Япония: Рибата ни от Фукушима е чиста

Няма проблем с рибните и морски продукти от Фукушима. В България могат спокойно да се консумират всички японски храни, дори и ако е налице внос от региона.

Обратно в новината

Коментари - Япония: Рибата ни от Фукушима е чиста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Утре.....

Сепуко за лъжа!!!! Веднага и публично. Или са прихванали български манталитет.

Аааааааааааааахахахахахахахахахахахаха!

Особено тази,на която пете очи на всяка от трите глави,светят като прожектори!! Но,много трудно се хваща,`щото има четири опашки и прави остри завои....Затова е скъпичка,разбираш ли.....

Чакаме рибата от Фукушима да мутира до Годзила и да направи легендата реалност.

Рибата е чиста. и лае весело.

Ама разбира се, че е чиста! Само дето може да е малко мутирала де. Направете си експеримент - напишете в Гугъл Pacific Fukushima и вижте снимките на разпространението на радиационното замърсяване. После пак си им вЕрвайте.

Трябва да си луд, за да си купиш риба от Северната част на Тихия океан. Лошото е, че по кръчмите ни слагатат каквото си поискат. Изходът е да не си поръчваш в заведенията риби, които биха могли да бъдат от Тихия океан. Най-вече това се отнася за рибата тон, защото дива сьомга едва ли някой ще ти сервира - скъпо е.

Периодът на полуразпадане на японските радиоактивни частици - най-бърз в света.

Около фукушима населението консумира ли уловената риба и отглеждат ли зеленчуци?

деер

После комунизмът бил виновен!! Само хората определят морала.....

Да, чиста е. Даже свети!

хаааааа

Абе това японците много ме озадачават понякога! Уж спокойни и уравновесени, а като се разлаят по филмите, направо страх ме хваща! Уж защитават достойнството с живота си, а като вземат да послъгват... Е как става така, че риба от район с огромна авария да е чиста!?

Добре - яжте си я! Да ви е апетитно! :))))))))))))))))

:))) За България знаем.......мутантите тук като политици, мутри, подрастващи са традиционно вече в българския род.....той целия народ е радиоактивно създаден в страната ни....:)

Те и за балтийските риби твърдят, че са чисти, ама Германия и Австрия отказват внос заради високо съдържание на диоксини. Та Полша, Естония, Литва и Латвия се чудят къде да пробутват шпротите си.

Dimi

По една от френските телевизии имаше журналистическо разследване за рибата която консумираме... и не бяха никак ласкави за сьомгата от балтийския регион... показаха каква мафия е включително на високите нива в Евросъюза и как отговорните за контрола са мажоритарни акционери в едни от най-големите рибарници...

-Рибата ни от Фукушима е чиста... -Ха със здраве да си я хапвате...

Какво друго да кажат от японското посолство? Нали за това им плащат заплатите! А защо районът на Фукушима е затворен и в него жъртурите не живеят? Тръгне ли чужда държава да ни хвали стоката си, веднага ми светва "червената лампичка: "Внимание!". След това изявление на японското посолство у нас, вече редовно ще гледам етикетите и ще питам от къде е рибата!!! И познайте, дали ще купя японска?

Те пък като ще ти кажат истината, продавачите! Какво можем да проверим? "Норвежката " сьомга на женския пазар? Тровят ни всеки ден, българските бизнесмени и търговци. А тези, които трябва д а следят за качеството, са тъпи , неграмотни и подкупни. Надали знаят дори какво е радиоактивност , как се мери и в какво. За други измервания са им накупили едни готови реактиви с изтекъл срок на годност, дето нищо не мерят и не отчитат.

Брех... и в Япония толстолоба е по 3лв. килото :-))

японската радиация не е радиоактивна защото е братска и демократична, колко пъти трябва да ви се обяснява, това че радиоактивна вода и до днес изтича в океана , не е въпрос за демократи.

Щом са ги внесли у нас - не ми ги хвали. Почтените български бизнесмени ще купят целия боклук на света, за да ни го продадат по-скъпо, отколкото нормалните храни на запад.

Гледах как се отглежда във Виетнам рибата панагасиус, която се изнася в цял свят. Във водоеми зарибени неколкократно над нормите и изключително мръсни. Беше пълно по крайбрежието с някакви наколни жилища, обитателите на които си вършели всички нужди във въпросния водоем, аз лично видях тълпи от голи деца, които се къпеха там. Представям си какво е. Панагасиус, угояван с фекалии. Това е напълно нормално за всички тези жълтури.

Фекалиите не са никакъв проблем, човеко! Проблем биха били отпадъци от промишлеността, които замърсяват водата и се натрупват в рибата без да се преработват.

Японците дори пържолки правят от фекалии.

Веднага почнаха да се оправдават. Май не им е чиста работата...

С трите си ръце потвърждасвам чистотата на екорибопродуктите...

добре че на рибата от фукушима и режат главата преди да я изложат на щанда, та да не се плашат хората.

Ама всичките и глави ли режат?

Защо я изнасяте в колониите тогава? Яжте си я вие.

Абе, за к'ва риба ОТ ЯПОНИЯ изобщо иде реч?! Я погледнете на картата, КЪДЕ се намира Япония!! Кой "гений" и на каква цена ще се хване на влачи риба от майна си Райна...

Регион на улов FAO61 е точно в тази част на Тихия океан. Обхваща доста голяма площ между другото. На нашия пазар има доста продукти от този район. Четете етикетите!

ТОЧНО ТАКА Е! ПИШЕТЕ В ГУГЪЛ FAO61 И ВИЖТЕ КАКВО ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ

Япония: Рибата ни от Фукушима е чиста Ами чиста е , как няма да е чиста , след такова радиация и карцинома може да изчезне.

Помислете малко преди да коментирате... При ядрена авария частиците се вдигат от въздушните течения и се разнасят на други места. Проблемната зона е силно ограничена, вече всичко е утаено по дъното на океана, затова и не разрешават тралове близо до Фукушима. Отидете до Козлодуй с един гама метър и със същия измерете радиацията на Орлов мост в София примерно. Ще се отчаете, сериозно. Радиоактивния фон около Козлодуй е типично 0.19 микросиверта, в София е 4-6 пъти по-висок...

Dimi

Така е за Козлодуй и на Орлов мост... но в Козлодуй не е имало подобна авария и не са изхвърлени огромни количества замърсена вода в океана... ако отидеш близо до централата във фукушима дълбоко се съмнявам, че ще измереш резултати близо до естествения радиационен фон както е в Козлодуй. Японците няма да кажат нещо различно от това, че всичко им е ок защото това е бизнес... виж МААЕ както е видно от статията са на друго мнение: "През март тази година МААЕ даде оценката, че японската верига на предлагането на храни е под ефективния контрол на съответните власти."

Първо, голямата част от замърсяването от Фукушима отиде във водата и тази вода се излива в океана и оттам, по теченията отива по света. Не става въпрос за въздушно замърсяване в случая. Второ, казва се дозиметър, не гама метър, разполагам с такъв и мога да ти кажа фона в София. Средно е около 0.13-0.14 микросиверта, има райони като Люлин например, където пада до 0.06. На някои места е до 0.25-0.30. Искам да ти кажа, че в панелките се срещат радиоактивни камъчета, които дават и по-висок фон, но локално. Така че фонът в София не е 4-6 пъти по-висок от този в Козлодуй. Около 0.70 беше по времето на Чернобил.

И с чернобилските марули нямаше...

рибата от фукушима е чиста, само дето е неестествено наедряла и може да свети в тъмното.

Тва са японски нанотехнологии.

Японците упражняват строг контрол. Толкова строг, колкото строго следяха за мерките за безопасност, прилагани от оператора на централата.

А бе нещо странно ми звучи всичко това, те японците още търпели последствията от Хирошима и Нагазаки, а сега за няколко години всичко им е ОК и зенечуците, и рибата и живота!?!?!?! Не им вярвам!

Поздравления братя японци. Значи може да си 1 консумирате на воля.

Знаем,знаем- навремето ядохме една такава "чиста" маруля,защото партийните мекеренца решиха да се сложат на Големия Брат за пореден път. Днес също имаме право да мълчим и кротко да си светим в тъмното. Тоталитаризмът е отвратителен без значение дали е социалистически или капиталистически.

И един мърмот завива шоколада...

тя рибата, която я внасят океанската, значи хе е дива. А къде ги развъждат японците океанските риби, че да са чисти?

Мерси, ще си ядем цацата и чернокопа от Черно море :)

Ихааааа.Едно време га гръмна Чернобил, едва ли не цяла Европа бе засегната, тука всичко чисто и спретнато.Все едно не атомен реактор гърмя, а новогодишен фоейрверк.