Източник от ООН: Русия е поръчала стотици дронове и балистични ракети от Иран

Беларус започва придвижване на военно оборудване и жива сила на заради опасения от нападение срещу Украйна, а 16 души загинаха в катастрофа между камион и микробус в ДНР

Обратно в новината

Коментари - Източник от ООН: Русия е поръчала стотици дронове и балистични ракети от Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

рассия ги е поръчала, ама израел ще анулира поръчката!

Да доставяш оръжие на нападната страна за да помогнеш тя да се защитава е позволено от ООН и ССООН. Но да помагаш на аресора уви, не е позволено. Така че доставките за Украйна са ОК, но доставките на Иран за Русия не са ОК. какво толкова не разбирате? Когато на улицата видите че бият някой по слаб, на коя страна на помощ се притичвате - на побойника ли?.

Gugnelid

Иран не доставя, продава.

Така ли? А когато САЩ удариха Виетнам,Ирак,Сърбия,как би се изтълкувало от янките,ако от РУСИЯ,бяха предоставили на нападнатите от САЩ страни качествено и многобройно оръжие и ,,боговете'' от САЩ бяха загубили стотици хиляди войници срещу тези държави?Визирам най-вече Ирак и Сърбия,тъй като ,,боговете'' загубиха хиляди войници срещу Виетнам и то без последните да са получавали и една десета от помощта,която получава Усрайна,за да съществува все още.

Gugnelid

Тихо бе! За Хамериканците лошо няма да говориш, те са демократични и винаги прави!

Много гламави хора пишат тука... "Един анонимен източник" е като "една жена на пазара казала" - без значение дали новината ви харесва или не. Няма какво повече да се коментира в случая.

И безаналоговите им джиледза Зависят от резаците :))

Дружба от векове за векове Баси жалкарите ;))

Тия от ООН съвсем оглупяха. Цял свят налива оръжия в Украйна, но Русия защо купувала от Иран!!? Спрете да наливате оръжия на украинците и нещата ще се оправят. Наливате в бездънна каца.

Ще спрат да наливат оръжия в Украйна, като деокупират окупираните територии! Ако не наливат оръжия, как очакваш това да стане? Нали не очакваш някой в ООН да наведе глава и да каже, който може, да анексира територии от съседните страни!

От една страна ТРИДЕСЕТ държави доставят/даряват оръжие и боеприпаси на украйна, а от друга страна ЕДНА държава щяла била да достави дронове и ракети! Като оставим настрана ставащата, при това не само в България, все по-малоумна пропаганда в стил Йозеф Гьобелс си струва поне мъничко да се позамислим вече колко години едни украинци избиват други украинци. По официални данни на ОССЕ от 2014 год. до 2021 год. в двете украински области за били убити 14000 украински граждани и още десетки хиляди са били ранени между тях почти 300 деца. Нищо не споменавате за липсата на следствие и съд над снайперистите убили десетки украинци по време на преврата наречен майдан, нито пък за изгорените живи десетки украинци в Профсъюзния дом в украинския град Одеса, не споменавате и разстреляният цял полицейски участък в 2014 година поради отказ да стрелят срещу сънародниците си, не казвате нищо за умитите при бомбардировка на плаж десетки деца, а още по малко за цинизма обстрелваните в 2014/2015 години с ракети въздух-земя жилищни квартали и обяснението, че гърмели климатиците и т.н и т.н. и много още т.н. Включително и сега ВСЕКИ БОЖИ ДЕН украинци убиват други украинци като обстрелват с тежки оръжия жилищни квартали в Донецк, Луганск и други "сепаратистки" населени места, но това никой не иска да види или дори спомене от Молдова на запад.

В случая имаме агресия от една държава над друга!

Какви стотици дронове ? Хиляди , десетки хиляди , стотици Хиляди милиони ! Имаш пари пиеш Бира , немаш да го духаш !

Сега в Катар по време на футболен мач има забрана за продажба на бира, т.е. имаш пари, не пиеш бира!

Накрая ще ме убедят, че Путин е свършил ракетите. Той ги свърши още преди пет месеца, евроджендъри ко да се прави.

Дали Путин може да произвежда оттук насетне ракети, или ще разчита само на досега произведените!

а пут си е нарагал дилдото

В района на изток от Донецк, в района на Авдеевка и Бахмут е страхотна сеч! Руските сили се опитват да създадат полуобкръжение и затова губят много жива сила и техника, на ден загиват по 500 човека. Това е капан за руската армия, която изразходва много ресурс. Те смениха тактиката си, нападат с малки, но многобройни щурмови отряди, като се стремят да навлязат в дълбочина, до нашите окопи. Ние ги зачистваме на мига. Руската армия иска да поднесе Бахмут като Коледен подарък на Путин. За Авдеевка и Угледар не възлагат такива надежди. Целта на нашата отбрана е да създадем благоприятни условия за настъпление и няма да оставим тези три ключови позиции. Украинските герои се бият като лъвове!

човече как си се надрусал. спри. мозъка ти е изпържен.

"нападат с малки, но многобройни щурмови отряди" - не те разбрах. Малки и многочислени, последно!!!

Той е в космоса. Няма как да го разбереш.

Много на брой групи от малко на брой щурмоваци!

Авдеевка и бахмуд е едно и също. Едното е на руски, другото е на украински. Аман от тролове.

Бъркаш! Руското име на Бахмут е Артьомовск.

И защо да не поръча?

Gugnelid

Защото ЛГТБ-тата така са казали!

Все тая,Раша е капут!

ще чака ФАЩ до въоръжава укронацитата.

Русия ще победи украинските терористи и техните западни господари боклуци.

Ало, козяците, да ви кажа, че освен летящи косачки руснаците внасят от Иран и кока-кола. ха-ха... С нея примамват изтрещелите хохли на фронта... ха-ха... Те разкриват позициите си и после ги бомбят "лалетата" със 150кг снаряди.

Е и какво като е поръчала.Да не би Зеленски да не си иска оръжие и военна техника от цял свят и то без да плаща.

Докато Падишаха е на власт! Че скоро всички заедно ще потеглят към Ада!

мечти....

Русия и Иран ще си търгуват с каквото си искат. Военната помощ само на САЩ от началото на войната е по-голяма от годишните разходи на Русия за отбрана.

Айде да кажем че информацията за дроновете е вярна... ама Русия си има няколко хиляди балистични ракети останали в наследство от СССР, а и театъра на военните действия в Украйна не изисква използването на балистични ракети от тези които имат крилати ракети, от които РУсия също има огромно наследство от времето на СССР. А, да и в началото на войната Москва не беше сигурна на чия страна ще бъде Лукашенко, защото Беларус доставяше боеприпаси, ГСМ и запасни части за съветското въоръжение на украинската армия... да не говорим че именно Беларус залови "вагнеровците", които според ЦРУ е трябвало да организират преврат срещу Лукашенко. Така че в първите дни на войната руските войски наистина направиха боен заслон по границата между Беларус и Украйна... но нито за момент не са използвали беларуска територия за това. И накрая износът на оръжие от Иран беше обвързан с Ядрената сделка... чието действие беше прекаратено от САЩ, така че Иран вече няма задължения по нея и може спокойно да изнася каквото му хрумне;)

Шило

Между другото, може би това е една и от причините, евреите да не предоставят тяхно ПВО. Че ще е интересно тестването за пробиви в системата им. А евреите нямат нямат интерес от това, да се намират слабости в тяхната отбрана. Не са друго, ами заради това, че намери ли им се слабото място, Израел остава незащитен.

Ти за какво мислиш зададните боклуци не дава пейтриът. Защото няма да свали един калибър. За кинжал даже не говорим.

Пак простотии. Баш евреите имат най голям интерес да се тестват слабостите в системата на чужд гръб. Ма на блядките не ви хрумва че някой може да подобри и усъвършенства нещо. Вие знаете само да крадете и копирате.

Шило

Хахаха, то палектинците, нали това чакат бе? Добре, че евреите не са толкова тъпи, колкото си ти.

Не е това. Друго е. Няма система, която да отговори на всички цели. Всяка има критична точка. В реални действия, иранците ще научат точно това. След което системата става да плаши гаргите. С подобен опит един пенсиониран американски генерал разби "мозъците" от Пентагона във военно учение. Тогава стана ясно, че самолетоносачите са само една плаваща кочина. От десетилетие и повече американците спряха да си снимат плаващите ферми и да се хвалят с тях.

От една страна ТРИДЕСЕТ държави доставят/даряват оръжие и боеприпаси на украйна, а от друга страна ЕДНА държава щяла била да достави дронове и ракети! Като оставим настрана ставащата, при това не само в България, все по-малоумна пропаганда в стил Йозеф Гьобелс си струва поне мъничко да се позамислим вече колко години едни украинци избиват други украинци. А още повече следва да се замислим КОЙ има най-голяма полза от този военен конфликт. Жалко, че много малко хора си задават тези въпроси.

Русия! Русия има интерес от тази война, все пак тя я започна! Американците може и да са дали благословията си, като казаха, че няма да се намесят, но те не са накарали руснаците да я започнат. Не трийсет държави, държавите от целия свят доставят оръжие за Украйна, мака и някои през трети страни, като Сърбия, Казахстан и др., които продават продукцията си на полски и американски фирми. Разликата е, че едната държава е жертва на агресията на друга. Украинци избиват други украинци е твърде опростенчески прочит! Украински войници избиват украински сепаратисти, които воюват срещу украинската държавност и териториална цялост!

Виктория Нюланд ти запя Батка наш Бандера и ти даде курабийка.

А нещо за Косовските сепаратисти ?

Шило

А бе, кво става около и в Бахмут?

по около 200 ранени на денонощие. Става въпрос за тежко ранени с откъснати крайници, едри шрапнели по тялото. Около един от пунктовете за бърза помощ кръвта е вече по улиците от разтоварването на живите трупове... Страшно е.

Gugnelid

Тихо, за това не говорим тук, щото е кофти за ЛГТБ-пропагандата!

Санкциите не работят, а? Най голямата държава в света, си поръчва ракети и дронове от друга държава... Къде останаха хипер супер дупер ракетите? Ами страшните самолети шах мат пат? Танка със сармата? И тях ли ще ги внасят от Иран? Ми ако аятолаха вземе, че се гътне? Тогава от Намибия ли ще внасят? Жалка работа....

Шило

Е, работят ли? Пък, като могат да си купят евтини, що да хабят техните?

Ахааа значи ще наливат милиарди на чужда държава, вместо в своето собствено ВПК, щото да е по евтино... слушай и пълней... хахахахахахахаха

Шило

Чак пък милиарди? Де сравняваш "Калибър" с олекотена конструкция с могорче?

Добре, стотици да са. Десетки да са. Що ги дават на Иран, а не на своето ВПК? И не ми обяснявай че е по евтино. Няма начин да е по евтино от това да си храниш своите хора.

Шило

А бе, тъп ли си, или това те карат дза пишеш? Отговорил съм ти- произвеждат калибри в Русия. Изделията от кръжока по авиомоделизъм е изнесено в Иран.

Тъпият си ти, бляд. Трябва ужасно много да ти е грохнала държавата, за да си затвориш ВПК-то и да купуват от чужбина ракети. Ей това не могат ви го разберат, дървените чутури. Що купуват сега, а не преди 10 месеца? Ей на това си отговори сам.

Шило

Едно си баба знае, едно си баба бае. Руснаците да впрягат ВПК за производство на нещо, което може да го направи и ученик, или да се готви за сблъсък със сериозен противник? Въобще, имаш ли си представа от това, което пишеш? Що Иран, ами по същата причина, поради която в Ф 35 има китайски компоненти.

Фейк. Не са стотици... "мелеони" са! Кога ли ще забравят да махнат някоя бойна глава и ще изпепелят я Куив, я Варшава... ха-ха...

Ще изпепелят, ама дали летят? Ако са на дережето на останалата им техника? Да не вземат да изпепелят Масква?

Шило

Бъркаш ги с хохлите. Те бомбардират съседни държави, освен своята.

Тез ракети, дето паднаха в Молдова на украинците ли бяха, бляд?

Шило

Същите, като в Полша. Ти си отговори.

Украйна изстрелва ракети по Молдова от черно море? Айде бе... че путинофилите кълвете на малоумни опорки разбираме. Ма да очаквате и нормалните хора да се връзват на такива простотии айде няма нужда...

Шило

Украйна прави опити да свали ракетите над Черно море, ама неуспешно. Де е Молдова? Значи, руснаците изстрелват ракетите на югозапад, вместо на северозапад?

То така редица статии за това как Русия привършила с ракетите си и за това поръчва от Иран и въпреки това всеки месец новини за обстрелване с 50 ракети, 100 ракети и прочие. Единствената причина да въвличат Иран по казуса е защото искат допълнително да ги санкционират. Какво по хубаво от твърдения, че предоставят оръжия на Русия. "Досега Русия използва стотици ирански дронове "Шахед-136" срещу Украйна." И въпреки това няма и една снимка от Украйна с останки и на един от тези дронове, въпреки коментарите за стотици удари с тях.

Абе снимки няма, ама ако някой мине вечер по тъмните улици на Куив с работеща моторна коса хохлобандерастите се наси.ат в щаны...

Ти гледай да не видят в Белогород или Твер украинско знаме, че почват масово да бягат в паника...

Киев все още свети през нощта дори и когато 90% от Украйна е на тъмно.

Любе, от седмица свети по-малко от половината. Направиха специална "зона" с въоръжена охрана и в нея се изнесоха олигарси, военни и всякаква друга хохлобандерска паплач с позиции в момента. В половината град няма вода, парното не работи.

Щерев коментари беше на база сателитна снимка от ноември месец. Много знам сега дали на половина свети или на цяло. Пък и до сега всяка цел в населена зона е срещу инфраструктурна цел с минимални косвени щети. Тъй че и на бензинова косачка да бях по улиците им, малък шанс има да ме ударят.

Любе, не си ме разбрал. Звукът на запалена моторна косачка наподобява звука от Шахидите. Подобни моторчета са... Затова като чуят такъ и почват да се оглеждат хохлобандеровчетата и да истреризират... Един такъв яде бой. Има клипче в телеграм. Даже го арестуваха. Това исках да кажа. Снимки няма, но в гена на хохлобандериста вече има отработена позивна за подобна опасност.

До Иран ли опряха във "великата" Расия ?

Що да не поръчат. Украйна как поръчва оръжие от запада.

Украйна няма претенциите да е най великата държава в света с безаналогови оръжия за цялата галактика....

Има ли още идити, които не са нясно, че ракетите не свършват? Иран като е продал, какво значение има? Или само Рейнметал и Рейтеон могат да продават на който им скимне? Явно само "демократичните" военни комплекси могат да печелят? А? ООН е за закриване. Никакво ООН не е. Проста рекетьорска структура за налагане на интересите на англосаксонската ционистка империя. Аз пък гледах колона от 200 чисто нови модернизирани Т90 ки. Последва я подобна с модернизирани Т70, остарели технологично но изключително полезни в битка. Та да питам просветеният соростролерарият? Има ли значение с какво оръжие ще ви очистя? Я да ме светне високо-технологичният запад, как се ремонтира техника на 1000 км от бойната линия в Полша? И как десет вида техника се ремонтира от едни и същи екипи. Отговор: Никак. Русия демилитаризира Украйна още лятото. Сега смазва въоражението на ЕССР. А Краварите почнаха да ровят в резерва си и се чудят как да поръчат 155мм снаряди от Корейците. Въобще перемогата на запада се отлага. Украйна си заминава в историята. БРИКС продължава да се разширява. Г7 може само да си занулява гражданите и да си убива икономиката със "зелени" модели. В много близко бъдеще, корпоративният фашизъм проектиран в Давос ще застъпи на смяна на уж демократичните "развити" общества. И тогава всички идиоти ще млъкнат. Тогава ще им се изясни, че цялото безумие има поръчители, които са опианени от власт и беззаконие.

Т70

Корекция: Т72.

"Смазва", "демитализира" и всичкото това го прави в движение, докато "настъпва" обратно на изток. Тц, тц, тц , ти да видиш

Кви са тия олигофренски коментари с Хи хи? Смешно ли ти се вижда малоумнико? И къде гледаш тия перемоги? В Униан ли?

Соловъов ми ги свежда всяка вечер. А и картата на окупираните територии поглеждам от време на време

Заминавай да се хилиш умирайки за Бандера. Не се прави на "оригинален". Не връзва.

Радостина Димитрова- МОЛЯ , използвайте делегиран преводач !!! Защото преводът ви е на ниво - мамо, научих се да ползвам гугъл-преводач! И не се сърдете на БМБ , че ви нарича мисирки- такива сте си!

Лъжат. Русия никога няма да използва ислямски оръжия. Това е последния бастион на Христа!

От вчера се разпостранява някакъв фейк - убеден съм че е такова нещо, за ген. Джак Кийн ,който бил казал,че войната на Шатите срещу Русия е най голямото и печелившо бизнес постижение за Щатите, защото с цената на някакви си 65 млрд долара / напечатани на хартия струваща 23 млн долара/ са били накарали Украйна и Русия да водят война на тяхна територия, с техни жертви, а Щатите само печатали хартия и влачели аванта суровини. Не ми се вярва да е така,защото пишат,че интервюто е от началото на тази година, а войната започна на 24 февруари.... макар,че тя в някакви форми върви от 2014г.А,ве лоша работа! Хората умират, мръсниците богатеят! То и те умират, но по късно и не всеки ден!

Ами САЩ. Руснаци и украинци имат стари сметки за оправяне. Това е причината.

US General Jack Keane - We only paid $66 billion for Ukrainians to die in the war with Russia for US Че дира веднага изтри линка.

Я си вижте, какво сте написали за Беларус! Някакъв смисъл на онова "на" има ли? Разбирам, аз да сбъркам, като се чудя, какво и как точно да го напиша и ръката прави едно, ума друго, но вие сте с претенции за медия, мисля?

Не трябва да има никаква пощада за киевските терористи. Унищожение до крак. Напред Русия. С нами бог.

En защо този неграмотен журналист пише"ДНР"? Това не съществува освен ако той е русофил!

Източник от ООН - това шпионска или клюкарска организация ли е ?!?

Когато ти дойде ти настъпи есен и зимата не закъсня . Промени се земята и целия свят вятър донесе руската мъгла . И ето идва най-щастливият ден , когато ще заврем на Путин ракетите и патоците отзад ха ха ха ха Путин има само един ход- де вземи да се гръмне..ха.ха Путлеразст се за бой стяга, мята калашник на рамо! - Сбогом, майко, сбогом, татко, сбогом, мила сестрице; аз отивам във бой люти, С украинските герой. де се гине, де се мре! Шест месеца изминаха, майка сина не виде. Една сутрин писмо стига - майка мисли син пише; а в писмото два-три реда, - от Севастополския залив собщават: "Твоя син е веч загинал в боя люти с украинските герой; той ни беше добър боец и отличен свиркаджия и педал." Вместо майка да заплаче, гордо вдигна тя глава, и почна Путин да кълне - за руски педофил да мре. От средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са предимно зле оборудвани и това тревожи много руски офицери.Русия раздава на новомобилизираните резервисти автомати "Калашников" (АКМ) от 1959 г.

Русия раздава на новомобилизираните резервисти автомати "Калашников" (АКМ) от 1959 г. Да ама стреля, и ще изпраща фашистите при Бандера да си правят курниз!

Рашаните нека ги изпробват върху хунтата на Зеленски в Киев! Око за око, зъб за зъб....нацизма трябва да се изкорени до последния украинец такъв!

Слушах оня ден, приказките на американският представител в ООН когато направи изказване против Русия и каза нещо от сорта на: Русия трябва да се срамува че е опряла до оръжия от Иран. Сега, за простият и малък човек, нещата изглеждат прости и дори очевидни, както беше казал великият английски поет Феликс Денис. За съжаление обаче, малко от нещата в живота са толкова прости и очевидни. Евтини и непретенциозни оръжия - каквито са иранските дронове - имат своята полза в един конфликт. САЩ и Израел, също правят такива дронове...камикадзета. За такива, много висока технология не се изисква (и ще забележите че това не са дроновете с които тези 2 държави се гордеят). Та обратно защо от Иран. Не може ли Русия? Не е мястото тука да се дават дълги обяснения, но производството на каквото и да е, изисква поточни линии. Неща които не се правят за ден - два, и неща които до този момент не са били необходими на Русия, просто не са били направени. Та може ли Русия да прави дронове за еднократно ползване? Еми..прави свои самолети и много по сложни ракети, със сигурност може да направи и дронове в стил "ползваш и фърляш". Сигурно е и по евтино от Иран и по малко занимавка. Нима САЩ или Франция не могът да си направят перални и айфони та си ги купуват от Китай? Могът....но от Китай е просто по изгодно. Говори се че иранските дронове са към 500-600 долара парчето. Що просто да не си ги купиш когато ти тряват сега? Ако пък ти харесат, винаги можеш да започнеш процеса да си правиш ти сам такива (както и се носи слух че Русия е започнала). Притеснителното не е че Русия взима от Русия неща за еднократна употреба. Притеснителното ще бъде ако тръгне да купува от Иран самолети, танкове и артилерия....това вече ще е ясен сигнал че Русия го е закъсала здраво! П.С. Руският военно-промишлен комплекс е вторият по големина и самодостатъчност след Американският. За сериозни оръжия танове самолети и прочие, Русия е тази които продава на Иран, Китай и Индия....а не обратното!

със сигурност вече загуби поне половината си клиентела като се видя качеството и ефикасноста на продукцията му

Например? Кои руски оръжия се доказаха като лоши?

Къде са Абрамсите да ги видим колко са по-добри ? Защо никой не дръзна да достави танкове - само пенсионирани брички от съветско време ? И разни ПЗРК - то те и да пропуснат няма драма.

Що изведнъж всичко спря да говори за ултра яките турски дронове ? Щото за няма и месец им се намери "цаката" и вече и с пръдня ги свалят. Със всичко е така и няма техника дето да не може да бъде унищожена рано или късно.

В Артьомовск братухата ебава мамата на хохъла. Чистят бандеровска сволач като хлебарки.

Няма нищо лошо в използването на ирански дронове-камикадзе или стари балистични ракети. Идеални са за второстепенни и по-слабо защитени цели. Украинската армия разсъсредоточава ресурсите си и ги прави твърде малки мишени за Калибър. Но не може в този случай да осигури адекватно ПВО, така че иранските оръжия са напълно съответни на целите.

Прав си идеални са за това за което са създадени - терористични атаки. Все пак трансформаторите и помпените станции са неподвижни и не отвръщат на огъня

Когато ти дойде ти настъпи есен и зимата не закъсня . Промени се земята и целия свят вятър донесе руската мъгла . И ето идва най-щастливият ден , когато ще заврем на Путин ракетите и патоците отзад ха ха ха ха Путин има само един ход- де вземи да се гръмне..ха.ха Путлеразст се за бой стяга, мята калашник на рамо! - Сбогом, майко, сбогом, татко, сбогом, мила сестрице; аз отивам във бой люти, С украинските герой. де се гине, де се мре! Шест месеца изминаха, майка сина не виде. Една сутрин писмо стига - майка мисли син пише; а в писмото два-три реда, - от Севастополския залив собщават: "Твоя син е веч загинал в боя люти с украинските герой; той ни беше добър боец и отличен свиркаджия и педал." Вместо майка да заплаче, гордо вдигна тя глава, и почна Путин да кълне - за руски педофил да мре. От средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са предимно зле оборудвани и това тревожи много руски офицери.Русия раздава на новомобилизираните резервисти автомати "Калашников" (АКМ) от 1959 г. ихуууу...ха.ха.ха

Този поредене ''източник'' защо не даде данни колко оръжия се дадоха от ''демократите'' на Украйна, колко милиони от джоба без някой да ги пита на хората заминаха за да крепят изпълнителя на интересите на сащ??? ООН отдавна е под опеката на сащ и техните източници се нареждат на първите места по лъжи и манипулации..И Русия като си поръчва плаща а не като украинците да авантосват от чужди джобове.

Оръжията които цевилизования свят дава да Украйна са публично достояние. Има отчети на Американския конгрес, На ВС на Полша, на Германия, Франция , Италия .... Стига да искаш може да ги намериш Виж орките отричат да взимат дронове от Иран, въпрееки че е очевадно за всички. Амо то им имдва естествено да лъжат, пък и си е голям срам, да те въоръжават изпаднали ислямисти

И кое му е цивилизованото на Запада?

говориш... Доста държави са засекретили тази информация, така, че не се излагай!

Така ли ще оправдаете следващата ракетна атака

Цитат: "Беларус ще придвижва военно оборудване и жива сила на заради опасения от нападение срещу Украйна". Много моля някой да ми го преведе на български или да ми го разтълкува това заглавие.

Ами опасяват се че ще нападнат Украйна :) Може и да не искат, ама ще трябва.

лукашенко ще -не ще , ще праща сили иначе отива курбан, дали в руски казан или беларуски е въпрос кой ще изпревари

Трябва журналистика да изучите в СУ, за да имате така езикова ''култура'' и толкова ''много'' умствен багаж като мисирките...

Дано военните не четат ДИР, че заради грешен превод, може да стане патакламата....