Израелският премиер се обяви за независим Кюрдистан

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова за създаване на независим Кюрдистан като част от по-широк съюз с умерените сили в района на Близкия изток.

Обратно в новината

Коментари - Израелският премиер се обяви за независим Кюрдистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко лесно раздава чуждото евреина,ами дай малко и от твоето/палестинското /де

Какво сте се заяли с Турция и Ердоган? Не е Израел проблемът на Турция, а новият ислямски халифат на оттатъшната турска граница. Тази новопоявила се фундаменталистка ислямска държава, още с появата си, се превръща в най-големият душман и на Турция, и на Израел, и на баасистка Сирия, и на шиитски Иран. Е, настъпва време тези четири страни да забравят поне за малко взаимните си обиди и да се обединят срещу общият си враг.

Турците ще поддържат Ердоган, докато турската икономика работи. Ако дойде кризата и при тях, ще му обърнат гръб. В момента благодарение на очевидно адекватната политика на правителството Турция е икономически хегемон на Балканите, да не кажа и в Югоизточна Европа въобще, а ние сме на дъното на мизерията. Не знам защо все гледаме в чуждите копанки и като няма с какво да се похвалим го удряме на злорадство, обиди, ирония и избиване на стари комплекси

. Само късогледите злобари могат да отрекат зашеметяващото развитие на страната край Босфора. Брутният им продукт е далеч над този на всички Балкански страни взети заедно. Благодарение на младото жизнено население хората се пенсионират далеч преди 60 годишна възраст. Лекарствата на 80% се поемат от соц. осигуровките, много държави от злощастният ЕС могат само да мечтаят за такива достижения. Бюджетът отделя все повече средства за образование, медицина и инфраструктура, въпреки че поддържа една от най многобройните и ултрамодерни армии в света.

Казвах ли ти,Ердоган ефенди,че докато не спреш да си правиш пас по отношение на Русия в украинската криза американците и ционистите няма да те оставят на мира? Турската армия е нужна на "USrael" срещу Русия. Интересното е,че Израел и САЩ се опитват да яхнат активно мероприятие на руснаците /въоръжаването на кюрдите/ и да извлекат полза от нещо,което изобщо не ги ползваше преди време. Геополитическата игра в региона се затяга все повече. До форумеца "Исмаил", ако реши да се присъедини към дискусията: бях те посъветвал,Маясъл,да не се зъбиш на нас,българите, а да учиш кюрдски? Държавата ви, на пръв поглед велика и просперираща, е поставена в цуг-цванг ситуация: ако Турция "скочи" срещу Русия, кюрдите ще се задействат от последната; ако продължите да се правите на неутрални швейцарци, американците и евреите пък ще ги благословят на международната политическа арена /като за начало/; и двете ситуации не вещаят добро за цветните ви шалвари. Какво стана със сунитите от ИДИЛ,между другото? Още ли са си сложили петата върху артерията на транспортните ви коридори?

Израел заявява, а САЩ изпълнява.

От историята с горящия храст насам, богоизбраният народ все си играе с огъня.

Нагли както обикновено. Израел демонстрира тактиката Разделяй и владей. Това искат. Околните държави са извън рушветните еврейски практики. За това спешно искат да създадат нова държава, която да е контролирана от тях. Като по този начин нанесат удар срещу непослушните съседи. Основна мишена е Турция в случая. Основа на еврейската доктрина е, да се създаде хаос в съседните държави. Така, сред слаби съседи, евреите да доминират.

Независима Палектина! Това ще е отговора на Турция! Интересно защо евреите се бъркат там ? Да не би да са в криза отношенията на САЩ с фаворита му в района?

Точно така, един хубав кюрдско -израелски трън в задника на самодоволна Турция!Крайно време беше!

Като САЩ вече не се намесват остава единствено Турция която е против създаването на Кюрдистан. Според мен Турция би стигнала до крайност и дори ще започнат война но няма да разрешат създаването на Кюрдистан.

Проблемът е Турция да не стигне до такава крайност, че да се залепи за Руската империя.....

И как да се залепи за Руската империя? Кой ти е платил за да пишеш глупости? Нито Турция (да кажем турски Кюрдистан) ,нито Ирак,нито Сирия,нито Иран граничат с Русия. Това са страните,които владеят Кюрдистан. След това,кюрдските земи свършват ,и следват други държави - Грузия,Армения и Азербайджан ,та чак след тях е руската територия.Няма как някой да се залепи за някой друг!

Изрелските газови компани ще са пьрвите източили богатите нефтени находища на Северен Кюрдистан

Изрелските фирми ще са сред пьрвите източили богатите нефтени находища на Северен Кюрдистан

Само кюрдите в Сев. Ирак са 9 милиона. И поне още15-20 милиона кюрди по Сирия,Турски Кюрдистан... Твърдо за кюрдска държава. В Сев Ирак има и 1 милион християни - асирийци и още 2-3 милиона разпиляни по други краища..... Твърдо за Асирийска държава.

23 МИЛИОНА кюрди на територията на Турция

А аз независима Въйландия и ще ви превзема и двамата хахахахаха

Рано или късно, всеки ще си получи заслуженото, независимо какво желае! Същото важи и Нетаняху, и за държавата им.

Турция и Израел май ще развалят достлука. Най-големия кошмар за Анкара е създаването на независима кюрдска държава. А щом Натаняху го обявява, значи и братята от Вашингтон ще го приемат!

Малиииии, Ердоган сега че кипне кат овче мляко. Дали е случайно това нагнетяване на напрежението от Нетаняху?

"Чистички" изглеждат, като нашто момче, Бареки, дето нахълтало в Парламента, да свари Бойко, баба Цецка и Местан по бели гащи и гузно да поглеждат!! Но ако тези ще ни разрешат да си говорим за пари, за призиденти, да заповедат и у нас !

А някой пита ли Турция какво мисли по този въпрос х) До колкото ми е известно Ердоган не е фен на идеята, хехе.

Тия ли тупани нахлуха в Ирак, както Бареков в Парламента, Да свари Бойко, Местан и баба Цецка по бели гащи, гузно гледали?? Всички са мискини, кат се почне от Станишев, Костов и Доган, Всички! Всички !

Пред тези с чалмите (от снимката) всеки турчин ще изглежда като европеец. Защо евреите подливат вода на Турция?!? Видя се, че "арабската пролет" докара исляма на власт. Това ли е целта?!?

"Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле"-Тази поговорка напълно отговаря на българина комплексар който се радва че ще има война при комшиите.Че нали българи "патриоти" като има война ще има и бежанци в България.Кой ще ги издържа?Май няма да е Вуте......

се Вуте плаща.За сегашните бежанци кой плаща!?

Май комплексар си именно ти ,Исмаиле. Да си мислиш и да пишеш за нещо,за някакви войни и радости,за каквито не е ставало дума досега във форума,си е комплекс. И не съм и прочел някой да се радва от това. Не казваш истината от комплексарщината,от която страдаш-погледа ти е замъглен от комплекси, а само и само да измислиш нещо,с което да оправдаеш собственото ти неустойчиво психическо състояние ,посочваш въображаем виновник (другите) ,на принципа :крадеца вика дръжте крадеца! Съветвам те да потърсиш помощ (за себе си ,не за "комшиите" ,които според теб били пред война) -:(

аз се обявявам за независима румелия

И какво общо има едното с другото? Румелийска народност няма ,и никой не иска отделяне от България,а напротив -те се бореха и успяха да се съединят с България. Сега иди да си върнеш на Доган парите,и му кажи,че това няма да успее.

Светът върви към обединение, а тези пак искат да разцепват!!!!

Сигурно защото не могат да живеят заедно. Тио можеш ли да смесих вода и масло? За какво обединение говориш? Всеки народ със неговите си национални черти и особености е нормално да си има държава. Или пак ще си говорим за утопии?

Но доколкото усещам,става дума само за кюрдите ,населяващи териториите в границите на Ирак. Това няма да бъде справедливо,нито ще намали напрежението е региона. Защото Кюрдистан е разделен сега между няколко държави ,и ако се освобождава едната част,то по-добре би било всички части да се освободят (-защо пък не)? Освен в Ирак,има малко кюрди на иранска територия ,северна Сирия ,и Източна Турция (само там са над 15 милиона души).Турците ги избиват като пилци и от хеликоптери ,не вярвам те да подкрепят такава идея (да отдръпнат границите си).Иначе,кюрдите са много по-древен народ,населяващ тези земи ,хилядолетия преди да пристигнат арабите или турците...!

точно това му е идеята на сотоняху: нова държава на основата на ISIS (Изида - древен Вавилон, някой?!) - напомпаната с оръжие от евреите и американците "алкайда на стероиди" - късайки парчета от Турция, Сирия, Ирак и въврличайки Иран, тя ще даде това което беше целта та Изрел от началото - слаб регион (Турция е много силна и със съюзник САЩ е невъзможно да се дестабилизира отвън, но отвътре... ) и огромен хаос... Иран атакува - атомни бомби.. армагедон, сами срещу всички ще спечелим, щото сме избрания народ и третия храм на пълма, чики рики кой е най-лудия тъпанар на света?

пьлна утопиа по тази логика в щатите трябва да има 100 дьржави

И ние се обявяваме за независима Палестина!

А те знаят ли го?

Кюрдите са българи, затова предложението се приема!

Независимо, кой какво мисли, в момента Израел, Йордания и Турция са последните бастиони на една светска и нормална култура, изправена пред заплахата от унищожение от ниско развити същества с хуманоидна форма, който искат да наложат упадък над цивилизация градена с векове. В този момент Израел е напълно прав и заслужава подкрепа.

На тая планета няма по-големи фанатици от еврейте. ИДИЛ са тяхно творение, Израел имат достъчно силна армия да ги прегазят за дни, но целта е ИДИЛ да внасят хаос сред съседите им, защото няма нищо по-хубаво враговете ти да се бият по между си. Всъщност до сега ИДИЛ които искат да създават арабски халифат заплашили ли са с нещо "най-големия враг на арабите" - Израел

XpиcтoTaмapин

Израел няма никаква възможност да "прегази" ИДИЛ. Израел няма никаква полза да поддържа ИДИЛ. Според мене, ситуацията там е голям външно-политически провал на Ердоган, той трябва да го отчете и да вземе всякакви мерки, за да се противодейства на радикалните ислямисти, включително подобряване на отношенията на Турция с Израел и със Сирия на Асад. Така изявлението на Нетаняху за независим Кюрдистан може да бъде забравено.

И няма и да го заплашат. Всъщност разглеждали ли сте картатат на действиетя? Влезте в Гъгъл Мапс и разгледайте. От една страна човек може да се възхити на Израел как отколоняват такава масирана арабска маса към противниците си. От друга може да се отврати от двуличността им в действия и думи.