”Газпром” увеличава износа на газ за Европа

Руският газов гигант „Газпром” е увеличил износа на синьото гориво към Европа с 19,8% за първите четири месеца на 2016 година.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” увеличава износа на газ за Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ли? То и ние искахме, но разбрахме, че искаме, чак след като излезе в медиите, като факт. даже и официални изявления имаше. Явно сега вече запознават правителствата, че искат НАТОвски бази, преди да станат и факт. . "аха ( нерегистриран ) 03.05.2016 14:42 . ... САЩ разполага войски по искане на съответните държави, които горките, след като се измъкнаха от мечешката прегръдка, потърсиха закрилата на НАТО... "

...Газпром добива повече газ от всяка друга държава, освен САЩ..." Това простичко изреченийце скоро ще разкатае цялата политическа доктрина на масовия убиец Путьо, използващ газовата бухалка като средство за ограбване на клиентите ѝ... На бензиностанцията. А знаете какво става с бензиностанция без клиенти... Казва се ФАЛИТ!!!

Ти да видиш. Чудех се аз що Русия разполага 4000 души контингент в Мексико а то ето за какво било.

Грешка. Нато - демек сша- разполага 8000 души в Прибалтика. Те ти я бухалката.

Газпром ще предложи копие на "Южен поток", новина от 30 април. "О новом варианте для Южного потока с полуострова Крым до болгарской Варны заявил советник главы Газпром Экспорта Андрей Конопляник. Он упомянул идею во время центрально-европейского газового форума в Братиславе. Высказывание представителя Газпром Экспорта первое признание российской стороны, что Южный поток не похороненный проект..."

А, що така? Ами ембаргото?!

Мурзилки, разбрахте ли, че ЕНП тури кръст на Северен Паток - 2?

руската газ на България ? Била такава,била върхът и т.н.Какъв връх, бе нещастници?Връх в цената и всичко на нашия гръб.ГОДИШНО БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА 4,5 до 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА РУСКА ГАЗ.И така е било още от Тошово време до сега.Били ни продавали нефт и газ евтино?Лъжи и пропаганда.Е вече това свърши, както при румънците.Край на гювеча за Русия, баста! Вече ще добиваме собствена газ, колкото и да не се иска на русофилите.А с това свършва гювеча и за тях.

Хахахахааа!

Що не научиш първо, че съществителното "газ" е от мъжки род, пък тогава се опитвай да философстваш по темата?

През 2013 г. Световната банка поставила Русия сред богати държави (по-рано сред средно богати) с ниво на дохода на главата на население висок. През 2015г. според класификацията на банка доход на главата на население в Русия вече е среден 1 322 $, България с низък 762 $. Може да се провери в прес релийз на световната банка.

Ваня, оди си у Масква!

... като средния доход се формира от доходите на няколко десетки олигарси и известен брой добре платени държавни чиновници... и всички останали...

кой има наглостта да лъже за концлагера Русия всеки от там който не е закачен за тръбата си бие камшика , от Русия внасяме само горива и това е в цял свят , а те дори тръби внасят и то през бг

Когато сравнявате две страни най-достоверния източник е статистическите служби на страните. Ето данни от тях по отношение на разходи за храна: (БГ-33,2%) (Русия- 27-7%) данни от 2013 г. По отношение на р-ди алкохол и тютюн (БГ-4%) (Русия- 2,6%) По отношение на р-ди за култура и почивка (БГ-4,5%) (Русия- 7,2%) Не мислете как живеят в Русия, а мислете как да живеем по-добре от Русия. Аман от манипулатори!

Дай данни от 2015, мурзилке. Тия данни са от времето, когато петролът беше над $100/барел... Ако изобщо са верни де... Щото вие, мурзилките, сте съвеЦки тролове. Лъжата за нищо си я нямате. В класовата борба дори е чест да лъжете, нали мурзилко?

Когато искаш да сравняваш покупателната способност поне в някакви реални граници се гледа СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, а тя в Русия е по-висока от тази в България. За минималната заплата може да се прави заключение за минимален праг на бедност. Т.е в русия е по-евтино и минималната заплата е по-ниска. В България е по-скъпо и затова минималната е по-висока. Проверете цените на ток, газ, вода, бензин, транспорт, основни храни и т.н. По вашата логика в най-скъпия град в света един лаптоп да струва по-евтино от българия е наистина за смях, че сме съюзници на САЩ и в ЕС. България има по-голяма изгода да е в Евроазиатския съюз. Ама за да се прозре това трябва бистър ум и по далече от Козяк!

Те сигурно два милиона българи са изманипулирани да живеят в Европейски страни с много по големи заплати от Русия и БГ?!И неизвестен брой милиони руснаци които са доволни,че не живеят в евроазиатската кочина на Путин!

С ДРУГИ ДУМИ ПАРИТЕ ЗА БАРУТ СВЪРШВАТ, ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ ;-)

Руската газ е вредна за живота,здравето и имуществото на Вас и околните :Две семейства остават без дом на втория ден от Великден. Това се случва, след като пожар избухна в къщата им в района на Първа поликлиника до Понеделник пазара в Пловдив

Па не си разбрал, братчед! Не газта е виновна , а гъзоваците!?

Голям рев за руската газ и колко струва . Предполагам , но не е сигурно че като сте на американска служба би трябвало да поназнайвате и английски . Ха прочетете сега за катранените пясъци в хамериката и пак заповядайте . Чакам да ви чуя .

симо

ДА ЧЕТАТ ...... БЕ те НЕ могат ,бе човек!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето тук четете на колко е продаван този газ като цена, това е доклада на Министерството на Икономиката на Руската Федерация., За Германия пише цифрата 147.2 долара. link

Само да кажа.... Компютър Епъл Макпро последен модел в Москва 1240 евро, в София 1450 евро.... Който може да смята да си прави извода!!! Това е положението! Който иска да печели на гърба на руснака вече трябва да се съобразява с другата реалност! А ние сме си американска колония.....

Минимална заплата в Раша - 85 евро! Компютър Епъл Макро - 14.6 минимални заплати!!!! Минимална заплата в България - 210 евро! Компютър Епъл Макро - 6.9 минимални заплати!!! Който може да смята, да си прави извода!!! Това е положението! Яко ги дерат ватенките! Мухахахахахахаха!

"51 щат" на САЩ обяви дефолт по държавния дълг - асоциираната към САЩ държава Порто Рико обяви, че не може да плати на 2-ри май на САЩ $370 млн. дълг, заяви губернаторът на острова Алехандро Гарсия Падиля.

Новината предизвика остър ГАЗобол в областта под кръста на всички соросоиди, тролове и западни еврогейове. Лечението е руска клизма със солцепек!

Да си се запитал защо не са цитирали пълната новина от Комерсант или Тасс... Примерно не пише на каква цена е този износ. За Германия цената е 147 долара за кубик, ква стана тя сега ?

Иди в руските версии на сайтовете и чети в дълбочина как върви стоко обмена откъм газ във финикийски знаци. Май Ведомсти имаше най-обширната разбивка. Има и едни записани 5 милиарда и нещо Рубли изразходвани по Южен поток в града загуби ... примерно.

Идното тримесечие прогнозират средна цена на износ за Европа и Турция от порядъка на 180 долара за кубик, това е официалното изявление на Газпром. Миналата година за същото тримесечие е била 284 долара. И като погледнеш че една част са производствени разходи и две трети от печалбата замина... Та каква стана тя другари и другарки ? Можете ли да смятате ?

И тези минуси не на мен ами на Мюлер и на министъра на икономиката Улюкаев, че дръзват да подават публично такива непатриотични данни за Руския износ на Газ. Не ги е срам да казват публично че продават повече но за много по-малко ...

Не е само нефта и газта ,Русия притежава най-големите залежи на повечето стратегически суровини като злато,сребро,платина ,диаманти,желязо ,алуминий ,мед ,никел,титан ,волфрам ,уран ,дървесина и много други ,стана и най-голям производител на зърно последните години ,така ,че просто няма как да го закъсат руснаците колкото и да ни се иска .

Руснаците вече са го закъсали. Виж олигарсите и управниците им са си добре

Че имат имат, ама кой че ги копа? Путин и Медведев? Надали?

БАЦЕ ВИ ГО КАЗВА: " България договори възможно най-ниските цени за страна, която не инвестира в руските газови находища."... Из медиите - УРА, УРА, УРА.. Но въпросът е друг - кой инвестира милиарди в руските находища??? ОТ ЕВРОПАТА - най-много ГЕРМАНИЯ! И очаква ли някой, че ГЕРМАНИЯ ще си зарови инвестициите ей така, щото руснаците били лоши.. Че то ШПИГЕЛ вече си го казва направо - през 2006 и 2009-та УКРАЙНА ЗАТВОРИ КРАНЧЕТО...

само за сведение, реактор на бързи неутрони позволява мигновено спиране на работа абсолютно безопасно. Българи също участват в разработка на тоз тип реактори в Русия. Поне това трябва да знаем. Руски инженери предлагат нов ускорител по мощен от сегашният в ЦЕРН, и този проект вече приет за основа в ЦЕРН.

Само слънчевата енергия е безопасна и напълно безплатна! Всичко друго е от Лукавого! Ядрената енергия и енергия на дявола! Хирошима, Нагасаки, Чернобил, Фукушима!

Дотук с диверсификацията.

Думата газ е от мъжки род. Повечето коментатори вероятно мислят, че в случая става дума за газ, която ползвахме едно време за осветление или за керосин, който е гориво за самолети. За това говорят за "газта" вместо за газът.

На шопски е "газот", мъжки род!

Русия изнася преди всичко гигантско количество зърно, след това реактори, скоро реактори на бързи неутрони ( много по безопасни от предишните), изнася гигантски товарни автомобили, изнася лазери за медицински цели и мощни лазерни резачки, малки ускорителчета за медицински цели, продава космически полети, самолети и вертолети, е... също и газта и петрол, продукти от петрол, и др. Така, че не се безпокойте за Русия.

Нормата за производство на зърно е 0.5 тона на човек! На Русия и трябват 70 млн. тона! Ако изнася гигантско количество, значи гладуват и затова пекат хляб от брезови кори! Са справка България произвежда по 1 тон на човек, изнася половината, и набива бял хляб, баници и козунаци! Не се безпокоим за Русия, хлябът от брезови и кедрови кори бил много здравословен! А дървесния спирт и лечебен, ако не е боядисан в синьо!

смях на кутийки, погледни справочници за руски износ.

ХАХА,браво,че вярваш на демагогии!Чернобил е плод руски /100 пъти по голям взрив от Хирошима/!! Комунизма също лъжеше вперьод кво ще става а нищо не стана защото русите водеха играта,така и сега става и ще става.Не вярвай а оценявай каква е ситуацията в Русия.Кудрин пак ще ги СВЕТЯВА!Но тези бандюги яко крадат во главе с Путев!В Лондон има 300000 само Богати руски крадци .Краденето в Русия е и у нас и това не се лекува,а запада използва откраднатите ресурси.Мужиците са гроги..........

250 хиляди жертви на Чернобил и още 300 хиляди на ядрената катастрофа на 29-ти септември 1957 г. в Кыштым, пак в СССР! Хирошима и Нагасаки ряпа да ядат!

Като чета писанията Ви излиза,че в Русия всичко върха а защо се скапват:50%обезценена рубла,40% повишени цени,понижение на заплати,спад на година на вътр.продукт със 7-9% и най-важното никой свободен човек не отива в Русия а бягат на запад-ЗАЩО плямпате,защото не сте попаднали в услонията в Русия и си драскате как ,аз 70 г.слушам,че запада пропада/вица за смокинята/!!!С плямпане нищо не става чакайки! Иска се акъл и бачкане по 14 ч.а не партийни игри видяхме Соца до къде стигна...........МИСЛЕТЕ не плямпайте........!!!

България също е в пропастта! 500 000 руснаци са си купили вече къщи в "пропастта", на опашка чакат още 100 000! Плъховете първи напускат кораба, заедно с хлебарките!

и аз имам един познат, има две апартамента в Испания. В България купуват само бедняците. А има и целият етаж в центъра на Вашингтон. Кво да правиш, богатите имат свои "причуди".

демонстрираш пълно неразбиране на политически и финансов живот не само в Русия. И послъгваш, защото към милион пришелци има в Русия за последна година, а и от Америка също ги има, щом теб това интересува. Но предполагам това не те интересува, просто плямпаш и толкос.

Милион пришълци в Америка - руснаци с МОЗЪЦИ! Милион пришълци в Русия - узбеки и таджики с МЕТЛИ!

Норвегия и норвежката Statoil изпращат писмо до ЕС, с което искат ЕС да потвърди заитересоваността си в разработката на нови нефтени и газови находища в Северно море. С отговора си ЕС трябва да даде сигнал към инвеститори, които да отворят кесиите, щото при ниската цена на горивата далаверата не им се връзвала. И все ОЩЕ ЧАКА... В същото време Германия "успокоява" Украйна, че нищо няма да се случи с транзита и след пускането на Северен поток 2. Щото вече няма да го има. Дава и нишани и за Източна Европа, че ЕС е заделила пари за тръбата ТЕСЛА, по която ще им доставя руска газ... С цена, колкото цената за реверса сега за Украйна.. Или накратко посланието към Норвегия е - "Абе Русия е лоша, ама ние повече гЪз от Вас няма да купуваме." Оставате си с една четвърт..

2015 год доставки на газ за ЕС: Статойл, Норвегия: 34% Газпром, Русия: 31% А Газпром предстои да затвори уж и пътя през Украйна от 2019 год, тоест 2/3 от газовите си потоци Или да върне Донбас и Крим на Украйна и да се помоли на хунтата за милост

Пътят през УКРАЙНА се прехвърля по СЕВЕРЕН ПОТОК 2.. ЧЕТИ СИ МЕРКЕЛ за да прогледнеш.. Прочети си го сам - КАК ГЕРМАНИЯ "УСПОКОЯВА" УКРАЙНА.. За бъдещето и след СЕВЕРЕН ПОТОК 2. За некакви си към 60 МИЛИАРДА куб. м. на година иде реч..

Бегеец, стига с таз глупост. Ако Крим бъде върнат дори и хипотетично, американски бази ще са там в другият ден. И след това война с Русия на унищожение с голямо предимство за САЩ. Така че забрави за "връщането". Крим се завърна вече завинаги. А що се отнася за Донбас, то Киев трябва да смени политиката си, както му казват от САЩ и ЕС.

РУСКИЯ РЕАКТОР БН-800 Е 880 МВт И Е В НОРАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ В БЕЛОЯРСКАТА АЕЦ ОТ ИНАЛАТА ГОДИНА . ... ТОЙ Е ОТ ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ БРИЙДЪРИ - РАЗМНОЖИТЕЛИ - НА БЪРЗИ ЕЛЕКТРОНИ КОИТО МОГАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ПОВЕЧЕ ГОРИВО ЗА НОРМАЛНИ АЕЦ ОТКОЛКОТО КОНСУМИРАТ :))) ... РАШКИТЕ ИМАТ ВЕЧЕ ДОГОВОР ДА ПОСТРОЯТ ЕДИН ТАКЪВ В КИТАЙ :)) ... ОБАЧЕ ТОВА ЗНАЧИ ДА СЕ УБИЯТ ПЕТРОЛНИТЕ КОМПАНИИ ПО ЦЯЛ СВЯТ :)) ......

Ядрената енергетика бере душа! Китай бълва слънчеви панели като слънчогледови семки на безценица! В плановете на Европа - до 2025-та 55% от електроенергията от възобновяеми източници! Никога вече Чернобил и Фукушима!

Детройт, -Произвежда повече от конумацията /Перпетум мобиле/-браво на тебе. -С АЕЦ няма да има нужда от С продукти ??? Да в бъдеще няма да има нужда,но русите кво ще продават и вътр.продукт от спад7-9% /УЖАС/ днес ще стане 29%!!

Сред водещите по динамика на нарастване е Великобритания плюс 126,7%, каза Милер. Така е. Какво ли не прави любовта към РУССИЯ!?!?!?

За да се вдигне с толкова износът на газ за UK от Газпутинпром сигурно цената е спаднала в пъти под пазарната.

Щатите имат в момента свръх добив на шистов газ и нефт и огромната мъка е ,че могат да го ползват само за собствена консумация особена газа ,защото добива преноса до пристанище компресирането му в супер скъпи танкери ,превоза на 10000 км и декомпресирането ,разтоварването е много ,много скъпо .

на американците! Те могат добре да си ги правят, а вече започнаха да доставят газ за Европа!

Шило

Разтовариха ги газта най-накрая?

Шило

А сега сериозно- това е по-скоро демонстрация на възможностите, отколкото нещо, което да се окаже фактор за Европа. Просто, излиза много скъпо и количествата са в пъти по-малки от възможностите на газопроводите. И никоя реална икономика няма да си го позволи пред алтернативите.

Европейската икономика просто не може да оцелее без руския газ,това е истината.

Шило

Истината е, че световната икономика така е свързана, че всеки има интерес от другия.Катаклизъм на едно място, води до едва ли не апокалипсис на друго. Ама не се проумява и се пишат наистина доста глупости. Просто да си спомним 2007-ма-2008-ма и последиците в световен мащаб. Една информация за състоянието на една банка, доведе до...Предполагам, че се помни.

Докато РФ увеличава износа на газ за Европа двойно, първи американски щат обяви фалит за задължения от 70 млрд. долара....

Яко послъгваш! Няма такъв щат с население едва 700 хиляди души!

Яко си неинформиран...

Преди 4-5 години пишех активно в този форум . Тогава имах двама интересни опонента - OZZY и хан Тукту. Не бях влизал дълго време тук и със съжаление констатирам, че тези двамата яко са свалили летвата. Особено Тукту. За сметка на това се е появила нова звезда - някой си Щерев. Тоя индивид започва или завършва всичките си олигофренски писания с едно хахахахаха Та се га имате и от мен едно: Русия винаги ви е изненадвала и винаги ще ви изненадва. Неприятно, изотзадзе.... хахахахаха

може да ги изненадвате от там, но те предпочитат класиката!

Турците постоянно те изненадват! Ето и сега те изненадаха с още една партия, па ти блееш ли блееш като оФФца .

И тебе ли те изненада, брато? Не разбрах, хвалиш ли се или се оплакваш, да ти завиждам или да ти съчувствам?

Разбира се, ти ще бъдеш първият изненадан от Русия изотзаде и знаеш ли защо ?Защото тя изритва тези,които са се хванали на хорото с нея, ако няма интерес.Какво стана след разпада на "великия" СССР с нейните сателити? Русия прибра всичко а тях ги изрита.Хахахахаха!На Русия не може да се разчита, защото политиката и е подчертано имперска а не като с равностойни партньори и за това тя е сама в света и с агресивна външна политика.

Едно нещо не мога да разбера: Откъде е дошла тая мода всяка олигофренска реплика да завърши с хахахаха?!?

Продължавам ограмотяването на гламавите туземни рашофилистичета. Малките Модулни Ядрени Реактори (до 250мвт), са напълно безопасни, горивото им е отпработеното от конвенционалните аецове, с едно зареждане работят от 15 до 30 години, поради модулния си характер са лесно преносими и ремонтируеми.

Шило

Аха, в първия гараж могат да ги изчукат, китосат, боядисат. Да им оправят центровките и т.н.

МОСКВИЧИ!

Schilo, какво мислиш за факта, че Московците точат тая газ от земята на ненците, а ненците ядат личинки от кожата на елените за деликатес?

Шило

Между другото, прави са Цървулакис и ко, които твърдят, че част от страните в Западна Европа, вкл. и Германия, водят политика на ограничаване на атомната енергетика. В Германия, след Фукушима, бяха спрели дори всички свои реактори. Май отново стартираха някой друг, но поне засега политиката е за ограничаването им.

Не включително! Германия е на първо място, водеща!

Братушките се напинят да строят ненужния СП-2 с проектна стойност 28 милиарда долара, за да може Путин и КО да си сложат 14 милиарда в швейцарските банки! Не се наситиха, не се наядоха!

Шило

Както винаги си много осведомен....Интересно, ОМВ, БАСФ и другите, дали мислят като теб?

Газпром направо ще фалира от тройно по скъпия шистов американски газ или ако не от очакваният огромен добив от 10 кофи черноморски газ .

Диверсификация след по голямо обвързване с енергоносители от Русия означава зависимост!От настроенията на неуравновесения истински шеф на Газпром!

има електроцентрали с управляем термоядрен синтез, т.е. безкрайно електричество, а путлерастката агентура за суровини говори и то в 21-и век ???

Шило

Хм, що не си уеднаквите точките- едните твърдите, че ще имат ядрени централи, другите- зелени....А фактите сочат на строеж на СП 2 и увеличаване на доставките.

в отвратителното хамериканососко/гейско изобретение НЕТ и прочети за студен термоядрен синтез, на какъвто език искаш, има го дори и на русский.

"Фактите" от Русия сочат едно, а от Запада друго - отказ от атомните и газови централи и развиване на енергетиката от възобновяеми източници! Сименс прекрати производството на газови турбини, а Китай бълва евтини слънчеви панели!

При запълнен СП1 65%!!!

Татко каза, че ще ми купи велосипед, ама друг път. Та и Германия така...

Какво е Русия? Една голяма газ/бензино станция :)

Последният път "Щандартенфюрер-ите" не свършиха добре, на твое място не бих го разправял на всеки.

СССР да не би да свърши по-добре! Много къса памет!

Пилците се броят наесен, а не през в. май, когато е подписана капитулацията на Германия. Ако искаш, направи сравнение кой е победителят във ВСВ. Сравнението започва... сега! Не можеш с прост Сталин и ЛилиПутин да искаш истинска победа. Винаги би била по-скъпа, отколкто си заслужава изобщо. Русия изплаща нейната вече 70 години! Ще да е било нещо като загуба, скрита зад формална победа?

Ех.... Южен поток...

Ех "Турски Паток", ех "Северен Паток-2"!!!!!

Шило

Пробвай пак за СП 2

Не се притеснявай за патоците, малка България е дала, дава и ще дава още много на света с тях проблеми нямаме, ето и ти си тука направо един за десет европейски. Виж с потоците я окършихме.

Един съвет до козяците - новите родни потурнаци. Трябва да го спозвате, за да спите спокойно: Ако Газпром намали износа на газ за Европа - това е много зле за Жужо, защото няма кинти. И Раша днес-утре ще се разпадне. Ако Газпром увеличи износа на газ за Европа - това е много зле за Жужо, защото означава, че Раша е суровинен придатък на Европа и, следователно пак ще се разпадне. Ако американски анализатори съобщят, че Газпром е много дребна енергийна компания - от това следва, че Жужа днес-утре ще си подаде оставката и някоя от дъщерите Дж. Буш ще стане... още президент щат Московия. Ако американски анализатори съобщят, че Газпром е енергийна компания 1 в света то това пък е тотален крах на Раша, защото че оттук нататък Газпром може само да се сгромолясва, а заедно с него - и Империята на злото. Спазвайте съвета ми - драги вашингтонски петоколонници! В противен случай - сън нема за вас. Омразния Жужо ви го взе. Окончателно и безвъзвратно!

Копеуе, ти от кой цирк си....Буш ли???

Цирк "Путь"!!!!!

Жужо е президент на Русия и няма как да ни вземе съня в България. Да му мислят мурзилките. Ти кажи, когато рублата потъва, на успокоителни ли си или на сънотворни?

Цървулане, много си жалък с тези твои простотии които си написал

Всичко което казват и правят американците е или лъжа или няма нищо общо с действителността - щяха да залеят с евтин газ европа, да разрушат и съсипят руската икономика а то излезе че съсипаха европейската икономика а Газпром увеличи продажбите.

И с кво така я "съсипаха" че БВП на ЕС за две години стана от 15 на 19% от световния, а на Русия от 2% на 1%?

да бе да даже 119 % стана верваме ти нема се плашиш

Може ли източник на инфото ти ?

И кой е този луд, където ще си даде доброволно на американците , а и не само на тях природните богатства....та нима в този свят има такъв! И всеки трезвомислещ човек би ги защитава с всички средства, само и само да ги притежава!

Как да няма, ти за Боко и Плевньо не си ли чувал?

Де да можеше и бедния руснак да се възползва от увеличения износ!

де да можеше и бедния българин да се възползва от многомилиардните кредити които изтегли боци

Въпреки огромния политически натиск от страна на САЩ да ограничат покупката на руски газ от Европа икономческата логика показва друго. Руският газ е конкурентен, гарантиран и база за взаимно сътрудничество. Засега само един танкер със втечнен шистов газ е пристигнал в Европа, но никой не казва НА КАКВА ЦЕНА!!! Има непотвърдени данни, че цената е 610 долара за аналога на 1000 м3. За да ударят по бюджета на Русия САЩ накараха своя васал СА да подбие цената на нефта, НО това намали цената на руския газ и той стана още по-примамлив 1икиномически) за Европа. САЩ нямат шанс. А Украйна ще получава руски газ със надценка от Германия. Пита се кой е идиота? А що се отнася до бегеец и подобните, те си заработват сребърниците като обръщат логичните доводи и аргументи срещу Русия. Това работи само при нискоинтелигентните. Казах!

Да бе, политически натиск, това руски новости ли са! Да бе, 610 долара! Европейците са балами! 101 долар, затова пищят руснаците, краят на "Газпром" - юли-2017 та!

Ебати държавата след като СА им определя цената на нефта! Това е намеса в националната сигурност на Русия. Разликата между Русия и САЩ е несравнима. При падането на цените на петрола в световен мащаб, рублата и тя падна, а доларът не. Къде е идиота? В Москва или в Белия дом, как мислиш?

Идиотите не мога да проследя защото са много и навсякъде ето и ти си се намърдал тука. Но за световните престъпници и терористи мога да ти кажа че са във Вашингтон.

И що така бе Миме, нали Ес не пие руски гЪз!

В т.н. ,,газова война" против Русия, най-много загубиха украинците. Сега плащат два пъти повече за битова газ от преди Майдана. А получават три пъти по-малко гривни от заплати

Нищо не са загубили, плащат два пъти по евтино за газ от Европа! 125 вместо 250 долара! А вдигнаха цената за транзита на руския газ за Европа двойно!

Шило

Кой им продава на загуба?

Сега на първото място е САЩ.Преди 2011 г. бяха най-големия клиент на ОПЕК, но след 2011 с шистовия газ в Пенсилвания разориха буквално ОПЕК и прекратиха търговията с него.