Деца загинаха при атака на Кадафи, разби се US-изтребител

Петима души, от които четири деца, са загинали при обстрел в Мисрата от войски на либийския лидер Муамар Кадафи, каза говорител на бунтовниците, цитиран от Франс прес. Обстрелван е и Зантан до границата с Тунис.

Обратно в новината

Коментари - Деца загинаха при атака на Кадафи, разби се US-изтребител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИКОЙ НЯМА РАБОТА В ЛИБИЯ, КАДАФИ ДА ПОДПАЛИ ФРАНЦИЯ И ДА ГИ ПИТАМ ТОГАВА ЕВРОПЕЙЦИТЕ!!!

Американските самалети никога не биват сваляни от врага! Те винаги се разбиват сами!

Един въпрос ме мъчи, и не мога да открия отговора му. Ако, в щата Тексас, примерно, се появи, групировка от бунтовници и поиска независимост, примерно, как трябва да реагира ООН? Защо ние по-умните и по-богати се оплитаме във вътрешните проблеми на чужда държава? По дяволите, там се води гражданска война! и ние вземаме страна и тласкаме тази страна, към път който ТЕ не са избрали! НИЕ им го избираме. А дали нашите решения са правилните? И да не забравя, Историята се пише от победителите.

Много ти е криво разсъждението. Айде сега се върни назад във времето и си спомни, кой и срещу кого изпрати войските в Либия? А специално за щатите, те са се постари да дадат достатъчно свобода за самоуправление на отделните административни единици. И ако на някой не му харесва как живее има достатъчно мирни начини да промени нещо. А сега кажи в Либия как някой, на който не му харесва как живее, може да повлияе на това?

да се говорят глупости за Руско-Турската война, не е криво... ама само да смеете да споменете САЩ...

Ма брат, не ходи до Тексас. Просто си спомни, когато в предградията на Париж и Марсилия Саркози трепеше черните и арабите случи ли се нещо? Литнаха либийски самолети ли?

ФрансПрес каза....Е щом са те може и да им повярваме,ама друг път.Само едно ме мъчи.Как за акциза на горивата трябва да питаме и имаме съгласие на всички членки на Европеиския съюз,а Франция и другите участници в далаверата без да искат съгласие тръгнаха да налагат ред в държава.Нали всички полащаме вноски за този ЕС.Май,май нещо съвсем ни габаркат.

никога не вярваяте на капиталисти

Католици срещу беден мюсюлмански народ.....Славяни не участват?

Брей колко загрижени хора за Либия, ами отивайте там за жив щит на гъза на Кадафито.

ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ: пише се БОМБАРДИРАТ

Стандартен черен пиар. Много е просто, кой има изгода от такава информация. Естествено, че са САЩ и компанията. Основно визирам САЩ, защото те често използват такива гнусни информационни номера. Ако няма убити, те ги убиват само и само да дискредитират противниковата страна. Така правиха и в Иран с убитата девойка. За която накрая не стана ясно и кой точно я убил. Но САЩ спешно се нуждаеха от жертва въликомъченица. Филмът Да разлаеш кучетата е много добър. За съжаление американската политика не е нищо по-различно от показаното на филма. Черния пиар беше едно от оръжията, които допринесоха за ликвидирането на Садам Хюсеин. Дори и причините за първата война срещу него хитро покриха.

Много идеализираш Кадаф. За твое сведение тук САЩ с военни единици не участва.

НЕ УЧАСТВА С НЯКОЛКО КОРАБА, ПОДВОДНИЦА, САМОЛЕТОНОСАЧ И САМОЛЕТИ??? Ох, разбирам какъв е проблема на герберастите - лошо здравеопазване, вие си го направихте! За лудите и електората ви, че няма пари за лечение - бива, непоправимо е! ПОне за онкоболните да бяхте оставили!!!

При това мегаидеализиране на причините за френско-американската агресия, и с мегаидеалзирането на 'бунтовниците'....

първата нощ "Америка" изстреля 100 "томаховки" - 100 млн.долара за няколко часа. Ти сещаш с чии пари ще бъдат заплатени? Ти мислиш ли, че промишления комплекс няма да направи нови - двойно по-скъпи и при следваш удобен случай, ше ги изстрелят за двойно по-малко време, а отново ще ги плаща цял свят (решението е на ООН). Ти забрави ли, че от 10 терориста обявени за атаката на "кулите близнаци" - 9 бяха обучени да крадат и управляват "Боинг" (не "Ту") и то в Американски военни бази? Да ти е известно кой спонсорира, обучи и ползува АлКайда? КГБ или ЦРУ? Знаеш ли колко бяха Американските инструктори и наемници организирали кризата в Косово и последвалата Американска интервенция? Не чу ли, че преди месец в Египет някой пробва провокация със "зверски сексуално насилена" хамериканска журналистка? И след всичко това - си категоричен - "американска връзка в Либия - няма"

който и да дойде, е без значение, не е важно как,крайно време е тези закостенели идийоти,наречени лидери,забравихте ли как сложи на колене нашата държава за историята с медиците,трябва да си идат щото почват да се мислят за богове,пък и хуманноста е хъбаво нешо амислите ли за невинните цивилни либийци?

Kадафи го бомбандират,защото държвата притежава 51 процента от цялата индустрия,а на някои им се иска да притежават 100,както във България.Монопола е сладко нещо и най-богатия го каза купувам нещо на което мога аз да определя цената.

МИСЛЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ПОЧНАТ ДА ПАДАТ ОЩЕ САМОЛЕТИ-НЕКА ПАДАТ И БЕЗ ДА СА УЛУЧЕНИ

не ти ли се струва,че направо си заслужава Айфеловата кула да падне

Или ПВО-то на Кадафи-то е много печено, или хамериканските пилоти са некадърни леваци!

Едно време (1878) същото са говорили и за България и българите: "Добре, де, руснаците ще освободят България, ама после кой ще я управлява??? Я по-добре да си стоят под турско робство. За какво са ни проблеми ! " Като потомци на хора, които са били под турско робство и хора преживели комунистическа диктатура трябва да сте по-снизходителни към желанието на либийците за свобода. Засрамете се !

То пък едни управления след това:) Цъфнахме и вързахме.

Аман от невежи клакьори.

Няма как да се засрамят! Българинът винаги е бил против всичко и всеки. Щом върши нещо другия, значи трябва да сме против него. Няма значение, че не разбира защо другия върши или не нещата.

Не знам що не се появи комнетара, но все тази кой ще го смени. По техния календар тъкмо ще стане 1390г Просто им трябват още поне 600 години да им уврат кратуните.

И това, за жалост, е една от истините за тези светове. Както и да го гледаме, религията им върви 600 години назад.

Ама кой да го елиминира. Ние само ръкопляскаме. И чакаме някой друг да го направи. Така е и със заложници, пленени от пирати, отвлечени пилоти ...

Източника са бунтовниците! дали децата не са били живия щит на бунтовниците! Още помня разказа на очевидица как бунтовниците драли жив човек! жалко за невинните! пусти нефт! Вместо благоденствие им носи страдание на хората!

Развинтена мутренска халюцинация

изказваш се неподготвен. живият щит е практика.

Този Кадафи трябва да бъде елиминиран, той и цялото му долнопробно семейство, даже само за изтезанията върху тези невинни българки, да не споменаваме другите му грехове, че много писане ще е. Няма империалисти или комунисти измъчва български жени затова смърт. В това трябва да сме единни, като другите народи.

Ама кой да го елиминира. Ние само ръкопляскаме. И чакаме някой друг да го направи. Така е и със заложници, пленени от пирати, отвлечени пилоти ...

СЛЕД КАДАФИ ИДВА МЕЖДУПЛАМЕННА ВОЙНА. ТАМ ТРЯБВА ДА ИМА АМИЯ НА ООН.

ухаа, тук прилича на клуб на бкп, бсп и дпс... с лозунги против империализма и в защита на братcкия революционер кадафи, първия партиен и държавен ръководител на джамахирията от близо 40 години... голяма паплач сте, щом и на тоя гнусен и откачен арабин бихте целували задника, само защото яде бои от "имперiaлистите"...

Не е никакъв клуб, а нормално мислещи хора. Не сме длъжни да сме на твоето мнение, капише? А паплач можеш да викаш на семейството си, като се напиеш.

Малко ли е смъртта от земетресението и цунамито, та започнаха и война в Либия!? Докога !?

Докато има хора, които си мислят, че са богоизбрани!

Петима души, от които четири деца, са загинали при обстрел в Мисрата от войски на либийския лидер Муамар Кадафи, каза говорител на бунтовниците, цитиран от Франс прес Това ми напомна на -ЕДНА ЖЕНА КАЗА В момента всеки може да е говорител и да си казва каквото си иска,а западняците го приемат за истина,защото това им върши работа

Мръсни същества са тези западни политици. До оня ден се прегръщаха с Кадафи, сега бил дзвяр в човешки облик и за да спасят народа на Либия го избиват с бомби. За толкова тъпи ли ни имат?

Един изтребител Ф-15 Ийгъл е свален. Значи, ПВО-то на либийците показва признаци на живот. В началото беше съвсем "безмълвно".

"Обект на въздушно нападение отново е станала резиденцията на Кадафи в столичния квартал Баб ел Азизия, предаде ИТАР-ТАСС. Няма данни за жертви и разрушения. " САМО ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ МЕ КАРА ДА ПОПИТАМ ДВА ВЪПРОСА:КАТО СА ИМ ТОЛКОВА ТОЧНИ БОМБАРДИРОВАЧИТЕ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ КАК ТАКА НЕ МОГАТ ДА УЦЕЛЯТ НИЩО ОТ РЕЗИДЕНЦИЯТА И КАК ИЗБЯГВАТ ДА ИЗБИВАТ МИРНИ ЖИТЕЛИ? И ВТОРО: НИМА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ КАДАФИ Е ТОЛКОВА ПРОСТ, ЧЕ ДА СИ ЖИВЕЕ В РЕЗИДЕНЦИЯТА?

Ами има само един отговор на въпросите. Тези, които правят това са просто варвари! Защото това сигурно е уникална постройка.

малко западняче пита майка си: "мамо какво е война" "много лошо нещо маминото" "ами тогава защо казват че ние сме добрите"

На ФРАНС ПРЕС вярвам колкото на Саркози. Като на мила родна майчица им вярвам. Шалом, Францийо!

Правилно, не ги слушай империалистите, ще те излъжат. Всичко е точно обратното.

Ами, господин демократ, ти хубаво иронизираш, ама за Ирак излъгаха. Уж химическо и пр., изтрепаха хората и им завзеха петрола. Ако това пък отречеш...

а пък самолетчето аварирало - никои да не си и помисля ,че е било "приятелски огън"

Противниците на режима си инсцинират пропагандни факти, които са по-гнусни и от номерата на злото куче Кадафи.Надминали са и учителят си.

Понякога пишеш и смислени работи, но сега просто се гъбаркаш:)

Хане, след 2003 година само вдовиците в Ирак са 800 000. Извинявай, не съм за диктатори-главорези като милошевич, Караджич, Младич, Саддам или Каддафи, но не съм и за демократи-главорези като Буш, Саркози и тн. Да ги изброявам ли още? Спомняш ли си колко деца бяха избити в Ливан, Газа, Западния бряг? Къде бяха тези демократи тогава? Когато саркози избиваше араби ичерни в предградията на Париж и Марсилия колко самолети литнаха от Либия в защита?

Естествено по това как е написано заглавието става ясно че Кадафи е виновен за загиналите деца, но дали това е истината или е само про американска дезинформация за ставащото. Всички знаем как Америка се4 намесва навсякъде. Как Америка е най добронамерената страна и противник на тероризма. А именно същата тази Америка нанесе толкова много терористични атаки обявени от тях за "антитерористични". Всеки да си мисли каквото иска. ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ.

Съвременната война, каквато западналите западняци запалиха в Либия не само предполага, а и предизвиква неизбирателно смъртта на цивилни невинни същества, каквито са и децата. Така че, истинските виновници за смъртта на децата са западналите западняци, към които така сервилно се присъедини и Боко Тиквата. Виновни сме и ние, българи, защото стоим и мълчим виновно.

ти виж само снимките и клипчетата на които само дето не пише Made by Holywood... имбесилен американец би им се вързал ама не и тук ;)

Не ви ли писна от измислените демократични страни. Какво направиха в Косово. Сега са се сетили,че Хашим Тачи бил бос на наркотрафика,търговия с органи и т.н. Трябваше им база на това стратегическо място. Това лицемерие ми писна. Ще ми пише някой за интелигенцията им. Така навремето Франция даде радио на аятолах Хомейни, да призовава "правоверните" да свалят шаха на Иран. Е, свалиха го и какво - по-добре ли са? Сигурно някои да. В Ирак как е? В Афганистан? Ей българи - не се връзвайте на приказките по скъпо платените медии. Мозъкът ни не е закърнял от кока кола,хамбургери и пуканки все още. Има велико колониални интереси и всички приказки за демокрация са за обвиване в нежна салфетка на жаждата за нефт и пари.

Ама какво от това .Будалкаха ни ,че в условия на демокрация от нас ще зависи нещо .Имало свобода на словото .Кое слово, на платените словоблудци. Срам не срам ,ще призная ,че по Живково време се чувствах по свободен.Не знаех какво е данъчна служба,и данъчна декларация.не знаех колко струва парно,ток,вода.Не знаех какво е здравна и социална осигуровка. Не съм виждал руски войник в България .Никога не съм чувал руският посланик ои телевизията.Така си живеех в блажено невежество.

Нещастник! Просто по Живково време не ти даваха право да мислиш за това дали си свободен или не. Но това е нормално за една рая - да не мисли - щом са и осигурени хляб и вино. Сега като не ти харесва как живееш, сменяш си управниците, а не мърмориш постоянно - ми кой друг да сложа ако махна сега Боко. Махаш и слагаш другия, и така докато попаднеш на свестен. Пък като не можеш да чакаш толкова имаш цял свят на разположение - ако си можещ и знаещ отиваш където ще те оценят. Но на раята и е по-добре да и нареждат и да и дават достатъчно, колкото да живее и да се плоди.

Ми като ти е писнало, що не идеш да живееш в Либия, ама не да работиш в някоя болница или на строеж - да живееш. Там няма лицемерие. Всичко е честно и справидливо за народа. Сега поне не можеш се оправдаваш, че не те пускат извън соц-страните да излезеш.

Какво пак ще грачат защитниците на Кадаифа и хулителите на Запада. Деца, ей, деца-а-а! А тоя кретен твърдеше, че зад него е народа и се бори от името на либийците....... Не знам, вие наречете такъв шизоиден елемент, който трепе своите деца.

да, кадафи първо ги е убил, после им е извадил очичките и накрая ги е изял ,не задължително в този ред, но на теб отдавна са ти изпили мозъка

с полирани мозъци, като твоя герберовиден, тиквовиден, не се спори

Нови времена, нови нрави, нови думи

"Чувам либийската опозиция френския ТВ канал "Искаме нова конституция с разделени... още" Дет се вика: "Слушам и не вярвам на очите си!" Образованието на образованите им стига да призовават за бомбандировки над собствената си страна?!

Бой по империалистическите чутури полковник!!!

Ама да не ми ревеш после, като хване поредните медсестри за заложници и им даде смъртна присъда. Дедо ти Иван няма да ги спасява - бъди сигурен. Дедо ти Иван иска само оръжие да продава.

и на дядо ти Иван ще му дойде времето чадо..и той ще демонстрира моща си ,тая военна "сила" в момента ще изглежда като ято балеринки чадо..но се моли това да не става щото във вселената няма да има нито една цивилизация вече чадо..

Тоя, дето подписа смъртните присъди на нашите медицински сестри, в момента е водач на опозицията.

Няколко дни подред "великите" изсипват върху страната тонове бомби и ракети, включ. в жилищните квартали на Триполи. Обаче днес отчели, че "Кадафи" причинил 5 жертви, вкл. 4 деца. На целия свят трябва "да е ясно": убитите от "великите" сили цивилни са "минимални". А ако се забележат убити деца, то непремено "Кадафи ги е убил". Ако в Сърбия защитават мостовете си, хванати за ръце под бомбите, то те са "зомбирани" (по определенията на "видна" българска журналистка). И съответно, ако в Либия протестират в защита на държавата си, срещу "великите" агресори и традиционни убийци от бившите колониални страни, на протестиращите "Кадафи им е наредил" да протестират. Иначе биха хвърляли цветя към самолетите и бомбите, на които вероятно е написано: "Майната им на либийците".

Е, не може война без жертви. Не е измислено още такова нещо. Все пак, по-добре да свалим Кадафи с цената на няколкостотин жертви, отколкото той да избие стотици хиляди в гражданска война. Винаги съм се чудил на тия, които лаят и плюят срещу Запада и ЕС. Ние вече сме едно и трябва да се подкрепяме. Как не го разбрахте. Алтернативата ни е - нещо като Беларус, Молдова или дори Афганистан.

Много се забавлявам като чета такива коментари като твоя. Значи щом сме в ЕС и трябва да правим всичко което ни се каже?? Ти това ли наричаш демокрация и държавен суверенитет? Откога почна да решаваш кое е по-добре за дадена държава и кой си ти за да го решаваш? Откога хора които и понятие си нямат, почнаха да решават, че няколкостотин човешчки жертви си е добра цена за свалянето на Кадафи?Кой да дойде на мястото на Кадафи? Опозицията? Коя е тя, кой или кои я предвождат? Писна ми от хора които имат 2 мозъчни клетки в главата си и дори тях не могат да мобилизират за да могат да измислят нещо свястно и умно.

А защо жертвата да не си ти?

Никога няма да подкрепям убийци, независимо дали е Кадафи, Кадаиф или Баклава! Ако ще майка ми и баща ми да са, ако са убийци - вън. Пък Кадафи просто прави като НАТО - убил няколко деца, ами те правеха същото в Ирак - не съм забравил как думнаха един автобус с деца! И после какво? Извинете, стана грешка. Това беше коментарът! Добре се е ориентирал Кадафи - постъпва демократично, също като американците, пардон - НАТО.

ЕЙ, "Х"- Ти бил ли си в Беларус бе умник? Та там са 5 пъти по-добре от нас в момента.Иди, виж и тогава говори глупостите си.Миналата година бях и знам какво говоря.

Един по долу 11:16 часа пита- "Като се махне Кадафи какво ще стане?" А друг ми отговаря: "Ще дойдат талибаните. Това е нашенеца, той хал хабер не разбива какво става в Либия и каква е реалността там.Либийците имат силна опозиция отгледана и образован от Франция. Която знае какво иска и какво ще прави. И тази опозиция много добре познава европейската демокрация и знае какво трябва да направи за нейното развитие. Имат много силна интелигенция .Чувам либийската опозиция френския ТВ канал "Искаме нова конституция с разделени е на властите и европейки тип демокрация. Искаме нашия нефт да стане само наш. Вън американците и всеки който иска да се докопа до нефта ни! Ще дойде временно правителство и ще приемат истинна конституция( до сега нямаха) с демократични избори.

се обучавала 40 годин у Францата! Ба, Коалицията що се бара тогаз? Гърнето на Кдафито драпа да докопа!

Пълно с простаци и мутри в този форум! Само за гърнетата на Кадафи мислят!

Уважавам опозицията и тяхната борба за освобождение от арабите. Но "нашия нефт да стане само наш" не е изгодно за западните нефтени компании, за които дяловото участие е все недостатъчно. Те искат пълна приватизация. И понеже Кадафито им отказа, стана диктатор. Та, опозицията ли ще се опре на западната "демокрация"?! Това, че на Запад си имат демокрация и ти плуваш в нея, не означава, че същата демокрация е разрешена за всички.

Виетнамската опозиция беше отгледана също във Франция точно нейните дивизии направиха първо франсетата а после и американците на пух и прах. Камбоджанската опозиция и тя беше отгледана във Франция а после целия свят я обвини в геноцид.

Пък, аз се чудех, защо никаква я няма либийската опозиция, след като светът призна правителството на Кадафи за нелегитимно. А то, защото била "отгледана и образована от Франция"!

Те е иракчаните сигурно така са викали - нефта да е само наш....На кого ги разправяш тия тъпотии?

Не смятаме, че самолетът е бил свален, просто пилотите изпаднали през някоя развалена врата... и наредих на деца да скандират от чиновете си "Самият Господ е военната коалицията ,

"Според говорител на бунтовниците" Кадафи сигурно се храни с детско месо. На Кадафи обаче, за разлика от бунтовниците, не му е изгодно да загиват деца.

Ами война е, ще умират я....

абе да не би сесиля да е бременна с малкият муамар .затова саркузи има заб на кадафи хаха.

и в тоя сайт има цензура, това е чист фашизъм..затова че казах, че Саркози и Камарън са боклуци ми изтрихте съобщението..как не ви е срам

Саркози е боклук както и Дейвид Камарън.

И 1000 да са пак са повече от хората които е убил Кадафи!

Американски самолет падна вследствие на техническа неизправност, руски ПВО офицери получиха медали за доблест :)

Още самолети ще падат поради неизправност! А дали са деца или не - при война какво очакват всички да оцелят ли?

Западната коалиция, която нанася въздушни удари в Либия, се старае да избягва цивилните жертви и атакува противовъздушни отбранителни системи в слабо населени райони, заяви министърът на отбраната на САЩ Робърт Гейтс

ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ СА ИЗЛИШНИ: ... каза говорител на бунтовниците ... ТЕЯ НЕ СПРЯХА ДА ЛЪЖАТ.....

Е, що бегат мъчениците ???!!! Нали ги спасяват с бомбандировките!!!