Израелските военни са открили 800 шахти към подземната мрежа на "Хамас"

Сухопътната офанзива на Израел вече обхваща цялата територия на Ивицата Газа

Обратно в новината

Коментари - Израелските военни са открили 800 шахти към подземната мрежа на "Хамас" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да си много тъпо копеле за да копаеш дупки и тунели и да се криеш в тях, вместо да живееш като човек и да се радваш слънцето, въздуха, тревата, пясъка морето.... Дано да ги извадят всички от мишите им леговища и да заравнят всичко!

Това го кажи на някои затворник и внимателно наблюдавай как ще реагира. Газа е открит затвор за милиони, почти половината от които са деца.

Щом се плодят толкова значи са живели добре!

На тези, които смятат, че животът в Газа е бил прекрасен им пожелавам един ден да го изпитат.

Мюсюлманския Махди и лъжепророк Иса ще управляват ПРЕДИ съдния ден, а юдео-християнския СЛЕД него. Захария 12:10  "А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление и те ще погледнат на Мене, Когото ПРОБОДОХА и ще плачат за Него Както плаче някой за едничкия си син. Сура 5, аят 51 "О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни! Един на друг са ближни те. А който измежду ви се сближи с тях, е един от тях.

Християни да защитават евреи е най-самоомразното предателство, което може да съществува. Евреите ви мразят до дъното на душите си.

Глупости. Днес все повече християни стават приятели с евреите. И все повече евреи стават приятели с християните. А ако все още има евреи, мразещи християните, то християните сами са си виновни- извършили са толкова гонения и погроми против евреите през вековете, и после се чудят "ама защо евреите не ни обичат". А отделно, запознай се и с термина "месиански евреи", защото те тепърва ще стават все повече!

Лъжеш глупако!

Тунелите на хамас са точно като тунелите на азов.

Нямат нищо общо!

Може би са 8000.

ще излезе голямото бау-бау и ще им отхапе късите хазарски пишленца...

Знаеш ли червена маймуно какво се прави с мишките по дупките? Това ще стане и с вас един ден ако го доживеете предатели мръсни

Мрьсник!

Ислямската есхатология говори за масовото избиване на евреи и неотстъпили от доктрината за Троицата християни преди съдния ден, когато исляма ще е световна сила за кратко. Вършейки това и сега с цената на т.нар.мъченичество, те получават награда в рая.Какви резолюции на оон,какви две държави, какъв мир.Имаме сблъсък на две несъвместими ценности системи, едната е излишна.

Юдейската есхатология не е по-различна - жадува се моментът, в който техния месия ще ги извиси и те ще управляват света, като всички други народи са превърнати в смесено множество от получовеци-полуживотни без собствена идентичност и робуват на евреите, които са "божият народ". Ако някой се противопостави бива убиван, защото техния бог така искал. И двете религии са радикални геноцидни суеверия от бронзовата епоха (Исляма от малко по-късно, но не съществено). Християнството е най-балансирано изцяло поради римско-гръцкото влияние. Но и то е силно повлияно от аврамизма, за съжаление.

какви повърхностни разбирания и глупави тълкувания на светото Писание. Най-вече непознаване за смисълът на съдържанието Му. От глупост от неверие ...каква е тук ползата от свободата на словото на невежия? По-скоро има вреда и заблуда.

Не познаваш юдейската есхатология. Това, което пишеш, просто не е вярно. Чел си някакви изопачавания, целящи настройване на омраза против евреите. А отговора е в Библията. Докато това за исляма е вярно. Евреите го знаят отлично, и затова действат и ще действат докрай, без да се обясняват. А външният свят с неговото "ооне" да ходят да си гледат работата (да не се изразявам по-грубо!)

Нали се сещате, че всичките ви "Свети писания" са измислици на хора от бронзовата епоха. Това са приказки за хора от миналото измислени ОТ хора от миналото, на които въображението им е създавало нови и нови образи. Вероятно и с помощта на халюциногени. Съчетано с идеята за национален бог, както в миналото всички племена от района с имали, се получава една опасна комбинация от национализъм и суеверия. Най-хубавото в цялата работа е, че нито юдейската, нито ислямската, нито християнската версия за това как трябва да се развие света, ще се случат. Нито една от тези версии не отговаря на реалността. И трите религии се опитват да "подбутват" събитията да се развият в тяхна полза, и за съжаление от това много хора умират. Аврамистичните религии са убили повече хора от всяка друга религия или социално-политическо течение.

По време на вечното царство на еврейския Месия ще има мир и процветание на земята, а по време на ислямския Махди и пророк Иса(ислямския вариант на Исус от Евангелията,разбирайте антихрист), катаклизми след катаклицми.Всъщност за Махни и Иса е отделена една глава 13 в книгата Апокалипсис, писана 600 години преди корана и хадисите.

Ако продължават така, скоро Газа може да пропадне с 20 метра

Или според тебе терористичните нападения не са нападение??? Я кажи там имаше ли една държава дето нападна държавата Кувейт и я окупира? Така на случайно сърбите да не би да провеждаха геноцид включително и на българи който обаче на антибългарин като тебе не му пречи??? Или викаш всеки има право да извършва терористични нападения където си поиска и съответната държава няма право да отговаря нали??? За разлика от Съветския съюз, който реално влиза в втората световна война на страната на нацистка Германия-нападението над Полша- американците до последния момент не желаят категорично каквото и да било участие в тая война. По това време американците дори нямат армия. И се включва във войната чак след нападението на Япония. Хайде сега другарю да ми кажеш кой и къде нападна твоята Русия за да нападне тя Украйна? И под нападение разбирам 2014 година окупацията на клим и изпращането на руски войници и руски наемници в Донецк и луганск???????? Може би също така и ИДИЛ трябваше да бъде оставен на спокойствие- странно твоята Русия също бомбардираше идил макар и доста избирателно. За съветските танкове в Полша и Унгария трябва ли да говорим или и това е забранено???? За Грузия??? Интересно твоята Русия тогава защо не каза браво на грузинците??????????

Радикалните ислямисти са като чума. Те са опасни не само за Израел, но и за всички немюсюлмански държави. Идват едни необразовани австралопитеци, които смятат, че имат правото да ти казват какво да мислиш, какво да правиш, какво да говориш, как да се обличаш и ако не ти харесва, винаги може да те залеят с бензин и да те запалят или да те пребие гневна тълпа с камъни.

Хамас убива деца.

Не някой друг а именно твоите араби отказват решението за две държави на ООН и непрекъснато пропагандират за унищожаването на Израел. И нападението беше именно защото се приближаваха арабските държави и Израел до решението за създаване на държава Палестина. Признато дори от командир на хамас който в прав текст си каза че нападението е за да има непрестанна война с Израел.

Евреите убиват деца.

Там където има война, винаги има и цивилни жертви. Което е доста по-различно от тероризма: това да нападнеш невинни деца в домовете им, да избиеш родителите им пред очите им, да изрежеш бебе от утробата на майката, да изнасилваш момичета, да режеш части от тях, докато са живи, да режеш глави на бебета и дечица

Я пусни Al Jazira да видиш истинските убийства на деца

Иранският президент Ебрахим Раиси предупреди в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание в Ню Йорк, че всяко нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия ще бъде предателство към палестинската кауза, предаде Франс прес. "Смятаме, че отношенията между страните от региона и ционисткия режим биха били удар с нож в гърба на палестинския народ и палестинската съпротива", заяви Раиси.

Иранският президент по-добре да пие една студена вода...меко казано. Че много са настъпали някои неща, да не стигне до тях. Сега добре правят, че си траят!

През годините при това не само от Израел Ами от журналисти от целия свят за участието на негови служители в ивицата Газа в анти израелски шествия и в празненства по случай извършвани терористични атаки по целия свят. Многократно се намирани оръжия и боеприпаси както и агитационни материали на хамас в контейнери кашони складове и дори училища на UNRWA . Но ООН никога не е провеждал разследване по случаите, вероятно заради огромното финансиране на тази организация от страна на Катар и Саудитска Арабия. Разбира се нито го ти е реши нито организациите в ООН дето надигат глас срещу Израел не казват нито думичка за Судан например? Където жертвите са много повече и конфликта продължава много по-дълго. Въпреки предоставените доказателства за групови изнасилвания на израелски жени и малолетни момичета- включително и клипове заснети от самите терористи на хамас- организацията за защита на правата на жените и против сексуалното насилие над жени към ООН, запазва изключително подозрително мълчание. Вероятно заради милионите в техните сметки от страна на Арабски държави- в които странно защо жените нямат почти никакви права.

да напълнят тунелите? Морска вода, един месец помпане и неизползваемо.

Там няма вода, ти искаш морска. Онези са само на помощи.

Ама нали ще си избият заложниците а те и без това ги убиват

Какво си мислеха Хамас, когато нападнаха Израел? Сега защо реват?

Хамас не реват. Те са терористи. Сега реват онези палестинци, дето се радваха, докато разнасяха полуголи, пребити и изнасилени еврейски момичета в пикапите си. Тогава ни ООН, нито Червения полумесец, нито Агенция за подпомагане на палестински бежанци казаха нещо. Ако това не е грозно лицемерие, здраве му кажи

Господине, попаднах на канал в телеграм където евреите слагаха емотикони със сърца и ръкопляскане на снимките на убити палестински деца...

верваме ти бе. верваме.

И така може да постигнат своето и да се създаде накрая държава Палестина. Понеже са откъснати части, не е ясно дали трябва да е 1 държава или 2 - би трябвало сами да го решават, че от тук е лесно така да се подхвърля, а онези може да се водят различни.

"Палестинска държава" НЯМА да има. Никога!

Когато един слабак издебне един едър човек и го ръчне с нож в гърба, смятате ли че след това едрият човек няма да го унищожи....Така и с тия...подритваха телата на израелците пръснати в тяхната територия, а сега реват на умряло...Защо ревет на юмряло, нали искат война. Тия забрадените късаха листовките пуснати от армията на Израел , в които се призоваваше да бъдат предадени убийците извършили нападението над Израел...Сега какво искат, защо реват?

ООН = две държави - Израел и Палестина = МИР!

Евреите в никакъв случай не искат две държави. Те си мислят, че ако палестинците имат държава ще могат да имат официална армия. За съжаление, няма да има положително развитие в конфликта докато ционистите държат властта в САЩ. Дано да греша, разбира се.

Много си прав Америка дърпа конците

Е да де, то Израел им го предложи това още през 2008-ма, ама Хамас това не го искат.

Хамас и палестинците от Газа получават това, за което са работили неуморно десетилетия-бомби, разруха и смърт.Ако бяха строили жилища,подземни паркинги и метро, никой нямаше да им ги бомби.

Как да строят това за което казваш ,като еврейте ги гонят от домовете и анексират земите им?!

Много грешите не Хамас а Израел не искат защо убиха Ицхак Рабин 1995 година.Само той искаше 2държави никой от другите правителства не седна на масата за преговори

Хамас убива деца.

Не !Израелската армия убива деца те дори на Западния бряг в Ерусалим убиват хора влезте в Инстаграм и ще видите

Видео което се крие от света,евреите извършват престъпления срещу човечеството. https://politikus.info/events/157589-pozhaluy-samyy-strashnyy-den-v-istorii-konflikta-dlya-sektora-gaza.html

Света е полудял и гузно мълчи за касапницата в Газа.

Хамас убиват деца.

Израел от 60 години убива арабски деца?!

А Хамас изпраща израелските деца на училище в Харвард. Да.

След като хамас е на издръжка на Израел и след като нападението е дирижирано от мосад- защо всички руски подлоги защитавате със зъби и нокти хамас и плюете по Израел????? Защо след като хамас са на подчинени на Израел - твоите любими араби непрекъснато наливат пари на хамас?????? И след като хамас дефакто управляват ивицата Газа защо не са изпълнили всяко желание на Израел????????

Си представете колко километри тунели ще построят на територията на една независима палестинска държава. Палестинците не искат две държави, ако искаха, досега да бяха я създали, те искат Израел да го няма там, а това също е в разрез с резолюцията на ООН за две държави.И след като ООН не може да спре войните, които винаги започваха и губеха арабите, то право на Израел е да владее територии, завоювани по време на справедливи войни, както СССР и Запада си поделиха Германия след ВСВ.

В отговор на израелските плакати с лицата и имената на отвлечените от хамас- в Щатите една от подкрепящите палестинците организация под егидата на ООН - UNRWA прави фото изложба със снимки на уж убитите от израелците палестинци. Предизвиквайки огромен скандал, тъй като сред снимките са идентифицирани израелски деца убити от палестински ракетни удари. Израелско шестгодишно дете убито при нападението на хамас. Както и 16-годишен палестински младеж член на ИДИЛ убит в Сирия. Разбира се от организацията твърдят че това било съвсем случайно и те уж били премахнали тези снимки- Ами просто се объркали хората какво да правиш. Пита се в задачата докъде се простира това объркване?

Израел няма ли да ги махнат от олимпийските игри?

Русия махнаха ли я когато нападна Чечня?

Пък в решението на ООН се споменава за държава Израел и за държава Палестина. И твоите любими араби напускат преговорите за създаването на държава Палестина и говорят само и единствено за унищожаването на Израел но не и за създаването на държава Палестина.

Преди някое десетилетие американско НПО за здраве вади, че САЩ от ВСВ насам започнали май даваха 204 военни конфликта от 250 по света до тогава.

На запада е по-изгодно Русия да се занимава с Чечня, а не да правят те атентати като в Бостън. И в Германия се оплакваха от мафиите от Чечня, че са най-големият проблем там. Така ще го закъсат, ако са отделят, че няма накъде. По-изгодно им е да е проблем на Русия, отколкото техен.

Само че американците отговарят когато са нападнати пък твоята Русия напада първа. Да не почна да ти броя руските конфликти като почна с държавите от източна Европа.

Може ли да ми кажеш 1 държава нападнала САЩ от ВСВ насам? Това че изсипват бази по чужда територия като в Сирия и Ирак да грабят петрол, не ги прави законно да са там. Да не говорим за окупираният Гуантанамо Бей на Куба за когото са плащали наем.

След шестдневната война, Израел върна Газа на Египет, но той не си го иска,тогава Ариел Шарон го напълни с палестинци и се исказа от него.Идеята бе да си живеят изолирано и да не създават проблеми.Вместо да си построят метро с дар3ните им пари, те построили тунели за война, която никой нямаше да води, ако сами не я провокират постоянно, както в този случай.Има народи и етноси, недорасли за мирно съвместно съществуване и в комбинация и с религията си те стават неподлежащи на промяна към това.Единственото решение остава прочистването, разселването и окупирането им.

1. Хамас е спонсориран от Израел. 2. Израел е знаело за подготовката на акцията ЕДНА ГОДИНА предварително. А няколко дни преди нея Египет ги предупреждава. 3. Мосад е една от най-добрите разузнавателни агенции в Света, ако не най-добрата. 4. Фестивалът, който е първата цел на Хамас, е преместен една седмица по-рано от Тел Авив, където се е провеждал години наред, до покрайнините на Газа. "Случайно". Всичко сочи, че тази атака е дирижирана от лъжливата държава Израел, за да послужи за повод да се изрине Газа и да се прочисти региона етнически.

Израел са имали планове на хамас за подобно нападение както и за множество други различни нападения- които планове са си били просто планове. Така както и Русия и Щатите и почти всяка държава по света има планове за нападение на всяка друга държава. Официално хамас се спонсорира и от Катар и от другите Арабски държави обаче бил спонсориран от Израел според водещите платена руска пропаганда. Предупреждението от Египет го знаеш само и единствено ти и останалите руски подлоги но разбира се няма никаква официална информация за него.

Проблема е защо въобще се подготвят и осъществяват такива нападения?

До платения коментар: Израелците буквално си признават, че са спонсорирали Хамас, за да бъде опозиция на по-умерената палестинска партия, която е искала да създаде държава. https://www.youtube.com/watch?v=o7grSsuFSS0 Евреите играят изключително подло, това не трябва да се подценява в никакъв случай.

Евреите убиват деца.

А другите 8000 шахти с тунели кога?

Хамас колкго и да е спонсориран и подкрепян, няма ресурсните възмоцности на коалицията от мюсулманските държави от миналото която се опита да заличи Израел. Те водят една обречена на провал теористична война, в която те са напълно наясно че ще загинат страшно много цивилни и от двете страни.

Нито Хамас нито възрожденските защитници на арабските терористи нито руските тролове. Пита се в задачата- защо в тези тунели няма нито един цивилен?????? Защо уж невинните палестински цивилни палестински жени и палестински деца не са скрити на сигурно място в тези тунели? Като се има предвид че шахти към тези тунели има и в най-обикновени жилища и под болници и под училища и под всякакви обществени сгради???? След като съм аз може да построи километри тунели защо няма нито едно укритие за уж невинните цивилни палестинци?

Другите мюсулмани не искат палестинци, руснаците не искат палестинци само нашите русофилчета развяват палестински знамена и викат елате да ни заколите

ООН ДА ВКАРА .... СИНИТЕ КАСКИ НА КАДИРОВ ВЪВ ГАЗА :)) ....

Там няма ТикТок

ЯДРЕН ПАКИСТАН Е ГОТОВ ДА ПРАТИ 20 000 МИРОТВОРЦИ .... АКО КАДИРОВ ИМ Е КОМАНДИР :))

Ама не у Газа а у Гъза на Жужу

Срещу малка сума месечно ще обичам когото кажете.

Тоя е бот на модовете за трафик

Та тези тунели са на палестинска територия, а не на чужда! Евреите що не покажат техните тунели, скривалища, бункери за самолети и ракети?!

НЕ КОЛЯТ И НЕ ОТВЛИЧАТ ЖЕНИ И ДЕЦА.

Война е! ти какво искаш, да си траят ли?

Аз съм тотално отвратен от ислямският фанатизъм, той е основната предпоставка за тероризма, войната, страднията и разбиранеро на простта истина че да водиш война срещу Израел е напълно баезсмилено и това само умножава жертвите и разрушенията.

Мирослав

еврейският религиозне фанатизъм е не по-малко лош от ислямския. Всякакъв религиозен фанатизъм е ужасно зло.

ти си закърмен с междузвездни войни и за теб всичко е много простичко

Ги зарийте в дупките тея животни.

Хамас се е планирал тази война и се готвил за нея всяка свободна минута с изграждането на тези тунели. От Хамас много добрд са знаели че ще загинат страшно много палестинци, обаче за тях по-важно е било да навредят на Израел, а не да спасят своите. Трябва винаги да е ясно че срещу Израел се води винаги една подла и мръсна война от ислямски фанатици, които винаги са готови да жертват чужд живот за своите цели. Докато палестинците не направят с Хамас като Египет с Мюсулмански братя, те винаги ще бъдат косвени жертви на тероризма.

И Европа ще трябва някой ден да чисти ислямските анклави тип “Газа “ в столиците си

Газа не е ислямски, а палестински анклав. Айде да не приравняваме така. Палестинците в ЕС са малко.

Са много

Каквого повикало, такова се обадило.....

Много ни е важно народа да знае какво са открили в Палестина, а че бензина 3 лв и доматите 6лв голем праз

откриватели- детеубийци

Евреите не съм чул да изнасилват жени, деца и баби преди да ги убият. Това само ислямистките животни го могат.

По медиите ли очакваш да го чуеш? Няма как да намериш обективна информация. Там се отразява само едната страна на монетата.