Израелски танкове отново влязоха в Газа, обградиха училища с разселени палестинци

Тел Авив продължава да възпрепятства вноса и разпределянето на помощи в ивицата Газа, заявиха от Върховния комисариат по правата на човека

Обратно в новината

Коментари - Израелски танкове отново влязоха в Газа, обградиха училища с разселени палестинци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е Израел, да провери готовността, на Иранското ПВО.

се пробваха... и евреите решиха че могат да правят атентати, но нямат достатъчно пилоти които да се жертват по време на нападение над Иран.

Историята от последните години е изключително проста: 1. Имаха официален договор - земя срещу мир. 2. "Мирното" и "цивилното" палестинско население ЕДИНОДУШНО избра на честни и свободни избори ХАМАС да ги управлява. 3. ХАМАС организира най-мащабното и касапско терористично нападение срещу Израел. 4. Договорът е нарушен, Израел е с развързани ръце да прави каквото му кефне, до подписване на пълна и безусловна капитулация. До полагането на подписите, войната продължава. Колкото по-дълго, толкова повече палестинци ще умрат. Половината от палестинското население са под 18 години, това статистически обяснява огромния брой загинали деца. Отговорността е на ХАМАС и на техните си гласоподаватели. Това е юридически. Останалото са сополиви емоции.

Етническото напрежение започва през 1919 когато служилите в британската армия евреи остават на територията на Трансйордания, до тогава евреите в този район са били 4000 души, и се започва бомби в джамии, болници, училища и кафенета... така продължава до 1935 година когато арабите за първи път се опълчват на еверите които насилствено "изкупуват" арабските чифлици, арабският бунт продължава до 1939 година когато англичаните успяват да усмирят и двете страни, а Хагана и Иргун, които стават гръбнака на Цахал, продължават с атентатите като някои от акциите им са ноща на каналите- взривяват напоителни канали, ноща на влаковете- взривяват железопътни гари, ноща на пристанищата взривяват няколко кораба и пристанища, и така се стига до 1946... когато Давид Бен Гурион, бъдещият първи израелски министър-председател, записва в дневника му: „Не е възможно да извършим масово прогонване, без прилагане на сила, зверско прилагане на сила.”в рамките на две години евреите избиват десетки хиляди араби, прогонват от домовете им 700 000, и според британските власти евреите заравняват със земята над 400 селища в протектората Палестина. А през 1948 година СССР започва да снабдява евреите с чешко оръжие и това дава военно преимущество на евреите... и "напрежението" се превръща в геноцид, който евреите не прекъсват нито за миг, това че от време на време арабите успяват да отвърнат на евреите няма как да бъде оправдание за официалната политика на Израел да изгони или избие арабите от земите които евреите са си заплюли, особено когато Израел държи като заложници над 20000 арабина... някои от които не са излизали от израелските затвори в които са се родили, тъй че тези жертви на ционизма няма как да бъдат обявени за терористи.

Палестина има толкова общо с арабите, колкото Одринска Тракия с турците.

от1200 убити 250 деца са араби граждани на израел/ в израел живеят араби бедоини друзи и има 3арабски партии в парламента

Иран ония ден им направиха показно на еврейовете ама май ще трябват от по-големите бомби.

Русоробите са ми много странни обаче. Бранят палестинските ислямисти и терористи, все едно става дума за децата им. А иначе се радват как Путин-Шеломов изтрепа стотици хиляди православни украинци, били лоши защото не искали да са русороби като тях.

Палестинците намериха точно каквото търсеха

И ти си намери бургията ми

От простак, простотии

И като го изтрихте не значи, че евреите са престъпници!!!

че евреите НЕ са престъпници!!!

Измислената от англичаните "Държава Израел" трябва да изчезне. По същата логика Италия може да иска си върне всички земи, владени от Римската империя. Нир българите да си поискаме всичко от Беломорска Тракия до Украина та чак до Волжска България, нали? Какво значи "еврейски земи"? Кой ги определи като такива? Моисей? че е закарал еврейте от Египет през Червено море там ли? Ми що не се върнат в Египет тогава? Тази Държава Израел откакто е създадена само води войни със всичките си съседи. Като хемороид в залива! От 50 години се помня - там редовно са в конфликт, жените в казармите, военни по улиците, палестинците в концлагери.....е до кога бе? Господ ще ви до върне отново!

Тегаво ти е ,а вата?

+++

Ще ти се, ама няма. Не само, че няма да изчезне, ами ще продъжи да маже гадните араби докато свят светува.

Пичове, толкова сте тъпи, че чак ме е срам да ви отговарям. Саудитдка Арабия завзема Европа лека-полека. Такъв е сценария на принца там. Всички по-големи компании вече са със абарски собственици. Кви вати, кви 5 лева? Вършеното от изреалците в момента в Газа е геноцид над мирно население, което не застрашава с нищо "благоденствието на евреите". Газа е концлагер с бетонни стен, бодлива тел и стайперисти. Да избиеш над 20 000 жени и деца е гоноцид. Но всичко се връща. Недейте да говорите глупости, защото не се знае утре и по нашите земи какво може да стане. Но...малко са ви мозъчките клетки.

Другари измислена преди 4000г и се казва Израелското царство на Соломон.

Значи ние да ходим да си взимаме древна България тогава. Италия да си взима половин Европа и Англия. Не ми се мисли Египет какво има да взима -половин Африка. А па за монголците - половин Русия :))))) ти с един Соломон си тръгнал....Той е много късен, върни още 2000 години назад.

абе ерусалим от кого е построет че забравих

"...а няколко души бяха убити ..." Въпросът ми е демократично ли са били убити? Не за друго, ами да знам - да ръкопляскам ли радостно на евреите или да ги псувам?

Ема, евреите избиват "демократично". Не като "руснаците" - "агресивно", "с нищо непредизвикани", "погазвайки международните правила" и "установения световен ред".

много малко коментари,явно пак свободната и независима преса у нас се е освободила от мнението на потребителите си

Вижте Мащабите на тази Война - Факултета да Нападне София .

Избиването на десетки хиляди жители в ивицата Газа от Израел е престъпление, което за съжаление отново се толерира от Запада ! Защо Главчев иска смяна на външния ни министър ? Защото от Посолството не са доволни, че не е ръкопляскал на евреите !

Даниел Митов е служил във израелската армия.

Бъркаш, не е Митов, а Ники Младенов.

Грешката е вярна - един дол дренки.

Не може да е истина, защото тогава не са вземали "обратни" в армията!

моля не допускайте повече израелски граждани тука,за да ви съдят пак като през 2012а

Бой по гадните мангалски терористи, те от друго не отбират. И всички африканско-азиатски скакалци марш от Европа обратно в дупката, от която се домъкнаха. Н

Франция , Унгария, Гърция, Румъния ОРГАНИЗИРАНО ги изпратиха в АУШВИТЦ - Биркенау. А България ГИ спаси. Защо ли? За да се Срамува след време ... за Това ли?

лесно с танкове срещу деца,а когато пада ракетния дъжд да се криеш зад батко си

Да нахлуеш на музикален фестивал и да изколиш невъоръжени и дрогирани хипари - гоУем мъж трябва да си за това !

Спрете Геноцида в Палестина- целия свят ви гледа! В момента пишете най-мрачната страница от историята на Израел!

А бе не си българин, но за геноцида си напълно прав! Все пак този геноцид е демократичен, а не като руският - жесток и безмилостен.

Браво! Само така с тези диваци ислямски!

Къде сте бе демокорати? Защо мълчите и не осъдите с доживотни присъди този фашистки режим в тази НЕЗАКОННА държава?