Изпреварване, телефон, превишена скорост: Новите наказания за шофьори влизат в сила

Ако водач превиши скоростта в населено място два пъти, реално остава без книжка

Обратно в новината

Коментари - Изпреварване, телефон, превишена скорост: Новите наказания за шофьори влизат в сила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В цял свят никой не те спира без нарушение,а тука се крият в храстите .Всякакви трето разрядни полицаи пишат за фарове лични карти и други смешни актове.А те самите като нарушат се оправят по между си.Украинците и нашите продажници фалираха държавата и сега ние мишоците ще плащаме.

Аз живея в Добрич. В целия град няма маркировка, нито в областта. Няма банкети, всичко е засипано с пръст. Преди години на някои места изградиха отводнителни канали покрай пътищата - но не се поддържат и потъват в треви. В град Добрич няма нито маркировка, нито пешеходни пътеки, светофарите не са синхронизирани, няма зелена вълнà, тротоарите са разбити. Да са ни честити новите мерки срещу трудрщия се и беден човече! Да, ние сме на прицела, а не джигитите, мутрите и наркоразпространителите които владеят улицата.

А кога помиярите от мвр ще спрат да се крият зад храсти и шубраци с шибаните си триноги??

И те душичка носят и те ядът хляб.

Глобиха ме 2 пъти за това че не съм си пуснал фаровете. ОК, нарушил съм, ама тоя дето ме изпреварва с 200 в населено място не го хващат и ако го хванат ще се отърве.

Тези пресилени мерки са издевателство за обикновените хора. Мерките, който са необходими са срещу овластените, безпардонните, призвани да охраняват закона, на които никой не им дири сметка, за мутрите, защитавани от първата група. Безотговорните институции - пътища в отчайващо състояние и т.н.

Боклуци, първо си оправете знаците и маркировката....

"Всички нарушения, които изброяваме в момента, са обект на ежедневен, целенасочен контрол от наша страна, посочи още инспекторът." Мдааа, Верваме ти. Достигането на такива високи размери на пътни нарушения е благодарение на тоталното неизпълнение на задълженията по контрола от страна на МВР. Стоене по хранилките, "пълнене" на джоба и съдействие, ескортиране (срещу заплащане) на престъпници от всякакъв род (но плащачи) за избягване на наказание. Нужна е тотална чистка в органите. Но това няма начин да стане. Засега.

А ако заснемем фатмак да говори по мобилния си телефон докато шофира патрулка какво ще е наказанието за господин полицая?

разгашен, попийнал, или заснемем дежурната кола да прави нарушения без да е дала полицейски сигнал? А какво да правим с престъпниците в МВР? А Министъра им задава ли си въпроса защо вече в мрежата наричме МВР - Министерств на Вътрешните Разбойници? Министъра задава ли си въпроса защо по телевизите всяка седмица се изнася поне по един слуяй на замесен в престъпление полицай или самия той е престъпник? Кога ще се изчисти тази кочина от нагаждачи, крадци, трафиканити и убийци? Кога техният девиз ще стане: "To Help and Protect!", вместо: "Да бие и арестува"

За цяла година само 1 проверка за алкохол и наркотици! Трябват езеседмично и денонощно да се проверят! За тях 2ни и тройни наказания, защото са под пагон

И то, като правят спец акции за наркотици - го обявяват официално по тв - за знаят големите риби да се скрият, да хванат гупите и да регистрират дейност. Корупжионните схеми са толкова мащабни че всеки трети е замесен.

абе то и аз искам България да е като Швейцария,ама балканжии сме,селски тарикати андрешковци!

Закон винаги е имало и то добър. Всичко опира до прилагането му и да се знае че е НЕИЗБЕЖЕН. Останалото е ланкаджийска работа от разни измислени експерти и хора под пагон който искат някой друг да им свърши работата.

Дали,глобите могат да цивилизоват бай Ганьо от Балкана се чудя аз и останалият свят!

И по-ниските глоби могат, само трябва да се спазват. Колкото и да ги вдигат, средностатистическия простосмъртен, ще си го отнесе, като сбърка, но онзи, който не бърка, а го прави нарочно и знае, че е недосегаем, няма да го отнесе - ето тук е разковничето, в неизбежността на прилагане на глобите и наказанията, в това да важат за всички.

A,за паркирана кола,джип,микробус,автобус,камион,тир,багер,компайна,трактор на тротоар,защо няма глоби или поне такси париране за време!Искам да вървя по чисти е европсйски тротоар,по чорапи без да се изкалям!Трябва и глоби за течащо мащинно масло от колата,и за изхвълян фас от колата на улицата!

А кво стана с наказание на Семерджиев? На път сте да му се извините за причинено неудобство, защото не можете да докажете какво е станало. Иначе криете патрулки зад контейнери и храсти.

Продължавайте още да гласувате........

Само, като чета започвам да се нервирам.И сега има закони и предвидени наказания.Въпросът е кой ще лови нарушителите?

Пътищата лунен пеизаж те тръгнали пак да доят стадото. Що не контролирате пътищата дет няма маркировка дупка до дупка

Колега, подсетихте ме за преди 15-тина години - когато искаха да строят писта за Формула 1 в България... Дори проект имаше готов.... На фона на кръпките наслагвани от десетилетия, и дупките като швейцарско сирене... Идилията е невероятна!

господа умници, това ще важи ли за украинците в България, които не спазват никакви закони???

еее как, сър двойните стандарти трябва да се прилагат. за едните без винетки, със затъмнени стъкла, без номера или такива скрити с мрежи, без детски столчета, за колани да не говорим, а за другите ще се напъваме като за световно, сър!

Ще ядете хлебарки и ще се возите на налъми .... демокрация е !

няма да притршежавате нищо и ще бъдете щастливи....

А за неправилно поставени знаци, ще се отнемат ли фуражки ?

А какви са санкциите за: 1. Липсваща хоризонтална маркировка по първокласната пътна мрежа, в т.ч. и на магистрали. 2. Липсваща или увредена мантинела, в т.ч. с никога не подменяни или най-малкото измити от мръсотия светлоотражатели елементи. 3. Заблуждаващи и противоречащи си пътни знаци, нахвърляни без никаква мисъл, често пъти без нужда, скрити един зад друг, зад храсти, дървета и т.н. 4. Неравности и дупки по първокласната пътна мрежа без дори да бъдат временно обозначени и обезопасени, камо ли ремонтирани в продължение на месеци и години. 5. Контейнери за смет стърчащи по средата на улиците в града. и т.н. и т.н Кой носи отговорност за това и каква е тя? А въпросните санкции за шофьорите и 10-кратно да се увеличат ще останем на последно място в Европа по пътна безопасност и това всеки го знае. Но тъпите милиционерски кратуни само това знаят и това могат.....

целта е да се пълни бюджета

А какви наказания се предвиждат за подкупни ченгета, предлагащи се като "ескорт" и не само?

Никой не го интересува какво правиш зад волана, да ли караш без колан, с телефон в ръцете, бързо, бавно.. за мен всичко това е механизъм да се пълни хазната, да има глоби полицията отчита приход, ако не глоби то поне има бакшиши, “какво ще правим, ти си младо момче тя тая книжка ти трябва, ще пишем ли” нали уж под предтекст че се прави в услуга на обществото но не така

За кои ще важат промените?

Какво е населено място? Булевард Никола Й. Вапцаров в София от известно време е качен на 70км/ч Той се намира в населено място, но е има мантинели…

Колко точки се отнемат на АПИ и КАТ при междусилищен път с дупки по който няма как да се движиш с повече от 50 км/ч. И се случи да участваш в ПТП. Например изкривена джанта и строшен носач. Или пак шофьора ще е с написан акт от КАТ за шофиране с несъобразена скорост, нищо, че ограничението е по знак е 60км/ч , a на места ням дори такова. Може би решението отново ще е глоба з водача и поставяне на нов знак с ограничение 30 км/ч

Къде са парите от глобите и за какво се използват?

Такива мижетурка ги пущат на първа линия

Пази боже сляпо да прогледа

Когато един претоварен камион се движи с 20 км в час и образува колона, когато някоя шофьорка седнала в джип и кара също с 20, Защо няма задължението да се спре и да се пропусне колоната? Иначе как да не изпреварваш ? Когато има ограничение от 40 км в час, за кой условия се отнася-зимни или летни? Защо няма забрана за пешехоодците да не говорят по телефона на пешеходна пътека? Ами да носят слушалки?

Ама то гащите си не сменяте толкова често,колкото тези закони бе хораааа. И като оставите държавата без шофьори (т.с. без книжки) кой ще ви пълни хазната и ще ви постига таргетите ??? То реално излиза,че човек не трябва да вади книжка за да е спокоен. Вие и затворите напълнихте с шофьори и хазната препълнихте с глоби ..... Този г-н е някакъв фанатик. Или е болен мозък или са му отнели книжката доживот и сега си отмъщава на всички шофиращи!

тоя болен социопат с фуражката на снимката ли ги пише тия малоумни закони.

А бе , я кажете в Бг-то Чингис хан като ви спре с колата, още пита ли - Ся ко шъ праим- или са ги постегнали?

У бе, Ушев .

Аре да не казвам ушевците как спират за проверка. На кръговото на околоеръстното при фантастико в София, спряха в самото кръгово един джип за проверка. Аз такова нещо не бях еиждал никога....

Това ли ви е декомрацията? Да ви карат да спазвате закони, а? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Къде са ми любимите соц носталгици да помръкат и тука? А, ето къде били! :))))0

Супер, но да не важи само за София, Пловдив, Варна и Бургас! Проверките да са повсеместни, нали сте наясно как се кара в села и малки градове...

Педал

Те там са все роднини, очакват чужд автомобил да си получат лептата.

Г-н полицай, моля ви, не ми взимайте книжката. Няма да мога да взема пак изпита...

Тези изменения са наистина пунта мара и са за пълнене на каси или джобове. А разни убили невинни хора на пътя, с години се разтакават с бавене на всичко до реално постановена присъда - справка с маминото чедо убило Милен Цветков, със случката с Лютви , а някой даже са избягали от България и....

Проблем е когато се налагат решения от хора, които не са минали през демократичен избор. Още по-голям става проблема когато имат личен интерес да налагат санкции, които не се ползват с подкрепата на обществото. Конфликт на интереси е, намирисва на рекет и бандитизъм.

Е то това е от години така! Интереси, корупция... Пагони, измисленяци, престъпващи закона, раздават правосъдие.... Мани мани...

Ако караш в насрещната лента на магистрала -10 точки.ОК. заплашваш чужд живот. Ако не си сложиш колан пак 10 точки. Заплашваш живота на някоя гарга. Жалки шутове

Аз имам още предложения ! Да вземем шведския модел, глобите там са % от заплатата. Да вземем и един френски пример, опасно или агресивно шофиране, отнема се книжката за минимум 2 години и съответно колата на трупчета. Много обичаме чуждите примери, ама като става въпрос за глоби , веднага се побългаряват. Българина най го е страх , да не истине и да не се мине. А най мрази да му бъркат в джоба. Закони има, не са идеални но има, но не се спазват !

Ами ако шофиращия е безработен и безимотен, колко ще го глобят?

Да му вземат колата. :)))

Като е безработен и безимотен ще свърши малко труд в полза на обществото и ще ги плати така.

Този на снимката на какво ви прилича?Натегач и на биен гъз.

Имфлация. На всякаде вдигат цените и те решиха нека нека и ние да ги довършим. Тъпи милицйонери. С тъпи шефове комунисти друго няма какво да очакваме.

А защо постоянно се вдигат точките за колана? Като не го сложа рискувам моят живот и на никой друг,какво са се вторачили в този колан? Много са загрижени за животът ми ли??? А разбитите пътища,а здравната система,а бюрокрацията които съкращават живота на хората на тях кой ще им вземе точки.Фалшива ,лицемерна грижа от скапаните бюрократи,милиционерски чиновници свикнали само да лапат.Ескорт на проститутки,мафиоти и каналджии,наркопласьори.Скапаняци

Всичко в полза на държавата и катаджиите!!! Много от катастрофите са от малоумници с отнети книжки или въобще без книжки по принцип!!! Какво ще променят новите увеличени указания, които общо взето ще наказват предимно шофьори с малко над новите норми наказания, и наглеците ще си останат ненаказани!!!! Какво ще му отнемат на малоумника без книжка?! Смешници!!! Какво се промени след предходните увеличения на наказанията?! Нищоооо!!!

Новите "мерки" говорят за едно, а именно че законотворците ни страдат от тежка форма на законотворческа импотентност! Очаквам в скоро време да започнат да наказват горките грешници имали неблагоразумието да преминат с 50 на ограничение 30 с разстрел на място или доживотен затвор. Това е пародия на Правителство и пародия на държава.

Ей на това му казвам аз лобистки закон - катаджиите са си изтръскали яко джобовете, та съдиите (които са яко неподкупни) да го приемат, и сега в Бояна и Драгалевци, всеки втори палат е на съдия, а всеки втори дворец ще бъде на катаджия....

Поредната имитация на дейност!!! Увеличили точките от еди колко си на еди колко си. А катастрофите, особено тежките, се случват основно от неправилно изпреварване. И как се установява това? Чрез дебнене в храстите зад знак с ограничение на скоростта 50 или 60 на места, където се чудиш кой и за какво ги е поставил?

Една проста и ясна истина - тези, които създават и прилагат, и контролират спазването на законите ИМ ТРЯБВА ПЪРВИ И НАЙ-СТРИКТНО И ПРИЛЕЖНО ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ДА ГИ СПАЗВАТ!!! Респективно семействата, близките, приятелите и колегите и партньорите им?!? И респективно за тях наказанията и последствията - вкл. публичното им осъждане да са тай-строги и сурови!!! А в България е точно обратното! И между другото абсолютно същото важи и за поведението, животът им, вкл. личният!!!, за поведението, приказките им и лъжите и глупостите им… Тогава наистина можем да кажем, че започват да се променят нещата! Защото когато те създават и контролират спазването на закони, които те самите - и семействата а близките им не спазват и уважават - как наистина искат, с какви очи и другите да ги спазват?!? Защото те се изживяват за над закона? За по-специални? Но иначе бири за законите и справедливостта и съвсем добронамерени и посветени на добруването на всички пора! Другият вариант е да са дебили и идиоти наистина, за да не го разбират! Вижте само колко много примери има как ТЕ не спазват собствените си закони - и се наслушахме и нагледахме на тъпи и кретенски, идиотски обяснения - особено от Гешев и прокуратурата! Да ви дам само един пример - за онзи млад но вече закоравял рецидивист от Перник, дето тормози и гаври толкова хора - че и риташе паднал полизай?!?!, и баща му - зам. окръжен прокурор! Вижте например друга Вутра - и той е шеф на следствието, зам. главен прокурор - Сарафов! Спомнете си този как се бе обърнал към мисля едва следователка, и то пред други хора, колеги - пита а тя дали му е сухара на някакъв престъпник! И този не само, че веднага не го изхвърлиха и осъдиха, а дори го повишиха! Да ви припомням ли още “подробности” за тоя - че цъфна и в крещящите престъпления в “8-те джуджета”, че сестра му имала скъп имот в Дубай, а мисля майка му си купила друг имот в Испания, жената! Защо още някои се правят на луди, че не разбират за какво става дума в България?!? И тия ще наказват за … превишена скорост?!?