БГ учен изобрети в САЩ уникална турбина

Български физик, патентовал в САЩ революционна турбина за производство на ток, представи откритието на учените у нас.

Обратно в новината

Коментари - БГ учен изобрети в САЩ уникална турбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Текстът повече подхожда на Царичинската дупка отколкото на научно откритие.

След като е с такова високо КПД, защо тогава толкова загрява? Нали при високо КПД не би трябвало да се губи енергия под формата на топлина???

Горкият, колко ли щеше да се блъска безрезултатно в страната ни, където мечтата на всяко второ дете е да стане полицай, за да наказва лошите...

дано да завуршат успешно проекта.успех! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За онези който се чудят кой е този велик изобретател ето и името му: Christopher Van Michaels Тези журналисти са "Гнусни глисти"!

Допускам , че в изобретението е позвано познанието на ВИКТОР ШАУБЕРГЕР чиито разработки стоят в основата на тайното оръжие на Третия райх. ЗА ИНТЕРЕСУВАЩИТЕ СЕ ОТ ТЕЗИ ТЕХНОЛОГИИ ПРЕДЛАГАМ ДА НАБЕРАТ В ТЪРСАЧКАТА ИМЕТО НА ТОЗИ ВЕЛИК ИЗОБРЕТАТЕЛ (ВИКТОР ШАУБЕРГЕР) СЪДАЛ И ПЪРВИТЕ РАЗРАБОТКИ НА ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ (ХАНЕБИО).

защо, ние само на крадене ли можем да разчитаме - доставяно от спецслужбите?

Дъхозамразяващо -- енергийна машина с нулева вътрешна енергия и 80% к.п.д. Като добавим очевидно-похарчените главозамайващи суми за патентно покритие ... и мястото за валидация (никога-проработил МК у нас) ....да не забравяме и лавината доказано-подобни (дори и по произход) борсови машинации .... ами-ии да `поздравим` (и този) др. Михов (или Вен, или ... не-знам-какъв/кой-си) /и `командировани приятели`/ за поредното перпетуум-мобиле .(на окрадените и/или приплакнати от не-знам-къде-си торби пари )

булгарите никога не са ценили науката и образованието. на тях им даи да ядат кебапчета и да танцуват по масите ... тоя ген маи от турско и циганско идва ... западните страни са напред, защото инвестират в наука. докато те си хранят учените, ние даваме парите си за американска военнна техника и немски автомобили ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Знаете ли колко пари се отделят за наука и образование в България и колко в чужбина?!?!?! Ако отделяхме поне 5 % от това, което отделя една средноевропейска страна за образование и наука сега щяхме да бъдем на друго ниво и да не говорим само за старци и чалга!!!

Знаете ли колко пари се отделят за наука и образование в България и колко в чужбина?!?!?! Ако отделяхме поне 5 % от това, което отделя една средноевропейска страна за образование и наука сега щяхме да бъдем на друго ниво и да не говорим само за старци и чалга!!!

Цяла България е замърсена от токсични отпадъци. Знам за едно изобретение, патентовано в България от доц. Динев от Технически университет за унищожаване на токсични отпадъци, но кой ли го знае и кой ли се интересува от това. А ние си живее в отровена страна. Трябва ли да замине за чужбина за да го признаят.

На последният въпрос ще ти отговоря така : ДА, ТРЯБВА ! В чужбина уважават хората които правят нещо за света и човечеството, а тук разни измислени професорчета ги мачкат кадърните хора. Бюрокрацията изгони хората от БГ. И не само

В чужбина уважават хората с интелектуален потренциал и не им пречат да се развиват, у нас същите тези хора са заплаха за управляващите ни некадърници!

Kьор фишек, никъде по света не са чували за такава турбина.

Интересно защо ли за всичките тези години и милионите изсипани там, от БАН нито веднъж не ни зарадваха с едно подобно наистина научно откритие, а само разправят колко били добри и колко много пари им трябвали да правят наука?

Защо ли ? Ами за щото част от научнатаим дейност в миналото е била засекретявана, А друга част няма пари да се доразвие.....

в институт на бан беше открит първият онкоген и се показа на света, че раковите заболявания са резултат от увредени гени - много общо казано. след това откритието беше пренесено в сащ, там генът беше изследван и анализиран до безкрай и се даде начало на нов клон в науката с всички произтичащи от това открития и изобретения. преди да се измъкна от българия аз четири години бях специалист и сътрудник в бан - нито милиони левове съм видяла, нито дори десетки левове, говоря за пари за наука. изгубих обаче четири от най-продуктивните години от живота си. досега съм била в лаборатории в три държави (докторант съм последна година, някъде) - нямаш дори малка представа за какви пари става въпрос. ти да не мислиш, че тук откритията валят на рояци? колкото по-прост е човек, толкова по-лесно мисли, че стават нещата.

В БАН няма да видиш милиони, защото те не отиват за наука, а за огромните заплати на "работещи" пенсионери, седящи зад бюро. Иначе им ги превеждат, не се бой, сега недоволстваха защо вместо 80 им дали 60. Идеята е, че са заслужили 0 и вместо да развиват наука и да дават парите за истински открития, ги харчат по администрации.

Браво, браво, съвременните турбини имат кпд над 0.9, ма щом до 0.8 го е докарал пак не е зле.

по-голяма глупост не бях чел скоро :) "вервайте" :)

Смелите претворяват "глупостите" в реални прототипи, а ти си гледай от страни и си смучи палците....

Е най-после е дошла новината.

Браво,наистина това трябва да се пише сега в 21 б !! Учените ни са умни ,работливи ,малко помощ ни е нужна !!!!Не само поставяне на колене!!! Съжалявам ,че научавам за този учен,физик чак сега ,бих се обадила и го поздравила!!Успех на приемниците му!

В Радомир, а? Затова откриха в Перник Политехнически Университет по Телекомуникации, Компютинг и Архитектура.

Не се гаси туй що не гасне. За умните, находчивите и рационалните винаги ще се намери място, където да просперират. Данкоооффффф дянкоооффф......

Само така. Е това са новините, които ни радват. Жалко, че научаваме за истинските българи след тяхната кончина. Пък псевдо-българите ни ги показват всеки ден.

Това са истинските новини за нормална държава в 21 век, а не новините за чалгари,мутри и псевдоинтелектуалци!!! Наука и технологии и трябват на тази държава!

браво!!!