Първи американски изтребители Ф-35 в Източна Европа

Два американски изтребителя Ф-35 пристигнаха в Естония за учения на НАТО. Това е първото оперативно разполагане на този тип самолети в континентална Европа.

Обратно в новината

Коментари - Първи американски изтребители Ф-35 в Източна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоз самолет печели въздушни боеве в съотношение 20:1 Блядовете могат само да духат супата Следващите 30 години няма какво да извадят срещу този самолет

Овой е миротворец.

Добре, че Естония е държава без Прекалено високо строителство. Че току виж тези "невидимки" се блъснат в нещо "Високо и Невидимо". Няма да има нужда от руснаци ...

Само руските бойни кораби потьват, при сбльсьци с товарни кораби с овце..... :-)

Разузнавателни бойни кораби се блъскат в овцевози.Обаче е имало мъгла и за това!

а сърбите как ги събарят тея американски самальоти с по една прашка ги събарят ;)

На сърбите им свалиха ВСИЧКИ САМОЛЕТИ! После сърбите чинно си предадоха Милошевич и Каражич на съда в Хага! Очаква се това да се случи и на Путин!

Като се има предвид, че цената на един 3D принтер заедно с консумативите вече е напълно достъпна за един нормален европеец, то нищо не пречи на нашенските русолюбци да си принтват пак-фа-т-50 на воля! Може и армати. Чертежите ще ги получават от российската амбасада с автограф от путюв! За стимул ще има и по шишенце боярышник!

Само да не забравят да кажат и на сърбите че е стелт, да не вземат да го свалят и тоя...

Сърбите и в леглото ли вършат на руснаците работата? Защото по-малко пият?

Абе този самолет да не се приближава много до границата им, да не стане белята, че бая пари струва.

Не знаех че Естония се води в Източна Европа .....

Ми това се учи в 4то отделение!

ще струва 80 милиона. Напълно достижима сума и от нас, но с такъв президент едва ли ще ни продадат оръжие последно поколение!

Отлична новина! Лудите крави, доставят безплатни мишени за пилотите на руските МиГ-35 и Су-35:) Е...те няма да са безплатни за краварските данъкоплатци де, по 150-160 милиона парчето:)

Новина от ТАЗИ СУТРИН: Израелски самолети са бомбардирали летището на АСАД! Което е пазено от руснаците!

Стара ти е информацията. F35A 100млн сега (с двигател, преди да си замучал), следващата серия ще е 80млн. Любопитна руска новина от днес - според източник от разработчика, цитиран от ТАСС никакъв тест полет на хиперзвукова ракета не имало досега, а разработката в НАЙОПТИМИСТИЧНИЯ вариант ще завърши през 2020. Ватниците омазаха гащите от радост преждевременно..

Че те станали без пари бре.

Су, Миг, Пут, в сравнение с F 35 e все едно да съзтезаваш москвич с Кадилак.

А в тва време ние си чешем мъдурите къв боклук 55-та ръка да си зеем. Ако потребе, че ви сглобим неколко бракми от стари жигулита, немате грижа. Само за педесе кинта парчето. Ефтиниа, братче.

Бахти какво крадене е било човек 400 милиарда долара...Ей скъпо нещо е износа на демокрация....но с такива самолети сигурно ще се изнася по лесно.

И у нас СУ35! Но только на рисунках!

В информацията, цитирана от БТА, Асошиейтед прес припомня, че Ф-35 са с технология "стелт", която ги прави "невидими" за радарите и т.н.....Ма бил и не видим. За кой не видим? За слепите?То и Стелт-а беше невидим докато сърбите не го свалиха с прашки .

"невидимия" Ф-117 гордоста на американската авиация e свален с комплекс ПВО С-125 произведен 1958г. НЕВИДИМИЯ СТЕЛТ беше видян с радара ТАМАРА , разработен в София !

Според теб някой сърбин се е прицелил и е свалил Ф-117 или е станало случайно и лош късмет за пилота? Какво казват рашките СМИ?

Ф-117 не е "гордост на американската авиация" някъде от ранните 90 години на 20-ти век. Той е първият такъв самолет и все е по-развита технология от еквивалентите на другите "велики сили". Ако не знаш обаче от 9 години е пенсиониран... Изглежда че сърбите са свалили бабината си трънкина :-)

От двадесет години руската техника е свалила един единствен самолет .А американците свалиха стотици руски мигове и сухой.Разбомбардираха безпрепятствено Сърбия.На два пъти поразяваха рускатаа техника на Садам.Унищожиха хиляди руски танкове и стотици самолети и хеликоптери!И руските тролове възхваляват пораженията си като победи!

Когато хамериканците тръгнат срещу руска техника но управлявана от руска или китайска армия тогава ефекта ще е друг....така че не дрънкай глупости...Дори този Ф35 в ръцете на неопитни и посредствени пилоти е парче желязо.....КАто са толкова отворени хамериканците защо не влязат в Сирия с пехота и там има руска техника.....само че Сирия не е Ирак....Ако в Ирак са загинали 3000 американски войници в Сирия ще са доста повече от 10000.Затова си изстрелват ръждясалите в склада ракети ...и без това ще им коства повече пари да ги утилизират

Световната опора на демокрацията, показва, че когато става дума за потъпкване на човешките права и заплаха от интервенция не се шегува. Мощта излъчвано от тези два супер съвременни самолета показващи върхови научно технически достижения и определящи пътя на развитието на бойната авиация през нашето столетие, не може да не всее респект в разпасалите си азиати застанали на пътя на разпространение на евроатлантическите ценности. Понякога природата е несправедлива. Надарени с несметни природни богатства, те ги използват за осъществяване на пъклените им планове. Тази несправедливост трябва да бъде корегирана и тези ресурси да се използват от цялото прогресивно човечество за да може по скоро да настъпи светлото бъдеще огряно от евроатлантическите ценности.

назначен от Путя, никой няма да ни даде съвременна западна техника!

много странна работа ... въртят сучат пак около русuята :))) а още по странно че около америка никои не се върти нито пък суче ... то около лаино само лаинарките се въртят :)))

Я питайте Сърбите колко са невидими краварските невидимки ха ха .

Невидими са само са говедата - данъкоплатци, през деня се виждат и с просто око. А на инфрачервените локатори светят кат крушки, ама важното е, че парите са прибрани.

кефиш ме момче ! умен си и прозорлив ... с радост бих се запознал с теб .

симо

Е,остава и Митко БОМБАТА да вземете за пръв пилот.

симо

А защо вие се нервите , че ние се нервим????Защо не дадете смислено обяснение на постоянното дрънкане на НАЙ-МОДЕРНО АТАКУВАЩО оръжие навсякъде.Само в Черно море тази година има 17 НАТОВСКИ учения...ОТ КОГО ВИ Е СТРАХ БЕ ПЪЗЛЮВЦИ?????

браво момче !

Умрял кон да беше щеше да ритне. Захарова не смее да гъгне. Още немогат да се съвземат. Че то някоя сутрин ще открият джуджака гушнал американска ракета без някой да е усетил..

пък кои си бре :)))

Що не си пиеш цветните хапченца и не си опъваш пишлето, а се занимаваш с глупости тука, бе Путку? С тези два самолета в Естония, НАТО ще заприлича на мобилизираната ни военна духова муззика на миналия последен военен парад пред РП, магарето на ББ! Смях! И в същото време ме обзема жалост, че военният съюз , на който сме активни членове, се излага по толкова примитивен начин!

С два самолета така ще изплашат рашките, че направо не ми се мисли!!! Абе, тия бъзик ли си правят или наистина са дебили? А колко са стелт скоро ще проличи! И интересно, ако им разрушат полосите за излитане и кацане, какво ще правят (евентуално!) в Естония? Нали някои не си мислят, че там има нещо, което да е секретно за рашките? Питам само хипотетично! Защото не очаквам никаква реакция на такова смешно дислоциране на "военна техника" в страшната Естония! Освен провокация за разкриване на системите на руските ПВО, това не е и не може да бъде нищо друго! Учение!!! Смях!!! С два самолета, 400 войника, 5 танка с цвят Каки (трета-четвърта употреба!!!) и 3 -4 Хамъра!!! На времето в ШЗО-то в Плевен се правеха къде по-сериозни учения и то доста по-често от подобни фейкови "НАТО-вски учения"! Направо ми става тъжно и жалко, че сме в този съюз след подобни новини!!!

Виж сега, ако искаха да плашат руснаците щяха да предислоцират малко повече самолети. Сега просто ги предупреждават да не им пипат другарчетата. Ще се опитам да ти го обясня така, че да схванеш. Ти като биеше в училище малките, тия дето имаха големи силни братя не ги пипаше, нищо, че братята не идваха всеки ден с тях на училище, нали? Същото е. :)))

симо

Въобще не върви простаци като теб да ОБЯСНЯВАТ!!!Само ставаш още по-прост защото си мноооого глупав/пфхфхфхфпу....

Те пък са се уплашили....и ако стане война(каквото е желанието на хамериканците) първо тези самолети ще са излетели за ФАЩ....Мислиш че 100 тина танка и 2 самолета ще спрат руската армия ли!!!Ако при един конфликт между Русия и НАТО кой ще го отнесе първо а познай....ами малките прибалтийски ученици...Един умен политик от тези републики бе казал...Аз не обичам или мразя руснаците, но тъй като ние сме съседи с тях а не американците предпочитам да съм приятел с тях и никой да не ми разваля отношенията с тях.

Ако тези летят както стрелят....по Сирия изстреляха 50 ракети и поразиха 5 самолета и разрушиха частично една писта на летището .... свадбари им се вика на такива.

Така ли съобщатат от Комсомолска правда?

В Албания са пристигнали 35 руски невидими изтребители ПАК ФА. Разбира се, никой не ги е видял.

В митинг на простестърите, участвали над 3 милиона техни симпатизанти, които подкрепяли идеите на либерал-демокрацията и евро-атлантическите ценности и против Путин, естествено. От всички участници, само двама не били оборудвани с технология Стелт и поради тази причина само те били забелязани и набити от несъзнателен гражданин. Нещо подобно се случи и на последните избори, където милиони стелт-бюлетини, пуснати за реформаторите и постреформаторите, не били отчетени от избирателните комисии, поради което "градската десница" се лиши не само от места в парламента, но и от субсидии и офиси. Виновен за всичко това е руският комунист Путин.

Два американски изтребителя Ф-35 пристигнаха в Естония за учения на НАТО. Как, кой ги е видял - нали е невидим?

Например в началото на февруари 2012 година в Австралия се състоя заседание на Обединения комитет по външните работи, въоръжението и търговията(JSCFADT), чиято цел беше да се оцени необходимостта от закупуването на изтребители за австралийските ВВС. На заседанието са се изказали и представители на аналитичната агенция Air Power Australia и компанията RepSim, занимаваща се с производство на симулатори. И двете организации са заявили, че F-35 е неправилен самолет, който не следва да се купува.

През 2009 година Air Power Australia публикува таблица за съответствието на съвременните изтребители според критериите за бойни самолети от пето поколение. Според тази таблица най-висока оценка (+5) получил изтребителят Т-50 (ПАК ФА), който с три бала превъзхождал американския F-22. Су-35С получил +2 бала, колкото и F-22. Най-ниска оценка (-8) получил перспективния изтребител F-35. Сравнението е направено по съответствието на 14 изисквания към изтребителите от пето поколение, включително крейсерска (оптимална) скорост, малка забележимост, свръхманевреност, управляем вектор на тягата и възможност за използване на въоръжението при свръхзвукови скорости. За несъответствие самолетът получавал една точка, за съответствието 0 точки, а за превъзходство - +1 точка.

Да видим колко чини тоз самальот за 400 млн. долара. Русия вече изпробва СУ 35 (поколение 4 ++) в РЕАЛНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ в Сирия. Докато янките още не са си проверили Ф 22 в реални бойни действия, но докарват ф 35. Защо не ги пратят в Сирия да ги изпробват в реални бойни действия????????????????????????? Тук мирише на МАРКЕТИНГ. Да си развърше Европа кесията. СМЯХ!

Сериозно? С какви изтребители РЕАЛНО се би и победи - Ф15, Ф16, Рафал, Юрофайтър или (хехе) -Ф22?

В Сирия ще ги изпробват израелските ВВС, които закупиха 50 самолета! :)

НЕ ПРАВИ КАТАСТРОФИ! Хахха а ни енямаме и за това нямаме катастрофи хахахахахах! Велик е българския войник!

В Бурятия, граничеща с езерото Байкал, се е разбил изтребител-прехващач МиГ-31 от състава на Източния военен окръг, съобщи руското Министерство на отбраната. Инцидентът станал в 12:05 часа московско време. По предварителни данни, пилотите успели да се катапултират. Произшествието станало на полигон над безлюдна местност. За района на аварията е отлетял вертолет от службата за търсене и спасяване. Експерти сочат три възможни технически причини: Повреди в енергийната система на самолета, в хидравличната система и в двигателите. МиГ-31 е свръхзвуков изтребител-прехващач за далечно действие. Предназначен е за всеракурсен прехват и унищожаване на въздушни цели на всички височини в предна и задна полусфера във всички метеорологични условия при всякакви противодействия на противника. Прочети повече в Blitz

какво от това.Нещо не схващам инфото Може би защото касае руски Миг ли или какво?.Питам щото преди две седчици 3 американски Ф-16 се разбиха и то над жилищен район в Калифорният със жертви.

новината, както е направин човека преди теб!

Самолетите били невидими за радарите. Е да попитам сърбите и руснаците с какво ги виждат та ги свалят!? Обяснения от тролчета за елемента случайност не приемам. Три са ударените самолети над бивша Югославия - един паднал у кукруза, един добрал се до италианска летище и още един за който американците крият, а сърбите няма как да докажат понеже е паднал извън тяхна територия. И те так ........................ !!!

обяснявано е многократно, дори и в руски източници като Военное Обозрение, нужно е обаче поне като минимум да си вменяем..

Знам,че имаш памук в ушите(вата),но ще ти обесня нещо!Американци и техните съюзници от НАТО тогава разбомбиха надлъж и шир военни обекти на сръбската армия и инфраструктура и сърбите въоръжени със съветско оръжие не можаха ефективно да им противодействат!След няколко години Садам Хюсеинов с милионна армия ,стотици самолети и тактищески ракети с 5хиляди танкабеше разбит от много по малка на брой и армия с много по малко танкове и самолети! Изводът е,че руската тактика и въоражение са много по слаби от Американско и Западноевропейско такова!

разбомбиха те, нищо не разбомбиха а затъха до шия в лайна в Ирак и до ден днешен.Сега Евпора им сърба попарата. То ако дори 1/10 беше вярно че американката техника е по добра ,тогава Крим, източна украйна, Сирия или близкият изток щеше да е под амарикански контрол каквато беше целта.АМА НЕ БИ щото руснаците взеха Крим за 2 дни без нито един изстрел ,влязоха в Сирия и за година ликвидираха цялата натовска и щатска "демократична" опозиция от главорези и практически затвохи Бл.Изток под носа на гледащета и сополиви САЩ.Извода: САЩ имат по добра техника ама във холивудските фантазиии и то срещу държави които са били под ембарто поне 10 години и след това нападнати.

"Убеди" ме ! Само не разбрах къде е сега на въоръжение F117 ? До 2025 година трябваше САЩ да превъоръжат с него изцяло ВВС. Много филми гледате ! :)) У нас крадат по лесно - с магистралите. И те така ........................ !!!

симо

Добре де,ЗАЩО ГИ БОМБЯТ и тях и още дузина други държави/които БЯХА ДЪРЖАВИ/.ОСВЕН ДА БОМБИТЕ ВИЕ ДРУГО ПРАВИТЕ ЛИ?????Ето откъде МИТКО БОМБАТА взел пример!!!

Демек само един са ударили, ако изобщо са ударили. може просто повреда да е имало. И руснаците кво ги намеси. Те нищо не са видели. А сърбите са имали 1000 мишени-полета. Явно са виждали перфектно щом един евентуално са уцелили. И то по-вероятно, защото ползвали един и същи маршрут многократно.

М.ам.ицата ви нагла краварска, дето искате да разпалите война в Европа а да си живеете щастливо зад гьола ! Нема да стане - хората не са тъпаци !

Хората не са тъпаци и ги посрещат като гаранти на свободата си! Сравни Западна Европа, където бяха американците и източна Европа, до където стигнаха руснаците! Хората не забравят какво им се случи!

тъй, тъй. само че Източна Европа и преди руснаците нямаше нищо общо със Западна. По-скоро бих сравнил с Гърция- съседна на нас държава, един размер, обща история. Е, видяхме ги докъде я докараха с 'гарантите на свободата'!

Тя война в Европа имаше и я подпали Русия, като анексира Крим и прати вероломно войски в източна Украйна

Може да бъде видян само в музея. Спрян е заради липса на пари и конструктивни недостатъци. Няколко опитни образци са се разбили, един на палубата на кораб. Това от руската Уикипедия. А що руските другари планират да произвеждат стелт бомбардировач някога, в светлото бъдеще, което е ей там, на една ръка разстояние зад хоризонта. Нали били глупава работа? Че скоро и рисунките му гледахме тук, в същия сайт. Добре беше нарисуван, няма спор.

планирали да произвежсат стелт бомб.в светло бъдеще ?. Защото другарю те вече имат най добрият и доказан в света свърхзвуков бомбардировач Ту 160 и сега Ту 160-М.Имат и най доброто от комбинацията, цена ефективност -поддръжка ,скорост- маневреност и обем въоръжения постигано някога в авиацията: Миг 29,Су 27,Су 35 ,Миг -31,Миг 35.

Събужда се руския трол целият облян в студена пот!!! И си спомня какво е сънувал, че руските братя създали истински самолет без педали и верига, че можел и да лети, а и бил реален!!!

'и сега Ту 160-М' Сигурен ли си че 'сега' е най-подходящото наречие в случая? ;) Дори аргоновите камери за заварка на титан не съществуват.

Ще дочакате щастието. След 10 г. България няма да я има.

България ще я има и след 1000, ама Раша няма да я има, защото ще се саморазпусне!!!

да не стане като Ф-117? 'извинявайте, не знаехме че е невидим'

Ф-117 е извършил над 500 полета. И дали е свален не е сигурно, защото и самолета е сравнително цял и пилота не можаха да хванат, хем в центъра на Сърбия каца. Освен това Ф-117 има радарна видимост от 1,5 кв.м, т.е. е като доста голяма птица. За сравнение Ф-35 е с видимост 0,1 кв.м При проведените мисии в Ирак руснаците с техните С-400 не успяват да го засекат, което не е учудващо след като не можаха да засекат и половината ракети Томахоук, както си признаха. Е те вероятно не са били всичките Томахоук, а американците им подхвърлиха една "уж" паднала ракета заради повреда, но пък руснаците бяха предупредени и подготвени и пак не успяха да засекат всички ракетите, а едва 23.

самолетът бил 'относително цял'? а купчините горящи железа сигурно бяха от друго? но да оставим това. да поговорим за RQ-170, който 'кацна' в Иран цял-целеничък. Май и той беше абсолютно невидим...

са смърт, но все пак. Освен тоя един-единствен Ф-117, друг такъв самолет никога никъде не е свалян. И там е спорно как точно е свален. Май е станало напълно случайно, поради изстрелване на много ракети едновременно. И къде го пилотът, що не го показаха сърбите? Ф-117 вече се води морално остарял стелт изтребител. А Русия и един не може да направи, камо ли да го произвежда серийно. Джавкайте си в Русия и облъчвайте мужиците, американците какви боклуци имат, брадатите ще ви повярват със сигурност. Те на всичко, що каже вождът вярват, така че нямате проблем. В техните очи Русия е магучая и непобедима.

ъхъ, само че го свалиха сърбите с КУБ-ове тогава на по 30-години. Или викаш те са свърхмодерни, а Ф-117 е остарял?

Хорошо, тепер увидем сколко он невидим! Давай Ф 35 пойди к Росию!

Самара е български град!

Ако от Вашингтон успеят да изнудят клиентите си по НАТО и останалите си слуг и по света да се въоръжат с безумно скъпите, но иначе пълни таралясници Ф35, в Кремъл ще могат да спят спокойно поне още 30-40г.

Тези самолети показаха един основен недостатък : Над Сърбия стават ВИДИМИ за радарите...

"Славните" руски МИГ29 на сърбите изпопадаха като гнили круши от Ф16!

миг 29 да Е падал, ама великите американски ракети И бомби УЖ целеха белград, а падаха на къщите на хората в Трънско и Горна баня.Обичайната краварска некадърност.

От 1000 полета колко са видели?

е само изявлението на Доналд Тръмп пред пентагона м.март тази година: от самолетите на нашите ВВС половината немогат да излетят тези във флота- 2/3 не мотаг да лелят , флота ни е на ниво и състояние равносилно на това преди влизането на САЩ първата свет.война/; Пълен провал на супер разрушителя кораб зумвалт който два пъти аварира в панамският канал и го влачат на буксир , пълен провал на проект за подводници ново поколение за борба с мини, провал и и на проекта Ф-35-ненужен скъп неефективен.

До 1 Виж сега пич, ако погледнеш и ТТ данните на руските самолети от ВСВ, и те по- добри от германските, ама германците унищожават за няколко дни ВВС на СССР, та последните до 1944 летят на американски самолети!!! Това е прост исторически факт, който ти ще оспориш, но тава няма да промени истината!!!

я пак склери- руснаците летяли до последно на американски самолети .Муахахаха кои американски самолети бе смешник.Така били и с американски танкове и камиони които обаче никой не евиждал.А бе перко кви америкнаски самолети и танкове през ВСВ при сащиняците.Всичко това те получиха след като излязоха от Берлин с крадените чертежи,Фон барун и др.немски инженери ивъпреки това нищо не можаха да копират.И до денешен още се мъчат да копират и това не могат.

Тъпунгер, най-големият съветски АС Александър Покришкин е бил с Аерокобра, както и всички в ескадрилата му. А освен Студебейкъри на практика руснаците други камиони не са ползвали. А летящите крепости са били изключително трудно сваляеми на практика са разрушили Германия до основи.

Тук долу, се е разгорял един спор на тема Як-141 и Ф-35, с намесване на RR Само да ви поясня някои моменти. 1 . Яковлев не произвежда и не проектира двигатели. Те са дело на други КБ. 2. Единственият досега, що годе успешен и ставащ за нещо самолет с вертикално излитане и кацане е британският Хариер. Летателните му характеристики в нормален режим, обаче, са отчайващо трагични, ако изключим маневреността на свръхмалки скорости. 3. При проектирането и създаването на Як-141, както и на всеки един от самолетите по съветско време, се е преследвала целта, увеличаване на бойната мощ и отбранителна способност на СССР. При проектирането и създаването на Ф-35 е преследвана единствено целта, прибирането на купчина пари от американския и евентуално чуждия данъкоплатец, каквато е целта на всяко едно производство в условията на капитализма. Именно затова, Як-141, като не достатъчно ефективна, спрямо целите си, машина не се е наложил, а Ф-35, като достатъчно ефективна, спрямо своите си цели, се е наложил. Ясно и просто, като бял боб в тенджерката на трътлестото лелче.

Пък лисицата казала, че гроздето е кисело, защото не можела да го стигне!!!

По долу съм цитирал, взети от официален източник ТТ данни на Ф-35 и съм ги сравнил с данните на самолет от преди повече от 50 г. Това грозде не е просто кисело, а а чист оцет. :)))))

Къде се е наложил бе? Той даже не е пробван като хората. Никога не е летял в бойна обстановка като за изтребител.

Нито една сериозна авария. Къде се е наложил ли? САЩ, Европа, Япония, Австралия, Сингапур, а вече и Тайван.

са били качествата на забравения Як38, успял само да напълни цяло гробище с летци. Хариър спечели Фолклендската кампания и то срещу свръхзвукови 'опоненти'.

А защо името на самолета е в кавички ? Той така си се казва. В кавички трябва да бъде "на учения". Щото никакви учения не са това, ами си е пълзяща окупация.

F 35 е Як 141, дори визуално нямат разлики! Американците се опитват да наложат същата безпериспективна концепция, от която в СССР се отказаха преди десетилетия. Да се смееш ли, да плачеш ли????

И шведите направиха социална държава за разлика от вас!

Така е, само че по брой самоубийства на глава от населението, Швеция е в челните редици.

Да бе, прав си пич!!! Само, че този хамерикански "боклук "направи за смях "безаналоговите космически " войски на могъщата и несравнима Русия!!! Пък нека е боклук!!!

това кога се е случило?.Пак ли на тренажора при снимките на порденият холивудски бълвоч ?.

Простестърите тук се скъсаха да възхваляват великия самолет Ф-35. Нека погледнем на въпроса обективно. Една от най-важните характеристики на самолета, от която зависят в много отношения възможностите му за полет е неговата енерговъоръженост, т.е. съотношение на тягата на двигателя, към собствено тегло. При Ф-35 собственото тегло варира от около 13 до 16 тона, в зависимост от версията празен, т.е. без гориво, боеприпаси и т.н. до 24-26 при нормално натоварване и до 30 тона максимално. тягата на двигателя е 13 тона в нормален и 19 във форсажен режим. Т.е. енерговъоръжеността е около 0.5 при нормален режим и под 0.75 във форсажен. При допотопния руски Миг-21 Бис, развитие на самолета от края на 50-те години Миг-21, теглото е 5 тона празен, около 7 при нормално натоварване и до малко над 8.5 - максимално. Тягата на двигателя е над 4000 кг/с в нормален режим и над 9 при форсажен. Енерговъоръженост - 0.6 в нормален до над 1 във форсажен режим. Т.е. дори и този, безнадеждно остарял съветски изтребител, превъзхожда по тези параметри, прехваленото американско чудо. От тук, не е учудващо, че дори остарелият отдавна МиГ-21 превъзхожда Ф-35 по такива важни характеристики като максимална, крейсерска скорост, скороподемност и маневреност.

Купуваме старите Миг21 които Индия сваля от въоръжение и.. САЩ са победени. УРРЯААА

значи ВКС без аналог в света са по-могъщи. Ко си се разквичал тука?

Що се мъчиш бе човек? Мислиш ли, че някой от хамерите ще прочете какво си написал? За опит за разбиране даже да не говорим? За тях това няма значение. Важното е да е уса. Другото няма значение.

Руския ЩЕ - ЩЕ Стелт, дето му гледахме красивите рисунките преди няколко дни в ДИР.БГ. Мани ги засега Ф-35, нали са боклуци и руските ВКС ги ядат за закуска?

До 2020г. Великобритания трябва да получи внимание 8(!) броя F35!!!! От тях 2(!) са изпратени да "пазят" Естония!!! В Кремъл сигурно са умрели от смях!!! :)))

Тези в Естония са американски. И ние се смеем.. на Кремъл.

Те всичките Ф 35 са американски, нищо че двигателят е доработена концепция на Яковлев 141...

Спакойна, друзя! Эта не самальот, а рисунка. Както знаем, Ф-35 е още на американските чертожни дъски и израелските пилоти въобще не са правили за смях нашите ПВО без аналог в света С-300, С-400 и ВГЗ-69 в Сирия!

ВГЗ (Тонмахоук) са 59.

Един българин, или-бях българин.Придполагам, лапаш благинките на Запада, оригваш доволно и слушкаш ли слушкаш тамошните инфантили.Не знам кога за последно си виждал гореспоменатите на екран-дали въобще си ги виждал, но аз гледам И руска, подчертавам-И руска телевизия.Та, в този ред на мисли, никъде не видях въпросните господа притеснени, ослушващи се, или още по-малко-изпотени.И то, не защото в Русия зимата продължава.

И си доволен от качеството сигурно- Кисельов, Соловьов, Михеев и пр, едни такива обективни, ерудирани, критични към властта..

Във Варна варненската опера за пръв път ще представи "Лебедово езеро". Дали не готвят постановката специално за Путин, който се ошашавил като чул, че американците имат невидим Ф-35, който като нищо може да кацне на Червения площад, както преди доста години кацна един немец, летял от Финландия до Москва, без "знаменитата" съветска ПВО дори да го забележи! Щото во време оно, по руската телевизия по цял ден пускаха "Лебедово езеро", когато Първия в държавата гушнеше букетчето! "За постановката са привлечени балетни педагози от Московския Кремълски балет"??????? Интересно за Путин ли тренират!

Теб, цървуланкото, с непраните потури и сплъстената коса, ще те пуснат ли в операта, да я омиришеш на пот и чесън?

Путин напоследък нещо неспокоен ми изглежда като го гледам... А Лавров се поти обилно даже в студено време. Странно защо са такива нервни? Едва ли ще е от американските самолети - нали и руснаците си имаха собствена СТЕЛТ разработка? Ах, забравих че "щяха да имат" - в бъдеще време май?