Приключи примирието в Газа, ударите възобновени (обновена)

Палестинското движение Хамас, контролиращо Ивицата Газа, съобщи в Кайро, че няма да има удължаване на примирието с Израел. Тел Авив възобнови ударите.

Обратно в новината

Коментари - Приключи примирието в Газа, ударите възобновени (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Палестинче защо плачеш? За земите на дедите си? Та вие"палестинците"(в кавички защото такава държава няма) дори не знаете какво да правите с тях! Познавам достатъчно твой сънародници( също и ливанци) и те са нормални хора. С малката добавка че са християни. На вас,феновете на аллах, корана ви изпива мозъците от детинство. И проблема ви е един-завист! Безгранична, изяждаща чарвата и сърцето завист! Искате всичко на готово! Без особени усилия - рай! Е нема такова животно!Ако имате тези земи след 20 години ще бъдат пустиня отново.И би било жалко...

Палестина и Израел,една територия от планетата с общи климатични и други характеристики. Палестина - пистош. Израел - облагородена и пригодена с труд пустош. Нямам какво повече да ви кажа.Войната е лошо и най-вече безсмислено,но и необходимо нещо. Необходимо за да се запази нещо създадено с много труд.

Последен коментар, защото си имам и друга работа. Аз се обръщам към г-н Палестина на "Вие". Той ми отговаря на "Ти". Негова работа. Преди да започнат две страни да преговарят те трябва поне да се приемат и уважават. И още, ако двете старни преговарят с желанието всяка една от тях да живее по добре, компромисът е сигурен. Ако основното желание на едната е да унищожи другата, преговорите ще бъдат доста трудни.

Г-н Коментатор, Ако ме провалите на зимята и слагате ВАШИЯ крак на врата ми и започвате да ми говорите и искате да стигнем до някакъв мир. За какъв мир може да се говори. Не ели пъво трябва да седнем на маса един срещу друг като уважеми хора и да преговаряме?!

Масата беше за всички 1947. Израел прие, вие не. Сърдете се на тези,които са казали НЕ тогава. А за това ,че сте на земята... то дойде след като веднага скочихте всички вкупомна Израел без да си прецените силите. Колко пъти от тогава има примирия иколко пъти вие ги нарушихте. Вкюлчително и това,за което е статията. Е вместо да скачате, седнете на масата един път и спрете ракетите. Току виж с получило нещо положително.

Тоя ми се струва седи в някой бункер в Газа и с Гугъл преводачка ви омайва!!!оставете го да си въобразява

каквото било. Сега е 21 век. Проблемите в региона се предизвикват от Хамас. Палестинците казват, че искат мир, а в същото време подкрепят Хамас. Е това си е чисто противоречие! Кога лъжат и кога са честни?

г-н Палестина, аз пиша и Палестина и Израел с главни букви. Вие пишете "израел" с малки букви и в кавички. По този начин проявявате неуважение и отричате всякакво право на съществуване на другия. Е, така няма да стане.

Целта и на Хамас и на Фатах е точно това. Израел да бъде унищожен.

1) Нека първо да иват граници (2) Нека да имат конституция (3) нека да изпълняват Решениета на ООН, което бе условие за тяхното приемане като член в ООН, имам пред вид Резолюция 194/11.12.1948 и след това аз те обещам: Ще пиша израел с най-големи букви.

Господин Палестина,към кое съсловие на палестинският народ принадлежите -необразованите, средно образованите, високо образованите?

г-н Палестина, демократичната държава на палестинския народ ще живее ли в мир и разбирателство със своите съседи, включително държавата на израелския народ.

Ти започна да дискутираш като "хора", хубаво. Вного ХУБАВ въпрос задаваш. Палестинската държава ще бъде мирна спряма всички държави около нея, близки далечни. И ще бъде част от световната общност. НО ИСКАМ да ми кажеш сега ти като "историк": Каде са границите на "израел"? Официалните,а не както можеш ти да измислиш. Официалните граници кави са?????

на български ще е бъдеще време. Кога ще бъде мирна Сега не иска ли да бъде мирна? Ако иска защо не спре да воюва?

Отвори Google Earth и там се виждат, ако си достатъчно грамотен!?

палестинците нямат претенции и към другите земи от област Палестина, а само към населените от евреи? Защо не искат от Йордания, Сирия и Ливан земите си? Защо не воюват против тях като окупатори на плестински земи?!?

г-н Палестина, отговорете на въроса: "Считате ли,че в крайна сметка Палестина и Израел трябва да заживеят заедно в мир и съвеместно да изградят бъдещето си, без войни, без кръв, без убити деца"

Палестинския народ иска да живее в родината си Палестина в гражданска демократична държава. Без никаква форма на дискриминация, нито по кожа нито по религия, нито по какъто да е признак. Държава , в която няма избрани от Бог и неизбрани от Бог граждани, а равни граждани пред закона. Държава за всички свои граждани без никаква разлика. Разбра ли г-н Историк, какво искат палестинците???????? Прочети малко история от израелските професори или за по-бързо има един материал от един Пелистинец в Интернет "Кратка история на палестинския проблем" и ЗАПОВЯДАЙ след това да продължим спора, щом се представиш за "историк".

Е няма да има, както никога е нямало, палестинска държава! И ще мрете докато не се научите че с тероризъм (с оръжие) проблеми не се решават!

в посочената от теб статия се показва някаква история от 1517 насам като се казва, че тогава палестинския народ е завладян от османците . Преди това от кой е бил завладян палестинския народ? Май стъпка по стъпка трябва да разглеждаме нещата за да се кротнеш накрая, че никога не е имало държава Палестина и когато имахте исторически шанс да съсдадете дъежава се отказахте сами.

Какво разбираш под това "палестински народ"? Това арабите, които живеят в днешна Палистина ли са? И според теб какво трябва да се случи с 4те милиона евреи, които живеят в региона?

ама друг път. Защо не приехте предложението на ООН и да бяхте я изградили тази държава,която искате уж. Със стрелба не се гради нищо.А вие винаги започвахте първи стрелбата.

кога точно е имало държава с името Палестина и народ само от палестинци? От раждането на Христа насам май не е имало такова чудо!

И кога точно е имало държава Израел и народ само от израелци? ..... Но , ЧАКАЙте малко! Не се позовавайте на църковни писания.Библията не е исторически документ. Защото като се вгледаш се оказва, че всико писано за Израел че е съществувал е с източник от релгиозни книги. Пък били те християнски или мюсюлмански. В крайна сметка и двете религии излизат от юдаизма. Никъде, абсолютно никъде няма друг първоначален източник споменаващ израилтяни (евреи/ юдеи) освен религиозна литература. Дори и римските текстове споменаващи тези земи, са когато вече са попаднали под влияние на църквата. Христос не е релана личност. И мохамед не е. В домюсюлманския период берберите в Северна Африка не споменават Соломон, Соломонов храм, Израел, Израилтяни. После арабите и ислямът го пренасят. Същото важи и за християнството в Европа и България. Тъй че кога точно ги е имало и двете държави? Защото пренаписването на историята със задна дата , от по - слните днес, за да владеят утре е главният приом използван като доказателство кой е по- прав в този замислен конфликт, на изкуствен проект :-)

и Рим не е съществувал ,според вас, нали?! Само ,че в Рим е имало провинция Юдея, наследник на Юдейското царство .

всъщност някои части от библията СА исторически документ. но това няма значение, нали няма нужда да се връщаме толкова назад. Там има едни 2 народа, отделени в 2 отделни държави. Какъв е проблема? Що не вземат да спрат да се стрелят. Май ХАМАС не иска да се спрат. В момента май Западния Бряг е спокоен.

В края на 19 и началото на 20 век територията на бившето царство Израел,унищожено през 70 година от новата ера от Рим, е управлявано от Турция. То е населено относително ниско грамотни хора предимно евреи,палестинци,бедуини други. Поогонени от антисимитски настроения почват да пристигат евреи от Русия,Полша и други европейски старни. Голяма част от тях са лекари, чители, нжинери, грономи и др. Те започват да развиват земеделие, производство. Поменят цялата екосистема. Строят болници и училища. Приобщават цялото местно население : и евреи и палестинци. Правят запусналото място конфортно за живеене. Така,че тук е имало и едните и другите. И никой не искаше да гони палестенците. Те самите не пожелаха да живеят съвместно с тези, с които доскоро бяха заедно.

Аз не разбирам защо Хамас не изкопа бомбоубежища за жените и децата,така и така голямо копане е паднало там,а само за войниците си и командващия състав?

терорът няма крайна цел. Терористите нямат родина, която да бранят, нямат народ... За терориста е важно просто някой да страда, независимо от коя страна на пушката е.

Ще замоля защитниците на Хамас да се запознаят с днешните новини. Всички палестинци са пропищели от тия отрепки дето се крият по училища, джамии, болници и сред деца и останали цивилни, си изстрелват ракетките. И останалите арабски страни не ги подкрепиха- това не е случайно.

Хамас са добре финансирана и добре въоръжена терористична организация, криеща се в гъсто населените жилищни райони на Газа. Целта им е ясна, да има колкото се повече цивилни жертви при ответните удари. Някой разбра ли какво точно иска ХАМАС, щото до сега не сме разбрали. Израел е ясно какво иска - да се спре с ракетите от Газа.

През 1947 г. ООН взима решение на мястотото на тези територии през май 1948 управлявани от Великобритания да се създадат 2 държави : Палестина и Израел. Израел приема това. В деня на неговото основаване първият министър председател на Израел Давид Бен Гурион прочита декларация, в която казва, че Израел приема декларацията на ООН и иска да живее в мир и сътрудничество с всички свои съседи. Палестинците казват 'НЕ". Това е само и единствено за нас. Същия ден Израел е нападнат от 6 арабски държави. Въпреки, че те са с изградена структура, а Израел е току що създаден той ги побеждава. И така до сега.

Ти си неготов и нетрениран ЛЪЖЕЦ защото: 1) Казваш цитирам:"През 1947 г. ООН взима решение на мястотото на тези територии през май 1948 управлявани от Великобритания да се създадат 2 държави : Палестина и Израел". ВЯРНОТО е следното: На 29.11.1947г. ООН взе резолюция 181, която раздели ПАЛЕСТИНА на две държави, а не както лъжеш в твоя текст!! Тези територии казваш? като чели няват име? Срам имаш ли така да лъжеш? (2) Тази Палестина беше населена с ПАЛЕСТИНЦИ и не беше празна. За да има еврейска държава, както Великобритания иска трябва тези палестинци да бъдат изгонени от тази "ТЕРИТОРИЯ". Спомниш ли детето и двете майки как искат да го разделят?, разбра ли защото палестинците отхврлиха решението?

да се намеся и аз за кратко Поправете ме, ако греша, но тази въпросна ТЕРИТОРИЯ е била населена от евреи и араби? Относно притчата. До колкото помня, истинската майка се отказа от детето си, само и само да не бъде разсечено на две. Така, че примерът ми се струва меко казано неудачен.

Както се споменава, тогава това е територия управлявана от Великобритания. Палестинците получават бонус свободата си и независимостта си, но я отказват. Те не могат да живеят сами, трябва им ръководител. Докато обаче се ръководят от хамас и други подобни муджахидини, с право ще намаляват с 2000 човека на седмица.

г-н Палестина, отговори на въроса: "Считаш ли,че в крайна сметка Палестина и Израел трябва да заживеят заедно мирно и съвеместно да изградят бъдещето си, без войни, без кръв, без убити деца"

Твоето заглавие трябва да е: малки измами.

Някои коментатори искат да представят тази поредна агресия от израелския окупатор срещу палестинския народ, като "операция" на "израел" срещу палестинската организация Хамас. Тези коментатори, или не са нясно с историята на проблеме и искат да се забвляват пред компютъра и да пишат кавото им хрумне, или просто са ционисти и нарочно отклоняват вниманието на хората. Въорежената съпротива на Хамас е главнат част от въорежената съпротива на целия палестински народ, и ръководителите на тази организация са хора с висше образование от САЩ и от европейските държави. Някои коментатори (говеда) мислят, че ръководителите на хамас са неграмотни.

за грамотния водач от САЩ. Само ,че твоя Марзукчо щото е много примерен гражданин на САЩ е търкал 2 години наровете в затвора, а после е депортиран. Само най-примерните биват депортирани. Такива като Лъки Лучано. И има влязла в сила присъда от Федерален съд за нарушаване на закона, отнасящ се за незаконно финансиране на терористични организации! Това кога ще си го признаеш?

Ти си ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ. Нека читателите да четат и да мислят. (1) Ти си ционистът, който се крие зад разни имена и цифри и букви: КК, Абурдистан, ... (2) "Моето Марзукче", както го наричаш е д-р, и лежал в затвора докато му намерят държава да го приеме защото твоята "държава" "израел" се отказа да го приеме, а не защото е осъден. Най накрая го прие съюзника на "4зраел" Кралство Йордания. САЩ го депортира защото всеки човек знае отношението на "израел" и САЩ. Само тъпите като теб не го знаят. Ако беше обвинен в Тероризъм, до сега щеше да лъжи в американския затвор. Има палестинци депортирани от САЩ без никакво правно основание. (3) Председателя на Хамас е Физик, предишния председател Д-р Рантиси (загина) е лекар специалист детски болести, а Председателя на Палестинския Национален Съвет, който от Хамас е д-р Азиз е завършил в Бенселвания-САЩ. За разлика от министър на Вн. Работи на "израел" който идва от Молдова и беше боди гард в нощен Бар. Виж в Гогъл. Сега можеш да ми отговориш без да скочиш на друга тема ако искаш. очаквам да псуваш защото отговор трудно ще намери.

Исканията на Хамаз са нереалистични, защото са неизпълними. Те просто искат израелците да се самоубият сами. От своя страна Израел отговаря - ла гер ком а ла гер... и разбира се има много страдания. Спиралата на злото нараства като смерч и може съвсем да засмуче палестинците. Преговори, преговори, не може да няма разумни хора в Палестина. Не може да са само луди, които постоянно дърпат лъва за опашката, и са в една клетка с него.

ти да не мислиш че на HAMAS им пука за палестинците? поне деиствята им сочат обратното.

Какво е това " на война , ката на война", бе малоумник? Като ги мятаха в газовите камери (явно е имало защо), не беше " на война като..." и още плачат за тогава. А сега могат да трепят невинни жени и деца, безнаказано! Впрочем , който поне малко е запознат с юдеизъма, не би трябвало да се изнендва.За евреите живота на едно домашно животно е по-ценен от живота на човек НЕевреин!Който не вярва, да чете Талмуда или Тората.

айде сравни : - убиването в газови камери само заради това, че са евреи. с това: - отвърщане на огън от ракети по мирни градове. Много еднакво ли ти се струват основанията?!?

Нека ви кажа така...ако България се бореше срещу турците така както тея мангали се борят срещу израел, нямаше да чакаме 500г някои да ни освободи....или щяхме отдавна да държим свободата в ръцете си или нямаше да ни има! Евала на арабесковците че се борят за независимост с всичко с което могат дори и да е мръсен начина - за съжаление друг изход няма. Вижте и еврейите какво правиха 40те...взривиха английското посолство и убиха 90+ човека....те са същите боклуци/опълченци като Хамас!

българите са се борили като мъже. Лице в лице с противника , винаги при многократно превъзхождащ ги противник. Никога един Филип Тотю или Хаджи Димитър не се е крил зад гърба на дете или жена!!!

много анти българи имало тук? Кое от казаното не е истина минусчета?

Продължава избиването на ДЕЦА и жени! Абе, за тия евреи няма ли международна общност? Заради свален самолет и неясна вина, по-точно косвена и недоказана - на Русия санкции. Заради няколкостотин избити деца от Израел, доказано - препоръки за решаване на проблема по мирен начин! Ега си западната демокрация, ега си порнографията.

така така хамаз толкова искат мир че дори си избиха палестинците които се изказваха за мирно решение с израел! айде няма нужда

Палестинците не са против примирие, напротив, те са даже за тотален и траен и справедлив мир. Но който иска мир или примирие трябва да се откаже от окупация и да вдигне блокадата от палестинците и да се откаже от расисъм. Тогава може да се говори за примирие. Примирие с окупация? ... НИКОГА!!!! Палестинцита са готови да дават ощо повече жертви (цивилни и нецивилни) за свободата си!!

Какъв расизъм като и израелците и евреите са от ЕДНА И СЪЩА РАСА! И как точно показаха палестинците, че искат мир? Що не заврат Хамас и Фатах ма едно място дето не огрява слънцето и да си сключат мира? Поддържат тези военизирани боклуци, които вскли ден правят провокации срещу Израел и крайната им цел е унищожаването му?!?

готови сте да се криете под полите на жените и зад гърба на децата. Но като ви натиснат израелците ревете до Бога.

Исканията на евреите за "демилитаризиране на Газа" са доста нагли, като се знае каква военна сила е Израел. В тази война очевидно Израел е Голиад.

Да, за теб да изстрелят по невоенни обекти към страната ти е ежедневие, нали. Тъп ли си що ли. Ако македонците ти изстрелват по няколко ракети на ден към Бг друга песен ще запееш. Ама нали това са любимите ти Хамаз, може.

"изстрелят по невоенни обекти към страната Ти"? Така ли е? А тези палестински бажанци от къде са? От небето ли е?

В БГ има толкова безмозъчни същества подкрепящи Путин, та няма Хамас да подкрепят...

Едното няма общо с другото. Освен за злобарите.

Е добре , ова че арабите и хамас са идиоти не значи , че няма световна конспирация в полза на ционизма и еврейството. Със закон на много места по света е забранено да се критикува и поставч под съмнение каквото и да е от еврейските митове за мианлото им. Направете справка дали може да се разказва виц за евреин и да не те осъдят в Германия и САЩ? Говорим за виц критикуващ , а не просто забавен. Да не говорим пък за филми, реклами и. тн от САЩ. Там лош евреин няма. Просто няма. Има глупави понякога , но не и лоши А как пък стои въпроса с това , че Израел е приел НУЛА бежанци от Сирия и никой от демократичните страни и пръст не му е вдигнал? Що така? А колко от демократичните критикари на България критикуват Израел , за това , че там древната история се приравнява с ученето на библията- сатрияа завет? И оттам на евреите и се създава впечатление, че целият свят им е не само длъжен за всичко , а и те трябва да разполагат с него? Как и защо не се прати нито една синя каска в Израел? Въобще много въпроси, по които международните хуймънисти мълчат. Даже за съжаление, не само мълчат , но и..... убиват, ако се настоява за отговор.

Всички реват срещу Израел, никой не казва дума на Хамас. Всички много внимават да не ги разсърдят, егати и лицемерието

Нито Египет, нито дори Абу Мазен успяха да се разберет с тези говеда. Сега пак Израел ще трябва да ги наказва и после пак Нетаняху ще е лошият.

"пацифистите" от Хамас нарушават ПОРЕДНОТО примирие. За кой ли път? А от утре пак ще реват колко са лоши израелците.