Болници източвали НЗОК с фалшиви документи

Фрапиращи нарушения, чрез които се източват НЗОК, са открити при проверки в Националната хематологична болница в София и във варненската онкология.

Обратно в новината

Коментари - Болници източвали НЗОК с фалшиви документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не са виновни лекарите .а господата от жьлтите павета.

Това не са нарушения,а престъпления!Разговорно се нарича кражба!Според закона в големи размери!

Що за заглавие, що за размисли? Аз досега не съм видял сграда или обзавеждането и да краде нещо. Това дами и господа журналисти се прави от организирана престъпна група от лекари и счетоводители! Нека да си го кажем право в очите, не източване, не надписване или изписване на повече скъпи лекарства, а кражби! Кражби под благосклонния поглед на всички контролиращи и проверяващи, с мълчаливото съгласие и на пациентите и близките им, защото... утре и ние може да се разболеем и отмъщението на октопода ще е неминуемо. Затова нека променим законите така, че да няма страх, а тези, които крадат при доказано престъпление да се сбогуват с професията си. И за да не е прекалено нечовешко (нехуманно) след определен наказателен период нека крадците работят, но без никакъв достъп до обществени средства.

Три години се лутах из здравната система, за да открия лекар който да ми помогне. И това се оказа лекуващата ми лекарка, която ПЕНСИОНИРАХА. И все пак доживях до времето, когато КРАДЦИТЕ в България се размирисаха на парфюм "манго". /Краси Кънев и комитетът му, Цвети Кънев и партията му, "екзактния" и партията му, Искров и знайни и незнайни деятели на клептоманския фронт./

someone

какво стана с понятия като 'чиста съвест', 'морал', 'редно и нередно'? от друга страна, които е светец пръв да хвърли камъка.

Да поставим въпросът по друг начин: защо СЕ КРАДАТ ПУБЛИЧНИ средства? Защо в една частна фирма възможностите за крадене са силно ограничени, а при установяване на такива - крадльото изхвръква веднага? КОЙ толерира кражбите на публични средства и защо няма осъдени или хайде - дисциплинарно уволнени без възможност да заемат длъжности в други места, опериращи с публични средства!

Явно на "умните" преписвачи от дира им липсва и капка обща култура... В заглавието и в първото изречение - национална онкологична болница, а в текста - болница за лечение на хематологични заболявания... Явно за тях няма разлика между "онкология" и "хематология"... Мъка дирска, голяма мъъъъка....

И тук, както и навсякъде в държавицата, контролните "органи" услужливо си затварят гуреливите очички и широко си разтварят крадливите ръчички! Въпросът е тези, малко останали българи, които чинно и почтено си плащаме задълженията към тази крадлива държавно-чиновническа прослойка, докога ще търпим да ни правят на глупаци?!

болници източват касата, защото от здравни заведения ги превърнаха в търговски дружества, но на дотации от здравната каса. Там не се лекува, а се търгува по законен начин! Всички боници, без изключение! Не може в държавна болница, където си по направление и не ходиш по пътека, а изкачваш направо баир, да влезеш в кабинет на професор и първите думи да бъдат "Кой ще плаща?". Отдавна са забравили, че са доктори , преди всичко и призванието им е да диагностират и лекуват!!! Превърнали са се в търгаши!!! не се отнася за младите. В тях ми е надеждата! Срам!

"Нормално" е да се точат фондове - случва се и в САЩ. Проблемът в БГ е какво става след като се разкрие измамата? Какво става? Ами връщат се парите, някой е мъмрен и всичко продължава. Има ли виновни с по 10г затвор - няма. Е поради тая причина ще се точи докато има пари - без спиране.

ти, в съня си ли видя някой да е върнал откраднати пари ??

Затова няма пари за нищо! Ами ЦАЦА - кога ще са в затвора тези? И кога ще върнат парите ни?????

Цацата е на масонски събор - не го притеснявай сега. Пък и той тези неща с точенето на публични средства си ги знае още от съдийския си период в Пловдив!

Ръцете да им изсъхнат на тези, които крадат от парите за здраве на народа. А директорите на тези болници, барабар със целия счетоводен отдел - на трудовата борса! Без право на помощи за безработни!!!

И семето им крадливо, да се скапе.

Какво да правим на борсата като няма да имаме право на обезщетение?

Като пишете тук някои неща уж разумни, поне трябва да знаете практиката каква е - Някой виждал ли е счетоводител да може да контролира лекар. В едно лечебно заведения, колкото са лекарите, толкова са управителите. На всички с говори на Вие и всички нареждат какво да се прави и то безропотно се изпълнява, защото всичко е насочено към лечението на болния. Така, че то е казано - счетоводителя отчита направените разходи, той не ги разпорежда и не ги извършва. Погрешно Ви е виждането, но то и по тая пътека върви контрола- Влиза контролът в ЛЗ и започва линч над счетоводителите и ги изкарва виновни за всичко. А, това че основния персонал е медицински, че основно медицинските лица извършват и определят разходите, никой не повдига, никой не контролира. За това здравната система е на това положение, защото от страх да не емигрират лекари и мед. сестри, никой не им държи сметка за нищо. Единствено, ако трябва някой да бъда наказан, то това най-често е управителя и счетоводителя. Ама, някой замисля ли се това отговаря ли на истината и на самата практика- основните изпълнители не са ли виновни, те за големите си заплати не носят ли отговорност. Сигурно не.

Така става, защото контрола над здравните заведения е у МЗ, както и контрола над качеството на лечението. На НЗОК е оставено само да плаща. На всякъде по света контролът е грижа на този, който плаща.

Всичко това се прави законно.Сега ще се сформира комисия,която ще докаже невинността им.Схемата е ясна.И за кого я написахте тази новина?Шашнах се,няма що.

"болен зврав носи". Куче влачи...медицински апаратури, лекарства, клинични пътеки... и храна. Проблем има че не могат да си купят последен модел камионче, но пък някои компенсират с екскурзии до екзотични острови.

Прав сте,пари и екскурзии за фалшиви диагнози и безплатни лекарства!Първо ги правим зависими с лекарствата,изписвани на зелена рецепта,после стават контингент постоянен,,,,Но най-тревожното е,че схемите са едни и същи и за хора,които не са психично болни,,,,Впрочем,посочвам ви мястото,където да сигнализирате и да получите помощlink!

link!-Международна гражданска комисия за защита на пострадали от психотропни вещества

Моля,само 2 за по няколко хиляди?Боже до къде я докарахме просто не може да е истина.Всички болници без изключение източват здравната каса и няма как да спрат,защото тези които трябва да ги проверяват са връзкари на които не им дреме,защото заплатите им са осигурени.Само се питам колко още може да продължи това?Много сме зле ,няма област в която нещо да се върши както трябва.

И после що не плащате осигуровки. Ами много крадете бе,а циганите ги лекувате безплатно. Защо да ви плащаме ?

Само 2 ?! Те ако намерят 2 които да НЕ източват - аз ще черпя каквот кажете