Жертвите от сблъсъците в Газа станаха 18

Жертвите от сблъсъците в Газа между палестинците и израелската армия вече са 18.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кога "демократичния" свят ще наложи санкции на Израел...

Демек да очакваме на 15-ти май най много изтрепани ман*овци... Ето така се охранява граница,а не като нашата дето пада от първия дъжд!!!

Сега запада ще изгони ли исраелските дипломати? Колко хора избиха. За един убит и то без доказателства ореваха света, а сега за десекти избити - нищо. Гнусно западно лицемерие. Пфу!

Бог ще спаси Палестина,както е спасил България !

Е да де, ама Нетаниау и Либирман са казали че техните войници заслужават медали и отказват изискванията на ЕУ за независимо разследване на случая- прочетено по норв. интернет.

Когато нещо си объркат взаимните интереси:((((((

"Хамас" (тази палестинска организация е смятана за терористична от мнозина на Запад) - тези "мнозина", включват и ЕС и всички страни от него. А иначе - тези араби са най-добрият пример за липсата на всякаква интеграция. Нарочно не използвам думата "палестинци". Първите бежанци са от войната, започната от арабските страни след основаването на Израел - 1948 г. Тогава са ги водели "арабски бежанци". "Палестинци" стават едва 20-тина години по-късно, като терминът е въведен от Ал Фатах и обкръжението на Ясер Арафат (който между другото е духовен и политически ментор на Федерика Могерини през младите й години). Та от тогава и до днес - вече 70 години, те са си все "бежанци", живеещи основно на издръжката на международната общност и на социалните помощи от страните, които са ги приели. Впрочем, за "мъчениците" (терористите) и техните семейства, за затворниците - осъдени за тероризъм от Израел, Палестинските власти и Хамас (в Газа) плащат месечни заплати (общо около 350 млн. долара на година) - започват от около 2000 долара месечно... Но пък заплатите на учителите пак в Палестинската автономия и Газа започват от около 800 долара. Как се формира "БВП"-то на ПА си потърсете сами и ще видите, че основното е от ... международни помощи, вкл. по линия на ООН...

Когато ти купя колело.

Тези там са точно като нашите команчи, с добавката че освен всичко друго, правят и атентати.

Хубаво си го написал, пък аз си мисля защо на времето турците са смятали за вредни всички наши герои които са се борили за свободата ни?Всеки разбира животът по различен начин и има правото да живее както смята за правилно. Ако ти вземат земята ти как ще мислиш и живееш? Нима тези хора не са работили по тези земи преди евреите да си правят ,,държава там? Пишете смешни неща и оправдавате тормоза и насилието над тези хора- палестинците.

Има решение на ООН, с което се създава Израел и Арабска държава! Тази Арабска държава после я наричат Палестина, което е реално територията върху която е Израел. Но още когато е създаден Израел е имало тази държава от разпокъсани части. Арабските страни са се противопоставили на размерите. Сега реално Израел не признават решението на ООН с което е създаден! Ако приемем, че са прави, то Израел не съществува.

Не търсят майка си там, където не им е работата. Там се стреля на месо и без предупреждение - знаят това!

Бе, какви жертви, бе. Не виждате ли извергът Путин какви ги върши - трови наред с "Новичок", а един бивш агент каза, че вече щял да започне да трови със "Старичок". УЖАС!

Не ви ли кефат двойните стандарти? Само се чудя защо още има хора дето вярват че един ако направи нещо е лош а друг като направи същото и то умножено по 10 е ОК.

не са ли терористи,или са светата вода ненапита

Да вземе пример от Израел, водещата демокрация в Близкия Изток, в установените им практики за интегриране на малцинствата.

не са ли малцинство там на фона на арабите? значи те си плачат отдавна за интеграция

Нещо си в грешка , тях Аалах ги спасява

разлика между Нацизма и Ционизма и двете са политика основани на расизъм и военна агресия. В случея, обаче за да има обективност за какво става дума за протест, опит за преминаване на границата или и за опит за предизвикване на въоръжен сблъсък? Вероятно палестинците имат правото си да протестират срещу конфискацията на имотите им през 70-те години на миналия век, но ако Хамас цели въоръжена провокация и жертви, това е също много долно от тяхна страна - да поставят невъоръжени младежи под куршумите.

За палестинците има едно единствено решение- просто да се кротнат и да престанат да желаят унищожението на Израел- нещо, което НЯМА да се случи никога. Има достатъчно примери за интегрирани араби вътре в Израел. Те си живеят в техните си земи, Израел не им пречи, те не пречат на Израел и са в мир с евреите, радвайки се на всички социални привилегии, които и евреите имат. И така може да бъде и със всички палестинци там. Но всъщност цялата работа е заради исляма, не е заради никакви земи! За какво са се заинатили с Ерусалим и Храмовия хълм например? Точно заради исляма е. Има араби християни, живеещи в Израел, и между тях и евреите няма НИКАКВИ проблеми. Но при онези другите- далеч не е така.

Очевидно не знаеш нищо за Ционизма. Ционизма не е нищо друго, освен движение целящо завръщането на евреите в тяхната земя, основаването на държавата Израел със столица Ерусалим, и възстановяването на Божия храм. Нищо повече от това. Всички глупости как ционистите целяли унищожението на света, изтреблението на народите, и всякакви подобни идиотщини, не е нищо друго освен стара комунистическа пропаганда- не за друго, ами защото Израел още по времето на нашия комунизъм тук е бил приятел на САЩ, който пък е бил пръв враг на СССР. Комунизма отдавна приключи, но мита за "ужасния ционизъм" продължава да съществува в главите на невежите, които единственото, което знаят за евреите и Израел, го "научават" от жълтите книжки за "световната конспирация"...

Ще те видя колко ще се кротнеш когато южна България премине към Турция. Продажнически думи излизат от устата ти, та си ми ясен от какво потекло си. Палестинците които живеят в Израел са всъщност информантите им.

Няма по-мръсна, подла и престъпна гад от хазарина, наричащ се евреин! Пожелаваме им да изчезнат до един век от лицето на земята, защото тровят цялото човечество с присъствието си!

Интересни работи пишеш- Ка е бил бога на унищожението в древният Египет. Държава която е основана на принципа на религия и твърдения за чудесата на Мария, пък и претенции за храмове- такава държава рано или късно се подхлъзва. Да не са си напускали държавата в някакво си там време в писани от тях книги и никой нямаше да има претенции. Жалко че има хора като тебе които са в състояние да оправдават всякакви постъпки на принципа- целта оправдава средствата. Ето от такива хора ме е гнус.

Понеже палестинците са едни пичове :))

Те арабите си плачат за дезинтеграция направо

не са, обаче си стоят там, а хазарите мърсят в целия свят с престъпленията си!

Не е нужно да бъдеш лицемер. Мюсюлманите, използващи палестинците като изкупителна жертва, правят точно това, за което ти обвиняваш Израел, че прави. Те просто искат Ерусалим, Храмовия хълм, и цялата земя около него да бъде за исляма. Всички тези приказки за "човешки права, клети палестинци и отнети земи", са само маска за пред света и за пред хора, търсещи поводи да мразят Израел. Всъщност именно заради религията ислям, те искат унищожението на Израел. А Израел и Ционизма не биха сторили нищо лошо на никого, който не е против тях. И в крайна сметка не биха ощетили никого. Има достатъчно примери за интегрирани араби в Израел, които си живеят в техните земи, радват се на същите привилегии както евреите, и нямат никакви проблеми с тях, а живеят в мир с тях. Но много хора не познават Израел и евреите, и в главите им е пълно с мътилка за всевъзможни ужаси, които уж евреите непрестанно кроят. И ти, както и доста от коментиращите, очевидно сте надъхани с тази мътилка и не можете да видите очевидното.

Да, само дето има една доста съществена разлика между случая Израел-Палестина, и случая България-Турция (която прави сравнението ти силно неуместно). А да видим можеш ли да я видиш и отгатнеш?

Няма хазари. Има само някои остатъци от тях, живеещи из руските автономни републики, отдавна асимилирани. И има невежи глупаци, които предпочитат жълтите книжки за "световната конспирация" (като единствен източник на "знанието" им), и сляпо вярват в разните теории, съчинени от съмнителни типове, без изобщо да се сетят да изследват дали това е вярно и откъде всъщност идват източниците на тези измислени теории. И ти очевидно си един от тях.

А седят си там, арабелите цяла Европа заляха

Ситуцията там е както описанието за Виетнамската война в "Коса". " Белите пращат черните на война срещу жълтите, за да запазят земята, която са откраднали от червените.

За това ли месец ни занимавате с отровеният от фАЩ Скрипал?