Израел замрази сътрудничеството си с ЮНЕСКО заради Ерусалим

Израел спира сътрудничеството си с ЮНЕСКО, ден след като организацията прие проекторезолюция за Ерусалим, пише "Ню Йорк таймс".

Обратно в новината

Коментари - Израел замрази сътрудничеството си с ЮНЕСКО заради Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунистите разсипаха и ООН. както всичко до което се докоснат.

Първо прочетете обръщението, след това резолюцията, пък после сравнете с това, което пишат медиите и на какво "реагират" евреите. link

Едно дребно комунистче съсипа държавата си и си развали отношенията почти със всички държави в света, а в ЮНЕСКО една стара сбърчена комунистка ще изгони всички членове на тази световна организация и ако не я сменят,ще я разтури.

Конфликтът м/у евреи (израелци) и араби (палестинци) е умишлено разпалван и поддържан от кукловодите с цел в този район да има едно постоянно огнище на напрежение (да се продават оръжия и пр.). Няма такова нещо като палестинска държава, и това много добре се знае, а ЮНЕСКО е само едно от средствата за отвличане на вниманието от действителността за нещата. Геополитическият гамбит продължава да действа и той не е в интерес нито на израелци, нито на палестинци (които са превърнати в негови заложници). Безумие е Йерусалим да се дели на западен и източен. Арабските държави много добре знаят това , но лицемерието им ще им изиграе лоша шега, защото в крайна с/ка те ще бъдат губещите в големия геополитически покер.

това е за пред хората, тези популации винаги са били заедно и от конфликтите печелят

ЮНЕСКО щели да го слагат във фризера Япония и Израел.

бокова разсипа юнеско. до края на мандата и ще избягат всички...парите вече си тръгнаха.

Еми как няма да има антиеврейски уклон в ООН, все пак Израел е създаден от терористите които организират убийството на граф Фолке Бернадот, специален пратеник на тогавашния Генералния секретар на ООН Тригве Ли.

с другарката Бокова.

не позна, с Меркел, Оланд и Туск е свършено. Камерън вече замина.

Япония протестирала против това, че някой държи да помни нанкинското клане, и 3млн жертви на японските зверства? Или че действително Израел дискриминира мюсюлманите в Свещения град? Е, не всичко се продава за пари, макар че страните от Залива и Китай вероятно с радост ще компенсират ЮНЕСКО заради "обидените".

Явно на другарката Бокова и е наредено да съсипе отношенията на ЮНЕСКО с всички, които подкрепят или са подкрепяни от САЩ. От кого ли?

Нашата Иринка като превърна ЮНЕСКО в ЮНЕСКО.Ру,ще излизат страните ,я.И финансирането секва и намалява.То май е време да сменят ген.секретар.

Така например френското Министерство на външните работи казва През първия си мандат Бокова водеше организацията в трудна финансова и политическа обстановка с кураж и имайки предвид реформите, които ще трябва да бъдат реализирани през втория ѝ мандат. [14]. Агенция Асошиейтид прес пък изтъква, че Бокова е успяла да води ЮНЕСКО през един от най-тежките ѝ периоди, дошли в резултат от загубата на 220 млн. щатски долара и уточнява, че Вашингтон е спрял плащането на членския си внос след като генералната конференция е гласувала да приеме Палестина за държава-член преди две години. Агенцията по-специално изтъква, че независимо от недостига на средства, Бокова е успяла да балансира бюджета на ЮНЕСКО, докато е провеждала инициативи като например подпомагане на грамотността сред момичетата в Афганистан. [15]. На 4-и октомври 2013 г. Изпълнителният съвет на ЮНЕСКО номинира Бокова за втори мандат начело на организацията.

Вече не е велика Бокова

Стига с тези Религиозни притчи и..."ташаци", другари богоизбрани !.. Те са си от рода на " Вампира" на бат.Божо!!

а за това,че не са умрели 6 милиона евреи в втората световна воина, а само няколко хиляди, някои да спомене несто ? 70 godini svetut jivee s izmamata na evreite i I da ne spomenavam kolko pari e izplatila na evreite ?

"Само няколко хиляди" - нищо работа!...Евреите поне от счетоводство разбират. Могат да ти дадат поименен списък -преброй!

не си ходил да видиш концлагер...щеше да се срамуваш от това,което си писал- по-грозно е от миризмата на изгоряла човешка плът,която се усеща там дори днес...

Надявам се да те пипнат по IP в Москва, тези евреи ... ида те питат няколко хиляди нищо ли е.

На 6-те млн им тури блажен вестник в сравнение с 27млн загинали граждани на СССР, 3-4млн китайци, 5млн виетнамци, 3млн камбоджанци и много други жертви на примитивната жестокост на цивилизовани и нецивилизовани людоеди.

Израел = Македония! Виновен е не, който е изял зелника, а който му го е дал!

Едно нещо ме мъчи: Как ще си поделят Луната и Марс?!

"ГЛобусчето" е в гащите ми!!!

Не го крийте - така се вижда кой води атаката срещу Бокова и ЮНЕСКО: Британският евродепутат Дейвид Кембъл Банерман поиска Европейската сметна палата (ЕСП) да прегледа транспортните разходи за последните две години на вицепрезидента на Европейската комисия Кристалина Георгиева, тъй като според Банерман през този период тя е водила своята кампания за поста на генерален секретар на ООН, съобщава ЮРактив, цитиран от БГНЕС. Евродепутатът още на 12 януари подава парламентарно запитване до ЕК защо Георгиева прави чести международни пътувания за сметка на ЕС. По думите му подобни дейности не отговарят на нейното портфолио като отговаряща за бюджета и човешките ресурси. На 15 март председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изпраща отговор, в който се посочва, че той е наредил на своите заместници да координират работата на комисията в ключови области, които включват насърчаването на европейски политики на международно ниво. По отношение на Георгиева Юнкер казва, че от май 2015 г. тя съпредседателства панела на високо ниво на ООН за хуманитарно финансиране. Въпреки това Банерман посочва, че не се чувства доволен от отговора, в който не е включено директно обяснение за пътуванията на Георгиева до Ню Йорк и Етиопия например. Според него съществува значителната спекулация, че Георгиева води кампания за поста на генерален секретар на ООН от най-малко две години както най-малко един постоянен представител твърдеше. По-рано руският заместник-министър на външните работи Генадий Гатилов заяви, че Георгиева е била във връзка с Русия по отношение на кандидатурата си за ООН от много време. В същото време говорителят на ЕК Маргаритис Схинас посочи пред ЮРактив, че Георгиева наистина е обсъждала с Юнкер възможността да се кандидатира за генерален секретар.

Израел замрази сътрудничеството си с ЮНЕСКО заради Ерусалим САЩ отдавна замразиха своето участие и финансиране на ЩНЕСКО. Сега наред са Япония и Израел. Струва ми се , че накрая ЮНЕСКОще се превърне в "АРАБЕСКО".

тролове,юдей и седерасия са се активизирали само негри нема май у форумъ

Вие не сте терминатор а Путинатор, другарю. :)

през 2011 г. финансирането за ЮНЕСКО спряха САЩ, Канада, Израел .... държвите които манипулират и тероризират света .... и все още не котролират юнеско

Обичам да чета коментари, ориентирам се в настроенията. Обаче тука нещо много ниско нивото пада, и всеки ден по-надолу и по-надолу. Ако няма какво да кажете, ако няма с кого да си говорите, не пълнете коментарите с плява, pls

Това се нарича изнудване! Единствено евреите в този случай са прави. Джапанайците не са, защото са извършили клането. Не са прави севернохамериканските мелези и израелците по отношение на Палестина. А самата Палестина ще бъде призната от света и се вижда, че това няма как да бъде спряно, защото вече си имат национален отбор по футбол и си ритат с останалия свят. Въпрос на време е. ФАЩ отново губят.

ОБЯВЯВАМ ТЪРГ ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА ЗА ДА НЕ "ФАЛИРА" ЮНЕСКО ПАЛМИРА ПЕЧЕЛИ ИДИЛ И АЛ БАГДАДИ СРЕЩУ 30 ВИЛОЕТОВИ ТОЙОТИ ПИРАМИДИТЕ И СФИНКСА ПЕЧЕЛЯТ МЮСУЛМАНСКО БТАСТСОВ СРЕЩУ 30 МИЛИОНА ТУИТА ОТ АРАБСКАТА ПРОЛЕТ НЕСЕБЪР СТАРИЯТ ГРАД ДАВАМЕ НА БЕЖАНЦИТЕ СРЕЩУ 160 МИЛИОНА ДА ЖИВЕЕ КАПИТАЛИЗМА! БУУУМ!

Може да се обявиш и за идиот и ще си много по-точен. Връщай се в "психушката".

НЕ ТИ ЛИ ХАРЕСВА? НЕ ЧУВАМ ДА ДАВАШ ПОВЕЧЕ? Е ВИЖ КАКВИ "ЦЕНННОСТИ" ИМАМ.

Много скъпо, бе! БСП продава цяла мина за 1 лев, вие за неква купчина камъни ще ми искате 160 милиона! Давам 70 стотинки и ръка ще целувате - услуга ви пра"я!

КВО СТАВА БЕ БОКОВА

да намесят русофирте паметниците на културата и връзката им с Бокова. Да бе да - откакто Бокова е секретар на Юнеско все повече си разрушаваме паметниците, палим ги - ами да - наш човек е Бокова..

АПАРТАМЕНТИ

Шило

Питай и Цецо.

... го питаха вече.... ся е наред бокова.... тя е на пангара....

голем праз като го замразили с тях и без тях се тая. Толкова хиляди години като е нямало държава юдея да неби да е умрял света? Ай да го духат понякога истината боли браво!

А кога ти беше 500 години под турско света да не е умрял..а? Глупендер !

Евреите и целият свят са погребали една историческа истина - кой е построил Йерусалим!??? И който е наясно с историята на тези земи, ще бъде обявен за безумец. Древните българи-авари са построили Йерусалим и ако някой има изконни претенции към тоя град и тези земи, то трябва да сме ние българите от цял свят, не само от Дунавска България! Ирина Бокова също ще е добре да се порови в историята на древния свят. Само че чифутския интернационал не случайно натиска историята да ни е написано фалшива и прииначена и да започва с Аспарух и 681 г.!!!

Колко антибългари, мръсни гниди има сред нас. Боже пази България от предателите й! Ако някой ден той спомогне истинските патриоти да дойдат на власт, тая продажна сган ще получи заслуженото си!

Не бе бате, просто ни е писнало от такива като тебе дето пишат по-големи глупости и от македонски историчар.. имаме достатъчно история с , която да се гордеем за да си измисляме нова !

Палестина да не бъде включена ????? Ако световни организации представят и защитават само определени държави , то те вече не са световни и няма смисъл от тях. Еврейско-американската клика счита себе си единствено права!!!!!

Циганска държава има ли? Палестиска държава ,без история, минало и език...е нема такава държава.

Циганска държава има и това е Индия. Щата Пенджап в Индия е родината на циганите

умираш си от смях, че Юнеско останало без пари. Без пари може ли да работи една световна организация, а,а - може пък Русия да си увеличи вноската, а и защо не и България. Ха-ха.

Чета коментарите и според защитниците на Бокова, тя е голям дипломат, страхотен шеф на ЮНЕСКО, най-подходяща за ООН, но....от нея нищо не зависи, а всички останали са виновни.

От нея завииси да запази паметниците на културата. Никой не е казал че те са на евреите, а ООН дори е решели отдавна че не е тяхно.

ООН Е БЕЗПОМОЩНА ОРГАНИЗАЦИЯ,ТРЕТАТА СВЕТОВНА ,ЩЕ Я ЗАПАЛИ КЛИНТАНОВИЦА

Цяла България разбра, че Бойко Борисов с пълно основание разкара Бокова! Тази ако беше станала шеф на ООН, щеше да предизвика 3-та световна война! Толкова е некадърна и вманиачена да се слага на Русия и Путин, че не съзнава какво върши !

Шило

И това в каква връзка е с новината?

... ако не виждаш връзката, значи ти липсва и връзката с главния мозък...... Бокова не е цвете, а и явно е доста недолюбвана.... и въобще издигането на кандидатурата и е било грешка....

В пряка и директна връзка! Връзка няма само за коне с капаци или хора с руски очила.

Във война искате вие да вкарате българите, соросни паляовци такива. Щатите не могат без пудели за пушено месо, А като си много ербап ходи нападай ти не ми се обяснявай тук, тролски посерко.

Е, сега, к'во? Да лъжем, че джапанките не са провеждали политика на геноцид през II-а световна война, че са били "божи кравички" ли? А, чефутите? И те ли са такива нежни и невинни създания? Няма по човеконенавистническа идеология от ционизма. Той е "бойкото и цецката" и на фашизма, и на национал-социализма, и на тоталитаризма

ПАРИТЕ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ СТРАНИ СПИРАТ ЗАЩОТО ЮНЕСКО СПРЯ ДА ЛЪЖЕ ЗА ТЯХНА СМЕТКА...

Сега когато се върне боковица пак ще започне да лъже

По отношение на палестинците смятам, че е недопустимо да се отрича съществуването им като народ, от друга страна съм убеден, че евреите заслужават спокоен мирен живот и е редно да се търси мир без оглед на интересите на живите днес, защото никой от тях не е способен да живее в мир. Мирът трябва да им бъде наложен. Що се отнася до документът, който е посочил, че стената на плача от храма не може да е световно културно наследство е напълно неотговарящ на живота. Всъщност евреите се молят на нея и нищо никому не пречи да бъде обявена за световно културно наследство. Особено като имаме предвид, че стотици по- незначими обекти са обявени за световно културно наследство. Определено Ирина Бокова трябва да предложи разумно обяснение.

За палестинците си прав, за хълма обаче - не, прочети резолюцията и нека всички я прочетат преди да пишан недомислици в нета!!!! Да не би да е измислица Нанкин, така че японците да си прочетат историята, никой не им отрича Хирошима и Нагасаки, НООООО и Нанкин е ФАКТ!

Нашите Соросоиди, сега кого защитават. ЯПОНСКИТЕ САМУРАИ или ЕВРЕИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ на чужди земи

Чакайте малко, бе! Ама нали ЮНЕСКО се оглавява от един голям -световен дипломат?! Как така - уж е "голям дипломат", а не може да намери общ език с редица държави - нали дипломацията е тъкмо това - да се сближават противоречиви позиции/ Ако не може - к'ъв дипломат е? Че и Ген-сек на ООН искаше да става......

Шило

Който докара нещата дотам, че Армения и Турция да си говорят открито за арменския геноцид, ще трябва пожизнено да оглави ООН.

... ердоган ли си говори открито за геноцида с арменците... хахахахахха

Кога писахте за "изявения дипломат" Бокова ... хумор! Тоя дето ви пише опорните точки да върне парите, а Боковица да повърне вечерките и коктейлите

Защо?

Че тя си е дипломат бре боклук, да не като теб да се продава на американски и еврейски интереси. Откога Бокова е назначена в израелското министерсво на културата, а не в Юнеско, а прост тролски тъпако?

Съвсем дипломатично си губи финансите, щото още е на вълна зрял комунизъм, където парите никога не свършват, само се допечатват нови. ОСвен маркс, и други книги има ше знаеш, ма ти май още препрочиташ работническо дело

Все едно да накраш Ердоган да признае Арменския Геноцид.

Слагаш един комунист начело на световна организация и резултатът е финансови злоупотреби, скандали, напускане на ключови държави членки, шоробаджанащина, спиране на финансиране! Нищо ново под слънцето! Резултатът е винаги един и същ! Независимо дали става дума за ТКЗС или ЮНЕСКО.

Шило

Сериозно?

Шило

Сравнението между ТКЗС и ЮНЕСКО е убийствено!

Убийствена е неспособността ти да схванеш, че това не е сравнение, а обобщение! Човекът ти казва, че независимо какво управлява един комунист - то се скапва! А това, че за теб това не е убедително, означава само едно - самият ти си комунде:)

идиот, с коефициент на интелигентност -минус безкрайност!