Ненчев над 2 часа на разпит за ремонта на МиГ-овете

Повече от два часа продължи разпитът на военния министър Николай Ненчев в столичното следствие за договора за ремонта на двигателите на изтребителите МиГ-29.

Обратно в новината

Коментари - Ненчев над 2 часа на разпит за ремонта на МиГ-овете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е какво? Тормозите коректният човек защото си позволи да не даде парите на руснаците? И какво ще докажете освен че работите по заповед от Русия и това се знае и от ББ който си трае като .... !

Следствието само ще замаже очевидната далавера на това нищожество и неговия началник. Тоя даже и за арестант не става! Боже пази България от ГРОБарската измет и нейните креатури-карикатури! Избави ни от днешните предатели и изедници!

Един съвет към разследващите органи: опитайте се да разберете как са разпределени комисионните от сделката и всичко ще ви стане ясно. А това, че Ненчев и всички около него са смешници, е ясно и на децата.

Тоя смешник , когато и да го опандизят , все ще е късно ;)))) Явно е и комплексар , мурволяка около него е мега ..... неугледен ! Меко казано :))) Откъде ги намира тия яги ????

Полша, която сключи с България договор за ремонт на нейните самолети, обаче дава гаранция за 350 летателни часа. До Китай полета е около 12 часа а направете сметката сега колко верем ще летя тези Мигове и за колко пари .

Един изтребител от рода на нашите МиГ- ове лети около час и трябва са се върне на летището. Няма системи за презареждане във въздъха, а и не му трябват. Та какво ще прави тоя самолет в Китай, там си имат свои по-добри. А иначе руснаците във втората оферта даваха двойно повече летателни часове... все пак работят с оригинални резервни части и то усъвършенствани!

При скорост 2600 км в час едва ли Китай се намира на 30 000 км в час та да лети цели 12 часа!

Ще го напиша по друг начин. Проверете любовниците на тоя "добър Човек" на какви постове са в Министерсвото "му".

Освен ако думата любовници не накърняват "доброто му име".

6 Милиона за 14 дни по 24 часа полети или 28 дни за 12 часа полети или 56 за 6 часа полети - До Китай са над 12 часа полет . Така е когато Земледелец поръва ремонт на самолетни двигатели . Да отговарят ГЕРБ зашо са го подкрепили айде сега всички на разпит ама няма как да стане /

бяха с космични цени. Както и с цената на газа-над 500 долара, а сега Украйна и за 200 не им го иска!

Мошеник и въртиопашка - моето мнение за него !

Рада Дълбоката е като КОМУНИСТ на всеки километър ! При следващите избори едва ли ще стигнат до Парламата ! Връщай се при твоя работодател Джордж Сорос ! Никой от ДСБ не е стока и трябва да се направи така че никой да не е в управата на Държавата , Лаборанта на СЪД !

Как така поляците ще ремонтират двигатели без съответен лиценз, защато няма такъв и каква гаранция могат да дадат, май никаква ??? Ненчев, а ако падне самолет, има ли вероятност наши пилоти да те гонят с камъни около МС или ти няма да бъдеш там ?

така ли ви съобщиха от руското посолство. поляците имат лицез за ремонт на миг, нямат лиценз за ремонт на чужди митове, освен техните. и дават гаранция, ако те интересува колко, си провери.

dionisiosd@yahoo.com

Думата "ремонт" при бойните самолети и техните двигатели,знаеш ли в какъв "диапазон" се простира и как се определя??

Щом ти си по запознат от Козяк, да те питам. А ти не си ли противоречиш, те имали лиценз, но за техните МИГ, е да де но аз не знам ние да сме станали поляци !!! Като имат лиценз за техните, защо ремонтират нашите, и това не нарушава ли лиценза / ако има /, а то има май само във вашите глави !!!

НЕ ЗА ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА МИГ!!! ЗА ДВИГАТЕЛИ НА МИГ!! Да ти светне що ТРАКТОРИСТА почна с двигателите.. А сега пуска НОВИ ТРИ ТЪРГА.. При това - С ВЪЗМОЖНОСТ И НАДАНЕ НА ТРАКТОРИСТО - ДА ПУСНАТ ОФЕРТИ!!! Да не останеш учуден после, че за НЯКОЙ ТЪРГОВЕ ПОЛЯЦИТЕ НЕ СА СЕ НАПНАЛИ ДА ГИ ВЗЕМАТ..

трябва да ги шътнем тия гробета и да купиме една ескадрила Рафал

Шило

Пари нема за никакви. А другото- не го искат. Ще кърпим.

Шарлитата ке дадат на примоция. Инак дигаме савака на Капи-Кули и ги пълним с пингвини

Скъпи за покупка,скъпи за подържане и още повече,че една ескадрила не само,че не стига,но увеличава и нерентабилността,защото не можеш да направиш подържане за -примерно-"еди колко си самолета",понеже повечето от апаратурата и начинът по който работи е направена така,че да обслужва голям брой самолети.Освен това при покупката на частите,цените падат само ако купуваш голям брой. На края,но не и на последно място,България има нужда от най-малко 45 самолета,за да може да има някакви шансове да си защити достойно небето си при нападение...без финален успех-при такава бройка-но с достойнство....Иначе,за "скрабл", по двойки,са достатъчни и 15-20 бройки...

То хубаво, че поляците ще ремонтират двигателите, ами останалите части на самолета? Малко неприятно ще бъде да не им се отварят колесниците или пилотите да катапултират без причина!

Лесна работа, бай Стояне! Трактористът ще разпореди да се махнат катапултите и да се лети със спуснати колесници.

Ама за кутията за управление и синхронизиране работата на двата двигателя на самолета, кво ша ни предложи тракториста?? Щото те са със срок НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ ТАЗ ГОДИНА.. На барон МЮНХАУЗЕН с гюлетата ли ша са прай.. С прашката - пускат го да фърка -седнал на един двигател, И разставя по един двигател във Враждебна, един в Пловдив, един на Безмер и ша иму ги пускат наобратно... Тъй де! Той требе и да са върне.

Русия никога не спазва сроковете на доставка както и договорите които е подписала!! Това всеки го знае, при поляците всичко е точно. Двигателите дойдоха, самолетите летят. При руснаците щяхме да чакаме над половин година, а те нямат полза нашите самолети да летят!!

Шило

Кога дойдоха? Че все ми е на ума, че още не са изтекли сроковете за "модернизация". И ползваме двигатели под наем.

И другите ще дойдат в срок. Ако не са дошли още.

Шило

Виж, няма ли да те е яд, че са платили повече пари? Естествено ако е така, нищо не казвам. Няма ли да те е яд, че са взели от парите за нещо друго- здравеопазване, образование, само и само да направят далавера с оправданието "геополитика"? Заслужават ли чак такава защита, ако се касае за очевадна далавера, от която губим всички? Говоря за пари, не говоря за качеството на самолетите.

Ненчо Земеделец, сега шеф на войската и най-вече на авиацията добре се хилеше като оли-гофри. А кому к--ра дири там серсем Раданчо? Депутат, адвокат и по цял ден ТВ герой. Ега ти супера.

В Русия на година падат по 6-7 самолета!! Нали все те си ги ремонтират? Че и нови падат, като Су-34. Такова качество, НЕ , мерси.

Шило

Няма държава, която да не губи самолети. Може би само тези, на които самолетите им са на земята.

някои източни чичковци много ги е яд на тази зделка

Кой ти Зделка мозъка?

Някой да отиде да види завода на поляците и после да види руския завод. От вторият ще му се доповръща. Полски самолет не е падал досега след полски ремонт!! А руските падат редовно.

Кога се върна от там? Хахахахах. А след ремонта, летят ли, или само на паради при идеални условия?

А този на президента им как падна?

В мъгла и с руска помощ и доста водка.

бахти и лъжливото племе глей да не ти изсъхне езика за такива лъжи!

Тоя няма кво да се губи време да го разпитват - направо до стената!

Технически погледнато поляците имат и ресурс и кадри и опит в такива неща. Има една географска област която хората започнаха да я наричат "авиационна долина". Там от дълги години, още от преди времето на комунизма се е правило нещо свързано с авиацията. А през комунизма как беше процъфтял региона... то не бяха Антоновки то не бяха чудеса. Днешно време примерно там се сглобява американският Блек Хоук. Колко части за най-различни самолети произвеждат, да не ви разправям. Миналата година британският Ролс Ройс започна да строи фабрика в която ще произвеждат части за реактивни двигатели. Преди два месеца започнаха набор на персонал.. ако някой иска.

Шило

Въпросът не е в това дали могат, отделна тема е. Въпросът по-скоро е, дали е бил изгоден договора и как е бил сключен.

Ами след като всички го подкрепиха ,явно е бил изгоден!! Руснаците са дали едни цени, а после след като загубиха обявиха други цени, след като разбраха каква е полската оферта!! На техните номера само идиоти се ловят.

И СТО ПЪТИ ДА СА ПЪНЕШ ДА Я ПОВТАРЯШ - ИСТИНА НЕ ФАЩА... ПРОЧЕТИ ОФИЦИОЗЪТ НА ГЛАВНОКОМАДВАЩИЯ НА БЪЛГАРИЯ - вестник КАПИТАЛ.. Статията МиГ НЕВНИМАНИЕ... ДЖУРНАЛЯТА НА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ НИ ЩЕ ТЕ ПРОСВЕТАТ.. И ША СПРЕШ САМ ДА ЦВЪКАШ ТУК ГЛУПОСТТА СИ..

Ние вече навлязохме в окончателното решение за преговори ли? Ми то мина повече от година докато се наканим.

Само да попитам,тези самолети и изтребители които летяха над София на Парада,наши ли бяха,или назаем????

сръбски беха доволен ли си вече?

ДВАТА ВИТЛОВИ УЧЕБНИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ - ГОРДОСТТА НА БАЦЕ, СИ БЯХА НАШИ.. С ЦЕЛИ 400 клм. може да летят.. И докъде 5 километра височина да набират..

Ами да!! Нищо необичайно няма в това,да ремонтираш двигатели и то,самолетни,в страна която не е оторизирана,във фирма която няма -дори книжки с инструкции от производителя(те се подновяяват на всеки 6 месеца) и за да направи икономии заварява на двигателя 50% лопатки втора ръка-износени и то,без-ОТНОВО-лиценз и инструкции за точния начин на заваряването и времетраенето му.... Както каза и Уважаемият Господин Министър-въпрос на "геостратегически избор"...:):)) Същият този Министър,който ще скача и ще реве,ако някой друг,сключи договор -поради "геостратегически избор",да купува оттам "българско кисело мляко".....

Та Полша е далеч по-индустриялна и интелигентна страна от Русия. :)))

dionisiosd@yahoo.com

И ти си "индустриален" и то с много себеподобни реплики...:):)) Само интелигентен не изглеждаш......

Аха, правят полски фиатчета и полонез. Сега и сайдер в изобилие.

Русофил

КАКВИ САМОЛЕТИ КОНСТРУИРА И ПРОИЗВЕЖДА ПОЛША???

Спомнете си за Фиат 126П о 126П. Какви машини само бяха! Особено малката количка- сам можеш да си я избуташ от калта ако закъса, а аконе можеш си я прибираш в джоба!

Мда, поляците са ремонтирали гледайки на шареб боб - така ли колега ? Малей, че експерти се навъдиха в наше село !

dionisiosd@yahoo.com

Айде,като знаеш толкова,кажи ни какво се случва с центровката на реактивен двигател и как Полша ще изпълни гаранцията касаеща съотношението "центровка-корпус-системи",ако се окаже,че нещо не е наред....Или-викаш-няма нужда от такава гаранция??:):)))) Чакаме специалисте!!:):)))))))

За сведение. Полша в момента е достигнала 1/3 от БВП на "великата" Русия. Скоро ще я настигне. За сведение :)))) И това е само продукция. Няма природни ресурси.

Ти кажи, кога ще изпеем народната песен "Влязъл е Ненчев в затвора", остави руснаците и поляците. Поляците са взели едни кинти, подарени им от нашия, а небето ти ще го пазят турците.

Та те го викат заради руснака. Руснакът не може да преглътне, че е пренебрагнат. А това го пиша, за да знаете, че полския ремонт е по-добър от руския. :)))

А за пазенето. Историята показа, че е по-добре турци, отколкото руснаци :)))

За сведение. Същите идиотщини ви пускаха "отгоре",да пишете и за Гърция,навремето....

Този,примерно казвам,може ли така случайно да го пуснат по пързалката и да го осъдят и вкарат във затвора да лежи за назидание на Цв Цв.

Всичко ще си кажат- и за МИГ-овете, и за Южния поток, и за здравната каса и частните пенсионни фондове! В Прокуратурата се действа со кротце, со благо и со малце кютек! Още малко им остана!

Много ми е интересно какво мисли застрахователят по въпроса. Едно е да застраховаш пилот, който се качва на ремонтиран от производителя самолет, друго е на ремонтиран от спорен ремонтен завод. Каквото и да си плюнчим по форумите, бизнесът си е бизнес и парите са пари и никой не може да наложи на застрахователя да приеме по-ниска премия по политически причини! Какво ли ще каже Ненчев по въпроса? Колко е завишението в застраховката на пилотите, г-н министър? И кой ще я плати?

Ще, ще, особено ако е свой човек...Знайш кво каско ще му налеят. А пък за по-сигурно, няма да летят.

Като чета шорошчетата се сещам за едно време- за партийните пропагандатори. Едно към едно са: Може да са се осра.и , ама по всякакъв начин се мъчат да се изкарат в бяло. Ей, фондацията, същите сте като партията.

както каза безсмърнтият Тодор Колев- Кокошка може да дойде от всякъде. МиГ 29 е доста разпространена машина и ние с вас не знаем всички оферти за двигатели. Двигатели може да са ни предлагали да купим от всякъде- Има един грамадански списък в Гуглето с оператори на МиГ 29 и непрекъснато има държави дето си вземат по-добри самолети и гледат да разкарат руските гробета. Та е възможно да е имало и други оферти за тия буклуци

във форума под статиите за ДОГОВОРА с Полша.. И НЕ СИ ЧЕЛ ДОРИ ТОГАВА СТАТИИТЕ.. КЪВ ГО ДИРИШ СЕГА ТУКА??? Подкови се.. Виж си НЕНЧА как докладва в парламента, колко оферти има.. Пък после пиши-бриши..

еми точно зарад тия доклади може да го викат сега. Може да е изплувала я някоя азърбайджанска оферта я някоя еврейска. Па може и да го викат дето караше МиГ 29 по Цариградско шосе без книжка и камерите да са го снимали?

отвръща на удара!

"Kъв" ли, адвокадски хонорар е кихнал на Pаданчо??!! ;)) Eга ти, кенефа, плюят се публично, и партиите си, и лично, а зад кулисите си плетат плетката заедно!! A, ганю, си блеее,..xaxaxa...

За всеки миг по час.

На всеки е ясна връзката - Русия-ДПС-Доган-Пеевски-Цацаров- прокуратура!!! И всеки знае че Русия е извикала Ненчев на среща в прокуратурата.

то убо некой ша прибере парите ама ша требва и да се лети после:)

Отиват направо във ВИМ, че там декорите са много зле.

Някакъв Трол Герберски Нещастен по долу твърди,че трябвало всичко Руско да се било сменило,е че Соросоиден Боклук,след закриването на Казармите,всичко Руско се смени,като се Окраде от Шефовете ти от Герб,както и този на снимката където щети държавата със тези неизгодни договори за цифра милиони,които сега ще дадем,вместо да ги дадем на Руснаците за Чисто Нови по високо поколение изтребители.Всички от Герб,работят срещу държавата си,за да им е гадно на всички Българи и Руснаци,но това няма да продължи дълго вярвайте ми,до година две,отново ще сме си партньори със Руснаците.и тогава повечето от някой управляващи,могат да гледат от къде изгрява слънцето,зад едни решетки.

прокуратурата няма да го вика в никакъв случай заради руската оферта. Най-вероятно е имало украйнска оферта на още по-ниска цена и от полската.

Шило

Украинците върнаха ли самолетите на индийците, че нещо махараджите бяха изревали, че им липсвали доста, които са били дадени за ремонт?

Това сега ли го измисли? Какви самолети са ремонтирали Украинците бе? факти?

Стига измислици.

Да вземат 8 броя Ф16 и въобще да не ремонтират Миг29. Ф16 е много разпространен има много части за него. Той е само с един двигател и е идеален за България.

Шило

Така е, има части. И китайски, и италиански и турски...Без пари са, па вършат работа като оРгинални! Е, пистата трябва да е джам, ама...

за ОФЕРТАТА за онез - португалските Ф-ве - ВТОРА РЪКА, ТРЕТА УПОТРЕБА!!! ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА ЗА САМОЛЕТИТЕ!!! ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА ЗА ПОДДРЪЖКАТА ИМ НА ВСЕКИ ТРИ ГОДИНИ!!!

Защо трябва да са португалските? Има и много други и то доста подобрени.

яааа ко прай кънев там бе:) хихихи левашка история

ларгото вече се спука, а за него са дадени 16 милиона евра

16 млн евра остана ли ниещо?:)

И от Космоса е видно , че сделката с поляците е по-неизгодна , ама вече свикнахме новите ни " приятели"да ни цакат брутално . Това военни бази на аванта за десетилетия , това тройни цени на тока от собствените ни Марица 1-3 ..... сещам се и за иракския дълг към България .... Тури му пепел ! Питам се, що колю бардака не са го запитали за военните имоти , които разпродава за жълти стотинки или направо гепи ?!!!! Щетите са за милиони левове . Или и цацата участва с процент?! Тежка ще е съдбата на безродниците - грабители ! Скоро , много скоро .... Бог пази България :)

Цял народ видя че сделката е полезна за България. И се изпълнява в срок, нещо което е нечувано за руснаците.

Прокуратурата проверява нещо гласувано и решено от Народното събрание. Чии интереси обслужва тази прокуратура.

Руски и на техните подлоги. На първо място Доган/Пеевски.

Не е верно Турски са и са гнусляри.

Шило

Съвсем принципен въпрос- пак зад колективната безотговорност ли трябва да се крие всичко? Питам не само за конкретния случай. Защото ако е така, свиквайте да няма обвинения за наредени обществени поръчки и т.н., където решава колективен орган

Тук на народа. Лошото е, че после се забатачва, точно като разследването за предателство на президента по член 103 от НК.

Гласувано от НС е за ремонт на ШЕСТ ДВИГАТЕЛЯ. В НОВАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ СЕ ИСКАТ ДЕСЕТ ДВИГАТЕЛЯ!! Кой ли си е превишил правата??? И не трябва ли прокуратурата да го пита за това???

Платени тролове Герберски Нещастни Соросоидни,Сига защитавахте това Герберско мекотело на снимката,извършил престъпление по длъжност,като е сключил неизгоден договор за страната ни,за ремонта на тези двигатели ,сруващи колкото чисто нов такъв.

Ремонт на 6 двигателя на цената на един нов?? И какво да правиш с този 1 двигател?? Като всеки Миг 29 има нужда от 2 броя?? В единият случай имаш 3 самолета а в другият половин .

Шило

А бе специално за авиацията предпочитам да са нови с гаранция. В случая това трябва да се направи- нови самолети при предварително зададени параметри, ама в тях да няма например "И да се казва F-16". Да се прецени какви ни трябват, какво ще се търси- цена, гаранция оборудване, обучение, боекомплекти и т.н., па който даде най-добри условия.

Всичко руско трябва да се смени.

Освен приетия с около 30% по-неизгоден договор за двигателите на Миг-29, да го разпитвати и за какво бе привикан в американското посолство? И как така предложи турците да ни "охраняват" въздушното пространство? Както и да го питат може ли да брои и колко американски танка има в България?

на ПУзитано. Там са заявителите на кпизисни операции срещу правителството. КуРнелия им е заповядала атака по всеки ресар до пълната поБЕДА на олигархизма.

Леле. Руснакът не може да прежувее, че не е той. Само така. Сега махаме и енергетиката от руската зависимост.

Като ти падне самолета ще ги търсиш, ама...

Никога повече Русия. Никога.

Те в Русия редовно падат самолети дето те са ремонтирали.

Ти какъв Мерцедес би си купил, германски или китайско менте, като германският реално ти е на цена по-евтина от китайският? Точно тази ситуация имаме тук поради гаранцията. При изстребителите тя се спазва и не е като при други стоки.

А в затвора- кога?

А кога ще го разпитат Ненчев за духовата военна музика и зарята с фоерверки на Великден?

Ако всичко вървеше добре със БългароРуските ни брадска дружба,както едно време,Изтребители щяхме да имаме най малко 200 и то подарък от Братушките,само и само да си помагаме,но Руснаците Предатели като Борисов и Плевнелиев не обичат,и затова всичко ни се стоварва негативно върху главата,ето пример,за неизгодните ремонти на тези двигатели,които цената която ни искат е,колкото Братушките биха ни дали чисто нов,по високо поколение,но който работи за краварите и Е.С и меркела ще е така.Този на снимката да влиза незабавно във затвора,Цвъки отърва кожата,но този да влиза за негово назидание.

Никога руснаците не са ни дали нещо без да получат нещо насреща?? Да ни върнат 300 тона уранова руда която са ни откраднали??

Шило

А бе, не мрънкай много, щото ти я връщаха като гориво за Козлодуй.

Стига лъга бе!Руснаците нищо не дават даром!А и техните самолети струват от 40 милиона долара нагоре!Нови!Недей лъга ,че струват колкото ремонта на двигателите!Освен това тяхната оферта беше 40 милиона за ремонт.Супер свръх оскъпена!

този а снимката е изключително достоен човек, а ти ако искаш може и да се самообслужиш...

ДАВАМЕ ПАРИ!!! АМА САМОЛЕТИТЕ НИ ПАК НА ЗЕМЯТА!!! В КРАЯ НА ТАЗ ГОДИНА ИЗТИЧА СРОКА НА ТОВА, КОЕТО СИНХРОНИЗИРА РЕМОНТИРАНИТЕ ДВИГАТЕЛИ - ДВА ЗА ЕДИН САМОЛЕТ.. А ЗА РЕМОНТА МУ НЯМАМЕ ДОГОВОР. А ПОЛЯЦИТЕ НЕ МОГАТ И НЯМАТ ПРАВО ДА ГО ПРАВЯТ! И НАРЕД Е ГЕОПОЛИТИКАТА.. КОЙ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ???

Технически погледнато поляците имат и ресурс и кадри и опит в такива неща. Има една географска област която хората започнаха да я наричат "авиационна долина". Там от дълги години, още от преди времето на комунизма се е правило нещо свързано с авиацията. А през комунизма как беше процъфтял региона... то не бяха Антоновки то не бяха чудеса. Днешно време примерно там се сглобява американският Блек Хоук. Колко части за най-различни самолети произвеждат, да не ви разправям. Миналата година британският Ролс Ройс започна да строи фабрика в която ще произвеждат части за реактивни двигатели. Преди два месеца започнаха набор на персонал.. ако някой иска. Сега, дали сделката с поляците е била по-изгодна от руската... не се знае.

Знае се , те са от НАТО. На врага не може да разчиташ.

Напротив, нищо не се знае. Както казва народът... парите не миришат. Като идват пачките с пари никой не пита дали си син, червен или жълт.

и Европа с ШИСТОФФФ ГАЗ щяха да я УДАВЯТ!!! Ама веч ПЕТА ГОДИНА, НИ ЕДНА СОНДА НЕ Е ДАЛА ПРОМИШЛЕН ДОБИВ. Не щот - НЕ ИСКАТ.. А НЯМА.. За КСА-то на МИГ - НЯМАТ ЛИЦЕНЗ!

Умните хора се радват че няма добив на шистов газ. Само глупавите се радват на такъв, без да четат новини отвън океана. Особено тези в графата "Природа" :) А лиценз може и да няма но това значи ли че не знаят какво правят?

Индийците чакат от Русия части за своите самолети по цяла година!!! 50% от руските самолети са за ремонт, това са стотици бройки.

ама чети ЦЕЛИТЕ СТАТИИ, чадо.. Индийците искаха да СИ ПРАВЯТ ЧАСТИТЕ!! И договора е с това и е ИЗПЪЛНЕН.. Но след паднали два самолета с техни УЖ части и "ремонтирани" приплакаха за руски.. И сега чакат ДА ИМ ДОЙДЕ РЕДА НА ОПАШКАТА.. Тя поддръжката на самолет не е да отидеш да си купиш ГУМА от ИЛИЕНЦИ и да си караш колата УЖ ремонтирана..