Русия и Япония имат напредък в спора за Курилските острови

Постигнат бе напредък в мерките за изграждане на взаимно доверие в териториалния спор между Русия и Япония.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гледах руски филм за курилите по тяхната тв...глад и мор в общи линии и никакво изключение от правилото че кадето стапи руски ботуш настава катастрофа.ясно че руснаците са почнали да мислят по вапроса

Тоя "новина" е супер.Представям си "напредъка". Напредък по КГБ-ейски

Всички сте чували за остров Даманский. През март 1969 година там за една педя земя загинаха около 100 руски граничари и най-малко 2000 китайци. Истината е, че острова е китайски и правилно сега е върнат на Китай. И не само този остров. Мнго преди конфликта при посещение на Мао Цзедун в Москва и среща със Сталин се поставя въпроса за Даманский и други завзети от Китай територии след "революцията". Мао Цзедун иска да се възстановят границите от царското време на Русия, на което Сталин изключително хладнокръвно в негов стил отговаря, че вече царете са други и тази тема е закрита. След него обаче и до днес при Путин включително се върнаха доста територии на Китай. А "спорните" Курили са си Руски. Така че японците да не се надяват.

После поражения в 1905 году в русско-японской войне Россия передала Японии южную часть Сахалина. В феврале 1945 года Советский Союз пообещал США и Великобритании начать войну с Японией при условии возвращения ему южной части Сахалина и Курильских островов. В июле 1945 года подтвердил своё обязательство не позднее трёх месяцев после капитуляции Германии объявить войну Японии. К началу сентября 1945 года советские войска полностью заняли Курильские острова. 2 февраля 1946 года Указ Президиума Верховного Совета СССР об образовании на территории Южного Сахалина и Курильских островов Южно-Сахалинской области в составе Хабаровского края РСФСР[33]. 8 сентября 1951 года был подписан Сан-Францисский мирный договор, по условиям которого Япония отказывается от всех прав, правооснований и претензий на Курильские острова.

Тук спор няма. Островите са си руски и който много ги иска, да си ги вземе насилствено..........................:) Те са били руски и преди 1900г. СЕГА СА СИ ПАК РУСКИ!!!!!!!

Какви самураи ? Япония е окупирана страна ! Умен и работлив народ са , но с пречупен гръбнак от последната война ! Да се молят , това им остава !" С лошото " , с Русия никой не е успял !

Schilo

"Имало едно време самураи" Японска народна приказка.

;Имало едно време комунисти в ссср; Руска народна приказка

Факт е, че тези острови са военни трофеи. Връщане няма да има, както няма и връщане на убитите във войната. Свирено.

Нов мач кога ще има,демек нови военни трофей. Кой какво докачи негово си е--нали така

Когато Русия върне Северните територии на Япония, тогава бих си сменил мнението за Русия,като страна желаеща мира и добронамереност, което е най-важното.

Това нема а стане. Кръв повръща територии не връща Русия.Това което върнахме на Източна Европа, никъде другаде няма да се повтори, а за Германия болки в корема и главоболие получихме.

Да! И аз така! Когато американците и канадците върнат на индианците континента и англетата върнат Австралия на аборигените , ще си сменя мнението за англо-саксонците !

Ще ги върнат когато руснаците върнат върнат земите на турците в Европа и ще си сменя името на турско

Самураите не са решили и не са ги взели. Не им се занимавас тая пиянска сган. Иначе ако им хлопнат едно икономическо ембарго и ватнеците ще им се стори тясна Азия.

верно? а от 70- години подсмърчат наоколо. чк вече и Ким не ги смята за нищо и си пуска ракетите над Япония както си реши

Schilo

Това е пътят- диалог.

Най-после на японците им дойде акъла .Другарят Путин отдавна им предлагаше този вариант ,иначе рискуваха да загубят стотици милиарди в бизнеса си с Русия !