Русия показа новия си брониран КАМАЗ (снимки)

На изложение за военна техника в Ростов на Дон за първи път беше показан новият руски брониран автомобил КАМАЗ-53949.

Обратно в новината

Коментари - Русия показа новия си брониран КАМАЗ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много американски бе. двигателя му стария модел от 2006-та година Cummins 6ISBe 350 diesel с някакви си 350 кончета. браво... браво :)

Когато чуя името Камаз, първото нещо което си спомням е за едни камиони , които винаги печелят рали Дакар.

това беше когато бяха с германски двигатели от 1000 коня, не стари от 2006 двигатели на закрита фирма :) странно... що не са руски двигателите? нали много добри уж...

В САЩ вървят с една петилетка след Европа по еконормите на двигателите. Всички екостандарти първо се въвеждат в Европа и след години в САЩ. Единственно VW предлагаше среден клас дизели и сега и на тях им удариха балтията. Подобно на Тойота през 2009г. В САЩ няма дизели и газови системи за леки коли. Тепърва ще прохождат на газ за товарни камиони, но е в начален стадий. Може и да не стане. "Тунджата"(бензинът за коли) е с отвратително качество, като най-високият октан е 93. С който една спортна кола е като спъната. Американските таралясници компенсират с обем и цилиндри. 5.7 литра, 8 цилиндъра на среден клас кола ....работеща с "Тунджа". Такаче, руснаците не ги мислете :)))

Предлагат ли се Жабка с охлаждане и стъклен покрив като екстри?

Не. Само самовар.

Военната индустрия в Русия е приоритет. Всъщност те не могат да произведат нищо друго като хората. Тук ни съобщават, че произвели някакво автомобилче като голямо събитие. Тази "голяма новина" не заслужава никакво внимание. Руснаци направили автомобил. Каква сензация.

Русия - военна продукция,суровини и зърно. Китай - ширпотреба. Корея - телевизори и телефони Бангладеш - памучни тъкани Виетнам - високоговорители ....... България - уникална с климата територия за старчески домове на световни богаташи ...с контролирана местна популация.

Всъщност руската икономика е нерадостна картинка. Технологична и структурна недоразвитост, архаична инфраструктура. Спадът на БВП е 5%. Няма никакви изгледи за излизане от кризата. Причините са вътрешни и външни, но явно дългосрочни.

добре че този път на макетите не им се налагаше да се движат, че пак трябваше да викат специалиста от завода за да ги запали :)

А къде е дупката за манивелата и колко човека са нужни да бутат да запали..ха.ха..ха... На мен да ми дадат такава каруца без пари...на боксир и на вторични..

В ритници ли ги искаш,или в тупаници по гнилата тиква батка??:):))))))))

Водката в Русия си е точно водка, а не като в България- помия с мирис на спиртосана жаба.!.};-)))

Рашистка работа.

ЩЕРЮВО магарешка му работа.!. Тъп че чак объл.!.ха..ха

руски болклуци тръгнали да ми Фалят .. . еин Париж-Дакар не могат да завършат ...

При теб,не е!! Акълът,също...:):)))))))

Шило

Хубаво автомобилче!

Пък кат гледам Американските ВПК са направо пансион за девици!!!!!!!!!!!!само дантелки и гобленчета нали,това атомни бомби,други с убеднен уран,ЕФове, стингъри и всякаква друга "кинкалерия"е мръсна съвецка пропаганда ,ей на едно момченце убило едно момиченце заради едно кученце,убило го с пастелче най-вероятно "мозберг"и навсякъде се сипе розов цвят и хвърчат ангелчета нали така!!!!!!!!!!!!

Като гледам напоследък единствените новини, които идват от Русия (транслирани от сервилните им български СМИ), са за оръжия, военна техника, военни самолети, танкове и пр. А и най-непросветеният е наясно, че подобни разработки и производства струват пари, много пари...Само един пример: в Русия средната заплата на доцент е около 25 000 рубли. В омразните САЩ по закон за час се заплаща минимум 9,50 долара, т.е. за един ден надницата на най-неквалифицирания американец е 76 долара, т.е. 130 лв или около 5000 рубли. Излиза, че за пет дни най-неквалифицираният американец получава колкото един руски доцент...За тези, които не са доценти е ясно, нали? Който разбира да мисли, останалите да цвилят... През последните близо 100 години Русия хвърля невероятни средства за оръжия, които единствено могат да сеят смърт. Те не носят благосъстояние на руския народ, затова стандартът на съседните държави (Финландия, Швеция, Норвегия, Дания и пр.) е на светлинни години от този в добре въоръжена Русия...И какво от това?

Шило

Не гисли ,а? Нито им знаеш положението, нито заплатите, пък това с анализите на икономическо състояние без никакви данни е меко казано смешно. Щом го правят, значи могат да си го позволят. Тук два самолета не можем да ремонтираме, тръгнали сме кусури да търсим.

Шило

Те ги мисли. А абсолютната цифра на доходите нищо не значи. Съпостави с потребителната им стойност- по колко са горивата, водата, електричеството, основните стоки.

Ха сега блъскайте минуси, тъй като смислен отговор така и не може да намерите...А и в паницата ви сигурно ще има някой оглозган кокал, ако изсипете някоя тъпня в защита на доводите си...

жестоко грешиш, провери средната работна заплата в Русия за 2014/2015.

Оръжията не носели благосъстояние... много повърхостни приказки пич, оръжията са както всяка друга стока, а Русия понеже умее да ги прави добре е един от най-големите износители.

Всеки втори средностатистически руснак има второ жилище в някоя по-топла страна. Пък ти си смятай заплати.

Именно, те изкупиха де що има ваканционни имоти в страната (демек в които да идват за по 2-3 седмици), а българина превива врат 30 години да изплаща мухлясала панелка в Люлин 34587634. Представите на повечето за Русия тук датират от ранните 90-те.

Какво друго освен военщини?! Всичките ни надежди за опазване на природата са към руснаците. Да си пазят границите и толкоз. Щото ниските технологии няма да им позволят да унищожават природата си както например се самоунищожават канадците. А хората? Голяма работа, те са много.

ХА ХА Мариканците са помолили руснаците за съвместни въздушни действия в Сирия. Нали Русия е изолирана бе абдали, нали фалира, Путин умря от рак.Северен поток 2 няма Ха Ха Цирк Буш-помияри

Когато ми предостави кака ти,качествени услуги...:):)))))

Вътре има ли монтирана тоалетна в случай, че на рашките им се досере от страх.

Накрая публикуваха в сайта си парите които са давали на всеки.Това е опозицията.Хората около президента....Вижте за какво става въпрос. Национални предатели, получаващи пари от чужда държава. Веднага на съд !

Това да не е натовски самолет около сирийските граници!

РУСИЯ,ВИНАГИ ИЗПОЛЗВА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ СВОИ РАЗРАБОТКИ БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТА ИЛИ ПРЕВЪЗХОЖДАЩИ ТАКИВА!!!ТОВА ПРОИЗВОДСТВО Е СВЪРЗАНО ПРЕДИМНО С ПРОБИВИ В НАУКАТА,СИЛНО РАЗВИТА В РУСИЯ!!!ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ ГИ ЗАПАЗЕТЕ ЗА ПАЗАРА,НЕ ЗАМАРСЯВАЙТЕ ФОРУМА С ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ!!!

МНого тънак хумор. :))))) Поздравления. Наистина руснаците нямат нищо свое.

Русия е индустриално изостанала държава, която разчита основно на износ на суровини и енергоносители. А, ти как си се убедил в техническия напредъкна Русия не разбирам. Би ли ми казал, колко руски уреда ползваш ежедневно?

ДО ИНФОРМАТОР-ЩОМ КАЗВАШ,ЩЕ СЕ СКРИЯ,НО ТИ ИДИ ПРИ: СТАЛИН СЕРЕ СУТРИН РАНО И СЕ СНИМАЙ С ДР.ПУТИН!НАЛИ СИ СПОМНЯШ,КАКВО СТАНА С ТАНКА НА 09.05.2015Г.?!?!?!

Какво стана?? Гръмна като ракетата `дето едни други изстреляха преди два месеца ли?:):))) И,се успокой,че гле`й как пишеш...:):)))))))

Когато си `дигнеш гащите мацко....... П.П. И свали цукалото от кратуната,или се бръсни,че като те гледам направо си за бунището....:):)))))))

ЩОМ СА ГО КРЪСТЕЛИ "КАМАЗ"НЕ МИ ГО ХВАЛЕТЕ!!!ЛАМЯ НА ЛАМИТЕ!!!АБЕ, СТРАНА КОЯТО НЯМА КАЧЕСТВЕН ТЕЛЕВИЗОР НЕ МИЯ ХВАЛЕТЕ!!!

Леко си прост бе човек,не се показвай...:):))))))))

Мерцедес създаде единственото смесено дружество с Камаз/ 50 х 50/.Винаги немците са имали по-голям процент.Защо ? Питайте ги ! Камаз печели около 6 пъти Париж - Дакар, така, че мнението на олигофрени не се зачита.

значи това е крадено от мерцедес.

Руснаците открай време крадат технологии и ги имитират. Впоследствие създават сурогати, които не стават за нищо, освен за боклука. Явно причината е в нивото на развитие на индустрията и ниското качество на човешкия материал.

Пои-големи крадци на технологии и учени от американците няма.Добре че бяха немските евреи да им развият държавата.....

Ако това не е шега, значи е идиотизъм. Някой откраднал ли е руска технология? Много учени са отишли да работят в САЩ, където са имали по-добри условия. Затова САЩ са технологично напреднала страна. Самите американци произхождат от цял свят. Процентът изобретения и патенти от руски произход е нищожен.

Затова преди 2 месеца САЩ плати на Русия да им превозват товарите до МКС с Прогрес до 2018г срещу $490 млн. Затова американските космически носители Атлас 5 са с руски двигатели РД- 180. До миналата година са 50 броя. Затова Русия строи в Турция АЕЦ на бързи неутрони. Затова миналата година корабът Доналд Кук бе направен на посмешище 12 пъти от руски Су24 с окачена с-ма за заглушаване. Затова сирийската армия свали с руски ПВО Ф-22 и 4 крилати томахавки и полетите над Сирия спряха. А, да не забравя, европейската и азиатска туристическа индустрия се крепи в голям % на руските туристи. Да се чудиш откъде пари у тях.

Това е въпрос на ниска себестойност, а не на технологичен напредък. Военната индустрия е единствения развит отрасъл в Русия. Всичко останало е допотопно. Икономиката е в криза и туризмът е само за малка част от населението.

Ами омръзва, ама, явно са свикнали, защото от Москва и Петербург всеки уикенд има полети към нормални държави, за шопинг. И руската пара, познай къде се изцежда. Какво да си купят хората в Путиландия - " Тайфунчик"?

Двигател Мерцедес?...

Мердседес отдавна е собственност на арабски фондове. И още: Мердседес нямат двигатели за тежки камиони над ч00 коня. В САЩ се усраха и си отидоха от Фрейтлайнер.

" ЩЕ ВИ УНИЩОЖИМ" ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН

Кого?

Ако се съди по нарастващия евроатлантически квич, то Владимир Владимирович е на прав път.

Ваня, и Ханзи Мюлер да се кръстиш, рубашката и валенките ти се виждат ясно и отдалече...

По добре с валенки и рубашка,отколкото на гол тумбак чифте празни пищови.

Гати и Тайфуна 105 км. за час. Ха. Малко бъзо за тайфун? Не мислите ли?

По скоро ти ша ревнеш че тъпизми не ядеш.!. Щот освен тъпнярщината в главата, нищо нямаш.!.хе..хе

Не се притеснявай-ще им дават купони за храна както в САЩ,`щото и там,Ф-22 не ядат....:):)))))))

Отдавна ще да е било да има купони в САЩ. Това си е специалитет на болшевиките. А, ти направи ли си вноска за "Тайфунчик" или "Веста"?

Иван Петров

определено не си осведомен...

Попитай немците какво купуват от Русия. А от България може да се пазаруват генетични робски плебеи като теб. Винаги национални предатели и боклуци. Има ли те в списъка на Америка за България. Ха Ха Ибрикчийче

"... новия си брониран КАМАЗ...". Освен всички екстри, за по-голяма маневреност новият тайфунчо е бил снабден със по два теглича отпред и отзад, както и биберон за цоцане на водка. Освен това при маневри той постоянно ще бъде придружаван от един или няколко джипа които ще го теглят при необходимост, както и камион със военослужещи които ще бутат или теглят според нуждите.

Не бе ,ЩЕ бъде придружаван от няколко БЪЛГАРСКИ каруцарски екиража, че кат ви умалеят магаретата да ви тегли!!! хе..хе

Защо е нужна толкова яка броня, след като гумите, радиаторната решетка и прозорците не са съпоставими със здравината на бронята? Някой ако иска да убие хората вътре ще стреля по прозорците.. със сигурност са по-слаби от бронята Ако иска да спре машината да се движи ще стреля по двигателя или по гумите ... НИкаква полза от този "танк" и неговата "броня"

Нищо не разбираш от военна техника.

Да не би да има клауза, че по военната техника се стреля само по най-силно бронираната й част, иначе "не е честно!" и "спукано гърне!". ;) Обясни ни, моля.

Минусите автоматично правят въпроса ти безсмислен и подсилват бронята на гумите и прозорците. Като минат 10 минуса ще подсилят и всичко останало. :))

Ето, станаха десет. Вече е в силово поле и не го лови друго освен православен куршум благословен от НЕГО. Сещаш се кой е ТОЙ... нали? :))

Не знам защо и това нещо го наричат "руско", като двигателя му е на Мерцедес-Бенц. То е нещо като Жигули - отвън пише Жигули, вътре навсякъде пише FIAT. Но аз не се сещам някоя машинария, която наистина да е руска. Не, няма такава. Ту-144 го откраднаха от Конкорд. Калашника го направи Хюго Шмайзер. И тъй нататък и тъй нататък.

е руска машинка, а ти по добре обясни що Хуго Шмайзер копира СВТ-40 и АВС-36 А?! И ако си толкова прост и ен знаеш, КОНКОРДА ЛЕТИ СЛЕД Ту-144!!! А Жигата е по лиценз на ФИАТ, това секи го знае!!

Виж как хубаво си го написал : Конкорд лети след ту- 144. Правилно! Конкорд лети мноооого след като полетите с ТУ-144 са спрени. А са спрени поради некадърност.

На никоя част на ВАЗ 2101 не пишеше Fiat. Всички части бяха произведени в СССР и ако нещо пишеше, то беше "Сделано в СССР". Технологичното оборудване беше италианско - италианците продадоха цял завод за производство на Русия. Продадоха впрочем и на Турция и на Корея, и там много копия на Фиат 124 бяха направени. Добра кола беше.

от краварските щайги...А тая машинка ще бъде по добра и от Тигъра!!! Не е кат Хамъра дето краварите го правеха на решето дори със старите АК-47!!

Предполагам мнозина тук, имат наблюдения за трафика с тежки камиони по български и европейски пътища. Нещо не ми прави впечатление, руските тежкотоварни машини да имат много фенове. Да не кажа, че и руските превозвачи ползват чужди марки от рода на Ивеко, Сканиа, Волво, Мерцедес, Рено .... А, защо е така ...?

Защото ти си мръсен соросид и нищо не разбираш! Чакай! Колегите ще ти обяснят за православието, славянството и защо Русия ЩЕ управлява света.

Из "Речник на рубладжията": "Соросоид Особен вид дразнител за рубладжиите, който проявява активна гражданска позиция и участва в мероприятия, подкопаващи устоите комунизЪма и социализЪма в България. Всеки правоверен рубладжия дълбоко вярва, че Джордж Сорос плаща ежедневно милиони долари на хиляди активисти по света, чиято единствена цел е да тормозят режима в KLETA MAJKA България и KLETA MAJKA Русия."

Славяните мразят руснаците. Между православни и неправославни християни няма никаква разлика. А и православието не помага да се направи свестен автомобил, колкото и руските попове да го благославят.

А, какво общо има офицер от най- безбожната и антихристиянска служба в света - КГБ, с православието, само ти си знаеш.

Аре на бас че ако се движим с такова из БГ никой нема да изпреверва срещу мене в насрещното!

Определено изглежда много добре. Тия си смениха цялата военна техника за 12-тина години. Вкл. и и стратегическите ядрени сили.

Радваш се, като куче на кокъл, но защо се радваш, и ти не знаеш. Какво те топлят стратегическите оръжия?

Не разбрах - тоя за колко часа е спрял на площада?

Колкото да приключат американците с едни болници и училища на близо,за да продължи.....

И си бият негрите!! Ууууу! А президента им е негър!! Хахаха!

Значи се е справил по-добре от танка срАмата. Другаря Путин пък е безгрешен, путинските войници, включително информационни такива, също са абсолютно безгрешни, всичката вата в Русия също е безгрешна - да си чул някога извинения от тях? Нее, ми как да чуеш, като са абсолютно, напълно, супер, мега, ултра, съвсен, хептен безгрешни. Така е то. И така ще бъде.

Върви,върви!! С американски двигател е,с балон пълен с хелий.....

И Москвичът беше брониран и имаше същите качества.

Каква е товароподемността, след като скоростта е 105 км/ч? А колко ли му е радиуса на завиване? Много е вероятно да са го измислили за дефилета из Сибир за лов на диви гъски. Цели 105 км/ч!

в googleto и чети!

Абе дира, ами новите видове тоалетна хартия в Московските лавки няма ли да им направите статия? Руски подлоги.

Ами ще трябва, щото НАТО вече показаха нааканите си задници.

избл.жеш

Здравейте мурзилки!Погледнете нагоре, а сега надолу!Пак нагоре и отново надолу!За съжалние пицата закъснява...Погледнете в ръцете ми!Държа старите партенки на Путин от времето на мисията му в Германия.Погледнете отново! Старите партенки, вече са ключовет на новата лада Калина!Всичко е възможно, ако приемате пица редовно.Аз съм Кайен.

Здравей и сбогом тъпи ми ЧАЛГАДЖИ.!. Погледни си усраният ДИРник и си глътни харчетат.!.ЕБати лайномета си чалгов.!.};-))

хахахаххаха ;) Браво Не съм съгласна с мнението ви, но браво за колорита!

Иван Петров

то и кафявото има колорит, но често кофти мирис...

В Дакар виждаме какво става от западните трошки, только Камаз печели!

Прав си. 12 победи срещу 16 на всички останали. Да се чудиш, защо го няма много по-пътищата.

Само като видиш колко болта държат джантата към главината, е ясно, че за да се смени гума на "Тайфунчика", ще трябва да се сключва временно примирие на фронта!

НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ЗА "ФОРДА" КАРАМ ТАКЪВ ОТ 20 ГОДИНИ. ЖЕЛЯЗНА МАШИНА. В ПРОСЛАВЕНОТО БАНКИ ПРИ НЕВНИМАТЕЛНА МАНЕВРА НА ЗАДЕН, ФОРДА ИЗКЪРТИ ЕДИН...ЖЕЛЕЗЕН СТЪЛБ ВИСОК ОКОЛО 80 СМ., А НА ЗАДНАТА МУ БРОНЯ...НИ...НИ

РУСОФИЛИСТИЦИ- това е много яко, хахаааа - само да го споделя, че тук сте се събрали доста от тези

солдата има в Армадата за да го бутат?

Но затова пък знаем как добре горят Абрамсите и Брадлитата в Ирак, Афганистан и Йемен:) Нета е пълен с клипчета дето едни камилари с по един Калашник вривяват краварските щайги на парчета:) Особено сега в Йемен! Кеф!

Я пак, моля? :) С калашник взривяват танк, а ти викаш, че холивудските филми били бози... :) Ех, Ваня, Ваня...

Един 20 годишен Опел е по-стойностен от тази барака. С кого ще се бият тези колхозници?

Това "Тайфунче" е Iveco LMV. От Ивеко им спряха доставките преди време, защото рашите бавят плащанията, но това явно не им пречи да го показват като нов модел-тяхна разработка.

Профан си..Не се изказвай неподготвен! на Русия им трябваше само технологията за изготвяне на керамична броня, която купиха заедно с лиценза за пройзводство на джипове ИВЕКО по настояване на Италия....ИВЕКО под названието Рис се пройзвеждаше за крарко в Русия след което минаха към доста по добрите модели-Тигър а след Тигър минаха на Волк, Тайфун и т.н....

Всички, които си изброил се купуваХА директно от Ивеко и всякакви опити да си ги правят сами се провалиха гръмко. Затова ще ги гледаш само на снимки, паради и показни мероприятия, защото и резервни части нямат.

Каквото и да говорят нашите тролове платени от западните ни партньори...Машинката си е красива! И като знам че руснаците залагат на здравината и проходимоста, най-вероятно е и много надеждан и маневрена...Не като тия каруци Хамър.... В нета имаше клипче на което Хамъра се пробваше срещу Тигър и Ивеко....Няма нужда да обяснявам че хамъра издуха супата за отрицателно време..А руския Тигър вече е стар модел, не е като Вълк или Тайфун.Въпреки че и американците имат подобни машини от типа МАРП..Но на тях им куца проходимоста, поне на по старите модели... Мисля че най-близкия аналог на руската машина е M-ATV ....

Руските машини се ремонтират в полеви условия от обикновени механици, докато американските се съпровождат от лицензирани сервизи.