Коментари - Фермер: Българските ябълки изчезват | dnes.dir.bg
назад

Фермер: Българските ябълки изчезват

Ако нещата продължават да се развиват по начина, по който вървят в момента, след 10 години в България няма да се отглеждат ябълки. Под съмнение са и прасковите.

Обратно в новината

Коментари - Фермер: Българските ябълки изчезват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То стадото изчезва ти ябълките-като сме продажни е така

Бреее !Концлагери , наркотици по социализма ? Келеши , като отваряте дума , стягайте багажа !

Бъдещето е в младите хора на България, а не в объркани и ламтящи застаряващи БКП активисти!

на младите наркомани и абдалите американски модел? Проектиране, да бъдат външно управлявани и водени за носа? Ами объркал си се. За 30 години сред младите се наблюдава видим регрес. Стандартната "американска мечта", която се оказа "американски кошмар". Да продължаваме да ги гоним ли? Благодаря, ние сме в обратна посока. САЩ, пич, просто си отиват, дълговете си не могат да оправят. 20 трилиона и расте неспирни. Фалит.

Нали в България материалното победи духовното ,важна е далаверата . Ще засаждаме канабис , по-платена продукция е !

При диктатурата на БКП държавата отглеждаше и търгуваше наркотици! При демокрацията не може да има държава нарко пласьор!

Я виж какво правят новите ни братя по целия свят! Чрез "борбата" с нарко трафика по целия свят контролират всичко и който им се пречка набързо му спретват спецакция, локална война, някоя "демократична революция" или направо му правят чистка! За да те подсетя ще ти припомня, че след свалянето на талибаните от власт през 2001 г. и завземането на властта от водената от САЩ коалиция, в това число и с "демократичните" промени в Афганистан настъпва двукратно увеличение на производството и трафика на наркотици, при това в контролирани от американските сили райони! Вземи и попрочети за това какво е ставало в Гватемала, Коста Рика и цялата Централна Америка по времето на Рейгън.

Субсидиите са опорочена имитация на плановото стопанство ! Субсидиите са подигравка със "свободния пазар" Капитализма се оказа по непригоден за живот , от социализма ! Капитализма е супер за капиталисти! Комунизма е добър за народа ! Другото е от дявола !

Така нареченият социализъм беше уродливо явление, пи което хората живееха в концлагер! За тези които не приемат конституцията на България има дестинация С.Корея!

Познато семейство работеше в ябълкова гръцка градина.Гърците ги пръскат с много химикали.Само на вид са добри,иначе не стават за ядене.По т.н.Тошово време е имало оригинални вкусни ябълки,наистина ябълки,натурални.Всичко това е затрито.

По тошово време имаше държава концлагер, командна и неефективна икономика, ябълките бяха насила направени и също набъкани с торове и с пестициди. Ако искаш диктаторски ябълки ходи да ги береш в Корея! На вас демокрацията ви взе привилегиите да лежите и да малтретирате народа!

Говорим за ябълки. И всичко е вярно. На поляците на север не им измръзват ябълките,но са си извоювали много неща. Вместо мигранти - ябълки, че и домати внасяме оттам. Срамота е!

Една добра статия анализ: "Дай им, Боже, что нам негоже: в ЕС признали факты пищевого апартеида " Та изводите са направени от чехи. Източна Европа е подложена на хранителен апъртейд. Това вече е безспорно доказано. И самите чехи, казват нещо, което си го знаем: използваха понятието измислена "демокрация", за да унищожат селското стопанство и икономиките на бившите соц страни, за да разчистят пазара за своите боклуци, които наричат храна. Това е една от причинита за огромния ръст в заболяванията. Погледнете статистиките само за България/ Ние сме на първо място по ред заболявания. Ръстът сравнено с времето на гадния комунизъм е огромен. А бяхме известни по света като държавата на столетниците.. Селското ни стопанство практически го унищожиха. Раздробиха го и напълниха хората с кредити. Една от целите е, за започнат да продават земята, която притежават на определени еврейски чужденци. И е нагло, след всичко, което видяхме за почти 30 години, някой българин да заклеймява "гадния комунизъм". Небългари и чужденци - да, щото така им изнася. А за 30 години, ако се върнем назад, може да видим 1974г къде беше България, определена от чужденци за китната градина на Балканите. Трябва ясно да се знае, че нас се опитват да ни изтребят, систематично и да ни изселват от тук. Ясно трябва да знаем кой какъв и на кого служи. За да може при фалита на колонизаторите рязко и безкомпромисно да изчистим паразитите. А това е въпрос на недалечно време.

В Русия хората са много по-бедни от българите и чехите и естествено и се хранят много по-лошо!

Нищо не съм писал за Русия. Не виждам фактите ти, виждам гола пропаганда и демагогия. А що се отнася до русия, доходите им са по-големи. А по количество туристи, обикалящи света са първи. И харчат здраво. Което съвсем здраво контрастира със стандартната американска пропаганда, колко са бедни, ням,а какво да ядат и живеят в землянки. И само пият. Нищо, че са на пето място по употреба на алкохол в Европа. И санкциите ги умориха. Хайде да оставим тия тъпи бургери за гламавите американци, у нас не вървят. А антикомунизма, изконен еврейски бизнес, вече не върви. Идиотите от 90-те вече силно намаляха.

то и през комонизма не е имало чак такова собсидиране каквото е сега раздават се едни пари за заводи собсидии за щяло и нещяло примерно гроздето го копуват по 50 стотинки а пием вино по 10 лева ботилка с наи евтиния труд всички знаем че цените в европа са много по евтини имойе би там се оправдават субсиидиите но там имат и норма на печалба 3 до 10процента холандич е 3 процента а унас е поне 300

у нас е възможно да е голяма печалбата, защото практически няма субсидии, парите обикновено се крадат. На запад схемата с години е отработена, получават субсидии действителните производители. След което могат да продават и с 10% печалба, те са си получили парите.

недеи да баркас печалбата сас собсиидиите те тука колкото и сопсииди да полочават са все недоволни . а иначе кражбата е огромна назначавалиса директори за един ден да подписат проектите на свои хора а иначе замисала на статичта е хората да се отказват от ябалковите си градини зада няма конкоренцтози фермер които се оказва че работи 14000 декара ами засто несе откажи и товае коиго интересува неговите несполуки в бизнеса ако не е тои друг сте ги работи сполочливо ия

Толкова сте неграмотни, че човек не може да ви приеме на сериозно!

Заради некадърни министри в България се съсипа всичко... но от министрите на ГЕРБ по големи идиоти няма... те са направо геноцид.

За съжаление голямя част от хората не го проумяват,

Герб се грижат най-много за икономиката на държавата и в частност за земеделието, хвърлята клевети и лъжи по заповед на Другарката ви!

логиката на някои от коментиращите за които е по дбре да се субсидира чуждото за сметка но родното производство. Това погрешно мислене и отхвърляне на родното е характерно за България но е и пагубно. Фактите са налице.

че най-яките са западняците и най-якото е на Запад и ако ги слушкаме, ще прокопсаме. Шантава работа...

Ха! Прекрасна илюстрация на факта, че Балканите трябва да се отделят от чудото ЕС и да си обединят пазарите! Полуостровът е райска градина ако бъде отделен от тази измекярска политическа Еврошайка! България и Сърбия ще са добре в традиционните за нас кълтури, Гърция с по-южните и още по-силния туризъм, Румъния е по-бедна на земеделие, но има нефт и газ и развива повече промишленост, а всички заено са 70м души пазар! висок стандарт на живот и качествени еко храни са напълно постижими!

Едно изказване,не помня вече чие: Българите,вместо да си свалят управляващите,си свалят радиаторите. Същото важи и за градимите. Вместо да си изкоренят продажните уоравници,си изкореняват градините.......Държава пълна с и...ди...о...ти...

кратко, точно и ясно казано.

нашите са толкова пръскани че няма на къде.

Харесваш полските боклуци ли?

не знам как би аргументирал твърдението ти.заради това че са от полша ли? на вън се следи,кога и колко се пръска. за твоя справка там няма турски и китаиски пестициди.за щастие на нашите земеделци,у нас е пъллно. максимално евтини ама извън рамките на безопасност .нека се проверят нашите ,за пестициди и други препарати,ще видиш какво ще излезе.ама не се проверяват нито се съобщават резултатите.първо че с парите всичко се договаря у нас и второ за да се предпази нашето "добро"земеделие

човекът съвсем ясно обяснява особеностите на "свободния" пазар, но "демократичните" и антикомунистически кухи лейки продължават да не могат да схванат. Това защото им плащат или просто толкова си могат?

И кво искаш? Да ти плащат по 1.20 за ябълки, които няма да продаваш, като поляците? Ами като не ти е изгодно, отглеждай мушмули, бе! Какво значи държавата да те субсидира? Тоест аз да те субсидирам, да ми продаваш ябълки по 2.50, та да ми станат по 3.70. Няма братчед. Ясно е, че селското стопанство се индустриализира и малките бедни държави не могат да имат конкурентно стопанство. Свиквайте! Това е началото на края. Първо ще измрем ние, барабар с африканците, после, латинска америка и някои азиатци, а накрая ще се изпоизядат и големите риби, защото самоподдържащата се природна система отдавна вече не е нито природна, нито самоподдържаща се, нито система.

Не знам братчед ... ама нещата са толкова е простичко: БЪЛГАРСКИ политици "управляващи" защитават БЪЛГАРСКИ интерес, т.е. не ЗАТРИВАМЕ родното производство от малкиият и средният производител, а го ПОДПОМАГАМЕ и РАЗВИВАМЕ ... имаше такова време - помниш ли го ...

Какви политици? Защо вие лично да му дадете на този човечец 10-20 милиона, че да ни продава ябълки? Държавните пари са ничии, а.. Ей този соц..

Дедо, дедоо, изхвърли се като ...на пясъка. Хрупай си скапаните полски ябълки, пълни с разни менделееви елементи. Да естествено, никой не ти е казаз и никой намя да ти каже, щото сме от ЕС и трябва да подкрепяме другите членове, а хубави, екологични наши ябълки, естествено трябва да се затрия, както и хубавите ни домати .... Хрупай си новите сортове доматки, дето нямат вкус и се радвай как си запази паричките.

" а хубави, екологични наши ябълки" Да, у нас торове не им слагат. С пестициди не ги пръскат. Излагате се ;))

е под А Н Г Л О С А К С О Н С К О робство.И с помоща на купените ни управници отиваме в небитието.Има няма два милиона българи,които са подложени на геноцид - другото е цветно.

У нас всичко е наопаки! Стара практика е някой за завърши каквото и да е, за да вземе диплома, а след това да прави нещо друго, защото е по-доходно. В последните години това доби заплашителни размери, оттам навсякъде се появиха и толкова много проблеми. Фаталната грешка управляващите още след 1989 година допуснаха в селското стопанство - дадоха го на хора, които си поставиха за цел да го затрият. Резултатите са повече от успешни, затова сега ядем боклуци, химикали и ГМО.

какви са стимулите в Полша, за да се отглеждат ябълки. Субсидията е една и съща, допълнителен държавен стимул няма. Коя е причината Полша да произвежда ябълки и домати за износ,а България, не.

Причината е политическа, и ти е слаб софтуера да я вденеш. Иначе не би поставил така въпроса...

Субсидията не е една и съща. Точно това пише в статията. Полша е привилегирована заради загубените руски пазари. А всичко е следствие на това, че полските евродепутати защитават интересите на полските данъкоплатци. За разлика от нашите.

Причината е, че Полша никога не е следвала сляпо руския колхозен модел, нито пък след 1989г си е затрила изцяло селското стопанство - да си изколи животните, да си остави земята да пустее, да си изсече плодните масиви и т.н.

причината да се остави земята да пустее и да се изколят животните е, че разтуриха брутално ТКЗС-тата и върнаха насила земята на хората - точно толкова насила, колкото им я бяха взели.

ЯЖТЕ БАНАНИ СЕГА. ЕДНО ВРЕМЕ СЕ БИХТЕ ПО ОПАШКИТЕ.

Яж ми сливата.

Излез да се поразходиш из Западния парк след 22 часа! Вашите навремето нали го правеха?

НАВРЕМЕТО НАШИТЕ СЕ РАЗХОЖДАХА НАВСЯКЪДЕ СЛЕД 22 ЧАСА. А ДНЕС НЕ. ЗАЩО УЛИЦИТЕ СА ПРАЗНИ СЛЕД 22 ЧАСА ДНЕС ?

Ако рекламното лого на чуждите вериги казваше истината трябваше да бъде НИЕ обичаме ПАРИТЕ на България

Кой затвори ядрените реактори. Кой изби един милион добитък, за да не сме конкуренция на ЕС. Кой изкорени хектари лозя. Кой води преговорите за присъединяване към ЕС. Кой беше в Управителния съвет на Париба и защо?! Кой договори ниските субсидии в земеделието и животновъдството..... Тази жена отдавна трябваше да гледа небето на райета!

ТО БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ИЗЧЕЗВА ТА КАМО ЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЯБЪЛКИ ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ.

Факт е, че българските политици винаги са се отличавали с мек гръбнак. За да защитаваш успешно националните интереси се искат и сила и дипломатичност. Качества, които нашият елит никога не е имал. Нито преди соца, нито по време на него, нито сега. Това с земеделските субсидии е само един пример. Как други държави успяват да договорят повече субсидии, повече инвестиции, по добри условия при сделките, при заемите.... При всичко. А тук само скачаме викаме, виновен ни е ес, виновен ни е путин, виновен ни тръмп, виновен е ердоган, виновни са евреите и изобщо има световен заговор срещу нас. Сами сме си виновни за всичко. Явно толкова си можем като народ за съжаление.

Най-точният коментар.

Не е вярно че само цената е определяща. В повечето случаи е определящо качеството, а цената е според качеството на продукта. Но против българското производство от десетилетия се води умишлена политика от нашите нови "приятели" европейските и американските езуити или възпитаници на такива. Те са си назначили удобно колониално правителство и услужливи депутати, които са избрали мамона на който на служат. Защото никой не може да служи на двама господари. Лошото е че тези хора не осъзнават, че режат клона на който седят и че да трупат съкротвоща на Земята, където ръжда и молец ги ядат и крадци ги ограждат и крадат, което е най-малко безсмислено начинание. Защото когато дойдат мрачните дни над света, а те идват с бърза крачка, нито парите, нито златото или земните им притежания ще ги спасят. В тези най-тежки времена от човешката история, само Божият могъща ръка ще може да избавя човека от неволи и смърт. Няма друга сигурност на този свят освен сигурноста гарантирана от нашият свят съвърпен Създател. Но за да можем да се надяваме на нея трябва да Му служим вярно с любов, благодарност и радост. Защото неговата вопля е посвтена на живота през вечността. А този севят си заминава и всичко което се е вършило на него ще бъде изличено и не ще остави следа. А рода на злодейците няма да се споменува довека. Идва много по-добро царство на славата, истината, любовта и благадатта на Господа и то ще тържестува довека.

родната продукция е под 50% а за някои артикули е дори под 20%. не пишете преди да поднавате отрасъла куха лейка!

а родните банани, портокали и маслини са 0%.

На кого ги разправя този човеичец? Той не знае ли какви гениални ръководители има България! Те ни вождят по правилния път !!!

Прасковици, топли прасковициии

Тя България си отива, те за ябълките се загрижили !! Съвсем скоро , до 5-6 години ще се сетите за социализма и неговите блага, драги робски създания !!

То ние отдавна се сещаме, ама вече е късно...Без надеждна армия и икономика-чатала ни е на врата...

къв социализъм бе? искш някой да те храни безплатно ли? деба мързеливеца.

Ще имаме истински политици??? Нито една партия която е в парламента не е компетентня за управление.

Същото е и с печурките , само ,че без никаква субсидия. Защо не приеха закон като в Румъния -50 процента от земеделската продукция да е местно производство.

В момента по веригите над 70% е местно производство. ..и кво? български градински домати от 5 лева ли си купувате или испански от 1.80?

Идеален си! Че нали в домата за 1.80 е същия боклук, като в кренвирша за 2.50! Ама ти се радваш-нали си на далавера! Испанците да не са прости, че да те хранят без пари, баш па тебе! То по твоята логика л...та в кенефа са направо без пари!! На крачка си да ги препоръчаш!

По веригите няма истинско местно произвадство. А, ако рекламното им лого казваше истината трабваше да бъде "Ние обичаме ПАРИТЕ на България"

Е, как пък ги изчислихте тези над 70% българско производство?!? Пълни глупости! Магазините (говоря не само за чуждите хипермаркети, но и за по-малките магазини и квартални магазинчета) са пълни с вносни стоки! Нали и те зареждат от складовете, които от своя страна пък зареждат вносната стока, по простата причина, че е евтина и с дъмпингови цени в сравнение с българското производство! Е да, в хипермаркетите се рекламира и продава и малък процент български стоки, тъй като ги задължиха да е така. Но тази мярка е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНА!

ico_all

АЛО Редактора, наблегни на граматиката, пише се АпокалиПсис а не АпокалиСпис

Мдам - круши "наши" от Китай.

Преди години се запознах с един германец,предполагам ,че е бил комунист и от източна германия защото говореше сравнително разбираемо руски и най-вече не оплюваше социализма.Та в завързалия се разговор се заговорихме за България.Оказа се , че той е идвал доста пъти в страната на почивка ,първоначално през 60-те години със своите родители , по -късно ,като младеж с компании , като семеен и т.н.Познаваше България по-добре от някои българи.Та той каза , че след като преминели моста при Русе навлизали в страната на най-вкусните плодове и зеленчуци ,че бил впечатлет от безкрайните полета с най-вкусните чушки и домати,че българските праскови били ненадминати по вкус и аромат.Та той ме попита къде са сега тези вкусни плодове ,къде са балгарските домати и чушки.Отговорих му ,че салатата ,която се е поръчал има турски или македонски домати ,гръцки чушки ,македонски краставици ,че в нея единствено българско е пръста на келнера ,който го е потопил в микса

Чудесно, а не те ли попита, къде са българските работници, създали всичко това? И защо няма нови? Защо в съседна Сърбия ИМА?? Нали не пада от небето? Напълно съзнателно си унищожихме държавата, като земеделието е само част от поразените отрасли...

Пешо ,Пешо , той тези наши работи не ги знае и не се досеща за тях.Нито за кражбите ,нито за продажността на политиците ,просто човека се чуди ,че нещо хубаво ,което го е имало защо вече го няма

Нали според протестърите не страдаме от антируските санкции, последно...???

щом няма реални патриоти, които милеят за родната си земя - всичко да изкоренят, да разпродадат и да остане само изтощената земя и пълна цигания. До сега все гледаха да насадят слънчогледите, ама никой не мисли, че след тях земята е напълно изтощена и трябва да минат поне 5 години, за да ес роди нещо годно върху нея. Пълна анархия води до пълна нула.

Има нещо нередно в това изборът дали да отглеждаш ябълки, тютюн, каисии, череши или не да зависи от парите, които ти дава държавата. Да се чудиш как има бизнеси, дето вървят напред, пък държавата нищо не им дава.. И с какво ме плаши - че ще ям полски или италиански ябълки на по-добри цени ли..? То патриотизмът е хубаво нещо, но реалността е, че цената диктува пазара, а другото са празни приказки. Държавата и по 1000 евро на декар да им дава, това ще значи само по-скъпи ябълки, нищо повече.

Прочете ли внимателно статията? Полските евродепутати са издействали 30 евроцента ЕВРОПЕЙСКА СУБСИДИЯ за полските ябълки. Отделно полските депутати са гласували 30 евроцента НАЦИОНАЛНА СУБСИДИЯ за полските ябълки. Каква конкуренция може да има при лев и двайсет ДЪРЖАВНА ПОМОЩ?

..е, хубаво, много се радвам! Това значи, че у нас идват евтини ябълки. Я да питам - ако им дадем и на нашите производители по 1.2 лева на килограм - това ще значи ли, че тези пари не излизат от джоба ни? Или държавните пари не са като личните пари?

нека да няма субсидии. И това го има в статията. Нека борбата да е чиста и въз основа на природни даденост и да видим тогаво кой кого. Но...няма да е изгодно на големите нали. Не разбирам радоста ви от това да се унищожава родното производстмо за сметка на чуждото. Това е една от големите разлики в манталитета. Такива мисли и изказвания срещу себе си не се допускат и толерират в демократичният западен свят. Крайно време е да се научим.

.......че се създаде и промоционална потребителска култура. Голяма търговска верига, предлага ябълки с отвратително качество на цена 1.99, хорицата ровичкат и си вземат все пак.......... По-"умните", чакат събота-неделя, за да изкупят на лев и 20 каквото е останало!!!

Замислете се алчни копеленца! Какво ще ги правите всички тези пари? Какво? Вземи ама с мярка, направи нещо за да те запомнят с добро. Не забравяйте че пред Господ Бог всички сме равни. Възмездие ще има!

Некомпетентност, лобизъм, търгашество, незаинтересованост, национално предателство на една политическа клика!

АМАН ОТ ЛЪЖИ ЗА АПОКАЛИПСИСИ БРЕ! в ДВОРА МИ ИМАМ НЯКОЛКО ЯБЪЛКИ И ТАЗИ ГОДИНА БЯХА НАРОДИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА,КЪДЕ ГО ТОЯ АПОКАЛИПСИС?!?!?!? Апокалипсиса е за тези дето не си отглеждат нищо...

или глупак или не сте прочел за касво става въпрос. никой не говори за ябълкште по дворовете ....

Жив и здрав да се да си гледате градината, но как дворната Ви продукция ще задоволи националния пазар? Защото това е проблемът - не се отглежда на национално ниво, а пазарът се задоволява с чужда продукция, а не с наша. И то в производство, в което си имаме традиции.

които нито четат внимателно, нито мислят върху прочетеното.

многократно по високите субсидии на западните производители унищожават българският производител и се получават парадокси като този станота с най добри природни дадености да внася високо субсидирани боклуци. Вариантите са или да наснояваме твърдо за изравняване на ставките или за тяхното премахване. Да видим тогава кой кого

Е къф е проблемът като ша имаме махистрали! Мое да са още в ремонт, ма фсе пак!

ги строиха, после още пет ще ги изкърпват. Преди седмица пътувах по "Марица", почти целия участък източно от Чирпан вече е накъдрен и друса. Дупки няма, просто платното е нагънато от тежестта на камионите. Качество, гарантирано от ГЕРБ.

Иде тотален апокалипсис. И той ще се случи, ако продължават да ни управляват национални предатели и ако продължаваме безпрекословно да изпълняваме волята на чужди господари, коеито искат напълно да ни елиминират. Ако сме съгласни, продължаваме да спим - такава смърт, казват, била най-безболезнена.

Има ли някой изненадан? Изненадващо е, че доста хора продължават да подкрепят кривоустата, която подписа квотите за земеделска продукция. Тогава кривоустата подписа квота НУЛА за ориз. А после, като я попитаха какво ще стане с българските производители на ориз, тя каза, че НЕ ЗНАЕЛА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕЖДА ОРИЗ. Такива са ни управниците, драги зрители!

-Кривоустата яде л-й-та на тези в Брюксел и за това не знае какво се произвежда в България.Тя и затова и е крива устата така по- лесно ги засмуква!

След 20 години ще ядем само промишлено доставяна храна-шунка от соя, салам от соя,вино от спирт и оцветители, масло с палмово масло... Истинското ще бъде ужасно скъпо! Такива са тенденциите... Защото всеки иска сутрин, като слезе от панелката, да се качи на 20 годишния таралясник-и в офисаВ ОФИСА не на полето! Събота и неделя-на пикник! Е нема кой да ви храни с истински домати! Бабите от ТКЗСто, които копаха за без пари-вече ги няма! Е там кауфландера и лидъла... Да не ви казвам, как се радват колегите, като им занеса по малко ябълки-три дръвченца имам... А за доматите ми казват-това не са домати, това е вълшебство...

Първо разрушихме всичко, разпродадохме машините за скрап, защото били съвеЦки. Собствениците, оставени без техника и практически с вързани ръце си дадоха земята на арендаторите. После се напънахме и влязохме в ЕС без изобщо да сме готови, а и без да сме си изпипали договора за членство (но пък един екип си писа блестящ актив). И те започнаха да ни убиват нежно със субсидии. Субсидиите са финасов инсрумент за стимулиране на големите и задушаване на малките. ЕС върхушката са завършени лицемери - мерят индекс на пазарна свобода, а въвеждат непазарни инструменти. Бихме могли да поискаме премахването им, но за това трябва да имаме политици с топки, а не с розови пантофки.

При този управляващ ни боклук, кое ли ни е на ред, че и това?

след 10 години в бг няма да има нито ябълкови нито прасковени насажденя ,а само зцрнени култури и отговора е само един , министерството на земеделието целенасочено работи само в интерéс на зцрнопроизводителите ,те си имат лоби и дори си измислиха закон да взимат земята на другите без тяхно знание и съгласие ,нещо което си е чисто узаконено престъпление!!!

_-Точно така, предишната минетстерка на земеделието елиминира малките и средните които произвеждат където има ръчен труд-само с промяната на една дума в закона за земеделските производители -замени думата "производител" с думата "стопанин" - което е незаконно и трябва да бъде съдена!

Няма поблем. Сикаджията ползва асфалт на който могат да се завъдят и праскови и ябълки това е нова технология която е патентована при Бай Миле и Развита при Маджо а сега ще бъде наложена от Боце. Ще сме първите в света при които " А сега питам яде ли се асфалта " ще има някакво логично обяснение by ГРОБ

Управляващите щели да вземат мерки ТОГАВА!!! Те няма и да са разбрали, че има проблем. Както не разбират и сега. Само театър и просташко джавкане. То и друго от тях не се и очаква. Ако имаше читави, те отдавна не са в парламента.