Атина: Турски Ф-16 нарушиха въздушното ни пространство

Четири турски изтребители са навлезли в гръцкото въздушно пространство без разрешение в понеделник, пише в. "Катимерини", цитиран от агенция "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Атина: Турски Ф-16 нарушиха въздушното ни пространство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИМА ТУРСКИ ВВС,НО ИМА ИГРЪЦКО ПВО!!!ЛИПСВА ОБАЧЕ КУРАЖ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ СЪСЕДИТЕ!!!ЕДИН ДА СВАЛЯТ ТУРЦИТЕ ЩЕ СЕ СТРЕСНАТ,НО ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НЯМА ДА ИМ РАЗРЕШАТ ДА НАПАДНАТ ГЪРЦИЯ!!!

Това да е демонстрация на евроатлантическите ценности...

АМИ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ТЯХ БЕ ВИЗАНТИЙЦИ!!!! К А К В О. Ч А К А Т Е?????

След като си разбишка кадрите в армията покрай уж-метежа, феса почна и той с путинските номера за самочувствие. Смешно.

Ако само с това им се размине на гърците ще трябва черпят.

Kакво чакате, сваляите ги.Hе да викате само че е нарушил пространството.

Чужди, ама друг път! Натовски, а и Турция и Гърция са заедно в НАТО! Просто приятелско посещение!

Поставете се на мястото на феса. Заобиколен от малки, слаби държави, някои от които дори на практика не съществуват в момента (само на хартия ги има). Феса има най силната армия, история по тези държави и възможноста да се възползва от момента. Кой не би се изкушил в такъв случай? В интерес на истината, единствената държава с която тюркието граничи която може да даде НЯКАКЪВ отпор а само Иран. Всичко други разчитат на политически подходи за да спрат тюркието от инвазия....но дори това май не работи. Пример Сирия и Ирак.

Ако турците си върнат островите от гърците, може даже да им бъдем и партия за отсечката Александруполис до Кавала...Нас повече не ни трябва. Понеже руснаците са си заплюли Истанбул, и ние може да си плюнем нещо ей така за разкош. Ама с този валутен борд, който за век поне ни лиши от възможности, де войска за целта ?

Да, ама не, ще духаш дълго, дълго Кавала!

Турция става твърде настъпателна в региона. Май ще трябва пак да почнем да правим мили очички на руснаците!Щот като ги гледам натовските ни партньори.Гола вода!

Няма никакъв проблем. Двете страни са партньори в НАТО и турските самолети просто си летят в рамките на широката душа на приятеля ни Ердоан.

Мистър Кис е извън нерви когато разбира,че 19 Фантома Ф4 от Крит с х 6 тона бомби всеки от склада на нато в Ханя се насочват към десанта в Кип. По втора заповед, на средата на пътя бомбите са хвърлени в морето и се връщат обратно. Особено го подразва Командира на Форестал, докладвал му, че в полунощ на 20/21 юли над самолетоносача на пределно ниска височина са прелерели 18 военно-транспортни Норатлас и са стоварили тайно на лет Никозия 300 гр.командоса. Един от самолетите едва е избегнал сблъсък с кулата на Форестал. Сладко-сладко са си спали и нищо не разбрали и юнаците от 2-те Британски бази над които са прелетели самолетите. "А минахте още веднъж ще ви сваляме"- се заканват поспаланковците.

не виждам коментари, както за САЩ самолети и руски такива. Май, никой не го интересува, че две съседни държави, които са в НАТО от години не могат да решат проблемите си. И че Гърция дори седи в ЕС заради това, но помощ няма. Това е да вярваш на гейците, които искат да унищожат всички тук на Балканите и да превземат земите. Правят го успешно, а ние зяпаме

Не защитавам турците но с всички тези камънаци из морето наречени острови се чудя дали е възможно да се лети без да минеш над някой от тях.

Не,не е възможно... И? Те нямат работа там!! Това е чужда територия!! Все едно да литнат над Варна и да се питаш - "възможно ли е да не минат над някой град,след като са толкова на гъсто разположени".......

Те турските самолети над сушата не могат да летят ЛИ????????????????????? Или и сушата им е малко????????????????

Шматка, ти наистина си ... ШМАТКА !

Атина: Турски Ф-16 нарушиха въздушното ни пространство Като са нарушили , сваляйте ги.

Гърците имат толкова острови,че освен с хеликоптер окило тях, с друго не можеш да летиш....Особено един изтребител, дето за обратния му завой на мах скорост е сигурно 300 км...

Турция е миролюбива страна. При всичкото това незачитане от Европа ако беше по-войнствена досега сто пъти да е започнала война. А турската армия е голям, мощна и силна! За 10 дни може да стигне до Виена!

"Турската армия е голяМ",ама по-голям е тоя дето гръцките пилоти слагат всеки ден на турските,та затова,война,нЕЕЕЕмаааааа........

Вече бяха пред Виена. Отидоха като аслани и се върнаха посрани. Буквално...

Видяхме колко е голям турската армия в Преврата.... Нали --видяхме я!!! Преди да тръгнат за Виена - трябва да минат първо през нас - а ние имаме толкова скапан живот, че с кеф ще го дадем да ви намалим значително..... Голям армия сте имали и преди 100г. - ама сте духали супата яко...а сега оръжията са мнооого по-многострелни,,,, да си знаеш !

Елиники анти-айропорики асфалиа има възможност освен ХОК да ползва ОСА- обсег 30км вис 12 км, еднаква с тази която беше в Благоград и бяха обучени от БГ специалисти.

ХОК,ОСА,ТОР М 1,С 300, РЕЙТРИОТ,КРОТАЛ,АВЕНСИС.... Една от най опасните противовъздушни мрежи в света.....

Че нали и двете страни са от НАТО, какъв е проблемът? Турците сигурно са искали просто да помогнат на съюзниците си в опазването на въздушното им пространство... Нали и на нас ще ни помагат, приехме такова решение наскоро?

Турците не са нарушили гръцкото въздушно пространство. То си е тяхно ... според последните изказвания на изтрещелия Ердоган.

Тия си го търсят със свещ и ще си го намерят. Ебати наглите джагали.

Сутринта на 21.07.1974 антиполохагос Христопулос летящ над морето на пределна вис с Ф5 забеляза на 2 000 метра под него двойка Ф 102 Делтадарт. Атакува и изстреля едно "Врабче", което не улучи. Второто" Врабче" обаче беше успешно и ф102 тръгна вертикално към морето. Вторият Хава бабаит се подплаши и тръгна да бяга, но се загуби и докато се луташе падна в морето поради край на горивото. Това бе единственият пряк сблъсък между двете авиации по време на Кип криза. Кис не разреши повече да се срещати за по-сигурно на минутата изгони Гр правителство. Хава бабаитите набараха един гръцки беззащитен военно-транспортен Албатрос над Мраморно море и го сдавиха

народа е виновен ако хората не се връзваха на националистическите глупости на луди кучета като ердоган или путин или сидеров такива нямаха да имат власт да правя бели на национално ниво!!!

Това не са сериозни инциденти между приятелски държави. Виж ако руски самолети навлезан в Турция,Гърция,България тогава вече трябва да се свалят и парушутистите да се острелят като пернат дивеч..ха.ха

Крайните ти коментари сочат, че целта ти е съвсем различна от просто изказване на лично мнение. Или се е сменил писателят зад ника, или не се справяш с норматива и бързаш да наваксаш.

Видиш ли,когато майка ти е упражнявала най древната професия,не е било обичайно да се използват презервативи и ето,на.....

Много е готино, нали! Влизаш в съюз, което автоматически те принуждава да търпиш бабаитщината на съседа простак, който също е член на съюза. И така последните 100 години :)

Шило

Ами що не ги свалихте? Или ги сваляйте като нарушители, или не се оплаквайте.

Ако ги свалят,ще реват,че гърците са агресивни и почват война!! Остави ги - добра тренировка са за гръцките пилоти..... Освен това,ти - ще отидеш ли да помогнеш на правдивата страна?? И дотук ще стигнат последствията от войната - най малкото,Турция за да нападне в гръб(обичайно за тях),понеже от река Марица нямат шансове,ще заобиколи от Кърджали и тогава - какво?

Шило

Ами остава второто- да не се оплакват.

Турските военни действат,само когато са сигурни,че няма да имат проблем...Както със свалянето на руския самолет,ама сметките не им излязоха!!:):)))) насъскваха ги американците за да накарат руснаците да включват по - често системата за "ослепяване" на противниковите електронни системи - за да могат за ги проучат...И когато бати Влади побесня и видяха, че няма отърване,хвърлиха Турция в лъвовете,а сега бай Реджеп прави свирки за да си отърве кожата....:):)) Та, така и с Гърция - свикнали са да ги посрещат гръцките пилоти без да стрелят!!не,че "джитата" при маневрите са им малко ( самите израелци казват, че само гръцките пилоти могат да се сравняват с тях), но пък се правят на интересни....:):))))Има в тубата филмчета ( от гръцките самолети - от турските,няма - защо ли?:):))))) с трагикомедиите които предизвикват турците,когато видят гръцки изтребител...:):)))най важното е,да намерите човек с турски да ви преведе какво реват по радиото между тях-ще пукнете от смях с паниката им!!!:):))))) Пуснете и филмчето с туркинята - пилот,дето така я подгони гъркът,че забърса едно минаре...:):)))))))) ПС И - ДИР,никакви острови НЕ СЕ ОСПОРВАТ!! Има международни спогодби на кого принадлежат и население от ОПРЕДЕЛЕН ЕТНОС населяващи ги!! САМО ТУРЦИЯ ГИ ОСПОРВА - КАКТО И КЪРДЖАЛИ!!! Кое е правилното заглавие?? "България и Турция оспорват принадлежността на Кърджали ли?" По-внимателно,по - внимателно.....:):))))))

Толкова изтрещял русофилистик си,че дори тъпомера не те лови....това продажно селско племе което ако не бяха ушанките преди 70г. щяхте още да садите картофи и да питате може ли с каруцата до градо да ходите

Чувал съм "легендата" за гръцките пилоти но от гърци, никога от българи. Изглежда обаче пропагандата е стигнала и до други. Това не е вярно, но вместо да те убеждавам, се замисли над следното: За да си добър пилот се изискват 4 неща. Талант, тренировки, техника и опит: Талант: Според ред проучвания едно 2% на всеки 100 пилота имат таланта да са добри пилоти. Това е във всички страни. Населението на тюркието е 8 пъти повече от това на Гърция. Това изначава че по дефиниция, тюркието има 8 пъти повече талантливи пилоти от Гърция Тренировки: И двете държави са клиенти на САЩ и двете държави са получили същото качество инструктаж от Американците. Техника: И двете държави са клиенти на САЩ и двете държави са получили същата техника от Американците. ОПИТ: Гърция няма никакъв реалиен опит в ВВС. Просто защото никога не им се е налагало да се бият до смърт в небето (нещо което на руснаците се наложи през ВСВ и заради това 20г след 45г бяха по добри и от американците - самите американци го признават). Тюркието пак няма кой знае колко опит във въздушни битки но все пак имат някакъв опит от това че се занимват с кюрдите вече толкова години. Всяка една държава се опитва да създава митове и легенди около своята армия и така хем да подържа бойният дух, хем и врага да му повярва. Реалностите тука обаче са други и ВВС на Гърция е в най-добрият случая толков добър колкото и по други натовски държави. Изреалците имат други съседи чиято техника и тренировки се различават от Изреалските. Техните врагове са камилари които се возят на стари руски самолети а когато са нови, нямат дисциплината и организацията да станат добри. Щях да питам Израелците колко са добри ако граничеха с Германия и Англия :-)

Турско-руския съюз атакува балканите! Руско-турската дружба е враг номер едно за България и Гърция!

Абе тюфлек,от 1975 г. ли е този "съюз"??:):))) Защото,турците го правят това,оттогава!! Та,обратното се случва - да не е луд Путин,точно като поставил на колене бай Реджеп,да вземе да решава вътрешните проблеми на НАТО и да го обедини а?? К`ви катили ви има тук бе.....

По памет преди ВВС на Гърция обяви, че за периода януари-август 2015 година, Турция е нарушила въздушното и пространство 1306 пъти. 27 пъти над суша. С 101 самолета. Интересно колко пъти са нарушили нашето, но сигурно се пази в тайна!

не го нарушават а ни пазят бе будала...питай баце бойко.

като свалят един,другите ще се откажат ...толкова ли е трудно вече да си защитаваме правата ?

Новина беше когато Гърция и Турция за първи път се сдърпаха за Имия, новина беше когато гръцки и турски изтребители се сблъскаха над остров Карпатос... А защото Турция не признава гръцките претенции около островите в Егейско море, хилядите подобни инциденти между турски и гръцки военни самолети и кораби над и в морето са просто сиво ежедневие.

международна практика показва, че гърците спокойно могат да ги издебнат и да ги опаткат откъм гърба!...

Гърция и Турция не бяха ли заедно с нас съюзници в НАТО? Между другото ако им пречи подобно поведение гърците да ги свалят и ще се оправят нещата, но за това им липсват топки нали?

НЕ ИМ липсва мозък, но трудно ще го разбереш!

С тези нелепи опити за обида по важен ли се чувстваш? Когато някой наруши въздушното ти пространство - това е агресия, а още древните латини са казали, че когато оправдаеш една агресия това довежда до множество други агресии срещу теб и твоята държава.

Гърция има най-добрата авиация в Европа и поне втпорият най-добър боен флот. Просто не са типични балкански идиоти, дасе поддават на провокациите на лудия авер на Боко и Путин.

Гърция имат най - доброто узо в Европа, но чак пък най - добрата авиация, да не намекваш, че авиацията им е по - добра от френската или английската например?