Изграждат хеликоптерни площадки в болници в поне 8 областни града

Министерството на здравеопазването подготвя обществената поръчка

Обратно в новината

Коментари - Изграждат хеликоптерни площадки в болници в поне 8 областни града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЛОВДИВ,ХАСКОВО СЛИВЕН И ЯМБОЛ СА НА 1 ХУЙ МЯСТО АМАН ОТ ОЛИГОФЕНИ

А за другите областни градове? В полето да кацат, а?!

В Сливен и в Ямбол!!!??? Може и една в с.Крушари, по средата, че 20 км.е много!!!??? А от там направо в София! Ей го дее, 200км.!!!???

Болница извън София и Плевен трябва да се пише в кавички. Тъжно ми е, поздрави, не съм робот.

Правилно-т.нар. медицински хеликоптери ! Кой знае каква бутафория ще купят

По тошово време имаше хеликоптерна площадка над болницата във В.Търново. Имаше и цистерна с която зареждаха хеликоптер Ми-1. Тогава бях дете и често се заглеждахме и си мечтаехме да станем пилоти. Беше края на 80-те години и го имахме изградено. Без война да е имало в България сега, чакаме да правят нещо което го имахме. Ебати разсипията настана в тая държава.

Баща ти ли ти разказа за В.Търново? Много ти е разбирала главата на 8 години кой е бай Тошо...

пишман докторе, толкоз си и доктор, като прасенце риещо в тиня обиждаш, че чеовека казва истината. Така беше. и досега я има площадката.

Викам ти докторе, щото не ти знам докторлука, ама като те чета -да таа --а в доктора Имаше време когато от Кърджалийско и И Добрудата взимаха спешно родилки със самолети тип селскостопанска авиация Да и беше точно по ТОШОВО време

Не ми ли кацне в двора хеликоптер за какво ми е? Значи с кола от моето градче до В.Търново....И ако има място за мен - дъртия...ще ме вземат да летя за София?...Обяснете нещата по-подробно ...или пак нещо няма да сме наясно....по-стар нашенски обичай.

Мунчо ни оправи , купи хеликоптери на лизинг, жълтопаветниците в екстаз

Тъкмо да фалира държавата по-бързо, да не се мъчиме много

Вместо да дойде "радевата зима" както плашехте, да. Гербопитеците газ пикаете от злоба, че Тиквата 12 години и един хеликоптер не осигури, а Президентът го направи.

Нищо не е направил президент Радев. Къде са хеликоптерите? Няма ги.Докато не видя не вярвам.

Тогава по какво точно плюете гербопитеците?

Първите два хеликоптера ще са със пилоти, персонал и напълно оборудванаи. Кацат и започват да работят.

Сливен-Ямбол,Добрич-Варна,Русе-В.Търново...Има ли смисъл при такава близост на градовете да се изграждат площадки?

Абе я бегай на село. Това са центрове с големи болници.

Площадки трябва да са на първо време където има най-често транспортиране на хора - по статистика. А после на рискови места, Банско, Боровец. Ако е за нещастни случаи. А после областни градове. То явно, че ако има по-тежки случаи, там се карат. И ако не могат там, извозват се в посока София в специализирани болници. Зависи и цената за изграждане каква е. Квадрат асфалт ако е само, едва ли е толкова скъпо.

Колко хеликоптери имат нашите конюшни-болници та са хукнали 8 площадки да правят? Осъзнайте, че това е единствено заради вкарването на България във войната. И на малко дете е ясно защо всички площадки са планувани в Североизточна България. Ние не сме бяла държава за да имаме току така площадки.

Тези обществени поръчки за какъв чеп са ви ? За да има повече маймуни на клона ? Държавата за какъв чеп съществува ? Вместо да работи по държавните дела , държавата дава на частния бизнес да богатее. Това е такъв нонсенс и гавра , че нема накъде повече.

Държавата не съществува.Единствената и функция е да прибира парите на хората и да ги предава на тези дето са и собственици.Нарича се колония.

На гол гъз чифте пищови, ще те закарт в болницата по-бързо ,че да те уморят лекарите да не се мъчиш много. А що не ги платихте тия хеликоптери,само прибрахте комисионните за поръчката, пак ще трябва да ви ги плаща Бойко както навремето новите локомотиви на Станишев и ядрените реактори за Белене.

Трият ми мненията, защо ли?

Не са достатъчно проурко.

Еми още пари за точене.Хеликоптери,площадки,а лекари няма- фелдшери ли ще оперират питам аз? А сетих се колко съм тъп,то това не е за нас,а за "онези" просветените,осветените, богоизбраните и техните близки.Нищо,че те са милионери с откраднати от народа кървави пари.Разбрах,разбрах.Просто по бавно загрявам.Извинявайте,че попитах.

че не останаха хора

Не останаха българи. От другите са в изобилие.

площадки в Русе, Добрич и Варна.... ще изстинат хората с толкова въртолети на кв. км в тази част на страната! Тези в северозапада и без това не говорят добре български... на тях не им трябва...

То па като идеш у Софето, само сирийци и афганци... направо да закриват болниците, а говедо?

Хеликоптерите трябва да бъдат стациониране в близостдо Университетски болници София,Плевен,Варна Пловдив и Евентуално Бургас

Бургас закво? Рибите ли ще лекуваме? По-добре в Сливен или Ямбол

Хайде пак обществени поръчки , хайде пак кражба на пари .

с 3 куб водоустойчив бетон по 200 лв с ддс се прави площадка 100 кв.м. да видим по колко ще излезе! ако е над 3000 лв е измама!

По време на НРБ нямаше подходящи хеликоптери за почти нищо.Ссср нямаха и идея що е то хеликоптер първо те до ислямската революция 1979-та дори нямаха бойни вертолети добре че Пахлави (евреин всъщност) падна та дойде Хомейни от Париж че руснаците да окрадат АН-1 Кобра и да направят ми-24.

Остави военните хеликоптери макар и там инфото ти да е грешно, Ми26 и до днес си остава единственият хеликоптер, способен да вдигне 20 тона . От 1976-та досега

Не точете зъби ! те са за частните клиники.

Известните треа има с кво да се дундуркат, за бай каиш времето ше е винаги неблагоприятно за летене

Вече сме в кюпа и съдбата ни е отредена. Щом хеликоптерни площадки ще правят, то не е за нас. Да не си помислихте такова нещо.

Разгеле. Хората в белите държави и многопрофилни детски болници имат и болници с helipad от години. И България е в ЕС...

Има ама са частни болници и трябва да имаш добра застраховка.

То линейки, сестри и доктори няма, те вертолети ще пускат. Това ще да е като петте моста над Дунав и трите тунела под Стара планина. Смееех Мунчо и Гълъби.

Обучени пилоти за конкретните хеликоптери също недостигат

Обществена поръчка, ала бала. Говорим да се удари една плоча и да се боядиса! Голямо думкане на тъпана!

нещастници, във всички 28 областни града трябва да има, там хора не живеят ли българоубийци нещастни! в европа навсякъде, голям праз 30 на 30 м .... поляна! ма ви предателска сега ще измислят пътека Хеликоптер и ще е само за частните и големи болници! на всяка тъпа болница може даа каца! 5 т две коли! или пред болницата на поляната, голям праз! каква е тази дискриминация ? имаме 28 областни града защо само 8 ??? някаква тъпа площадка на поляна 20 на 20 м от бетон за 3 000 лв с лампички!!!

Хеликоптерни площадки могат да направят до всяка голяма болница, но защо променят с много странни аргументи, местата на базите за хеликоптерите, защо се правят опити да набутат Русе за база, като половината от въображаумата 100 километрова окръжност(с център Русе) попада в Румъния . Румъния ли ще обслужват тия хеликоптерни бази. По тая логика да направят базите във Видин , Петрич, Силистра и Малко Търново

Чукча не читател ... "Той уточни, че става дума за хеликоптерни площадки, които да са близо до съответните лечебни заведения, не където ще престояват машините."

От това значи ли, че като имахме единствената авио-база с над 60 хеликоптера и летище за това машините ще стоят в Стара Загора?

Прочете ли първото изречение от поста? От него е ясно че "чукча е и писател и читател". По важният въпрос е къде ще са базите, защото хеликоптерите могат да кацнат навсякъде. Базите трябва да обслужват територията на България от там тръгват хеликоптерите при инцидент , вземат пострадалият и го транспортират до най близката компетентна болница - въпросните площадки. Коментирам го защото това има връзка с новината и е по-важното. Преди няколко дена имаше репортаж по ТВ където се настояваше че една от базите трябвало да е в Русе , защото ставали много катастрофи.

снимката май е от Добрич, там и военно летище си имаше, а сега има селскостопанска авиация

А някой сетил ли се е, че трябва да се променят и правилата за полети в БГ, защото в момента големите градове са затворени пространства за полети?

а военните хеликоптери?

това е бял кахър, виж как ще отрежат 20 областни града!!!!!

В болницата в Търново имаше хеликоптерна площадка още от Бай Тошово време, голям напредък 40 години по-късно

Ама нямаше банани и Гей паради, а сега има в изобилие.

Да и колко се ползваше, след като нямаше хеликоптери, комуненцето ми??!!? Искаш и да ти задам тоя крив въпрос?

Та кога викаш, НЯМАШЕ хеликоптери? Всичко имаше пиленце, даже болници имаше, същите като в София. Село нямаше без поне фелдшерски пункт. Та не се и налагаше да се ползват често хеликоптери за транспортиране. Но ако все пак се наложи - ИМАШЕ.

По татово време хеликоптери имаше само за правоимащи, който е по млад ако не знае

Сега като се замисля - и под Карандила в Сливен имаше... и още си има, слизайки от лифта се вижда долу до един хотел, бивша резиденция...

Сливен и Ямбол са на 25 км!!! А Пловдив го нямя в списъка, Враца????

Във Враца по-добре да няма, че ще я откраднат.

Да де, поредната схема от която някой ще земе едни големи пари, нали така?!!? хайде няма какво да се лъжем...

НякоИ ще вземАТ. Сам човек е само за нужника.