Жертвите от сблъсъците в Газа станаха 18

Жертвите от сблъсъците в Газа между палестинците и израелската армия вече са 18.

Обратно в новината

Коментари - Жертвите от сблъсъците в Газа станаха 18 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това ли месец ни занимавате с отровеният от фАЩ Скрипал?

Ситуцията там е както описанието за Виетнамската война в "Коса". " Белите пращат черните на война срещу жълтите, за да запазят земята, която са откраднали от червените.

Няма по-мръсна, подла и престъпна гад от хазарина, наричащ се евреин! Пожелаваме им да изчезнат до един век от лицето на земята, защото тровят цялото човечество с присъствието си!

Понеже палестинците са едни пичове :))

не са, обаче си стоят там, а хазарите мърсят в целия свят с престъпленията си!

Няма хазари. Има само някои остатъци от тях, живеещи из руските автономни републики, отдавна асимилирани. И има невежи глупаци, които предпочитат жълтите книжки за "световната конспирация" (като единствен източник на "знанието" им), и сляпо вярват в разните теории, съчинени от съмнителни типове, без изобщо да се сетят да изследват дали това е вярно и откъде всъщност идват източниците на тези измислени теории. И ти очевидно си един от тях.

разлика между Нацизма и Ционизма и двете са политика основани на расизъм и военна агресия. В случея, обаче за да има обективност за какво става дума за протест, опит за преминаване на границата или и за опит за предизвикване на въоръжен сблъсък? Вероятно палестинците имат правото си да протестират срещу конфискацията на имотите им през 70-те години на миналия век, но ако Хамас цели въоръжена провокация и жертви, това е също много долно от тяхна страна - да поставят невъоръжени младежи под куршумите.

Очевидно не знаеш нищо за Ционизма. Ционизма не е нищо друго, освен движение целящо завръщането на евреите в тяхната земя, основаването на държавата Израел със столица Ерусалим, и възстановяването на Божия храм. Нищо повече от това. Всички глупости как ционистите целяли унищожението на света, изтреблението на народите, и всякакви подобни идиотщини, не е нищо друго освен стара комунистическа пропаганда- не за друго, ами защото Израел още по времето на нашия комунизъм тук е бил приятел на САЩ, който пък е бил пръв враг на СССР. Комунизма отдавна приключи, но мита за "ужасния ционизъм" продължава да съществува в главите на невежите, които единственото, което знаят за евреите и Израел, го "научават" от жълтите книжки за "световната конспирация"...

Интересни работи пишеш- Ка е бил бога на унищожението в древният Египет. Държава която е основана на принципа на религия и твърдения за чудесата на Мария, пък и претенции за храмове- такава държава рано или късно се подхлъзва. Да не са си напускали държавата в някакво си там време в писани от тях книги и никой нямаше да има претенции. Жалко че има хора като тебе които са в състояние да оправдават всякакви постъпки на принципа- целта оправдава средствата. Ето от такива хора ме е гнус.

Да вземе пример от Израел, водещата демокрация в Близкия Изток, в установените им практики за интегриране на малцинствата.

не са ли малцинство там на фона на арабите? значи те си плачат отдавна за интеграция

Те арабите си плачат за дезинтеграция направо

не са ли терористи,или са светата вода ненапита

Не ви ли кефат двойните стандарти? Само се чудя защо още има хора дето вярват че един ако направи нещо е лош а друг като направи същото и то умножено по 10 е ОК.

Бе, какви жертви, бе. Не виждате ли извергът Путин какви ги върши - трови наред с "Новичок", а един бивш агент каза, че вече щял да започне да трови със "Старичок". УЖАС!

Не търсят майка си там, където не им е работата. Там се стреля на месо и без предупреждение - знаят това!

"Хамас" (тази палестинска организация е смятана за терористична от мнозина на Запад) - тези "мнозина", включват и ЕС и всички страни от него. А иначе - тези араби са най-добрият пример за липсата на всякаква интеграция. Нарочно не използвам думата "палестинци". Първите бежанци са от войната, започната от арабските страни след основаването на Израел - 1948 г. Тогава са ги водели "арабски бежанци". "Палестинци" стават едва 20-тина години по-късно, като терминът е въведен от Ал Фатах и обкръжението на Ясер Арафат (който между другото е духовен и политически ментор на Федерика Могерини през младите й години). Та от тогава и до днес - вече 70 години, те са си все "бежанци", живеещи основно на издръжката на международната общност и на социалните помощи от страните, които са ги приели. Впрочем, за "мъчениците" (терористите) и техните семейства, за затворниците - осъдени за тероризъм от Израел, Палестинските власти и Хамас (в Газа) плащат месечни заплати (общо около 350 млн. долара на година) - започват от около 2000 долара месечно... Но пък заплатите на учителите пак в Палестинската автономия и Газа започват от около 800 долара. Как се формира "БВП"-то на ПА си потърсете сами и ще видите, че основното е от ... международни помощи, вкл. по линия на ООН...

Тези там са точно като нашите команчи, с добавката че освен всичко друго, правят и атентати.

Хубаво си го написал, пък аз си мисля защо на времето турците са смятали за вредни всички наши герои които са се борили за свободата ни?Всеки разбира животът по различен начин и има правото да живее както смята за правилно. Ако ти вземат земята ти как ще мислиш и живееш? Нима тези хора не са работили по тези земи преди евреите да си правят ,,държава там? Пишете смешни неща и оправдавате тормоза и насилието над тези хора- палестинците.

За палестинците има едно единствено решение- просто да се кротнат и да престанат да желаят унищожението на Израел- нещо, което НЯМА да се случи никога. Има достатъчно примери за интегрирани араби вътре в Израел. Те си живеят в техните си земи, Израел не им пречи, те не пречат на Израел и са в мир с евреите, радвайки се на всички социални привилегии, които и евреите имат. И така може да бъде и със всички палестинци там. Но всъщност цялата работа е заради исляма, не е заради никакви земи! За какво са се заинатили с Ерусалим и Храмовия хълм например? Точно заради исляма е. Има араби християни, живеещи в Израел, и между тях и евреите няма НИКАКВИ проблеми. Но при онези другите- далеч не е така.

Има решение на ООН, с което се създава Израел и Арабска държава! Тази Арабска държава после я наричат Палестина, което е реално територията върху която е Израел. Но още когато е създаден Израел е имало тази държава от разпокъсани части. Арабските страни са се противопоставили на размерите. Сега реално Израел не признават решението на ООН с което е създаден! Ако приемем, че са прави, то Израел не съществува.

Е да де, ама Нетаниау и Либирман са казали че техните войници заслужават медали и отказват изискванията на ЕУ за независимо разследване на случая- прочетено по норв. интернет.

Бог ще спаси Палестина,както е спасил България !

Нещо си в грешка , тях Аалах ги спасява

Сега запада ще изгони ли исраелските дипломати? Колко хора избиха. За един убит и то без доказателства ореваха света, а сега за десекти избити - нищо. Гнусно западно лицемерие. Пфу!

Демек да очакваме на 15-ти май най много изтрепани ман*овци... Ето така се охранява граница,а не като нашата дето пада от първия дъжд!!!

кога "демократичния" свят ще наложи санкции на Израел...

Когато нещо си объркат взаимните интереси:((((((

Когато ти купя колело.