Коментари - Израел бомбардира къщата на лидера на "Хамас" в Газа | Днес.dir.bg

Израел бомбардира къщата на лидера на "Хамас" в Газа

През последните години обаче Исмаил Хания живее в Катар

Обратно в новината

Коментари - Израел бомбардира къщата на лидера на "Хамас" в Газа | Днес.dir.bg

Коментари

Откакто съществува държавата Израел колко пъти твоите любими араби и я нападат???? Колко пъти за целия тоя период твоите любими арабски терористи извършват терористични актове срещу Израел? Колко пъти Израел и ООН предлагат на вашите любими терористи създаването на държавата Палестина и колко пъти твоите любими терористи отказват? Ако искаш дай да сравняваме и други войни? В Афганистан твоите любими руснаци колко не вини мъже жени и деца избиха? В Чечня след атентата в Беслан? Втората световна война колко цивилни мъже жени и деца загинаха в нацистка Германия??????? Колко цивилни са избили твоите руснаци в Украйна според украинското министерство- щото ти ми посочваш терористичното министерство? И хайде сега да ми обясниш Как биха постъпили твоите любими руснаци ако беше извършено подобно нападение на руска територия? Защото аз си спомням Грузия например където жертвите бяха също много по-малко от страна на Русия.

Я...след Беслан руснаците бомбардираха масирано цивилен Грозни ли!? пробвай пак...и то руски Грозни...а Газа не е израелска...

Американците си тръгнаха от Афганистан. И афганистанците се ловяха за колесниците на самолетите само и само да избягат от талибаните. Твоите руснаци избягаха от Афганистан и никой от афганистанците не се опитваше дори да избяга заедно с тях. Ако факта че твоята Русия не може да удари нито един военен обект в Украйна заради противовъздушната защита и затова обстрелва само и единствено цифра на инфраструктура наричаш провал- Какво да кажем за дроновете купени от магазина дето спокойно се разхождат из вашата руска територия? При това дори в Москва. Крайцер Москва знаеш ли всъщност що за кораб беше? Осигуряващ пълна радарна противовъздушна противоподводна и надводна защита. Опит за повтаряне на американския клас AEGIS. Ще ми припомниш ли какво стана с него? И то още преди да дойде модерно оръжие в Украйна? Само че интересно как защитниците на православието се преквалифицирахте в ислямисти и защитници на арабски терористи. Твоите руснаци сринаха мариупол със земята под предлог че украинската войници са били криели в сградите- пак украинските войници носят униформи и опознавателни знаци. Обаче ти протестираш задето Израел бил удрял по цивилни сгради от които стрелят по тях и наричаш терористите на хамас цивилни при положение че те не носят униформи и при положение че самите хамас и самите палестинци си признават че използват невинни жени и деца за жив щит. За неспособността на армията на НАТО ще ти спомена само два случая. Единият е любимата на всички български родоотстъпници Сърбия- Сърбия която мрази България и която провеждаше съвсем истински геноцид. Втория случай който ще ти спомена е пустинна буря. Именно срещу въоръжена с най-модерно руско оръжие арабска армия и обучена изцяло по руски образец.

От 2014 г. разузнавателните служби на САЩ, Великобритания и ЕС активно помагат на Киев. Но в последно време отношенията между съюзниците се обтегнаха. Причината за това е нежеланието на украинските разузнавателни служби да се вслушат в опасенията на западните партньори и да разкрият подробности за своите секретни операции, пише наблюдателят на The Times Марк Галеоти. The Times: Лондон стартира операция ORBITAL в Украйна срещу Русия още през 2015 г. От 2014 г. западните разузнавателни служби активно оказват помощ на украинските си колеги. Докато ЕС помогна за реформата на СБУ, САЩ и Обединеното кралство бяха по-загрижени за укрепването на практическите възможности на Киев срещу „подривните дейности“ на Москва, така че те работиха с Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната и Службата за външно разузнаване ( СВРУ), пише наблюдателят на The Times Марк Галеоти. Според него в рамките на операция ORBITAL, стартирала през 2015 г., Лондон е помогнал за развитието на разузнавателния потенциал на украинската армия. Американците отидоха още по-далеч: обменяха персонал, доставиха оборудване за подслушване и дори финансираха изграждането на нов обект на ГУР. Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/ties-fray-between-ukraine-and-western-spy-agencies-bhwfvmr2j

Твоята Русия реално започна враждебни действия срещу Украйна окупирайки непълно незаконно Крим? И коя година твоята Русия изпрати наемниците на Вагнер и преоблечени руски войници в Донецк и луганск?????? Само че жалко платено тролче не си спомням някога Украйна да е нахлула на руска територия и да е избила 1200 жени деца и бебета и да е взела 240 души за заложници.

Нахлу..нахлу..в руски Харков и Одеса...пали в Одеса... а 2014 вагнер е само в болната ти кратуна..

Израел бомбардира всички сгради, независимо дали има хора, или няма хора!

спокойно..скоро ще спре това, като няма Хамас вече, които да се крият под болници и т.н. ;) хем и ти и другите путлерасти ще се кротнете, че много рев, много чудо ;)

„Световното правителство“ провокира насилие и глобална война, която заплашва да унищожи съществуващия свят и в резултат на което те искат да формират глобален електронен концентрационен лагер с необходимия брой роби. Но трябва да разберем: това са само планове. А глобалистите не са всемогъщи. Иначе нямаше да крият лицата си зад гърбовете на марионетките си като Байдън, Макрон или Шолц. И трябва да помним, че човек предлага, но Бог разполага. „Глобалисткият елит“ се надява да избяга в специални бункери, които се строят с пълна сила в Австралия и Нова Зеландия. На една от сесиите на форума в Давос дори се проведе търг за продажбата им. Тези малки хора, които се въобразяват, че са господари на света, много се страхуват от смъртта, страх ги е да не използват това, което са откраднали през вековете. Те толкова много искат да живеят, че дори в напреднала възраст разменят донорски сърца за себе си.

Руската подлога и руски платен трол да ни просветлиш по въпроса. Между другото Путин дето заплашва с ядрено оръжие и онова прасенце от Северна Корея дето също заплашва непрекъснато с ядрено оръжие те от този световен Елит ли са или са нещо друго?

Пусни един линк тука където да пише за броя на жертвите и в който да не се споменава че информацията идва от министерството на хамас. Щото си изписал десетки да не кажа стотици коментари последните дни с броя на жертвите обаче нито веднъж не си дал линк за независимо потвърждение на броя на жертвите. Във всички ама абсолютно всички меди след съобщаване на броя на жертвите се споменава че информацията идва от министерството на хамас. Включително и в изявленията на ООН.

Дъглас Макгрегър, полковник в оставка от армията на САЩ, в подкаста Redacted: Формира се съюз на глобални мащабни играчи срещу САЩ. Междувременно ние нанасяме удари по това, което твърдим, че са подкрепяни от Иран шиитски милиции и други цели в Сирия, Ирак и на други места в Близкия изток — и го правим при предположението, че всички те са под иранско командване. Макгрегър: Предупреждават ни за започването на голяма война срещу Израел и САЩ, но във Вашингтон са слепи за сигналите (видео) Но това не е съвсем вярно: те са са независими — иракските милиции са националистически организации. Дори и да са шиити, те пак са националисти и действат независимо. И освен това атаките под формата на малки убождания по американските позиции са по-скоро сигнали и предупреждения, отколкото нещо друго. Опитват се да предупредят, че всичко, което се случва, може внезапно в един момент да доведе до голяма война срещу Израел и нас (САЩ). Изпратихме няколко самолетоносачни ударни групи там, леко увеличихме контингента в Сирия и Ирак, разположихме някои части за противовъздушна отбрана, опитвайки се да защитим нашите сили от ракетни и въздушни удари, ако внезапно ни нанесат такива — ние не сме готови за това. Нямаме нито боеприпаси, нито по-рано създадена логистика. Тези две групи самолетоносачи са там на теория, за да осигурят сдържане, но те няма да възпрат никого: те остават в океана, много далеч от брега, защото колкото повече се приближават до брега, толкова повече нарастват рисковете за тях.

Освен платения от Русия???? Я кажи какво мисли генерал шварцкопф по въпроса?

Турция заведе дело срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху в Международния наказателен съд в Хага, обвинявайки го в геноцид в Ивицата Газа, съобщиха адвокати на управляващата в Турция „Партия на справедливостта и развитието“ в социалната мрежа X във вторник. „Днес, представлявайки съвестта на гражданите на Турската Република и световната съвест, заведохме дело в Международния наказателен съд в Хага срещу Хитлер на XXI век – израелския премиер Нетаняху, който ще бъде съден за геноцида, извършен по негово нареждане в Ивицата Газа и всичките му останали престъпления срещу човечеството“, написа в социалната мрежа X адвокат Метин Кулунк. Той публикува първата страница на иска и поясни, че е подал иска заедно с още двама адвокати чрез турското министерство на правосъдието, което ще препрати документа на Международния наказателен съд. Делото съдържа 23 страници доказателствени материали за престъпленията на Нетаняху и обкръжението му, поясни юристът. По-рано Ердоган заяви, че Анкара работи по това Израел да бъде обявен за „държава – военен престъпник“. За целта в момента стотици турски и чуждестранни юристи подготвят доказателствената част на мега-дело. В събота Ердоган заяви, че Турция вече не смята израелския премиер Бенямин Нетаняху и ръководената от него израелска държавна администрация за събеседници, като единствено ръководителят на разузнаването на Турция продължава да поддържа контакти с официален Израел. Припомняме, че в петък Ердоган отправи нова порция остри критики към Израел, който според него „от 75 години се опитва да изгради държава върху земя, открадната от палестинския народ“, и в крайна сметка е построил държава, чиято легитимност е „под голям въпрос заради фашистката й същност“.

Турция с арменския геноцид. Турция дето окупира половината Кипър???? Турция която непрекъснато нахлува в Сирия??? А нещо за делото срещу любимия ти Путин и международната заповед за арест именно от съда в Хага която ти и останалите руски подлоги наричат нелегитимна да кажеш?

Вие знаете ли какво представлява един самолетоносач? Според вас това е кораб който излиза на брега или кораб който спира до брега и обстрелва с огромните си оръдия на земни цели??????????????? Оперативният обсег на един самолетоносач се определя от радиуса на действие на неговите самолети. Да знаете така какъв е обсега на действие на самолетите на един самолетоносач? Или понеже вие в Русия нямате такива не сте запознат с такава информация?

Да ти подкажа, ако не си си дал сметка за елементарни неща последните две години. Противовъздушните системи на САЩ се провалиха в Украйна. Провалиха се и в Израел, както и израелските такива. Известно е и на децата вече. Но дори да не се бяха провалили, а да бяха прихванали абсолютно всички цели… Хизбула има десетки хиляди ракети, една трета от които са за прецизни удари. С оглед на горните два факта, представи си сега, какво ще стане с двата самолетоносача, ако от Хизбула решат срещу тях да изстрелят да речем 3 000 ракети. Какво ще стане според теб? Ще бъдат унищожени. Не американска, не китайска, не руска, никаква ПВО не може да се справи с такова количество цели. Никаква. Просто не можеш да "презареждаш" толкова бързо, колкото онези могат да доставят пратки пред вратата ти. Това се отнася и за отбраната на Израел, както и за всяка друга по света. Другото нещо е, че ако това стане, САЩ нямат с какво да отговорят. Имат бази навсякъде по света, но те не могат да износят една война. Другия вариант е да пратят други самолетоносачи, но тях ги очаква кажи-речи същото. Третия вариант е ядрен удър от подводнца или от някоя база наблизо, с таакова оръжие. Може би от Израел. Но по какво? Хизбула не са съсредоточени в няколко големи и добре организирани и подредени бази. Ще унищожат една. Ще останат десетки или дори стотици други. Пример - войната в Афганистан, която САЩ загубиха. Поради същата причина. Да не споменава още, че ще попаднат в пълна изолация след такова действие от останалите държави по света. В собствената им държава най-вероятно ще избухне гражданска война след това. Това е конфликт, в който не могат да победят. Нямат и печеливши ходове, ако продължат с рогата напред.

Ако американците изстрелят примерно 200 ракети Тома Хоук? Дето влизат през прозореца и ти се приземяват на бюрото? Какво ще остане от твоята Москва ако някой стреля 4000 ракети едновременно? Само че идиотите на служба в руското посолство като чуят самолетоносач си представят един кораб който си плува самичък. Една авионосна група дете идиотче представлява минимум 20 кораба способни да отразят подобна атака. Пък да изстреляш 3000 ракети способни да поразят подвижна мишена не е като да изстреляш 3000 ракети по една територия където всяка цел за теб е легитимна. Споменатите от тебе не разполагат дори с такава цифра ракети способни да учат подвижна цел като самолетоносач.

Едно си баба знае, едно си бае. Ти не четеш ли? Или просто не осъзнаваш смисъла на прочетеното? Няма значение, дали ракетата е балистична или крилата. Ще изтрелят 200 ракети по какво? Нали трябва да им по какво да ги изстрелят. Трябва целите преди това да бъдат локализирани, намерени. Щеше да е хубаво, ако Москва беше моя. Щях сигурно да съм отвратително богат. Но проблема е същия. Четири хиляди ракети не могат да бъдат отразени. Москва ще пострада. Виждам, че си разбрал част от това, за което ти говорех. Но се правиш, че не си. Обясни ми, как Москва няма да може да прихване и унищожи четири хиляди ракети, при положение, че на сушата можеш да имаш колкото и каквито искаш защитни системи, пък самолетоносача и групичката обслужващи корабчета ще се справят без проблем с три хиляди ракетки например? Ти изобщо осъзнаваш ли, какво говориш в един момент и в друг - съвсем противополжното? Пропусна да споменеш, че поне читири-пет корабчета от авионосната група са предназначени изцяло за борба с подводни или морски цели. Това е една пет или една четвърт от всичко.

всеки ден същата новина. Колко къщи има този? Да не е като един министър с 20 и нагоре

Миротворци и хуманисти в действие. Сега остава да номерират и татуират палестинците, може и значки с полумесец да им лепнат. Колко лицемерие и цинизъм в това племе с кепета и стара вяра!

+++++

Ъхъ..сетиха се..ма първо срутиха болниците...

Я да те питам кой е източника на твърдението за убити 4000 палестински деца??? Би ли ми посочил източник на информация, в който да не пише- според министерството на хамас?????

Дебил,..от тия 12 хилки жетрви загинбали при безразборните масирани бомбардировки 4 хил са деца..

Защото друг източник на информация няма.

А за жертвите дори и по снн го съобщават..срамежливо..н все пак

Всеки път добавят според информация от министерството на хамас.

Официалната бройка на убитите деца допреди по-малко от 10 часа вече е 6405. Тези цифри не са само по данни на Министъра на здравеопазването. ОН също следят за това. При предишни техни оценки на жертвите, при предишни изблици на насилие там през годините, разликата между тяхната бройка и тази подадена от министерството е била не повече от 2,6%. Обикновено е била между 1 и 1,5%. Което означава, че Министерството на здравеопазването подава коректни данни и може да им се вярва поне за това. Ако съмненията са ти толкова силни, че кажеш, че това са глупости, можеш да повториш изследването на "Ал Джазира" по въпроса. Намираш данните от Министерството на здравеопазването на палестинците през годините, намараш и тези за оценките на ООН и сравняваш.

Щото дори и в съобщенията от ООН се говори за информация предоставена от палестинците или по-точно от хамас.

Ти говориш за жертвите сега. Аз ти говоря за сравнение през годините, което показва, че от Министерството не лъжат. През годините. Когато всеки конфликт се е успокоил и от ООН могат вече спокойно да си събират данните. Мислиш ли, че от ООН ще изпратят хора на място, при положение, че израелските сили бомбардират безогледно, а стрелят и дори по журнлисти със снайперите? Линк към какво искаш. Не можеш да потърсиш на английския сайт на "Ал Джазира" ли? Не знаеш, как да питаш Гугъл, Бинг, Патицата или Яндекс ли? Или някоя от метатърсачките. Имаш достатъчно от изказването ми, за да те насочи, къде и какво да търсиш. В случай, че искаш да се информираш, а не просто да спориш. Имам си живот за водене, не ми е грижда ти поднасям в устата всичко като на бебе.

През всичките години дето твоите арабски терористи извършват терористични направления срещу Израел????

Оправяй се! На теб ти се спори, не искаш просто да си изясниш нещата. Моите арабски терористи? Сам се излаггаш. Хайде у лево!

Палестинска държава НЯМА да има !

ха, ха, ха

След хамас е хизбула , после Иран !

Щото същите ги има и в Йордания и в Египет и в Израел- само че те не се държат по този начин. Убити израелски жени и деца- аллах Акбар. Убити християнски жени и деца- аллах Акбар. Избити невинни в Щатите във Франция и навсякъде по света- аллах Акбар. Получаваме каквото сме заслужили- аман аман ама защо.

Влизал съм в арабска къща в Израел. Бяха много симпатични и дружелюбни хора. Нищо общо стова, което чета за хамас.

Именно. Арабите, интегрирани в Израел са съвсем други хора. Това е защото умовете им не са отровени с ислямистка идеология. Ако и жителите на Газа и Западния бряг не бяха инфектирани с тази идеология, всички те можеха да живеят заедно в мир. Това е, което и самите евреи най-много искат- да си изградят своята държава в това малко парченце земя, в хармония с другите етноси там, и просто да ги оставят на мира. Би могло да бъде толкова просто.

Ма как бе...и хаджи Генчо бе интегриран в Османската империя..

Що не тръгнеш в Анадола да си живееш мирно козяшки помияр!?

Хамас=нацистите 1933-1945. Съответно Берлин'1945=Газа'2023. И както евреите още тогава организираха лов на нацисти (гледайки на нацистите като на бесни животни), така сега има и лов на Хамас, гледайки ги по същия начин.

Ако някой беше нахлул на българска територия и беше извършил същите престъпления , каквито извърши хамас- ти щеше да им ръкопляскаш ли? Или щеше да искаш виновниците до девето коляно да бъдат унищожени и ако може набити на кол? Е за тебе е възможно и да им ръкопляскаш зависи какво ти наредят и колко ти платят. От първия ден на обявяването на държава Израел твоите любими араби непрекъснато нападат Израел. Твоите любими терористи от хамас непрекъснато проповядват тоталното унищожение на Израел и избиването на всичко живо там- включително и на палестинците живеещи в Израел и съставляващи 25% от населението. Твоите любими невинни от газа си организират празненства всеки път, когато някой терорист убие невинни жени и деца някъде по света. Не само в Израел.

Виж сега, те знаят, че Израел е прав. Но цялата работа е, че мразят САЩ, а САЩ и Израел са от една и съща страна. Освен това са надрусани и с конспиративни теории за "лошите евреи, които контролират света". И поради това са готови да загърбят очевидното, ако трябва и да се продадат, но да не изневерят на омразата си към САЩ.

" да загърбят очевидното" - убийството на 4000 деца?!? От къде ви намират бре?!?

Мисленето не ти е силна страна. Нямаш способност за разграничаване на причини и следствия. Не се пъни, няма смисъл. Не знам плащат ли ти или не (аз лично бих се срамувал да изкарвам пари по този начин), но така или иначе, каквито и да ги драскаш, няма да промениш реалността. Козът "4000 деца" просто не минава.

Иран официално заяви че няма да води война заради хамас.....

Как може лидера на хамас да не живее в окопираната газа и да се борим за свободата на газа? Как така и с какви пари живее в четиризвезден хотел в Катар??????? Ама това си е жив капитализъм другари. Как може с парите на поробените палестинци и необходими за закупуване на оръжие за борбата той да си живее луксозно в Катар.

Бомбардират цивилни обекти и се хвалят?!? Като няма с какво друго...

И каква е униформата на бойците на терористичната организация хамас когато извършват нападенията си?

приказките ти е видно, че в главата ти бръмчат безброй ципокрили. Или замълчи или хващай пътя за Газа и помагай с каквото можеш на любимците си. Но само спри с глупостите, които изхождаш!

Хората зад Байдън одобряват напълно действията на Израел, окупацията на Газа и схемата "една държава". Това, което говорят, е само позьорство.

Ще има само една държава- Израел. Две държави няма да има никога там (и без това мястото е твърде миниатюрно, къде да се поберат?). Арабите имаха един куп възможности за това, но не искаха. Ако забелязваш между другото, за "двете държави" приказва самп външния свят, дето гледа отстрани и не е много в час. Арабите не говорят за две държави. Те скандират "От реката до морето...". Израел много добре знае това, и то самп доказва, че Израел е прав в действията си.

Първо прочетох че са бомбардирали тъщата на лидера на хамас

при тия обстоятелства да си спи дòма... Аз поне бих минал в дълбока нелегалност. Близките ми - също.

От години. Пак управляваните от него палестинци живеят в мизерия.

Защо ли ми е позната тази история. Живял съм в България при бай тодор. Така че познавам живота на някои палестинци. На тодор не съм ходил на гости. Той с хора от панелките не общуваше.

Изроди са израелците да бомбардират, а когато вие бомбардирате киев е хубаво, а?

на доброто и лошото ченге не можеш едновременно да се правиш. Личиш си българан-патрЕоте рашист, а от скоро и терорист.

Кога бил бомбардиран Киев бе анадолец!

Байдън идва да ги измъкне. Ама нямал предвид военни. Той сам :)

При милиони доходи къде даживее освен в Катар? А и при най- важнияпост Член на Политбюро и Първи секретар на хамаската социалистическа партиятова е най-правилнотомясто.

имали политбюро? Това звучи познато, БКП също имат политбюро. Май няма разлика между двете организации.

Това прочетох в пресата. Както нашата, така и чуждата. Политбюро е. Може да е учил (взривяване и изгаряне на живи деца) у нас. Имаше такъв институт.

Е не можаха ли тази къща да я сринат още в първия ден, та се наложи да бутнат няколко болници!?!

Израел, потопи в кръв и смърт, Газа а света мълчи гузно и лицемерно!?След това което извърши Израел никой няма право да съди Русия,която щади Украйна.....

Хамас потопи Газа в кръв и смърт. Така, както нацистите навремето потопиха в кръв и смърт Германия. Знам, че тази логика е малко трудна за схващане от някои, особено ако им е и неудобна, но Израел така или иначе си действа без да им се обяснява.

Хамас, разбира се, са стояли в къщата и си мислили че нищо няма да се случи. Едва ли е имало и жива душа в тази къща.

Разбрахме че се каниш да измъкваш нещо Само не разбрахме какво ?

Хвърчат лайна ,чалми и петолъчки!!!

Коментари - Израел бомбардира къщата на лидера на "Хамас" в Газа | Днес.dir.bg

Израел бомбардира къщата на лидера на "Хамас" в Газа

През последните години обаче Исмаил Хания живее в Катар

Обратно в новината

Коментари - Израел бомбардира къщата на лидера на "Хамас" в Газа | Днес.dir.bg

Коментари

Откакто съществува държавата Израел колко пъти твоите любими араби и я нападат???? Колко пъти за целия тоя период твоите любими арабски терористи извършват терористични актове срещу Израел? Колко пъти Израел и ООН предлагат на вашите любими терористи създаването на държавата Палестина и колко пъти твоите любими терористи отказват? Ако искаш дай да сравняваме и други войни? В Афганистан твоите любими руснаци колко не вини мъже жени и деца избиха? В Чечня след атентата в Беслан? Втората световна война колко цивилни мъже жени и деца загинаха в нацистка Германия??????? Колко цивилни са избили твоите руснаци в Украйна според украинското министерство- щото ти ми посочваш терористичното министерство? И хайде сега да ми обясниш Как биха постъпили твоите любими руснаци ако беше извършено подобно нападение на руска територия? Защото аз си спомням Грузия например където жертвите бяха също много по-малко от страна на Русия.

Я...след Беслан руснаците бомбардираха масирано цивилен Грозни ли!? пробвай пак...и то руски Грозни...а Газа не е израелска...

Американците си тръгнаха от Афганистан. И афганистанците се ловяха за колесниците на самолетите само и само да избягат от талибаните. Твоите руснаци избягаха от Афганистан и никой от афганистанците не се опитваше дори да избяга заедно с тях. Ако факта че твоята Русия не може да удари нито един военен обект в Украйна заради противовъздушната защита и затова обстрелва само и единствено цифра на инфраструктура наричаш провал- Какво да кажем за дроновете купени от магазина дето спокойно се разхождат из вашата руска територия? При това дори в Москва. Крайцер Москва знаеш ли всъщност що за кораб беше? Осигуряващ пълна радарна противовъздушна противоподводна и надводна защита. Опит за повтаряне на американския клас AEGIS. Ще ми припомниш ли какво стана с него? И то още преди да дойде модерно оръжие в Украйна? Само че интересно как защитниците на православието се преквалифицирахте в ислямисти и защитници на арабски терористи. Твоите руснаци сринаха мариупол със земята под предлог че украинската войници са били криели в сградите- пак украинските войници носят униформи и опознавателни знаци. Обаче ти протестираш задето Израел бил удрял по цивилни сгради от които стрелят по тях и наричаш терористите на хамас цивилни при положение че те не носят униформи и при положение че самите хамас и самите палестинци си признават че използват невинни жени и деца за жив щит. За неспособността на армията на НАТО ще ти спомена само два случая. Единият е любимата на всички български родоотстъпници Сърбия- Сърбия която мрази България и която провеждаше съвсем истински геноцид. Втория случай който ще ти спомена е пустинна буря. Именно срещу въоръжена с най-модерно руско оръжие арабска армия и обучена изцяло по руски образец.

От 2014 г. разузнавателните служби на САЩ, Великобритания и ЕС активно помагат на Киев. Но в последно време отношенията между съюзниците се обтегнаха. Причината за това е нежеланието на украинските разузнавателни служби да се вслушат в опасенията на западните партньори и да разкрият подробности за своите секретни операции, пише наблюдателят на The Times Марк Галеоти. The Times: Лондон стартира операция ORBITAL в Украйна срещу Русия още през 2015 г. От 2014 г. западните разузнавателни служби активно оказват помощ на украинските си колеги. Докато ЕС помогна за реформата на СБУ, САЩ и Обединеното кралство бяха по-загрижени за укрепването на практическите възможности на Киев срещу „подривните дейности“ на Москва, така че те работиха с Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната и Службата за външно разузнаване ( СВРУ), пише наблюдателят на The Times Марк Галеоти. Според него в рамките на операция ORBITAL, стартирала през 2015 г., Лондон е помогнал за развитието на разузнавателния потенциал на украинската армия. Американците отидоха още по-далеч: обменяха персонал, доставиха оборудване за подслушване и дори финансираха изграждането на нов обект на ГУР. Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/ties-fray-between-ukraine-and-western-spy-agencies-bhwfvmr2j

Твоята Русия реално започна враждебни действия срещу Украйна окупирайки непълно незаконно Крим? И коя година твоята Русия изпрати наемниците на Вагнер и преоблечени руски войници в Донецк и луганск?????? Само че жалко платено тролче не си спомням някога Украйна да е нахлула на руска територия и да е избила 1200 жени деца и бебета и да е взела 240 души за заложници.

Нахлу..нахлу..в руски Харков и Одеса...пали в Одеса... а 2014 вагнер е само в болната ти кратуна..

Израел бомбардира всички сгради, независимо дали има хора, или няма хора!

спокойно..скоро ще спре това, като няма Хамас вече, които да се крият под болници и т.н. ;) хем и ти и другите путлерасти ще се кротнете, че много рев, много чудо ;)

„Световното правителство“ провокира насилие и глобална война, която заплашва да унищожи съществуващия свят и в резултат на което те искат да формират глобален електронен концентрационен лагер с необходимия брой роби. Но трябва да разберем: това са само планове. А глобалистите не са всемогъщи. Иначе нямаше да крият лицата си зад гърбовете на марионетките си като Байдън, Макрон или Шолц. И трябва да помним, че човек предлага, но Бог разполага. „Глобалисткият елит“ се надява да избяга в специални бункери, които се строят с пълна сила в Австралия и Нова Зеландия. На една от сесиите на форума в Давос дори се проведе търг за продажбата им. Тези малки хора, които се въобразяват, че са господари на света, много се страхуват от смъртта, страх ги е да не използват това, което са откраднали през вековете. Те толкова много искат да живеят, че дори в напреднала възраст разменят донорски сърца за себе си.

Руската подлога и руски платен трол да ни просветлиш по въпроса. Между другото Путин дето заплашва с ядрено оръжие и онова прасенце от Северна Корея дето също заплашва непрекъснато с ядрено оръжие те от този световен Елит ли са или са нещо друго?

Пусни един линк тука където да пише за броя на жертвите и в който да не се споменава че информацията идва от министерството на хамас. Щото си изписал десетки да не кажа стотици коментари последните дни с броя на жертвите обаче нито веднъж не си дал линк за независимо потвърждение на броя на жертвите. Във всички ама абсолютно всички меди след съобщаване на броя на жертвите се споменава че информацията идва от министерството на хамас. Включително и в изявленията на ООН.

Дъглас Макгрегър, полковник в оставка от армията на САЩ, в подкаста Redacted: Формира се съюз на глобални мащабни играчи срещу САЩ. Междувременно ние нанасяме удари по това, което твърдим, че са подкрепяни от Иран шиитски милиции и други цели в Сирия, Ирак и на други места в Близкия изток — и го правим при предположението, че всички те са под иранско командване. Макгрегър: Предупреждават ни за започването на голяма война срещу Израел и САЩ, но във Вашингтон са слепи за сигналите (видео) Но това не е съвсем вярно: те са са независими — иракските милиции са националистически организации. Дори и да са шиити, те пак са националисти и действат независимо. И освен това атаките под формата на малки убождания по американските позиции са по-скоро сигнали и предупреждения, отколкото нещо друго. Опитват се да предупредят, че всичко, което се случва, може внезапно в един момент да доведе до голяма война срещу Израел и нас (САЩ). Изпратихме няколко самолетоносачни ударни групи там, леко увеличихме контингента в Сирия и Ирак, разположихме някои части за противовъздушна отбрана, опитвайки се да защитим нашите сили от ракетни и въздушни удари, ако внезапно ни нанесат такива — ние не сме готови за това. Нямаме нито боеприпаси, нито по-рано създадена логистика. Тези две групи самолетоносачи са там на теория, за да осигурят сдържане, но те няма да възпрат никого: те остават в океана, много далеч от брега, защото колкото повече се приближават до брега, толкова повече нарастват рисковете за тях.

Освен платения от Русия???? Я кажи какво мисли генерал шварцкопф по въпроса?

Турция заведе дело срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху в Международния наказателен съд в Хага, обвинявайки го в геноцид в Ивицата Газа, съобщиха адвокати на управляващата в Турция „Партия на справедливостта и развитието“ в социалната мрежа X във вторник. „Днес, представлявайки съвестта на гражданите на Турската Република и световната съвест, заведохме дело в Международния наказателен съд в Хага срещу Хитлер на XXI век – израелския премиер Нетаняху, който ще бъде съден за геноцида, извършен по негово нареждане в Ивицата Газа и всичките му останали престъпления срещу човечеството“, написа в социалната мрежа X адвокат Метин Кулунк. Той публикува първата страница на иска и поясни, че е подал иска заедно с още двама адвокати чрез турското министерство на правосъдието, което ще препрати документа на Международния наказателен съд. Делото съдържа 23 страници доказателствени материали за престъпленията на Нетаняху и обкръжението му, поясни юристът. По-рано Ердоган заяви, че Анкара работи по това Израел да бъде обявен за „държава – военен престъпник“. За целта в момента стотици турски и чуждестранни юристи подготвят доказателствената част на мега-дело. В събота Ердоган заяви, че Турция вече не смята израелския премиер Бенямин Нетаняху и ръководената от него израелска държавна администрация за събеседници, като единствено ръководителят на разузнаването на Турция продължава да поддържа контакти с официален Израел. Припомняме, че в петък Ердоган отправи нова порция остри критики към Израел, който според него „от 75 години се опитва да изгради държава върху земя, открадната от палестинския народ“, и в крайна сметка е построил държава, чиято легитимност е „под голям въпрос заради фашистката й същност“.

Турция с арменския геноцид. Турция дето окупира половината Кипър???? Турция която непрекъснато нахлува в Сирия??? А нещо за делото срещу любимия ти Путин и международната заповед за арест именно от съда в Хага която ти и останалите руски подлоги наричат нелегитимна да кажеш?

Вие знаете ли какво представлява един самолетоносач? Според вас това е кораб който излиза на брега или кораб който спира до брега и обстрелва с огромните си оръдия на земни цели??????????????? Оперативният обсег на един самолетоносач се определя от радиуса на действие на неговите самолети. Да знаете така какъв е обсега на действие на самолетите на един самолетоносач? Или понеже вие в Русия нямате такива не сте запознат с такава информация?

Да ти подкажа, ако не си си дал сметка за елементарни неща последните две години. Противовъздушните системи на САЩ се провалиха в Украйна. Провалиха се и в Израел, както и израелските такива. Известно е и на децата вече. Но дори да не се бяха провалили, а да бяха прихванали абсолютно всички цели… Хизбула има десетки хиляди ракети, една трета от които са за прецизни удари. С оглед на горните два факта, представи си сега, какво ще стане с двата самолетоносача, ако от Хизбула решат срещу тях да изстрелят да речем 3 000 ракети. Какво ще стане според теб? Ще бъдат унищожени. Не американска, не китайска, не руска, никаква ПВО не може да се справи с такова количество цели. Никаква. Просто не можеш да "презареждаш" толкова бързо, колкото онези могат да доставят пратки пред вратата ти. Това се отнася и за отбраната на Израел, както и за всяка друга по света. Другото нещо е, че ако това стане, САЩ нямат с какво да отговорят. Имат бази навсякъде по света, но те не могат да износят една война. Другия вариант е да пратят други самолетоносачи, но тях ги очаква кажи-речи същото. Третия вариант е ядрен удър от подводнца или от някоя база наблизо, с таакова оръжие. Може би от Израел. Но по какво? Хизбула не са съсредоточени в няколко големи и добре организирани и подредени бази. Ще унищожат една. Ще останат десетки или дори стотици други. Пример - войната в Афганистан, която САЩ загубиха. Поради същата причина. Да не споменава още, че ще попаднат в пълна изолация след такова действие от останалите държави по света. В собствената им държава най-вероятно ще избухне гражданска война след това. Това е конфликт, в който не могат да победят. Нямат и печеливши ходове, ако продължат с рогата напред.

Ако американците изстрелят примерно 200 ракети Тома Хоук? Дето влизат през прозореца и ти се приземяват на бюрото? Какво ще остане от твоята Москва ако някой стреля 4000 ракети едновременно? Само че идиотите на служба в руското посолство като чуят самолетоносач си представят един кораб който си плува самичък. Една авионосна група дете идиотче представлява минимум 20 кораба способни да отразят подобна атака. Пък да изстреляш 3000 ракети способни да поразят подвижна мишена не е като да изстреляш 3000 ракети по една територия където всяка цел за теб е легитимна. Споменатите от тебе не разполагат дори с такава цифра ракети способни да учат подвижна цел като самолетоносач.

Едно си баба знае, едно си бае. Ти не четеш ли? Или просто не осъзнаваш смисъла на прочетеното? Няма значение, дали ракетата е балистична или крилата. Ще изтрелят 200 ракети по какво? Нали трябва да им по какво да ги изстрелят. Трябва целите преди това да бъдат локализирани, намерени. Щеше да е хубаво, ако Москва беше моя. Щях сигурно да съм отвратително богат. Но проблема е същия. Четири хиляди ракети не могат да бъдат отразени. Москва ще пострада. Виждам, че си разбрал част от това, за което ти говорех. Но се правиш, че не си. Обясни ми, как Москва няма да може да прихване и унищожи четири хиляди ракети, при положение, че на сушата можеш да имаш колкото и каквито искаш защитни системи, пък самолетоносача и групичката обслужващи корабчета ще се справят без проблем с три хиляди ракетки например? Ти изобщо осъзнаваш ли, какво говориш в един момент и в друг - съвсем противополжното? Пропусна да споменеш, че поне читири-пет корабчета от авионосната група са предназначени изцяло за борба с подводни или морски цели. Това е една пет или една четвърт от всичко.

всеки ден същата новина. Колко къщи има този? Да не е като един министър с 20 и нагоре

Миротворци и хуманисти в действие. Сега остава да номерират и татуират палестинците, може и значки с полумесец да им лепнат. Колко лицемерие и цинизъм в това племе с кепета и стара вяра!

+++++

Ъхъ..сетиха се..ма първо срутиха болниците...

Я да те питам кой е източника на твърдението за убити 4000 палестински деца??? Би ли ми посочил източник на информация, в който да не пише- според министерството на хамас?????

Дебил,..от тия 12 хилки жетрви загинбали при безразборните масирани бомбардировки 4 хил са деца..

Защото друг източник на информация няма.

А за жертвите дори и по снн го съобщават..срамежливо..н все пак

Всеки път добавят според информация от министерството на хамас.

Официалната бройка на убитите деца допреди по-малко от 10 часа вече е 6405. Тези цифри не са само по данни на Министъра на здравеопазването. ОН също следят за това. При предишни техни оценки на жертвите, при предишни изблици на насилие там през годините, разликата между тяхната бройка и тази подадена от министерството е била не повече от 2,6%. Обикновено е била между 1 и 1,5%. Което означава, че Министерството на здравеопазването подава коректни данни и може да им се вярва поне за това. Ако съмненията са ти толкова силни, че кажеш, че това са глупости, можеш да повториш изследването на "Ал Джазира" по въпроса. Намираш данните от Министерството на здравеопазването на палестинците през годините, намараш и тези за оценките на ООН и сравняваш.

Щото дори и в съобщенията от ООН се говори за информация предоставена от палестинците или по-точно от хамас.

Ти говориш за жертвите сега. Аз ти говоря за сравнение през годините, което показва, че от Министерството не лъжат. През годините. Когато всеки конфликт се е успокоил и от ООН могат вече спокойно да си събират данните. Мислиш ли, че от ООН ще изпратят хора на място, при положение, че израелските сили бомбардират безогледно, а стрелят и дори по журнлисти със снайперите? Линк към какво искаш. Не можеш да потърсиш на английския сайт на "Ал Джазира" ли? Не знаеш, как да питаш Гугъл, Бинг, Патицата или Яндекс ли? Или някоя от метатърсачките. Имаш достатъчно от изказването ми, за да те насочи, къде и какво да търсиш. В случай, че искаш да се информираш, а не просто да спориш. Имам си живот за водене, не ми е грижда ти поднасям в устата всичко като на бебе.

През всичките години дето твоите арабски терористи извършват терористични направления срещу Израел????

Оправяй се! На теб ти се спори, не искаш просто да си изясниш нещата. Моите арабски терористи? Сам се излаггаш. Хайде у лево!

Палестинска държава НЯМА да има !

ха, ха, ха

След хамас е хизбула , после Иран !

Щото същите ги има и в Йордания и в Египет и в Израел- само че те не се държат по този начин. Убити израелски жени и деца- аллах Акбар. Убити християнски жени и деца- аллах Акбар. Избити невинни в Щатите във Франция и навсякъде по света- аллах Акбар. Получаваме каквото сме заслужили- аман аман ама защо.

Влизал съм в арабска къща в Израел. Бяха много симпатични и дружелюбни хора. Нищо общо стова, което чета за хамас.

Именно. Арабите, интегрирани в Израел са съвсем други хора. Това е защото умовете им не са отровени с ислямистка идеология. Ако и жителите на Газа и Западния бряг не бяха инфектирани с тази идеология, всички те можеха да живеят заедно в мир. Това е, което и самите евреи най-много искат- да си изградят своята държава в това малко парченце земя, в хармония с другите етноси там, и просто да ги оставят на мира. Би могло да бъде толкова просто.

Ма как бе...и хаджи Генчо бе интегриран в Османската империя..

Що не тръгнеш в Анадола да си живееш мирно козяшки помияр!?

Хамас=нацистите 1933-1945. Съответно Берлин'1945=Газа'2023. И както евреите още тогава организираха лов на нацисти (гледайки на нацистите като на бесни животни), така сега има и лов на Хамас, гледайки ги по същия начин.

Ако някой беше нахлул на българска територия и беше извършил същите престъпления , каквито извърши хамас- ти щеше да им ръкопляскаш ли? Или щеше да искаш виновниците до девето коляно да бъдат унищожени и ако може набити на кол? Е за тебе е възможно и да им ръкопляскаш зависи какво ти наредят и колко ти платят. От първия ден на обявяването на държава Израел твоите любими араби непрекъснато нападат Израел. Твоите любими терористи от хамас непрекъснато проповядват тоталното унищожение на Израел и избиването на всичко живо там- включително и на палестинците живеещи в Израел и съставляващи 25% от населението. Твоите любими невинни от газа си организират празненства всеки път, когато някой терорист убие невинни жени и деца някъде по света. Не само в Израел.

Виж сега, те знаят, че Израел е прав. Но цялата работа е, че мразят САЩ, а САЩ и Израел са от една и съща страна. Освен това са надрусани и с конспиративни теории за "лошите евреи, които контролират света". И поради това са готови да загърбят очевидното, ако трябва и да се продадат, но да не изневерят на омразата си към САЩ.

" да загърбят очевидното" - убийството на 4000 деца?!? От къде ви намират бре?!?

Мисленето не ти е силна страна. Нямаш способност за разграничаване на причини и следствия. Не се пъни, няма смисъл. Не знам плащат ли ти или не (аз лично бих се срамувал да изкарвам пари по този начин), но така или иначе, каквито и да ги драскаш, няма да промениш реалността. Козът "4000 деца" просто не минава.

Иран официално заяви че няма да води война заради хамас.....

Как може лидера на хамас да не живее в окопираната газа и да се борим за свободата на газа? Как така и с какви пари живее в четиризвезден хотел в Катар??????? Ама това си е жив капитализъм другари. Как може с парите на поробените палестинци и необходими за закупуване на оръжие за борбата той да си живее луксозно в Катар.

Бомбардират цивилни обекти и се хвалят?!? Като няма с какво друго...

И каква е униформата на бойците на терористичната организация хамас когато извършват нападенията си?

приказките ти е видно, че в главата ти бръмчат безброй ципокрили. Или замълчи или хващай пътя за Газа и помагай с каквото можеш на любимците си. Но само спри с глупостите, които изхождаш!

Хората зад Байдън одобряват напълно действията на Израел, окупацията на Газа и схемата "една държава". Това, което говорят, е само позьорство.

Ще има само една държава- Израел. Две държави няма да има никога там (и без това мястото е твърде миниатюрно, къде да се поберат?). Арабите имаха един куп възможности за това, но не искаха. Ако забелязваш между другото, за "двете държави" приказва самп външния свят, дето гледа отстрани и не е много в час. Арабите не говорят за две държави. Те скандират "От реката до морето...". Израел много добре знае това, и то самп доказва, че Израел е прав в действията си.

Първо прочетох че са бомбардирали тъщата на лидера на хамас

при тия обстоятелства да си спи дòма... Аз поне бих минал в дълбока нелегалност. Близките ми - също.

От години. Пак управляваните от него палестинци живеят в мизерия.

Защо ли ми е позната тази история. Живял съм в България при бай тодор. Така че познавам живота на някои палестинци. На тодор не съм ходил на гости. Той с хора от панелките не общуваше.

Изроди са израелците да бомбардират, а когато вие бомбардирате киев е хубаво, а?

на доброто и лошото ченге не можеш едновременно да се правиш. Личиш си българан-патрЕоте рашист, а от скоро и терорист.

Кога бил бомбардиран Киев бе анадолец!

Байдън идва да ги измъкне. Ама нямал предвид военни. Той сам :)

При милиони доходи къде даживее освен в Катар? А и при най- важнияпост Член на Политбюро и Първи секретар на хамаската социалистическа партиятова е най-правилнотомясто.

имали политбюро? Това звучи познато, БКП също имат политбюро. Май няма разлика между двете организации.

Това прочетох в пресата. Както нашата, така и чуждата. Политбюро е. Може да е учил (взривяване и изгаряне на живи деца) у нас. Имаше такъв институт.

Е не можаха ли тази къща да я сринат още в първия ден, та се наложи да бутнат няколко болници!?!

Израел, потопи в кръв и смърт, Газа а света мълчи гузно и лицемерно!?След това което извърши Израел никой няма право да съди Русия,която щади Украйна.....

Хамас потопи Газа в кръв и смърт. Така, както нацистите навремето потопиха в кръв и смърт Германия. Знам, че тази логика е малко трудна за схващане от някои, особено ако им е и неудобна, но Израел така или иначе си действа без да им се обяснява.

Хамас, разбира се, са стояли в къщата и си мислили че нищо няма да се случи. Едва ли е имало и жива душа в тази къща.

Разбрахме че се каниш да измъкваш нещо Само не разбрахме какво ?

Хвърчат лайна ,чалми и петолъчки!!!