Държавата откупи „Авионамс”, обяви премиерът

От днес авиоремонтният завод „Авионамс”, който е разположен в село Граф Игнатиево, отново е 100% държавна собственост.

Обратно в новината

Коментари - Държавата откупи „Авионамс”, обяви премиерът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възможно е тази приватизация да е направена за да може България да ремонтира самолетите си в Русия на ,,засекретени''цени!По всяка вероятност кокото струва един нов ,но ,,присъединяването на Крим свалянето на БОИНГА и кланетата в Украйна и налагането на санкциите са попречили по нататъшното източване на бюджета на България! Ако проруският генерал Радев стане президент (Не да си БОЖЕ!)то саботажите за по нататъшното модернизиране на армията и авиацията ще продължат!

...срещу по нататъшното модернизиране на армията...исках да напиша!

Хубаво е че държавата си връща обратно откраднатите компании от Цветан Василев, но на каква цена. Никъде не се посочва, колко е била първоначалната сума, на която е закупен заводът от Василев. Ако е за смешните 6-7 млн. лв., а ние сега даваме 29 млн. Това означава, че сделката трябва да бъде разследвана и този, който е позволил да се продаде толкова евтино в ущърб на държавата този завод, да си понесе последствията. Да се надяваме, че държавата няма да спре до тук и ще продължи да си връща откраднати заводи. Ако успеят и най-после да вкарат Василев зад решетките, ще отида лично да гласувам за Борисов на следващите избори.

сега излиза че краденето ще ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧНО .....................................................................КРАДЕ СЕ ОТ ДЪРЖАВАТА И В ДВАТА СЛУЧАЯ И ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА И ПРИ ОДЪРЖАВЯВАНЕТО ..........................ЕТО ЗАЩО ПОЛИТИЦИТЕ СА ВИНАГИ И КРАДЦИ ................................................. АКО НЯМА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ ЗАПОЧВАТ ДА ОДЪРЖАВЯВЯТ

А кой бе министър председател през 2012 г. когато се ДОПРИВАТИЗИРА НАПЪЛНО авиоремонтния завод????????????????? Може би ББ не е знаел на кой продава останалите 35 %??????????????????? Гьосурата си е Гьонсурат.

Продала продала купила -халфаджия на бозаджия голям цирк.

докога държавата ще продължава да спонсорира червена мафия? олигархът василев източи цяла банка и дължи милиарди, а държавата вместо да конфискува, купува с парите на данъкоплатеца. същото важи за олигархическата партия с комунистически корени бсп. докога държавата ще субсидира тези мафиотски организации и олигарси като черепа, пеевски, василеви и пр. комунистически "приватизатори"?

щом заводът е бил на червения олигарх василев, защо не са му го конфискували в полза на държавата? той цяла банка фалира, а те продължават да го спонсорират.

"В момента имаме повече самолети от 2002 година" Мутрата излъга отново, а кафевите му електорални единици повярваха без даже да проверят.

В момента имаме повече самолети от 2002 година, които са във въздуха.... Чети правилно ! Ако имаш не ремонтирана техника, то тя е непригодна. Завода в Графа точно това прави. Комунетата го продадоха за жълти стотинки, но Бати си го взе. Браво, Боте!

Десен премиер възторжено обявява, че е откупил Авионамс и го е направил държавно. Имам чувство, че ББ не се е родил в правилното време.

с хеликоптерно-ремонтен завод,а ще загубим воинственният ни президент ...следващият главанак ще се окаже пацифист и пак ще го подарят на някой другар,като ненужен завод

И кой ще ги вземе тези 29 млн ???

за колко е продаден....кучетата лаят.....

А защо беше зор да се приватизира и как това стана.В държави като Франция и Германия държавната собственост е някъде към 30%, а България към 5% или малко отгоре.Специалисте сме по приватизация , а вследствие на нея ,така се деиндустриализирахме ,че се върнахме десетилетия поне 5 назад.Сега ще се намерят ,някой специалисти ,които да обяснявят ползата от приватизацията,,но това са 4 основни групи привърженици на приватизацията:тези ,които са спечелили или те или тяхни роднини,тези, които на политико -икономически връзки се надяват ,че са на една ръка от печалбата , откровените тъпаци ,които са пушечното место и някои неолиберални икономисти , на които им е така наредено да говорят.Но като цяло вследствие на приватизацията развойния потенциал е разпилян и аморнизиран и за високо технологично производство в България се смята шиенето на гащи и потници ,ама с чужди суровини,а върха е ровенето за полезни ископаеми ,като за нас отровената природа и води , а за приватизаторите /чужденци/златото.

НЯМА УГОДИЯ. ПРЕДИ - ЩО ПРИВАТИЗИРАЛИ? СЕГА - ЩО НАЦИОНАЛИЗИРАЛИ? Само в паничките гледат. Ей... мърша бе.

На мнение съм, че по-опасни за държавата са мрънкачите и хейтърите, отколкото външните ни врагове. Подкрепалям мнението Ви :)

Братя българи, отново ви лъжат. При приватизацията се използвани платежни инструменти и то така, че купувача плаща между 20% и 30% в месна или чужда валута. Сега държавата ще връща 100% в редовни платежни средства!

Държавата краде милиарди от вложителите в КТБ, сега си купила заводче за милиони от същаъа банка - повторно ограбване! Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Бати Ваньо Костов потрива доволно ръце. заедно с протежето си Радан Кънев те са готови да го продадат отново за 1 долар. Левон шефа на приватизацията тогава и той ще намаже. Всичко е законно нали...

Всяко държавно предприятие което в края на годината е на минус и то в няколко години трябва да бъде продадено ! По света няма нито едно място където държавното да е довело до печалба. Някой ще каже в Русия не е така. Да не е, но в Русия се намират над 50% от залежите на ценни суровини, метали и редки такива от цялата планета. Тя спокойно може да кара на ресурси и да помпи държавни неща. България няма ресурси трябва да разчита на икономика. Простичко е.

Прави частника завод за ремонти. Има клиенти завода работи. Няма клиенти завода затваря. Ти и аз и останалите в България няма да плащаме поредните 5 милиона минус за разни началници, мерцедеси и други глупости на това дружество. Нека си ги плаща частника. Щом не е пуснал завода да работи значи завода ще е на минус. Не знам защо го пускаме ние ?!

икономика не остана. Всичко окрадоха, разпродадоха, разглобиха, срутиха и претопиха псевдодемократи, антисоциалисти и всякакви други психопати и безродни кучета, които съумяха под един или друг предлог и начин да докопат макар и мъничко власт.

То за тва соларната повър тук е има тук е нема. Хахах държавното предприятие може да е наред само тогава когато ръководителите си вършат работата. А така като гледаме тия дето ги назначават са от престъпник та до мафиот избрани от най-простия народ в вселената. А че през 2012г. ннали Боко беше най-голямия пичага бе дет правеше магистралки и сега ко пак плащаме!

Не прави генерални грешни заключения! ЧЕЗ, какво е според теб? Просто цитат: "Централата на ЧЕЗ в Прага обяви колосално висока печалба от 1,5 млрд. евро за миналата година от дейността си в Чехия, Източна Европа и България. 2/3 от акциите на ЧЕЗ са собственост на чешката държава...." Нали помниш, че ние си продадохме нашия дял- 1/3 още при първото управление на Б.Б.

Заканата е изпълнена Така реално двете министерства - едното принципал на ДКК, а другото, отговарящо за ББР, изпълняват заканите на премиера Бойко Борисов държавата да си върне контрола в ремонтното предприятие, което през 2008 г. под името "Терем - Георги Бенковски" беше продадено на компании, свързани със собственика на КТБ Цветан Василев. Друг е въпросът доколко е целесъобразно държавата да прибягва до национализация и да използва своята насърчителна банка за целта. Чрез сделката реално към КТБ се трансферират средства от ББР, която все повече започва да се ползва за подобни мъгляви цели като кърпене на различни дупки в държавни и общински дружества. ДКК, чиято основна роля е да се заобикаля законът и приходите от приватизация да могат да се ползват текущо, вместо да влизат в Сребърния фонд, също беше ползвана през 2013 г. да спасява ВМЗ - Сопот.

И сега добавиха още едно предприятие което ще работи на загуба а ние ще плащаме масрафа. Също като БДЖ по 100 милиона МИНУС на година. Много по добре е да си е частно. Ако има самолети и интерес за ремонт частника ще си предложи услугите и който иска ще ремонтира. Тъпа история .... НАСА затова пусна космическите превози на частно защото сметката не излиза никак. Ние правим обратното.

щото БДЖ и България се управлява от ЧАСТНИЦИ които мислят само за джоба си! Например там къде аз живея има ЖП линия на която от 90 години не е сменяно разписанието. Питали сме много пъти, пращали сме писма до Министерството натранспорта отговор никакъв безмислен. Ако влака там се движеше с 50 минути по късно 3 частни фирми ще загубят 12 линии. По тия 12 линии същете частни фирми получават субсидия от общината и държавата ни заради уж маломерни населени места и възрастни хора. ЗА ТВА НЕ СЕ ОБАЖДАЙ УМЧО!

Че сделката с поляците отпада и вече двигателите на нашите МиГ 29 ще се ремонтират в България ? Още повече че ние разполагаме с по-нова ремонтна документация отколкото полската фирма ....

сделката отпада и понеже сме натовци,ще платим неустойка без съдебните разноски...абе евтино спрямо беленската централа на шлемаджията

Какво откупиха обратно за държавата момата ,чалмата и сачмата ,след като обраха КТБ с цецо мустака,олигарски и свинян? Моля да ми отговарят само изкукали бастуни от позитано и малоумни лепилари от врабча!

Добро начало за тази индустрия, която се разраства всеки ден заради военните конфликти, които не стихват. Добър ход на държавата, дано има още такива. Повече неща далече от пишман бизнесмените ни - по-добре!

Тази новина само замъглява събитието, кой продаде през 2008 и за колко .Тогава на власт беше БСП.Сега от кой се купува.Колко загуби държавата ? Само ни се фукат с нещо от което фактически бюджета е загубил.

Кой се събуди тази сутрин милионер?!?

Кой?

Добро начало.

За 26 милиона откупен. а за колко беше продаден?

направил го е заради чуждите самолети,не за българските,да угоди на нечии интереси,иначе не им е зор,както дадоха бази,подариха златото и изкопаемите и заводите и т.н.

От статията разбирам, че "Компанията бе купена от Цветан Василев". Това е приключило през 2012. Днес, Дъжавата на кой е привела 29-те милиона, с които си е откупила обратно завода (не питам в какво състояние е продаден и в какво закупен), просто не разбрах кой го продава сега и кой получава парите. Благодаря предварително!

Е па на Цецо Василев, а той после ще дели по равно с платците.

През 2012 г. нали пак ГЕРБ бяха на власт ?! Т.е. тогава ГЕРБ продава завода на Цветан Василев а сега ГЕРБ го купува обратно от него. Обзалагам се, че държавата е на загуба от тази сделка, дори и без да смятаме цената за ремонта на двигателите, платена на Полша.

Ние все сме на загуба, той нали може да смята чиляка!

25 години далалверата за държавните мошенници и крадци беша разпродаването на държавната собственост и прибирането на ТЛЪСТИ комисионни под масата, а сега започва да тече обратния процес и пак с ТЛЪСТИ комисионни под масата ! Само овцете хрупат ли хрупат сенце или зелена отровена от химикали тревичка !

Това е като да извадиш 5 лева и да ги прехвърлиш от левия в десния джоб. Държавата ще плати 29 милиона, за да откупи актив, включен в масата на несътоятелността, за да се удовлетводят кредиторите на КТБ, в частност ФГВБ.

Кой КРЕТЕН продаде завода и кога ?? Кои КРЕТЕНИ разпродадоха елитната държавна собственост на чужди компании за "жълти" стотинки ?? Кой ИДИОТ Ви втълпи, че държавната собственост е НЕЕФЕКИВНА и ГУБЕЩА , като последните 25 години доказаха противното !!

Браво Бойко! Завода ми е скъп, защото и аз съм дал нещо за неговото построяване . Цялото доставено скъпоструващо оборудване и ремонтна документация бе за ремонт на двигателите на самолети МиГ-23. Целта беше освен нашите, в него да се ремонтират всички самолети от тази модификация, продадени от бившия Съветски съюз на страните от Близкия изток. Много специалисти щяха да намерят работа там. България я очакваха големи печалби. Но....всички знаем какви хора дойдоха на власт и до къде ни докараха!!! Слава богу - с времето нещата отиват по местата си. Идват нови, знаещи и мислещи хора, но страната ни е опустошена!!!

бате ти боико продаде завода за жълти стотинки а сега бате ти боико по заповед на америка пак го закупи. след няколко години пак ще го продаде защото може би няма да използва услугите му когато тръмп доиде на власт . така че спи спокоино и не плачи на чужди гробища

тука ми мирише на корупция путин пак пуснал пипалата си

Как няма да има корупция, като амишите ни "бъркат" по дупките, с тяхната си "конкуренция". Защо не дават на българите старите си F 15, да се учат на модерна авиация?

Комунистическата олигархия купува на безценица и после държавата си ги откупва за милиони. Посткомунизъм. (може да се разгледа последната сделка с Гергов. флагманът на БСП, респективно КГБ)

я раздуй за гергов кога какво копува

През 2012 г. когато военен завод е бил изцяло приватизиран, кой беше Премиер, че не се сещам...?!

да се въртат парите сега толкова ли е важно кой е бил премиер от цялата работа един кяри а всички губим

Питай Лукарски, нали си кротуваше дълги години в Агенцията за следприватизационен контрол....знае той...къде е на хляба мекото.

Абе тоя Цветан Василев само от мен не е купил нищо.

Май полека, лека ще се вземат на комундетата заводите дето си ги раздадоха за по два лева

Празни приказки за хора които са далеч от авиацията. Например за лицензи , технологии , кадри , резервни части няма да говорим защото ще стане веднага ясно колко сме зле. И само един въпрос Колко десетки милиона ще отпусне за ремонти на авиационна техника защото само с приказки не става.

Защо се изказвате по въпроси от които не разбирате абсолютно нищо? Поне малко да ви е неудобно?

Е кажи ти нещо като подготвен!

Разбирам не малко . Преди години у нас е имало ремонти на двигатели РД-33 за МИГ 29 . Какъв е резултата ? да ви изпитам . Кой борден номер МИГ 29 стои още разкостен в халетата на този завод и ЗАЩО ? да видим вашите знания. мога и още Къде в България се ремонтира МИ 24.

След влизането ни в НАТО и ЕС, независимостта на България ни бе отнета от еврогейчетата.

бай Иване стига едни и същи глупости си писал!

..... :)

То добре, че ги излъгахме и влезнахме иначе сега хляб нямаше да може да си купиш. И спри да гласуваш за престъпниците от БСП/ДПС - СТАРОТО ВРЕМЕ НЯМА ДА ТИ ГО ВЪРНАТ!!!

Това влизани ни доведе до най-голямата демографска катастрофа, сравнима само с турското робство.

Мдам, истински независими бяхме само във Варшавският договор или под турско робство ;))

Премиерът каза, че всичко това противоречи на естествените правила вертолетите и самолетите на авиобазата да се ремонтират там, където кацат, в собствения им двор, вместо в Полша. Кой разрешава стратегически предприятия да се разпродават на политически зависими български бизнесмени.Това е реторичен въпрос.

Дали някой ще напише за колко пари е бил продаден, какви машини е имало тогава и сега?!?! И общо взето колко на загуба е държавата от тази сделка и дали някой, някога ще се опита да потърси отговорност на виновника?!?!

Браво, Бойко!

Борисов май се отказа да пази държавата с дюнери. Но, като е казал "а" да каже и "б"! Или някой друг ще трябва да го каже след него. Кой е продавал Авионамс през 2008 и 2012? Кой се е подписвал от страна на държавата, бе? Защо прокурорът не го осъди на 29 млн. лева сега, ами ще бъркат в бюджета? Кои личности се подписваха при ликвидацията на военната промишленост и отбраната? Знаят се и има закони, под които могат да се подведат под отговорност. Сега всичко гори около нас. Ако им се отнеме имуществото ще компенсират донякъде харчовете по възстановяване на отбраната. Политическата класа 25 г. пя, че армия не ни трябва, щото нямало, от кого да се пазим. И от това забогатяха. Да им преседне - от Костов, през Кобурга, Доган и Станишев до Борисов!

Стойте и гледайте когато руските агенти пак заграбят властта как ще се появят нови Цветан Василевци и как пак ще им се хариже всичко. Докато мръсната руска вихрушка БСП/ДПС/Атака/АБВ върлува по тези земи нищо добро не ни чака!!!

не руските агенти е..ха майката на армията и държавата, а еврогейчета. Спрямо сегашната слугинска политическа класа, до 90 година имаше независима Българска държава.

Имали сме независима българска държава до 90-та години??? Дебил до дебила тук :(

"до 90 година имаше независима Българска държава."- ХАХАХАХАХА ))) "Независима" била ..99% съветска република. Аман от нискочели атакистки тролове

Е саге искам компетентния коментар на Иван Костов по случая. Може и някое филмче да спретнат по БНТ.

Какво да каже човек, за който цена от 1 долар за Кремиковци е добра? Или 150 000 долара за цяла авиокомпания? Или 1/5 от цената на софийски МОЛ за Петролна рафинерия..?!

Ами тези 150 000 долара, както и приватизацията на Външнотърговска банка поне видимо се изразява в председателското място на Хампарцумян на Борда на директорите на Булбанк и 3 милиона годишно възнаграждение.

И кой "нещастник" по-точно нахранихте? Даде му завода, откадна каквото можа човечет и сега му платихте за това?!

Заводът е даден през 2008 година- от дрОгаря Станишев.

След два месеца ще го приватизират отново за 2 лева, а след годинка-две пак ще го купят за 30 милиона!

Ами и ББ трябва да изкарва нещо от комисиони, а всички преди него разпродадоха държавата и за него не остана нищо!!! За това почва да купува, може и да е на загуба, никой не го е еня за държавата, важното е да има комисиони!!!