Белгия възнамерява да смени изтребителите F-16 с по-нови

Новото правителство на Белгия, чието встъпване в длъжност предстои, възнамерява да предприеме стъпки за смяната на изтребителите F-16 с по-съвременни машини.

Обратно в новината

Коментари - Белгия възнамерява да смени изтребителите F-16 с по-нови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jingiby

Белгия обмисля да купи изтребители F-35 (производство на "Локхийд Мартин", САЩ), които са най-скъпите машини на пазара в този клас. А Турция вече договори 100 бр. от тях...

90 % от возилата в Белгия не са и помирисвали "Технически преглед! За аеропланите, да не ти гововра, Макс Лут ще ти каже, той каде ли не се завира! Летец- майорка с 1-ви клас, бабати Тодорка авио- диспечерка

Не 90%, а 70% от белгийските автомобили не са помирисвали технически преглед, понеже първите 3 години не се преглеждат. А точно такъв е процента на автомобили под 3 години. А това, че наша чавдарка е минала технически преглед при наш човек, не я прави по-добра от ново пежо, нали? Или смяташ различно?

Що не си купят руски самолети, а? Рогозката да им предложи, па и да мрънка после, като му откажат неблагодарниците.

Щото Обама не дава не ти ли е ясно.

Белгия си сменя изтребителите, та ние ли няма да си ги сменим!

айде, таман на нащи подлизурковци ще им стане пазарлъка :) дали е случайност, кой ли знае...

Добре е България да купи самолети с които да може да защитава нашето небе и в същото време да може да изпълнява задълженията си като съюзник на НАТО.Русия с агресивната си политика спрямо своите съседи и агресивната си икономическа политика спрямо Република България е изключенода ни продава самолети.Освен това технически и морално са доста изостанали.Показват ги анализите на конфликтите по света със самолети руско производство.Дори Индия предпочете френски изтребители пред руски макар,чеси сътрудничат с руснаците във тази сфера.

Странно съвпадение! Наште точно такива смятат да купят. Както им каза Рогозин - безотпадна технология! Добре е да си назначиш свой човек за министър на отпрана в чужда скапана държава, пък бил той и в служебно правителство.

КАКВА Е ИСТОРИЯТА С БЕЛГИЙЦИТЕ .. АМИ БЕЛГИЙЦИТЕ ДОБИВАТ В МОМЕНТА В БЪЛГАРСКО КОНГО МЕД ЗА 4 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ГОДИНА , ЗЛАТО И СРЕБРО ПОКРАЙ МЕДТА ЗА 100 МИЛИОНА ДОЛАРА , КАЛЦИНИРАНА СОДА ЗА 325 МИЛИОНА ДОЛАРА ... ЩО ДА НЕ ВИ ОСКУБЯТ И ЗА САМОЛЕТИ Ф16 .... ВЪПРЕКИ ЧЕ РЕАЛНО БЕЛГИЙСКИТЕ АРУБИС И СОЛВЕЙ СОДИ ТРЯБВА НАПРАВО ДА ВИ ГИ ПОДАРЯТ НА БУЛГАРИСТАНЦИТЕ В БЪЛГАРСКО КОНГО ТИЯ Ф16:)))

Доста стар самолет на повече от 37 години. Беше на въоржение в турция през 1972 г. За времето си беше много добър.

ЕТО САМОЛЕТ ЗА НАШАТА КОШНИЦА : РАЗРАБОТВАН Е СЪВМЕСТНО ОТ РУСКАТА ЯКОВЛЕВ = ЯК 130 И ИТАЛИАНСКАТА Alenia Aermacchi Alenia Aermacchi M-346 Master .... ДВАТА САМОЛЕТИ ЗА БЛИЗНАЦИ ... ИТАЛИАНЦИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И СПАРТАНИТЕ НИ И УЧАСТВАТ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕВРОФАЙТЪРА .... РАЗЛИКАТА Е ЧЕ ЯК-130 СТРУВА 15 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА ИЗНОС А Alenia Aermacchi M-346 Master СТРУВА 30 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА ИЗНОС . .... ТОВА СА ЛЕКИ И ЕВТИНИ БОЙНИ САМОЛЕТИ - МОГАТ ДА НОСЯТ ВСЯКАКВО ОРЪЖИЕ - ИДЕАЛНИ СА ЗА БОРБА С ИСЛЯМИСТИ И ГАДЖАЛИ ... СУПЕР СА ЗА ПОДГОТОВКА НА БОЙНИ ПИЛОТИ ... - ИЗРАЕЛ ИМАТ 30 ОТ ИТАЛИАНСКИТЕ - СИРИЯ 24 ОТ РУСКИТЕ - ИТАЛИАНЦИТЕ ИМАТ 15 ОТ ИТАЛИАНСКИТЕ - РУСНАЦИТЕ 120 ОТ РУСКИТЕ - ПОЛЯЦИТЕ 8 ИТАЛИАНСКИ - СИНГАПУР 12 ИТАЛИАНСКИ - БАНГЛАДЕШ 24 РУСКИ... ... ПРИБЛИЗИТЕЛНА ЦЕНА НА СИРИЙСКИТЕ 36 Як-130 на общую сумму $550 млн -

Защо подписваме договори за строеж на американска АЕЦ и ще купуваме американски самолети, които са по скъпи от европейските? Ако наистина сме единна икономическа общност в ЕС, би трябвало поръчките и покупките да са преди всичко първо към и от европейските страни. Защо ЕС не поставя този въпрос на управляващите ни? За мен извода е, че ЕС както и ние сме напълно зависими от САЩ.

не ти ли писна да се повтаряш във всяка една тема??? Хайде напъни се, сътвори нещо ново...

Белгия там където се намира и имайки предви кои са ѝ съседите не изглежда да има нужда да се превъоръжава. За какво и е армия. Ако приложим логиката , която ни пробутват на нас даже жойници не би трябвало да имат. Ама на, тръгнали да си купуват оръжие. И срещу кого? То ясно , че днес войните се водят не с пушкала, но поне от кумова срама българските комундели и мекерета от 'прехода' да бяха задавали адекватна критика , на идиотските предложения от запада(щите).

Да ни ги подарят. Да мине мерака на управляващите. Но да купуваме такива на безбожни цени, едва ли е смислено.

Белгия ако иска да ги смени и с космически кораби,защото космическа е разликата между нея и Б-я.Наистина,може да ни подари старите,българинът свикна на втора употреба.Пък и защо ли са ни,нали вече всички сме си свои.

Ако България реши да купува американски изтребители, друго освен Ф15 да не взима. Това наистина е добра машина.

Руските изтребители са най-изгодни от всички възможни варианти и в съотношението цена/възможности нямат аналог по ефективност. Останалото е политика и алъш вериш.

Както винаги - Белгия трябва да си изхвърли старите боклуци и ние вероятно като верни натовски кучета веднага ще и дадем стотици милиони за това. После за обучение, за поддръжка и т.н. Толкова сме жалки, че нямам думи. Ако имаме армия - да имаме, ако нямаме -да нямаме. Ако ще купуваме - да е ново, пък било то руско или американско. С тия купувания на стара техника единствено поредните управляващи си пълнят джобовете с милиони. И те, и шефовете им на партии, и министъра, дето ги е назначил и до десето коляно. А хората гладуват и пари за лекарства няма.

Нека е спокоен братския белгийски народ. Ние ще ги купим. Все пак имаме мноооого богат опит в купуването на бракувана военна техника. Още от царско време.

f15 игъл е 3 пъти по скъп от f16 фалкон. никога у нас не ставало въпрос за закупуване на тежък изтребител, като су-27 или ф15

Хамериканците ползваха за последно 15-ки във войната в Пустинна буря.... Много хубав самолет за времето си, но тотално остарял.

Т.е. Белгия обмисля смяната на стари самолети с такива, които не са влезли изобщо на въоръжение поради множество дефекти, които бавят програмата с години? :)

За какво ни е на нас да сменяме миг 29 с ф16. Направо да ги смениме с някой витлов Месер, както направихме с учебните самолети.

Ето ги нашите аеропланчета!!! Дали пък преди да са решили да ги сменят не са се разбрали с нашите ПРОДАЖНИЦИ да ги купим!?? Нищо, че Ф-16 са леки изтребители и съвсем НЕ НИ ТРЯБВАТ!!!

2023... Тогава пише, че ще ги подменят... и където f15 там и f16. Важното е да се плюе, нали? :)

Нормално е да купим самолетите от Белгия.Все пак имаме опит в оръжейния алъш-вериш с тази страна.Схемата е проиграна още с фрегатата, с която се сдоби РБ преди известно време.Ами не ни остава нищо друго освен да пожелаем весело изкарване до края на дните си и след това на демократично назначения военен министър Шаламанов.Да живей тоз светъл ум, да живей тоз чутовен демократ.

Ооо, стари самолети?! Стари кораби! Може да ги купим на цената на нови, а пък комисионната - тя е част от бизнеса! И не плащам аз! А тия будалите! Ха-ха-ха

Нали сме евробратя и имаме едни и същи ценности-нека Белгия ни ги подари тези самолети.Като забогатеем,като тях ще си купим по нови.Тъкмо нашите ще се научат да хвърчат с американски машини.Щото борисов се оплакваше,че едни хеликоптери не можели да фърчат по дъждовно време.

Сега разбрахте ли от къде ще купим "новите" военни самолети ?????????

ще купи я, къде ще ходи да не купи.

По-добре по-малка бройка, но нови(млади), отколкото повече, но стари(дърти). За жените говоря.

Интересно - ако не се лъжа, самите американци преди няколко години наложиха забрана върху продажбите на други държави дори на по-стария модел (F22 "Raptor"); F35 пък все още има проблеми с ...летенето... И както са я подкарали, нищо чудно след година-две руснаците да са пуснали серийно ПАК-ФА (Т-50) с доста по-добри характеристики, при това - летящ. А ние пък напук на всички ще си купим таралясници F15, най-вероятно с изтекъл ресурс, та да си ги бием в главите...

Дам, Индия ще е много щастлива да чуе, че най-накрая руснаците ще могат да и продадат летящи самолети... ;)

руски ли

Абе Белгийците и те са едни "демократи"......

Подозирам че ние ще купим старите им Ф16..

Браво ! И да нападнат Франция, стига са ги бъркали с франсетата.

Успокоих се- ако Белгия купи F-35, значи корупцията и слагачеството там са по-големи,отколкото тук;-).

За сега могат само да платят ф-35. Купуването ще стане след като го пуснат в производство. Последно отложиха за края на 2015.

Локхийд вдигат "съспенса". Да стане сбиване за първите бройки като при АйФон 6.

за 15-15 ли? :)