбрала. Лошото е, че ще се влошава, околните ще ти се подиграват, други ще те съжаляват, ще се вманиячаваш все повече, фикс идеята ще те обсеби изцяло. Ще почнеш да правиш простотии за да те забележат и т.н.

Много точна прогноза си направил. Единствено последното е вече невярно - простотията тя е написала по-горе, т.е. вече прави простотии за да се самоутвърди.

Стига глупости! Прилага се в безопасна доза за животни, които не са за храна. Идеята е елементарна. Ако един месец ядеш месо от животни, които иначе са третирани с безопасна доза, то дозата сумарно от незначителна ще стане фатална! Ако в едно яйце има ХХ концентрация, в омлет с 10 яйца ще е 10 пъти по-голяма!

защо не- яма информация в кои магазини??????

Важно е че има информация за кои партиди става дума. Те са напечатени на яйцата. Ако се дадат в кои магазини има, ще пострадат и съвестните производители на яйца.

Поне на 1 от яйцата трябва да има номер!

ха ха ха! Добрите (Кобрите) европейски практики на нашите Евро-комисари! ха аха ха ! колко народ изтровихте с яйцата и с яйчените продукти, а? колко народ изтровихте с млеката и с млечните продукти, а? Колко народ изтровихте с "евро-меатра" и с месата от "евро-фермоте у нас. а? ... колко? ако беше някой дребен нещастник досега да сте угърмели вселената! а сега когато става за отравяне на милиони българи си мълчите, а? затова целото МВР и целата прокуратура и целата съдебна власт - у панделата! ------ ЕС трябва да бъде унищожен!

На тебе много пъти ти е казано че мозъчето ти е = 00 или по друг начин казано, пълен кенеф ...... нищо няма да излезе от безмочъчните ти напъни !!!!!

Стига си писал глупости!!! Никой не иска да купува чуждите боклуци. НО: "Инсектицидът фипронил е забранен за ползване при животни, предназначени за хранителната верига в ЕС"

А защо пък сладоледът трябва да се прави с яйца? Може да е само млечен. Ама е по-скъпо, нали. А ако се прави само от сметана, както трябва да е всъщност- няма печалба за Бентли, язък.

а защо пържените яйца трябва да се правят с яйца?

Правя си сам сладоледа, затова веднага ти отговарям защо се слагат яйца. Дори с най-вискокомаслената сметана сладоледа замръзва при по-ниска температура, а като се яде изглежда воднист, все едно е правен от 1.5% мляко. Яйцата придават кремообразен вид и сладоледа замръзва по-добре. За да не слагат яйца, в купешките ги наблъскват с мазнини, нишестета, сгъстители, и така дори разтопен сладоледа изглежда повече на маргарин, отколкото на течност!

А вносните кой номер партида бяха, защото не си направихте труд да пишете. Защо ли?

за да пазаруваме нашите..дето са "качествените"

Имам купени пррди два дни от фантастико.

Хоризонт

:))))

ти ядеш повечето пестициди..;)

А ти не ядеш амониева селитра ,а само пиле "Дюк" и сигурно си жълт като него.

Европа нашата мечта, да ти го...

Коментари - Откриха опасния фипронил и в български яйца | Днес.dir.bg

Откриха опасния фипронил и в български яйца

За първи път български производители на яйца са уличени в употреба на забраненото вещество фипронил.

Обратно в новината

Коментари - Откриха опасния фипронил и в български яйца | Днес.dir.bg

Коментари

може би някой иска да ликвидира родното производство и да внесе от другаде или администрацията развива дейност или просто ще вдигат цените драстично

дали са ги пуснали и в кварталните супермаркети на областния град

малко по малко... закуска яйца с фипронил обяд телешко 20годишно и за вечеря народното събрание ЕйЧ Ди на ви е сладко изберателю

а, бе не минаха и 2-3 месеца и Българската агенция по безопасност на храните направи "откритие" ....

В момента си погледнах в хладилника същите скапани яйца купени от кауфланд Враца. Нали бяха само в София. Лъжци гадни сте цялата държава.

В Кауфланд- Бургас ,Меден Рудник са на промоция.За късмет не съм ги ползвал, отивам да им ги върна. Яйцата са "Хоризонт" 6 бр. на Консорциум Агробизнес АД партида 04183812 до 15.09.17.

Африканският съюз и съюзниците ни докара БГ до НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ В СВЕТА.

и яйца няма да ям тогава. пилешкото отдавна го спрях

Тези яйца бяха на промоция във Фантастико миналата седмица(от 07-09 до 13-09-2017). 6 бр Л-размер за 1.59лв. Доста хора са си накупили, да видим дали Фантастико ще върнат парите на клиентите. ЛИДЛ обявиха. че ще го направят.

Българино, пази си яйцата! Защото опасността дебне от всякъде!

Преди месец БАБХ казаха, че в България няма яйца с фипронил. Сега каква излезе? Употребата на фипронил било практика, ама нямало кой да каже на БАБХ и те блажено си дремели. Кой знае още колко тайни не знаят горките.

какво очакваш от БАБХ ....,когато преди повече от месец гръмна скандала в Европа за фипронила , те правеха проверки как е етикетиран зехтина.....много са назад във времето....

Сорос???

С животинските продукти хората консумират големи количества полови хормони, антибиотици, консерванти, оцветители и други химикали. Не разбирам защо толкова се шуми около това относително безвредно вещество.

долен лъжец, "относително безвредно вещество" било, какво ти е образованието бе, глупак?!

и защо не са изети от търговската мрежа както му е реда щом са опасни, всичко вносно беше изметено! нещо гнило има тук, ББХ играе някакви игрички, смърди на мръсни търговски войни

А що в Русия продължителсниостта на живота е по-ниска?

от много щастие

това е геноцид и тероризъм - смъртни присъди за тези изроди, тровещи нас и децата ни!!

а за чернобил що мълча?

ти явно си се продал за трол за 30 сребърника, но и ти и децата ти ще умрат от този геноцид, грижи нямаш!

Сега, да си кажем и това- НЯМА как да гледаш една сюрия пилета, накачулени едни върху други в гадни тесни бараки, а да не ти се налага да ги обработваш с отрови с/у паразити. Индустриалното производство на храна изисква използването на химия с/у всякакви паразити, бактерии и т.н. Ако днес забранят един препарат, утре ще е друг. Безопасна химия фактически няма. А отглеждането на био-храна, и то чиста, е трудоемко, изисква много знание,време и внимание, затова е скъпо. ПП Лудиямакс- пробвай да си пръскаш животинките с обикновените препарати, които ползваш, но в хомеопатично разреждане- до 4С.

то тия дето са яли само био-храни, не е имало индустрия и природата е била чиста, спортували са гонейки прячката, са живели 30-35 години - мерси!

бъркаш примитивното с био-модерното .различни са

Био-Мио глупости на квадрат. Като отида в магазина и погледна нормалните храни и "био" храните много често не виждам никаква разлика, даже си личи че са еднакви. Само че едните имат стикър и се продават по-скъпо. Ех парата ще съсипе света!

Анализирайки фактите,най-вероятно е да се е случило следното: 1.В заповедта от БАБХ на контролните органи беше даден срок от 28.08 до 12.09 да принудят всички собственици на регистрирани животновъдни обекти с кокошки-носачки да вземат проби от всеки животновъден обект и да ги изпратят до лабораторията на SGS във Варна за изследване за фипронил.Пробите трябваше да бъдат взети в присъствието на инспектор от БАБХ.Изследването трябваше да бъде заплатено от производителя. 2.По-големите производители са направили това почти веднага,НО...много малки производители са се ослушали,защото в тениите системи за самоконтрол няма заложено вземане на такава проба и са написали декларации,че не са използвали фипронил,а и са се стиснали за 180 лв/толкова струва изследването/.Мърлячите от местните ОДБХ са приели тези декларации. 3.И трите ферми от Търновско са с общо управление.Шефчетата от БАБХ не споменаха и не уточниха,че : -не става въпрос за партиди,а за животновъден обект.Този обект може и най-вероятно е съставен от 7-8 птицевъдни сгради.Вероятно някои от сградите ЗАЕДНО с птиците вътре са обработвани с фипронил,някои може да не са.Може и всички сгради да са обработвани. -упрввителя е знаел,че е използвал фипронил и се е ослушвал до последно,преди да изпрати пробата-пробата най-вероятно е получена в лабораторията на 12.09,БАБХ вчера следобяд са били уведомени и днес бурята се е разразила.Пробата е изпратена в последният момент,защото са разчитали,че нивата на фипронила падат всеки ден по малко. -пробата е взета от пакетиращ център в нарушение на заповедта от БАБХ,а не от отделните ферми.

Сценария от тук натам трябва да е следният: БАБХ вземат проби от всяка сграда поотделно,изпращат ги за изследване.Яйцата се събират разделени и не отиват в търговската мрежа.В момента,в който излязат резултатите се разбира каква са я вършили.Замърсените яйца от обработените сгради заминават екарисажа,останалите заминават за търговия.Вземат проби от яйцата от замърсените сгради през няколко дни,след месец нивата на фипронил в кокошките намаляват,съответно и в яйцата и същите са отново в търговската мрежа.БАБХ НЕ МОГАТ да заставят производителя да си убие птиците и да ги закара в екарисажа,особено ако са млади стада,може да ги гледа и да си натрупва загуби,докато нивата на фипронил в яйцата не спаднат под 0,005 мг/кг.

Следващата забранена активна субстанция,която ще открият в яйцата ще бъде ,,амитраз".

Огледах си хубаво яйцата, не са с тези номера.....

Да, ама иде чикунгуня.

и тя е вносна, от Африка и Азия, тия пълчища които дойдоха от там, само един господ ги знае какви болести носят, тепърва ще се видим в чудо, не е само въпрос на комари, те някого трябва да ухапят за да носят тази зараза, че и други

кажи и на жената да ти ги огледа.

0,005 e границата на откриване, нормата е 0.72, стига ЛЪЖИ, яйцата са в норма и за това не се иземват от търговската мрежа. Някой мъти водата на тези хора да ги изкара от пазара!! пробутват наш човек

Нормата фипронил и фипронил сулфон е 0,005 мг\кг. Важи от 01.01.2017 за кокоши яйца. Тази която цитираш вече не е актуална.

Сега върви разчистването на конкуренцията с яйца от Иван Градуса с помощта на Порожанов и Найденов-мършата... Така че очаквайте скоро и сензации с ядрени яйца от Северна Корея в конкурентите на новозагорския

Немските и холандските яйчари да не би да са в схемата? леле, много мощни наще бе...

просто момента е удобен и не бива да се изпуска, в Германия беше 3-4 мг/кг пък няма умрели

:))))

В момента си погледнах в хладилника същите скапани яйца купени от кауфланд Враца. Нали бяха само в София. Лъжци гадни сте цялата държава.

Няма да се учудя и ако са внесени на безценица от Белгия или Германия и тука им слагат наш печат за да ги минат като български и ги продават с тройна или четворна печалба. За нашите олигарси здравето на хората е на заден план, важна им е печалбата.

не са, там без печат нищо не излиза

Макс, не разбра ли, че форума е пълен с хора, които живеят за да се страхуват. Те са родени за да се страхуват. Не им отнемай удоволствието да се пострахуват и от фипронила.

от фантастико, но май без кутията няма да ги вземат, а и бележка не пазя....

Точно поради факта,че всички производители разсъждават като вас, на пазара няма нормална храна, а боклук!

препарата е умерено токсичен, иска се само няколко дни карантинет срок, нищо тревожно няма в използвонето му осен истерията която се раздухва. Яйцата за които се пише по-горе са напълно годни за консумация - нормата е 0.72, а не 0.005. Някой разчества терена за свой човек.

3BG04001 Дар Банишора Надявам се да не изтриете коментара ...

Дир-ника ми изтри коментара,когато дадох списък на магазините продаващи отровните яйца ! Защо ли ?!

Айде се скрий, клакьор, платен трол смачкан! Оплю целия форум колко една отрова е по-добра за консумация от друга.

точно такива съм купила от фантастико.

Искам да знам колко партиди яйца са проверени за последните 5г? Имам чувството, че това ще е за първи път и се чудя, ако я нямаше тази фиеста в Европа нашата агенция дали изобщо щеще да провери нещо?

За БГЕКЗИТ с две ръце.

иби съ у гъзъ дъртако

Пределно ясно стана още от самото начало, че с този препарат се обработват помещенията на животните. Това не променя факта,че въпросното вещество е проникнало в крайния продукт. И защо така се напъвате да обяснявате на хората, че няма проблем. Да не сте случайно пряко засегнат от това, напр.производител?!

В случай,че както ти твърдиш,повечето решения за разрешителен режим се взимат на база защита на производители от определени страни,то ситуацията и без изход.

много просто - не яжте животински продукти, от които само ще се разболеете. Това е най-мръсната и експлоататорска индустрия в света, при която милиони животни биват убивани ежедневно без причина.

1.Причината е ясна - за да нахранят нормалните хора. 2. В растенията има много повече химия. 3. Твоето е болест, но още не си го разбрала. Лошото е, че ще се влошава, околните ще ти се подиграват, други ще те съжаляват, ще се вманиячаваш все повече, фикс идеята ще те обсеби изцяло. Ще почнеш да правиш простотии за да те забележат и т.н.

Много точна прогноза си направил. Единствено последното е вече невярно - простотията тя е написала по-горе, т.е. вече прави простотии за да се самоутвърди.

Стига глупости! Прилага се в безопасна доза за животни, които не са за храна. Идеята е елементарна. Ако един месец ядеш месо от животни, които иначе са третирани с безопасна доза, то дозата сумарно от незначителна ще стане фатална! Ако в едно яйце има ХХ концентрация, в омлет с 10 яйца ще е 10 пъти по-голяма!

защо не- яма информация в кои магазини??????

Важно е че има информация за кои партиди става дума. Те са напечатени на яйцата. Ако се дадат в кои магазини има, ще пострадат и съвестните производители на яйца.

Поне на 1 от яйцата трябва да има номер!

ха ха ха! Добрите (Кобрите) европейски практики на нашите Евро-комисари! ха аха ха ! колко народ изтровихте с яйцата и с яйчените продукти, а? колко народ изтровихте с млеката и с млечните продукти, а? Колко народ изтровихте с "евро-меатра" и с месата от "евро-фермоте у нас. а? ... колко? ако беше някой дребен нещастник досега да сте угърмели вселената! а сега когато става за отравяне на милиони българи си мълчите, а? затова целото МВР и целата прокуратура и целата съдебна власт - у панделата! ------ ЕС трябва да бъде унищожен!

На тебе много пъти ти е казано че мозъчето ти е = 00 или по друг начин казано, пълен кенеф ...... нищо няма да излезе от безмочъчните ти напъни !!!!!

Стига си писал глупости!!! Никой не иска да купува чуждите боклуци. НО: "Инсектицидът фипронил е забранен за ползване при животни, предназначени за хранителната верига в ЕС"

А защо пък сладоледът трябва да се прави с яйца? Може да е само млечен. Ама е по-скъпо, нали. А ако се прави само от сметана, както трябва да е всъщност- няма печалба за Бентли, язък.

а защо пържените яйца трябва да се правят с яйца?

Правя си сам сладоледа, затова веднага ти отговарям защо се слагат яйца. Дори с най-вискокомаслената сметана сладоледа замръзва при по-ниска температура, а като се яде изглежда воднист, все едно е правен от 1.5% мляко. Яйцата придават кремообразен вид и сладоледа замръзва по-добре. За да не слагат яйца, в купешките ги наблъскват с мазнини, нишестета, сгъстители, и така дори разтопен сладоледа изглежда повече на маргарин, отколкото на течност!

А вносните кой номер партида бяха, защото не си направихте труд да пишете. Защо ли?

за да пазаруваме нашите..дето са "качествените"

Имам купени пррди два дни от фантастико.

Хоризонт

:))))

ти ядеш повечето пестициди..;)

А ти не ядеш амониева селитра ,а само пиле "Дюк" и сигурно си жълт като него.

Европа нашата мечта, да ти го...