Шефове на 36 софтуерни фирми искат ”Оставка! Веднага!”

Изпълнителни директори на 36 български софтуерни компании излязоха с декларация, в която призовават за "Оставка! Веднага!" на правителството и Народното събрание и за нови избори.

Обратно в новината

Коментари - Шефове на 36 софтуерни фирми искат ”Оставка! Веднага!” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХА ХА ХА КАКВО ЗАГЛАВИЕ-ТИПИЧНО БЪЛГАРСКИ СТИЛ==ТЪПАШКИ! КОЛКО ЛИ ХОРА РАБОТЯТ ТАМ!? ТЪПО НАЛИ? ТРЯБВА ДА НИ ВНУШИ,ЧЕ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА ПРОТИВ ВИЗНЕСА НА ПРЕДИШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!! ЗАБЛУДА! ТОЗИ ЦИРК И ЗА ПРОСТИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД! ЗА ТАКЪВ НАРОД И ТАКЪВ ЦИРК! 24 ГОДИНИ!! НЯМА ТОЛКОВА ПРОСТ НАРОД В ЕВРОПА!! ХА ХА ХА ГЕГИТЕ И МОТИКИТЕ ВИ ЧАКАТ!! ХА ХА ХА

Така е да!В тези тежки времена на безработица и жалки доходи, трябва и сами да се подкрепяме - като например купуваме стока от български производители, без разбира се да правим компромис с качеството. Имаме наистина хубави дрехи, козметика, храни, лекарства и др. Така ще се вдигнат оборотите на българскити фирми, а оттам дай боже по-високи заплати и повече заетост..Стандарта и безработицата пада така. Да бъдем патриоти като потребяваме все повече и повече българска стока!!!

Други 72-ма шефове на компаний за меренето дебита на Бг водопадите, подкрепят 36-мата щефове на нашенските Майкрософти.Веднага ги подкрепят, нали.За целта обръщат водопадите дападат обратно нагоре до пълната и окончателна оставка.

да вкара затвора всичките сегашни политици и да ги съдим за престъпленията им срещу народа и България! Ама знаем как свърши той, та няма много мераклии за последователи. Само желанието на хората остава непроменено, но кой го слуша него?!

Като са решили да искат оставката на правителството въпросните директори, защо не си съберат финансовите отчети и да кажат какъв е делът им в БВП на България. Май ще се окаже, че не те създават ами държавата, т.е. ние ги храним. Браншова организация, която не може да каже колко продукт генерира и колко са заетите във фирмите, които членуват в нея?! Или може би не искат да ги кажат, защото ще се окаже, че циркът не е изгорял. 36 директори с 36 фирми, в които служители са същите 36 директори. Понци схема по български

Кажете един български продукт да са създали тези 36 "софтуерни" фирми! Май само разни дребни трохи им подхвърлят от чужбина на ишлеме. Некадърници!

Флекстайп лол

Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Хитлер, Г. Димитров, Мао, Полпот - има ли по-големи ПРЕСТЪПНИЦИ от тях?!

Да, Клинтън, Буш, Обама. Тия са избили много повече хора от Хитлер.

Най-силното оръжие за масово унищожение са глупостта и простотията. За съжаление Бойко Борисов го доказа за пореден път на наш гръб. 31415, ти си част от последиците.

ОПАШАТА ЛЪЖА!

Цирк! 36 софтуерни фирми!!??? Какво произвеждат горките, май само препродават! Вижте си компютрите дали сте с легален софтуер на Майкрософт или друго- защото май не сте редовни. Смях, смях!! Софтуерни фирми......в България!! Изберете българското!!

По-скоро да се провери дали са алчни за държавните поръчки или имат връзка с герберунгелски дупедати. Пък май един от тях си беше такъв.

Не се гаси туй що не гасне! Все-повече и повече българи казват: ОСТАВКА! ВЕДНАГА! Треперете комуняги! Времето ви изтича! Но този път няма да ви пуснем да си идете с мир.

Долу соросоиди и монополните подлоги! Да мрат и гният с векове заедно с децата им!

Хайде, хайде! В коя софтуерна фирма се плащат действителните заплати? Вярно плащат, ама в лв! Та действителните за България или за ЕС? Да, 2к - 3к - 4к вземат, но в ЕС са по -2-3 и в ЕВРО. Ако това е действителното .......? Саша Бузуханова май и се случи вица - да ти умрат връзките!! Ха-ха-ха, оставка и вън? Брей мног се засилиха!!! Имаше една платформа, акъл щеше да дава! Май акъл без пари не се дава! Кой да дойде - Реформаторския блко, ако може да е начело с КостоФ и Надето, нали? Абе, хора, закъсняли сте, няма вече нищо, което да се продава за 1 лв, Гад Зееви си замининаха, тръшнаха ни в съда, Нефтофима и той, ааааааааааааа остана АЕЦ-а и златния гьол Белене. Е там, ако се уредим, Цветелина ряпа да яде!!! балъците да го духат!!!!!!!!!!!!! Ако не слушат, ще ги сменим със сирийци!!!!!!

Не разбрах позицията ти в крайна сметка. Хората искат честни правила за нещо, което се развива в България в момента - support/ call центрове на много световни софтуерни гиганти. От това печелим всички българи - плащат се заплати, осигуровки, остават млади хора в страната. Какво да правят хората, да мълчат, когато поредната тройна коалиция не се свени да спира инфраструктурни проекти за да прехвърли парите на болната глава?

ИНТЕРЕСНО КОЙ ЛИ Е РАБОТОДАТЕЛЯ И СОБСТВЕНИКА - АМА ИСТИНСКИЯТ НА ТЕЗИ СОФТУЕРНИ ФИРМИ?????? В МОМЕНТА В НАШАТА ДЪРЖАВА МАЙ СТАВА ЯРЪК СБЛЪСЪК НА АМЕРИКАНСКИТЕ-СОРОС ИНТЕРЕСИ И РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ? И КОЙ ПЛАЩА - НИЕ ПЛАЩАМЕ- ОБИКНОВЕНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА,ОТ ЧИЕТО МНЕНИЕ МАЙ НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА!? ВСИЧКО Е КУПЕНО В НАШАТА ДЪРЖАВА! ДАЖЕ И НАШИЯТ УМ - КОЙТО РЕДОВНО СЕ КОНТРОЛИРА И МАНИПУЛИРА! МНОГО ЖАЛКО! КАТО ГЛЕДАМ ТАЗИ СВЕТОВНА ГЛОБУЛИЗАЦИЯ - ЯВНО ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ФИЛОСОФИ И ФИНАНСИСТИ СА ЧЕЛИ КАПИТАЛЪТ!!! ОСОБЕНО АМЕРИКАНЦИТЕ - ЯВНО ИМ ХАРЕСА - НАЧИНА ПО КОЙТО ДА ДЪРЖИШ ХОРАТА В ПОДЧИНЕНИЕ!

Жалък, нищожен човек си ти, МАРКС-ЕНГЕЛС!

КОЙ-НЕ-СКАЧА-Е-ЧЕРВЕН! У-У-У, А-А-А!!!

А ма той Яворчо май вече няма да може да лапа от "рИформите" в образованието. Остават му само детските градини от Фандъчката и лапачката от дядо Сорос.

Наплюй програмист и студент - спаси турски политик!

се изпикай в лейката на съседа, за да му изсъхнат доматите!

МНОГО АЙ МНОГО ТИ БРЕЙ!

Hикои , нито студенти, нито синдикати, нито бизнес ,не иска това "правителство". дори хорицата докарани като добитък с влакове и автобуси не го искат, но не са в състояние да го изразят, горките.

Къде ги виждаш тези протестиращи хора!? Те не искат и тоя президент - кукла на конци! Да върнем тогава оня малоумник-футболист комуниста Бойко Борисов и мофиотския клан ГЕРБ ?!! БСП не са лява политическа партия, но и ГЕРБ не са дясна! Само ДСБ, само Костов ще ни оправи

Да, никой не иска перача на пари в офшорки Плювналиев. Нека ходи при Бисеров, там му е мястото.

Не е лошо да напишат кои фирми представляват въпросните "директори" за да не се излъже някой ако срещне техен продукт да си го купи въпреки, че най-искрено се съмнявам, че има такъв. Подобни фирми "продават" единствено на корумпирани държавни чиновници. Виж в съседна Румъния положението е съвсем различно 1.2% растеж само за последното тримесечие при управлението на 40 годишен социал-демократ, бивш прокурор. Ама там имат съпорт центрове, както Microsoft, така също и Oracle. Нищо, че България едно време правеше компютри и продаваше включително и на румънците. Подобни "мениджъри" успяха да погребат бизнес за милиарди, докато се опитваха да откраднат от държавната баница.

От година и половина в Румъния има действащ закон за лустрация, приет след няколко годишно разтакаване. Естествено, че при сходно заплащане, големите ще отидат там, а не при нас.

Мирослав Илиев е шеф на Рила Солюшънс, ако не се лъжа. Внедряват ORACLE, а в обществото се върти слух, че фирмата му /Рила/ е финансирана и се поддържа от Джорд Сорос

Като много знаят да се забрани използуването на затворен софтуер от държавната администрация. Да метнат Линукс и да направят проверки на бизнеса за пиратски Уиндоус и ще видите как за 1 месец цяла България ще върти Линукса , па нека после си протестират, защото и тук държавата ще се окаже, че е спонсор на Майкрософт.

И аз заставам зад шефовете на софтуерните фирми - оставка и то веднага на това вредно правителство!

Кофти е бизнеса да се обърне срещу теб. Щото само с пролетарии се печелят проценти, ама трябва и някой да плаща накрая.

Тези "шефове" къде бяха през трите години и половина, когато Мутрата се упражняваше в управление? Ако са мълчали от страх, сега да не се обаждат. А ако са мълчали, защото са обслужвали Мутрата или той ги е обслужвал, просто да се скрият. Пълен нон сенс е това, което са написали, защото с дваж по-голяма сила (поне), това беше валидно за мутрафонското правителство.

Който /примерно един съсел/ нарича правителството на Бойко мутренско защо не сезира прокуратурата за това, а само говореше? Защо сега, като седи зад правителството на поредната тройна коалиция /за размиване на отговорностите/ не си даде сигнал в прокуратурата? Отговора е ясен за мислещите-няма за какво да се хване.

Няма как да отговоря на безсмисления ти бълвоч. А и щом сам се слагаш в отбора на мислещите - ясен си ми. Апропо, мога да ти отговоря по същия начин, заменяйки съсел с мутра и обратно - получава се пак същото. Понеже ти е трудно мисленето - Мутрата нали се заканваше да направи ревизия и да вкара всички в затвора? Е, вкара ли някой? Е, радвай се, ние, немислещите, ще си живеем невежи.

Защото, ЦЦ подслушваше, задържаше невинни хора, нахълтваше и пребиваше за 2 кутии цигари, а държавното ГДБОП само регистрираше труповете след частното и замиташе след тях. Чувал ли си друг път конвоиран да се застреля с белезници със собственото си оръжие? и така три пъти. или друг конвоиран да се задуши в автомобил на ДАНС заради качулката, която са му поставили неправомерно. Питай Мишо Шамара, който не плащаше рекет и го прибраха за 72 часа без обвинение, а сега е най-големия "фен" на Бойко. Той поне отърва кожата, защото се появяваше по медиите, но много други нямаха тоя късмет, просто щото никой не ги познаваше. На тия мутри докато не им опънат кожите на жълтите павета няма да има спокойствие.

Тази опорна точка няма опора. 100 пъти се написа, че ИТ-то ни е изключително експортно ориентирано. Бойко, че не е светец не е, но даже Меркел го прие на няколко пъти. За сметка на това с куклата Орешарски вървим към пълно затваряне, което до една година няма как да не го почустваш и ти. ИТ сектора, където и сигналите са малко по-ранно идващи, явно съзнава накъде води експертността (100мил.субсидия за тютюн, няма и половина за образование) на експерта и реагират съвсем адекватно.

Просто тези фирми усещат,че залязват и печалбите им намаляват.Услади им се да печелят много за малко работа,но това време отминава.Два милиарда и половина китайци и индийци ще им изядат хляба.

Как къде бяха ??????? Навряни под масата като мишки в трици, е може и някой да е "помагал" при преброяване на изборните резултати, знае ли човек ????

Този шеф специално доста добре лапаше от Столична община и от образователното министерство.

мръшляци

" Бойко форевър" само че в Централния Софийски. # не е ++ а решетки...

Кучето си лае, кервана си върви

НЕКА СЕ НАПРАВЯТ РЕВИЗИЯ НА ТЕЗИ ФИРМИ ДА ВИДИМ КОЛКО СА ЧЕСНИ

Честни ама-в дирника/което не е сигурно/

...

г-жо безуханова вие като не сте шеф на фирма вече а кандидат за политик защо насъсквате колегите си? утре те така ще направят и с вас като политик-успех ви желая

А оригинална българска игра да създадат хич ама хич не ги бива. И те имат самочувствие на сила. Това да създаваш някакви дребнави продуктчета въобще не е нищо съществено.

Можеш ли да кажеш една игра и държавата, в която е написана?

Некадърен елементарно търсене да сътвори, но иначе с мнение около "имането" (за "няманато" се подразбира): 1) въвеждаш в търсачката "Видео гамес девелопед ин Булгариа". 2) натисксг "Ентер". 3) клик върху първия линк от резултатите. 4) виждаш, а ако искаш и четеш за отделните игри. 5) признаваш (поне вътрешно), че даже и за манипулатор не ставаш.

И коя от тези игри има българска версия? Всякаква друга версия можеш да срещнеш, но не и българска. Да, за нашите ит-та това е невъзмооожно. Или излишно - нали всички лафят на друг език. Защо ни е българска версия?

Сигурно никога няма да дочакаме българска версия на електронна игра. Прекалено недостижим труд е за нашите отрудени ит-та.

Имаше преди 14-15 години една Игра "тZар" и после продължи като "Келтски крале" ама първо че не съм сигурен дали не бяха "попоглеждали" вдруги игри, с чиито дизайн си приличаха и освен това бяха дело на предното поколение програмисти. Иначе българския игрови пазар го знам от "Моливчо и баба Гума" за ПРАВЕЦ 82

Много ми е интересно, кой от следващите "бизнесмени" е автор на Прокламацията, (не)достойна за комсомолско събрание дори. Сбъркал си е работата, можеше да излезе добър соц агитатор, ако се беше родил преди около 30 години поне. Бързо да си признава КОЙ? Александър Табаков Асен Кънев Асен Рахнев Атанас Киряков Бисер Иванов Венелин Димитров Веселин Кюркчиев Веселин Ханджиев Владислав Косев Георги Брашнаров Георги Маринов Георги Шарков Деян Василев Димитър Гюлев Динко Танев Евгени Кирилов Ивайло Георгиев Ивайло Радев Иван Драгоев Илия Йорданов Йордан Недев Красимир Стоянов Крум Хаджигеоргиев Любомир Чолаков Марин Кунев Мирослав Илиев Митко Митев Николай Павлов Олга Добрева Полина Янчева Росен Маринов Соня Начкова Станислав Сираков Стоян Боев Стоян Митов Тодор Гигилев Филип Мутафис Явор Джонев

имат излишно свободно време и нищо общо с професията, или са толкова некадърни, че си търсят други полета за изява.

Просто им е най-лесно да се продават на "държавата". Един вид малоумни държавни чиновници да им плащат за софтуера, който не става за нищо, вместо да го продават на частни лица, които сами си изкарват парите. Аз си плащам за софтуера, който ползвам, защото парите, които изкарвам ми позволяват да го правя. До сега не съм ползвал нито един продукт или решение произведено от фирмите на въпросните г-да. В противен случай предполагам, че бих познавал поне едно от имената в този списък.

Яворчо, спеца по детските градини на София и великия реформатор на образованието (странно какво общо има със софтуера, но за това питайте чичко Сорос)

еи сега ще подадът оставка

Изключително "смело" решение. Чудно ми е дали има мотиви към него или просто "Оставка! Веднага!". Пичове, жестоко сте се объркали. Подобни лозунги и "решения" са подходящи за недоучили студенти, но от браншова организация, която би трябвало да се занимава с бизнес звучат меко казано нелепо. :))))) Интересно от подписалите 36 "мениджъри", колко ли са се облажвали от държавни помощи, субсидии, програми и т.н. по времето на генерал Бойко. Предполагам, че въпросните "софтуерни" фирми предлагат толкова софтуерни продукти, колкото да се издържат от грантове и финансирания, вместо от реални продажби. Представям си бунтовната атмосфера по време, на която са взели подобно решение... със сигурност е имало тропане по масите и аргументи от рода на "ти мен уажауаш ли ме, бе". Това само показва колко са обвързани въпросните фирми с политиката и откъде им идват парите - грантче за представяне на "индустрията" в Дубай, друго грантче за представяне на индустрията на Малдивите, трето на Сейшелите - така се "развиваше" софтуерната "индустрия" на балканите. И докато нашите "мениджъри" на софтуерни фирми се занимаваха с анализи на романа "Винету", Microsoft и Oracle, двата най-големи в бизнеса отвориха бизнес центрове за милиарди в съседната поизостанала Румъния. Нещо нечувано, до момента - двамата най-големи да отворят на едно място. Нечувано, защото на икономически език това означава много търсене на разработчици при ограничено предлагане. Сега представяте ли си колко взимат обикновенните служители в Румъния и колко изкарват нашите "директори" на водопади у нас.

Не може тези, които настояват, че са сивото вещество на родината ни - програмистите (шапка им свалям и се гордея с техните заслуги) да се излагат така с такива просташки изявления - Оставка! Веднага! Каква по-просташко от това изявление. Свидетели бяхме на уронването на престижа на студентите - бъдещите научни работници. Сега гледаме и погрома на ИТ-тата. Опамнете се, просташка българска интелигенция!? Не изпростявайте!

А ти се ограмоти.

Тези мошеници и другите профсъюзните лидери, дето 6 месеца писаха програма на ББ, дето притиснаха сегашното правителство да приеме закони под тяхна диктовка и отмени Закона за деклариране на тяхното имущество, сега правят стачки. Нагли подлеци!!! Да дойде Бойко, май това искат!!!!!

Къде другаде такава лапаница!?

тези поредни протестиращи, са онези, които произвеждат смехотворни софтуери за държавните ведомства срещу грандиозни заплащания и нали знаете,че никой не пуска кокала, програмите им са от дървени по-дървени, но ведоствата са длъжни да ги купуват и разбиват главите какво да правят с техните боклуци....,я да излязат на светло и да си сменят чипа веднага, сега веднага....иначе да натиснат дилейтбутона и а се самозакрият доброволно,веднага

Какво толкова са свършили досега за България? Почти нищо. Тарикатите работят само срещу тлъсти комисиони. До ден днешен не са разработили българска версия на нито една игра! на нито един електронен четец! на нищо! Нека погледнат какво става в Полшал Поляците създават световно известни електронни игри. Украинци са на върха в производство на ридъри. Нашите боклуци само слугуват на американски интереси. И сега застават зад Америка (естествено, че как иначе). Нали те им дават трохички.

Всички заедно за по добро бъдеще на децата ни!

Изглежда опорните точки са се инсталирали успешно.

Тази "потресаваща новина" дойде в най-точното време, за да се прикрие очевадния провал на "Рано-Буда-лите".

Абе позитановци, няма де ви останат пари за копуване на гласове в предстоящите избори. Дадохте един куп за хорицата, които трябваше да докарате от селата, плащате на купища драскачи по форумите, ама вие много сте крали и имате ще плащате. Благодарение на вас доста хора трябва да се отпишат от бюрата по труда. и опорните точки сте ги спуснали личи си

Тези 36 всъщност са 3, които са нароени по продукти, но са финансирани от едно място. Напили се директорите една неделя някъде далече от жените и решили да се правят на мъже пред секретарките. Това ли е най-доброто, което успяхте да родите???

Зад това пак стоят Прокопиев и Плевнелиев и техните т.н. ИТ Фирми, перачници на мръсни пари в офшорни сметки. Докога ще ги търпим.

Сирма не са ли били некадърници по държавните поръчки осрали нещата с детските градини?

Бесепарите са хора, които са излъгани, че са нещо повече от останалите. Това се нарича "ленинизъм".

Не тези шефчета са си повярвали че са велики, а просто са некадърни. Служителите в Ресорите, в които работи бъгавият им софтуер постоянно страдат и се оплакват, но някой е взел парите. И затова са ни толкова лоши и на ниско качество административните услуги.

А това да говориш от името на народа, без да си упълномощен от всички негови членове, както правят т.н борци за нов морал в политиката и управлението, как се нарича многознайко ?

Къде бяха тези "директори " при управлението на Б.Б.Защо сега ,когато има реални и съществени стъпки за подобряване на бизнес климата и растежа ,макар и слаб ,обръща тенденциата към спад ,тръгнаха да "декларират" .Да бяха казали поне една пречка която им е създало новото правителство.Аз също не удобрявам политическите лидери, без изключение но като не можем да си внесем нови ,трябва технологично време да се създадат партии и сдужения ,да се напишат нови изборни правила и тогава да се ходу на избори.Иначе влизаме в омагюсан кръг и потъваме бързо.

къде ги видяхте тези стъпки и растежа..........

А може ли като ти вдигнат заплатата и аз да не спазвам закона и да те крада?

Министър Стойнев очаква инвестиции от САЩ в IT сектора Темата за ядрената енергетика ще е приоритетна при визитата му в Щатите. Няма ги никъде в цялата схема.:))) БСП-то май ще играе със собствени фирми, а не с гербаджийските.

Както си му е редът, т.н обществета медия БНР- прог. Хоризонт, която в последните месеци се явява основна трибуна на всички , които искат оставката на сегашното правителството, не пропусна и акцията на 36-те ИД на софтуерни фирми. Трибуна беше дадена на един от авторите на прокламацията- Явор Джонев. От неговите лакърдии, както и от интервютата на други от групата, отпечатани във вестничето на олигарха Прокопиев, окончателно се убедих, че след заспиването на ранобудните студенти това е следващото действие от пиеската на Герб и РБ - " Стани, че даседна аз". В интервюто пред прог. "Хоризонт" г-н Джонев заяви, че те искат да поставят ново начало, като предлагат обединение на всички около няколко основни цели. По този повод си позволявам да кажа на тези обединители следното: Първо няма как да обедините всички под искането за незабавна оставка на това правителство и второ, тъй като никой от вас не говори за ново начало в политиката чрез нови хора и нови политически субекти, следва да знаете, че ново начало в политиката със старите * от Герб и РБ няма как да се постави.

със същите играчи промяна няма, нито след оставката ще изчезнат проблемите с пенсионерите, бедните, гладните, ромите и т.н. и изведнъж всичко ще стане морално и човеколюбиво и честно... политиката е мръсна игра, навсякъде!

Явно са директори щом заповядват като старшини на роти - егати тона демократично интелектуален!! Пък и веднага!!

Айде дайте имената на компаниите!? Много интересно как се използва тая цифра 36 за да изглежда внушително! Нека само да ви светна, че в държава с толкова развита сфера на информатика като нашата 36 е мизерна цифра. И нека отново ви светна, че макар че аз съм ПРОТИВ правителството, софтуерни фирми и интернет провайдъри ако са против значи е мръсна провокация - в момента българския интернет е на първо място в света, информатиката ни се развива блестящо, български специалисти се търсят по цял свят и т.н. Да, може би го казвам твърде оптимистично, все още ни липсва качествено образование по това в държавата, но е ФАКТ, че един от малкото усепхи на тройната коалиция и БСП като цяло е този с развитието на информационни технологии и интернет сектора.

Подписалите този пасквил, упорито се крият. С триста зора им намерих имената, но те упорито крият фирмите от които произлизат. АЙДЕ ГОСПОДА ИЗЛЕЗТЕ С ИМЕНАТА НА ФИРМИТЕ ! НЕ СЕ ДРЪЖТЕ КАТО ОЩИАНИ ДЕВИЦИ ОТ ТАЙНОТО ОБЩЕСТВО НА ПОЛУАНОНИМНИТЕ ... Единствения който разпознах е шеф в раздраната от ГЕРБЕРСКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ФИРМА - СИРМА.