Хизбула - ливанско движение, подкрепяно от Иран и враждебно към Израел

Ислямиската ливанска шиитска партия Хизбула, обвинена от България, че стои за атентата срещу израелски граждани в Бургас на 18 юли 2012 г., е непоклатим съюзник на Иран, под чийто патронаж се зароди тя през 1982 г., както и на Сирия, която й помага във военен план години наред.

Обратно в новината

Коментари - Хизбула - ливанско движение, подкрепяно от Иран и враждебно към Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другари кръглократунести форумни хейтъри. Ако омразата ви към евреите беше толкова силна както към политиците ви, щяхте отдавна да сте Швейцария на Балканите или дори Сингапур на Европа. Но вие сте едни обикновени кретени. Та кои са ви приятелите, които така обичате: ненормални ходещи по пети пъти на ден на сбор в джамии, не построили нищо през живота си освен хареми и катуни, занимаващи се с всичко друго, но не и с работа и каквоти да е съзидателно битие. И вие така обичате всъщност - да се правите на тарикати, да не работите, да мразите всеки успял човек, защото вие собствения си ниски ръст не можете да надскочите. Та като говорим за Ливан, да си кажем кой запали ливанската война и кой ислямизира тази християнска държава - вашия любим приятел Ясер Арафат с неговите горили, изгонени от Йордания за опит да свалят краля. Ясер Арафат - египтянин, роден в Кайро, посредствен ученик, занимаващ се с политиката на формиране на измислена нация - палестинската. Какво е създал той? Университети? Заводи? Нобелови лауреати? Създал е една банда главорези, които ако искаха държава и им се работеше, досега да я имаха. Разликата межу неговите утрепки и вас е, че вие толкова сте се разплули, че не ви стиска да направите нищо. Даже до тоалетната не можете да остискате.

МАЙНАТА ИМ НА ХИЗБУЛА

Уви то от ясно по ясно. Герб бе принуден да постъпи по този начин. Жалко за него. Всички злини идват от системата в която живеем - свободен капитализъм

Дори и след изказването на тримата герои на Доньо Донев /Цв. Цв., Н.М. и Б.Б./, Европа няма да определи Хизбула за терористична групировка. На тримата д......ци ще припомня, че Филип Великолепни и папа Климент са били малко по умни.

Много ми е смешно като чета тук комундетата как се пънат против евреите а тези които са били там са разбрали,че там има по-комунисти и от руснаците и вече повечето активни служби се управляват от руски евреи а тук нашите неграмотни комуноиди си драскат само това което каже или напише техния мушморок гейчо Станишев и дори не се замислят:)))))))))

още един промит комуноиден мозък....каквото и да се каже повече ще е излишно-АМИН

В началото на миналия век едни семити дошли току що в земите на други семити започват да правят атентати с колани-бомби като влизат в автобуси, кина и училища. След като убиват мюфтията на Кайро доста от тях са обесени от англичаните затова новодошлите семити започват с бухалки да принуждават туземните семити да им продават земите си и така до арабската революция от 30 години на миналия век. До 1948 година едни семити се забавлят като хвърлят гранати в къщите на други семити и така докато СССР и САЩ признават Израел след което натиканите в лагери семити решават да използват опита на новодошлите семити за да си върнат земята... и така до ден днешен. Та в цялата тая дандания между братовчеди ние що се врем.

"Та в цялата тая дандания между братовчеди ние що се врем" - цял живот ли си бил мижитурка, който се крие зад пердето вкъщи ?

Значи викаш комшиите се карат за бащината къща и ний търчим да им гледаме сеир и не само това ами щото единия ни е обещал да черпи една бира налагаме другия с греда от дувара. Е, те тва направиха с изявлението че Хизбула има нещо общо с атентата. За тия които още не са вдянали Цветанов каза че двама човека са влезли със СОБСТВЕНИТЕ СИ документи в България но са наемали квартири и коли с фалшиви документи за които се твърди че са направени в Ливан и с това се изчерпват доказателствата за връзката им с Хизбула. Затова и всичките заинтересувани политици ни похвалиха за удобната декларация а другите ни приканват да представим РЕАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО СЛУЧАЯ.

Това антинародно изчадие на кражбите наречено опзиция за сетен път ни показва, че работи само против интересите на народ и Родина ! Пфу на вас мръсна комунистическа,изродска сган!!!

Баба Ванга ни беше предупредила: Слабо населена и мюсулманска Европа, гнойници по хората,САЩ ще използват климатично оръжие и т.н., но преди всичко-ледниците се топят много бързо. Право на свободно тълкуване.

Стига с тая Ванга, тези конспирации, тези пророчици и други подобни трансцедентални изчадия.

Може ли да ме светнете исторически коя е била суверенната държава на мястото на днешен Израел...

Това ли е новата "Алкайда", която да цели точене на буджетите за военни цели? Това ли ще е причината да се страуваме, и да не задаваме въпроси за кого и за колко работим?!?!

Каква е разликата между терорист и бунтовник? Ако е от нашите е бунтовник иначе е терорист. Всичко зависи от кой държи медиите! За турците хъшовете са били терористи! Така че най-малко ние имаме право да се месим където не ни е работата!

да бе,хъшовете са ходили с колани бомби по седенките и по конаците и са трепели всичко наред...страхотна аналогия...ама то щом можахте да измислите термина "монархо-фашизъм" какво да се чудя")))

Абе вие от Хизбула ли се плашите? Я вижте ,че миналата година загинаха 700 ЧОВЕКА ПО ПЪТИЩАТА. По-миналата година жертвите бяха 1050. Щом искаме НАТО, ще сътрудничим на НАТО. Щом искаме да сме в ЕС ще сътрудничим с ЕС. Отбелязвам само. Варшавския договр, СССР и СИВ, са на бонището на историята.

Що не видиш позицията на Франция! Тя да не е все още във Варшавския договор! И си включи проверката на правописа!!!!!!!!!!!

Интересно, ако ти бъдеш взривен или твой роднина какво ще пишеш тогава... че пътищата са лоши или нещо друго. Що се отнася до НАТО и Варшавския договор историята никога не е на "бонището". Но само умните извличат поуки от историята.

Всички са терористични държави начело с САЩ. И нашите бандити барабар Петко с мъжете се натискат от страх да не ги ритнат заради мафиотската им същност. Милитаристите обаче не са по-добри.

Имам Обосновано Предположение, че бяхме подложени на чудовищен натиск да предположим обосновано участие на Хизбула в атентата на летище "Сарафово". И също така имам Обосновано Предположение да смятам Канада и Австралия за терористични държави, след като нейни граждани са участвали в този атентат .

"Израел отвърна с голяма унищожителна офанзива, но без да успее да неутрализира партията" -60 хиляден еврейски корпус, 45 дневни атаки на пограничната линия срещу 4500 гвардейци и едва 11 метра овлядяна територия на Ливан- еврейската армия стана за смях :-)

тео мама,събуди се,пак нещо сънуваш лоши сънища

САРАФОВО = САРАЕВО (1914 г.) ИЗРАЕЛ, САЩ, БЪЛГАРИЯ срещу ЛИВАН, СИРИЯ, ИРАН!!! По СНН вече показват готовността на американските ракети! В готовност са да ни предават войната, както бе в Ирак!!!

айдеее,русофилчетата се възбудиха и започнаха да обявяват нов край на света-спете спокойно деца,светът си върви напред и без вас и дори по-добре без вас!!!

разбира се, че Израел няма да отвърне с ответни мерки...сега на прицела на Хизбула е България! а евреите могат да спят спокойно...

Голям зор беше и ето сега вече имат повод евреите да започнат война. Чуждите вестници съобщиха това, което ние научихме вчера още преди два-три дни, а Израел още по-преди. Впрочем евреите се разпоредиха за Хизбула минути след взрива. ГЕРБ са оказаха по-големи мижитурки от всички предишни. Мислите хората за глупаци, ли?!?

То последната война на Израел с Хизбула на завърши особено успешно за евреите... Те си мислят че Хизбула е разпасаната сирииска и египетска армии от 60те ... Пламне ли там всички горят ...

И каква я свършихте сега?! Само, за да угодите на някои, от които нищо добро не сме видели, а само искат и вземат, каквото и откъдето им трябва. Къде са доказателствата? Продажници! Дано Бог ни пази и да не се случи нещо лошо.

Арабите са хилядолетен проблем, в този регион, а не евреите. Изрел не е бил военизирана нация, докато арабелите не го нападат няколко пъти вереломно. А ядреното им оръжие е единствено възпиращ фактор след тези няколко нападения.

Арабите били проблем !? Представи си че отнякъде се пръкнат 100 000 налоумника с една стара книга в която пише че територията на България била тяхна от време оно... Идва ООН ?! и решава неясно защо да им даде въпросната територия... Каква ти е реакцията ? От горе на всичко бместо да си седят мирно почват да си застрояват пограничните региони все по навътре в малкото оставено на теб ??? Трябва им вода - хоп на Голан .... Това ли е мирния и невоинизиран народ ? Вземи прочети малко и виж колко пътои в изторията се споменава Израел и колко Палестина ? Кръстоносните похиди за Израел ли са тръгвали или за Палестина ? помисли малко друго не се иска

Пу! Пепел ти на езика... Да не вземат израелтяните да поискат нашата земя, че изгоряхме... Алчно племе са.

Кръстоносните походи са били за християнството. Това са били войни на папата в името на ХРИСТА. Нито за Израел, нито за Палестина

цифроманчето,много си чел историята на КПСС и БКП май и нищо друго в тази тиква няма-като знаеш,че си глупав поне не го демонстрирай официално

след края на втората световна воина когато евреите са започнали да се заселват в палестина са нападали ,ъбивали и опоярявали цели села за да прогонят палестинското население.не помня имената на вапросните селища , но от едно от тях има останали живи, които по онова време са били деца и преди няколко години водеха дела в страсбург срещъ израел за да им се изплати обещетение.проблема не ми се вижда в арабите.извинете за правописа използвам транслитераця

за какво им е да си създават ореол на жертва? Особенно през средните векове, че и през ВСВ. Виж сега всякаква малоумна логика може да се натъкми.

Абе, глупак, пак ли осмърдяваш с малоумията си. Що малко не прочетеш история и не помислиш, преди да ръсиш глупости-смесица от малко истина и 99% безумия...

тая 7-ца за множествено число на кенефите ли слагаш тъпанарчо,щото като няма какво смислено да кажеш само като циганин плюеш-или толкова си можеш

Хизбула са аналог на Кръстоносците "ТАМПЛИЕРИ"

Кръстоносците са най-лоши. Колко хора са убили? Колко културни ценности са унищожили и колко съкровища са прибрали никой не знае.

И тях си понамачкахме на Одрин ама беше отдавна .... как от главорези станахме прост...ката на света само не ми стана ясно !?

Не одобрявам заклеймяването, религии срещу религии. Сега не се ходи на поход, но се взривяват и взривяват християни. Не казвам че Хизбула го правят.

Доста глупости и неверни факти са набърльокал в типичния си "миш-маш" стил. Чети, книжки бе комплексе /но не морски/. За ролята на ввреите в световното комунистическо движение. После за разправиите през 1947г. да го бъде ли Израел, или не. Англия - против, САЩ лицемерно за /но без реална подкрепа към момента. Франция - за. И накрая - Сталин - За! Нещо повече - голяма част от израелското оръжие за "Войната за независимост" през 1948 е трофейно немско оръжие, доставено със чешки екипажи и самолети, по заповед на Сталин. Има буквално изказване от Голда "Златната" Мейр, коята казва: "Ако не беше СССР през 1948, не се знае дали Израел щеше да го има..." Чети бе, на мама златното ампе. Жокерче: link /Израелски сайт на руски/.Там всичко си пише. Относно ислямския тероризъм. Бива основно два вида. Шиитски и сунитско-салафитски. Шииткият се бори основно срещу Израел и САЩ. Сунитският произлиза и е подкрепян най-вече от Саудитска Арабия и Катар. Първи дружки на САЩ в района. И ламти не само за ограничени райони, като шиитският, а за световен Халифат. И е враг на всички неислямски народи и вери. От Азия, през Средният, Близкият изток, през Африка, Европа та до Америките - всичко трябва да е Халифа. Ти също си им враг. Ако, победят /хипотетично/ - и твоята умна главица пада. Разбира се, ако не сложиш чалмата. И не почнеш и тях да лижеш....

И камарадът Ад. Шекелгрубер и товарищ Йосиф Джугашвили са с еврейски корени. Това което са вършили някога /ВСВ/, е по желание на жреците от Синедрионът и на жреците от Ерусалимският храм. Някога, когато са осъдили Йешуа бен Йосиф на смърт чрез разпъване, са пожелали до девето коляно да носят последствия, ако тази присъда е съдебна грешка. Поради това, Хитлер и Сталин са били в същност в ролята на "БИЧЪТ НА БОГА".

Айде сега медиите ни да започнат да ни промиват мозъците колко опасни са Хизбула и видиш ли добре,че сме посочили виновниците.Може да са опасни,но не и за нас,но сега когато обслужваме интересите на масурите може и да го отнесем.Външната ни политика в момента заложи на карта българският народ в името на ционизма.Истината е,че евреите живеят в заграбени земи за да има изкуствено създадената държава Израел и е нормално тези на чиито са да се противят и воюват.

Каквито и да са еврейте или хизбала, никой няма право да води войната си на чужда територия. В случая Хизбала, ни е враг -щом си позволява такива действия.Като са толкова ербаб да напада еврейте в Израел. Че тази война е на верска основа е ясно. Но ние нито сме араби нито еврей - да си решават споровете там. Арабите са разединени и те никога не могът да спечелят тази война. В Израел има над 700хиляди араби, които живеят и работят там. Поне 10% от тях са внедрени агенти на Израел в арабските крайни движения. Затова еврейските тайни служби знаят абсолютно всичко за войнстващите арабски вождове. И ги избиват като патици в гьол.Така, че не и трябва на Израел да вкарва САЩ в своя коловоз. Не забравяйте 7 дневната война, където Израел елиминира Египет.

От вчера България има включване в НОВ ТРИСТРАНЕН ПАКТ. Този път не са Германия, Италия и Япония, а USA, EU и UK. Войната в Сирия на робовладелците срещу РОБИТЕ- Човечеството, е ГОРЕЩА. В България тази война, е ГЕНОЦИД- УНИЩОЖЕНИЕ на народ и природа. Когато Човек се интересува каква е днешната му съдба, изпада в депресия. И от нийде взорът надежда не види. Всички ние сме разделени и противопоставени един на друг, за да не забелязваме оковите на робството в измеренията: - икономическо и социално - "визово" - управленско - храна, въздух, вода - РЕСТРИКЦИЯ в медицински, образователни, културни направления - духовното поробване е достигнало най - дълбокото си дъно, защото Човек е попаднал в робството на собствените си навици, страсти и илюзии. КАКЪВ Е ИЗХОДЪТ? СМЯНА НА ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА /власт, пари, страсти/, със СВОБОДА, ЗНАНИЕ и ЛЮБОВ. И на нашата улица, УТРЕ слънцето ще изгрее.

Анархия му е майката-нали татко Махно?

Канадец и австралиец. На мен ми мирише на МИ5.

А сега кой е доставчика?

ааа,Кинтекс доставяше самоварите и манерките на арабеските....за какви оръжия говорите?

Нека стане ЯСНО. България не обвини Хисбула, това го направиха Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Николай Младенов. Лично те са отговорни за глупостите които генерират. Българския народ няма нищо общо, дори президента Плевнелиев в изказването си се разграничи, като каза че това е мнението на разследващите.

Следващата бомба дали ще направи подбор - само тези, които си изброил да удари. Или ще отнесе хората от които не е зависило нищо!! Щото все така се случва. А и забравяш, че споменатите ВЕЧЕ СИ ПОРЪЧАХА НОВИТЕ БРОНИРАНИ ЛИМУЗИНИ, щото донякъде са знаели какво ще им бъде напъхано в устата да го кажат! Цвъцко за какво седя един месец -на олигофрените трябва повече време за да научат нещо и да го кажат без запецване! А Никито - три пъти летя до Израел да съгласува доклада!!!

Ако военното крило на Хисбула се заеме с някой от тримата, бронираните лимузини няма да ги спасят. Тези хора са професионалисти, а пък голяма част от тях никога не са имали друго занимание освен войната. А на някого от нашите палячовци може да пратят стажант на практика - да потренира момчето. И последно не знам Хизбула да ползват камикадзета и да не декларират, че те са спретнали бумчето. А и след техните атентати оцелели обикновено няма.

Тоя с трите 777 е тъп комунист!

Оставете арабите от Израел и техните братовчеди от Ливан и Палестина да се разберат помежду си. Те са си едносемейство и от години си спорят кой е по-главен в рода от другия. Това си е роднински спор и не знам, защо толкова страни се опитват да се намесват?

Може би защото и едните и другите си вършат мръсотиите на чужда територия.

Може ли някой да обясни защо името е преиначено?! То е ХисбАла, а не ХисбУла, защото произлиза от Ала (Алах). Или това е поредната проява на неграмотност и безхаберие в БГ?!

ИЗРАЕЛ РАЗБУТА КОШЕРА С ОСИТЕ И ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ УСЕЩА УЖИЛВАНИЯТА ИМ!

Как,можеш ли да обясниш?!

Като постоянно се опитва да завзема чужди територии и избива меното население.

През 2006 г. много еврейски танкове влязоха в Ливан, ама не можаха да излязат.

Не виждам потребност от това да ти изнасят тази информация,защото това само обърква и настройва уплашени и със слаба нервна система хорица негативно!Дир-е със стътиите си работи за каузата на България,а не за каузата на нейните врагове,каквито са Станишев и бандичката му!

Жълтият цвят им отива...

Остава да ни осведомят за пътищата , по които организацията си доставя оръжие и дали САЩ е основният й доставчик.

Израел - терористична държава, подкрепяна от САЩ и враждебна към арабите!

ДИР-а, вий сега реклама ли правите на Хизбула, поне го сложете в рекламните карета.

Дир-а показва една много интересна информация = Как Американците са обявили една Политическа Партия в Ливан за терористична организация ...

бива си те по демагогстването обаче. Точко както Доган говори за ДПС какво точно е!

Не бе, просто плашат червените гарги, защото им е нужна птича тор!

Алоооо, можеш да даваш предложения само на сбирките на БУДА!!!!

"Партията на Будистите" има междуконтинентални балистични гюлетта Фидоска - 1

А за такова гюлле ракета носител?

Ти не си ли чувал за летящите йоги будисти ?

А, Хизбула защо мълчи?!

Чака да види докъде ще ни стигнат простотиите, че те май край нямат. Какви араби ви гонят бе, евреите го направиха да имат повод за война

Защото знаят, че с прости хора не се спори.