Камерън ще свика референдум за оставане на страната в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън ще формира новото британско правителство и ще свика обещания от него референдум за оставане на страната в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Камерън ще свика референдум за оставане на страната в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Писал съм го преди, ще го напиша и сега: не напразно Господ ви е отделил от Европа с Ла Манша. Не мога да разбера как все още има хора които се натискат да живеят в Англия, при условие че самите ингилизи се чудят как да се махнат от там.

Камерът обещава да организира 2017 г. референдум за излизане на Великобритания( а не 'референдум за оставане на Великобритания в ЕС', както твърди Дира. Голямата заблуда и манипулация на неолибералине начело с Юнкер е да слагат под общ знаменател свободното придвижване на стоки, хора, капитали и услуги. Свободното предвижване на хора няма нищо общо със свободното предвижване на капитали. Второто изнася парите и капиталите на развитите европейски страни в гърлата на офшорни байкови райчета предимно американски или Люксембург на Юнкер и пълни хазната на Америка или Люксембург, а изпразва техните хазни. С победата на Камерън Англия се стреми да се добере до банковите блага на Америка и смучи от тях като се обединява финансовото си и търговското пространство с това на САЩ . Така империята се надява да наложи опекунството си над САЩ и възстанови старото си имперско величие. Без да знае, че 60 милионна Великобритания става дърва в устата на мощните американски финансови корпорации на 300 милионен САЩ и окончателно негов пудел.

В своите райски банкови кътчета и с помощта на глобалния пазар на неолибералния си капитализъм, който продължава да е издигнат на пиедестала на държавна идеология, САЩ прибират 40 % от парите и националните отраства на света без бой и войни, включително и парите и богатствата на Русия.

Реално, няма никаква полза за ЕС от Вас! Вие сте си леви колела. А дано! Цяла Европа ще е по-добре, ако Вие сте извън ЕС! Ей там хортувайте си с щатите и си гледайте живота, това ще правим и ние!

Камерън ще свика референдум за оставане на страната в ЕС, а кога в България ще се проведе референдум за оставане в ЕС и НАТО. Нали уж се ръководим от европейските ценности, а Великобритания е западноевропейска демократична страна.

да се махат от EU - ще останат по малко цигани на издръжката на съюза - англичаните сами ще си ги интегрират и възпитават, докато заприличат на тях

Референдум ще има и резултатът ще бъде за оставане в ЕС. В края на краищата най-важното за електората е икономическата стабилност и тя минава през членство в ЕС. Камерън го знае това и ще работи в тази посока. Кой политик ще си прави харакири?

Не, първо Британия /не Англия/ ще се отърве от нашите крадливи политици и ще им пресече ръчичките за "усвояване" на евросредства, докато народът им гладува и се щура безработен.

Поредната манипулация. Камерън каза, че ще проведе референдум дали Англия да остане в ЕС, а не за оставането й.

Първо, референдумът не касае само Англия, която сама по себе си не е суверенна държава, а касае Обединеното кралство, което включва 4 държави - Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. Второ. Референдумът реално е за оставане, тъй като стратегията на премиер-министъра, която е записана и в манифестото на Консервативната партия, с което манифесто бяха спечелени изборите е, че правителството ще предприеме реформи и ще договори нови условия за Великобритания и ще постави сделката пред британските избиратели, като след постигане на добра сделка ще препоръча оставане в Европейския съюз. Ако такава сделка не бъде постигнага, препоръката на правителството ще бъде излизане от съюза. Та такива ми ти работи, Минке. Някои хора нито са наясно с вътрешната политика на Великобритания, дори не са наясно с географията на държавите в нея, но дават мнения, както изглежда... уважаеми Госте.

ще препоръча не говори нищо. Неолибералът-консерватор Камерън иска отдавна излизане от ЕС. Да говориш едно , а да правиш друго е демагогската линия на неолибералите въобще. Какво знаете вие Троев за неолибералите? Да познаваш географията на империята, не значи че познаваш вътрешната и външна политика, най -вече в последно време на действащи неолиберален капитализъм и неговия глобален пазар- станало верую на неолибералите.

Ще се оттърве ли ЕС от Англия и САЩ?

Референдум за оставане в ЕС е предизборно обещание, което не може да не спазиш. Поне в UK. А какво ще покаже той съвсем не е предизвестено, погледнато в съвкупност с вероятна шотландска реакция.

Всички българи с право да гласуват и установен статут са гласували за Камерън ,познайте защо.....за да не могат в бъдеще да идват други българи.

Няма по-голям лицемер от британския политик. Когато Шотландия искаше да се отдели от Британия викове до бога: "ама недейте, не може така, заедно сме силни" и прочие. Сега когато става въпрос те да се отделят : " ами да така е нека другите да са зле ние се спасяваме" Между другото една от причините шотландците да искат да са отделно, е защото не искат англичаните да ги повлекат със себе си извън ЕС.

"Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят." (англ. полит-наблюдател от началото на 19 в.) Настоящите англ. избори в пълна степен потвърждават това "прозрение". Ако някой (умен) човек е очаквал други резултати, значи не е бил достатъчно прозорлив. Този Камерън е само един по-добър проект от нашето момче Плевньо. Иначе и двамата в основата си са като близнаци. Е, в стара Англия, благодарение на история и традиции, няма да видим изпълнения като тези на нашето момче; иначе всичко друго е еднакво: пълна зависимост от кукловодите, и неспособност това да се прикрие.

От началото на 20 в., за което молим да ни извините.

Ми той шибания европейски съюз започна от онзи край на европа и логично започна да се разпада пак от там - не са знаели миличките видиш ли с какво се захващат,сякаш Индия и другите колонии не им дадоха правилен урок...

Сега разбрах, че имало българи, които са гласували за Камерън. Е няма такива гъзодавци! Тяхното мото сигурно е "защо да помагаме като можем да вредим". Но такива работи един ден са в ущърб точно на тези, които са ги гласували.

За мен не е нелогично българи във Великобритания да са гласували за ДК. Те са икономически емигранти и търсят стабилна икономика, която Торите засега предлагат.

Ихаа, какъв кеф ако наистина се разкарат. Не е за вярване просто. И накрая ще си останем, пак ние балканските цървули и източните цървули.

Не е нужно да демонстрираш НЕЗНАНИЕ И простотия. В политиката между държавите НЯМА такова нещо "изчезвайте". Освен ако не си най-силен от всички, но дори и тогава ти трябват съюзници. ИМА разлика между, една мутра да казва на един беззащитен бъларин "изчезвай".

Не се газирай излишно. Предпочитам англичаните да се разкарат с простащината си от Слънчев бряг по най-бързия начин.

На къде сме тръгнали....това е една от важните дойни крави почна се погрома .

Англичаните не знам дали ще излезнат от ЕС но те са най ощетени от правилата му ,те плащат например детски надбавки по 700 паунда на децата на мигрантите които са от ЕС ,както и всички социални плащания ,Англия дава милиарди за българи ,румънци ,поляци и т.н.,и това няма как да им харесва и ако останат в ЕС все повече ще стават мигрантите от бедните страни ,освен ако не успеят да променят правилата за тях.

Глупако къде ги видя тия надбавки? Ако не бачкаш там нищо не получаваш

Майките получават и без да бачкат. Всички останали след една година имат право на социални

Най-ощетени ли са? Аз пък си мислех, че ние българите сме най-ощетени дето за българските деца няма и 70 паунда детски у нас. В Англия най-големия пай от социални помощи е взиман от англичанките многодетни майки - сигурно 95% от всички помощи.

..добре,..че няма да печатат бюлетините за референдум в "Kостин брод"!!

Не се знае. Може са печатат в Костинброд ЮКей.

Шотландската национална партия, която е за независимост на северната област, спечели почти всички мандати в британския парламент от региона. Историческата победа може да доведе до нов референдум за независимост. ХА ХА ХА ХА ХА!И КАК СТАНА,ЧЕ ЗАГУБИХА РЕФЕРЕНДУМА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ???!!!! ИЗМАМНИ БОКЛУЦИ!

Загубиха го защото Германия и Франция искаха Шотландия в UK

И на миналата предизборна кампания съвсем същите неща си обещаваше, но изпълни само референдума за Шотландия, и то с много измами в самия ден - тъпкане на урните с предварително отбелязани бюлетини, лъжи и кухи обещания в последните дни, привличане на кралицата (която иначе няма право да се меси в политическите процеси в държавата) да прави изказвания и недвусмислени изявления една седмица преди самия ден за гласуването ... И пак едва-едва закрепиха някакви проценти, които си бяха в рамките на статистическата грешка! Всички знаят, че Шотландия иска независимост, главно заради огромните данъци, които плаща, а не се отделят достатъчно пари за развитие на тази част от страната - пропорционално на нейния принос! С една дума - лъжи и демагогии, лицемерия и двойни стандарти! От предизборните обещания до следизборните дейности разликата е като между Слънцето и Луната ... и двете ужким светят, само че енергията идва само от Слънцето, и Луната се променя всеки ден ... )))

ок,ще има референдум. някой да се е замислял,че може да бъдат манипулирани гласовете? гласували за излизане,ама " по погрешка" ги прочели за оставане и....политиците са гадно племе. ще се разберат под масата и край-ти си гласувай...

Това да свикаш референдум в евроатлантическа страна изглежда някаква супер екстра,която носи печалба на изборите. Англичаните са консервативни по отношение на ЕС. Те векове са водили изолационистка по отношение на Европа политика и отговора на референдума ще е категорично НЕ на ЕС.

Я па тоя!? Кое им е било изолационисткото? Може би завладяването на Кале? Или разгрома на френската армия? Или победата над Наполеон? Що се отнася до ЕС, това е проект на Германия и Франция - страни, с които са имали вековни спорове и военни конфликти. Нормално е, че бяха предпазливи. Пък и манталитета им не е да се хвърлят във всяко непроверено начинание, надолу с главата.

Глупако, не влизат в съюзи. чети историята следват собствен интерес заради географското им разположение, не им се налага да търсят съюзници в Европа. И това векове наред.

не знаех че exit означавало оставане , щото в оригиналното изказване е използвана тази дума , ама така де няма да се хващаме за думата я

Преводите на думите в дира не за първи път са не преводи, а интерпретации, при това много тенденциозни и само в съответствие с някакви дирски специфични интереси и политики ... Нямат много общо с реалността! ))) Не за първи път и не само от английски им се случва ...

Предвид какво стана на референдума за Шотландия, Камерън може да си свика всякакви референдуми, без да се безпокои за резултатите.

За бюлетините отговарят агентите 008 и нагоре.

Резултата от референудма ще бъде ЗА Излизане от ЕС !Няма съмнение ! Освен ако както направиха ГЕРБ+РБ за АЕЦ Белене ... не Променят думите ,и да го насрочат за най-Студният период в годината ,та да не излязат хората !

Давай давай! Тогава шотландците ще ти обадят къде зимуват раците! "Ако гласувате за независимост на Шотландия, автоматично няма да сте в ЕС ... дрън-дрън". Ще видим после камерън боб яде ли.

Камерън ще свика референдум за оставане на страната в ЕС Разбира се това е силен политически ход на Камерън, т.е. той е политик , който си държи на думата, за обещания референдум. В същото време този референдум може да му изиграе и лоша шега. Ако Англия излезе от Европейския същз със сигурност Шотландия ще има много повече мотиви да излезе като самостоятелна държава.

За 15 месеца след санкциите срещу Русия,английската икономика е загубила от изтичане на капитали над 356 МИЛИАРДА ДОЛАРА.В последните месеци тази тенденция се засилва,като статистиката сочи,че по около 30 милиарда на седмица напускат Англия.За справка,за същия период за Русия са около 152 милиарда долара.Бумеранга удря два пъти по-силно...

Мурзилки, на Вас това ви остана само да бръщолевите :))

...са в Стрес след изборите в Британия ! Чета в техните укрински медии, че ако Камерън даде Референдум за ЕС ,то излизането на Англия от ес е Сигурно ! Без Англия и вероятно Гърция Разпада на ЕС е неизбежно ! Украйна веднага яде финансово дърво,и губи подкрепа на съюз . Нямам търпение !

DIDA

Нищо чудо разпада на ЕС да започне от Англия! Ако не оттам, от някоя друга държава. Просто въпрос на време.

Писна ми от английските и гръцки мрънкалници. Едините мрънкат, че им взимат пари, а другите, че не им дават.

Сега остава и Обама да обяви референдуми след, като представителите на местните народи в Аляска и Хавайските острови са се обърнали към ООН, с молба за разглеждане в рамките на Съвета на ООН, на 11.05.2015, на въпроса за незаконните анексии на териториите им от властите на САЩ, като са поискали да им се осигури правото на самоопределение и провеждане на референдуми.

Реших да се образовам и прочетох за Хаваи. Опозицията им (сиреч онези, които са загубили изборите и НЯМАТ подкрепата на населението) се опитват да печелят точки с евтин популизъм. Ако ще и на галактическия съюз да пишат е все едно, че наш Болен се е разядосал нещо.

Днес Камерън спечели картата, с която може да проиграе страната си и ако е глупак ще донесе загуби за короната. Английските националисти са най- жалките националисти в Европа. Първото нещо, което ще изгубят е референдумът, а второто нещо , което ще им се случи е референдум за независимостта на Шотландия, който шотландците ще спечелят и ще станат независими. Това ще донесат английските националисти на страната си. От глупост, лошо образование, надменност и натрупани грехове на Британската империя. Като са тръгнали по този път, за нас остава да им гледаме поражението.

Не смятам, че Камерън е националист повече, от колкото е необходимо. Напротив - той е мъдър за годините си политик, който съзнава следното: 1. УК трябва да е в ЕС и ще остане 2. Референдума сам по себе си не означава нищо, но АКО не се беше съгласил на това УКИП (която е истинската заплаха и партия на простите и мързеливите) щеше да има поне 70-80 депутати 3. С този си ход Камерън изпраща на бунището Фараж, които е истинската заплаха за двуполюсният модел, който работи добре в УК

политика на Шотландия? Англичаните няма да са много щастливи да пълнят те хазната.

Добре че не са сложили снимка на тая 20 годишната....

Като за острова, не е чак толкова зле. Пък и са я избрали за депутат, не за мис Обединено кралство.

Ние какво метро открихме/4/км

Дали маги тачър би постъпила така.Или тони блеър.Едва ли.Така постъпва един човек който няма кураж и прехвърля отговорноста на другите.Това не е въпрос за решаване от случайни хора.Или както се казва в подобни случаи от "обикновените" хора.Като че ли политиците не са обикновени.Това решение трябва да се вземе след дълбок научен анализ.И ако си сигурен че си прав,си поемаш отговорноста и взимаш решението.Това е номера на пилат понтийски с чистите ръце.

Не сравнявай Маги Татчър с Блеър-Блеър е тъп социалист и въздух под налягане...

и е.а майката на Ирак с краварите

британия е загубила много като не те е привлякла тебе да им казваш как да се управляват ! личи си че си го можеш.

"Това не е въпрос за решаване от случайни хора." Местане ти ли си местане? Хахахахахаха! Всички въпроси са за решаване от хората!

Е, честит ни премиер. По две причини, първата, че без друго той ни управлява, втората, че половин BG се пренесе в GB.

Абе триумф, триумф, на Камерун ще му излезе горчив вкус, с победата на шотландските борци за свобода и независимост със спечелените от тях 56 от общо 59 места в Шотландия. Новият референдум за независимост на Шотландия ще е безпощаден.

Много от поддържниците на Шотландската партия са за оставане на Шотландия в кралството.

до любо, любо -ти си просто невазпитан.всички европеиски народи,и по точно западните се вазпитават в единство и взаимопомост.а ти, ако се правиш на британец, повече от британците - просто имаш сериозен психичен проблем.... транслитераця

Учете се как се гласува - на изборите за европарламент може да си позволиш екстравагантност като пращаш хора от ЮКИП, но когато гласуваш за премиер не искаш популист да ти определя политиката. Едно е ясно - във Великобритания като се гласува ВСЕКИ СИ ГОНИ СОБСТВЕНИТЕ ПРИОРИТЕТИ. А не като у нас - богаташ гласува за партия, която обявява , че ще вдига данъците, а бедняк за такава, която ще реже социални плащания. Преди да търсите вината в нашите политици се научете, че не се гласува от фенщина, а от ЛИЧЕН ИНТЕРЕС. Каквито гласоподавателите - такива и политиците.

Тук от политика разбираме колкото от футбол. В най-добрия случай масово българинът е узрял за мироглед "наш'те срещу ваш'те". Левски-ЦСКА, русофили-русофоби, комунисти-демократи... А като ни гледаш футбола можеш да познаеш и останалото как е.

Браво на Камерън! Но, моля г-н Камерън да започнете да ни уважавате МАЛКО ПОВЕЧЕ. Вие сте на остров, НО ЗАЩИТЕН от миналото и парите ви. България, по също е на един вид "остров" през вековете, САМА отбранявала се от турско робство, ... комунистичеко.. И Е ОЦЕЛЯЛА. От историческа гледна точка НИЕ сме много по-издържливи, много по-икономически проспериращи, много по-способни. Така както някога, британският фелд маршал каза на гарата в Лондон, ФЛАГОВЕТЕ ДОЛУ, идва победителят на Дойран, в чест на генерал Вазов, ДАЙТЕ и днес ШАНС на България и трудовите българи. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ да пазите честта спрямо победителите. НЕ Полша, НЕ която и да било друга страна в изт. Европа, БЪЛГАРИЯ, страната с НАЙ-УЖАСНОТО КОМ. МИНАЛО, днес, ЗАСЛУЖАВА да и бъде даден ШАНС, за това, че има ДОСТОЕН капацитет, на европейска страна. И благодаря, за изборът за Британската посланичка в България. Успех.

Не си добре да викаш браво на човек, който спечели най-вече, защотот обещаваше, че не иска хора като теб и сънародниците ти. А ти говориш за уважение, той изпитва всичко друго освен уважение към българите. Спечели, защото сигурно само 10% от чужденците на острова гласуваха, другите можеха да променят резултата, защото лейбърите са с малко по-малък резултат от Камерън, но уви..

Ти сещаш ли се, че тази политика не е срещу "нас" българите, а срещу онези "тъмно зелените", които само цоцат социални. Британците с право ги обичат колкото и ние.

В Ислямска Държава/ИД/ скачат от радост че техния спонсор Камерънчо отново е на власт

за този ти звъцък..

Камерън не е идиот и много добре съзнава, че УК не може без ЕС в момента. Референдума е просто трик да спре около 15% от гласувалите за торите да се влеят в УКИП. Референдум срещу ЕС няма как да събере повече от 30-35%, така че за него това е хем вълкът сит, хем агнето - цяло. Просто това ще бъде използвано като коз за отвоюване на допълнителни свободи за УК в рамките на ЕС. Не ги мислете англичаните.

Вътрешна политика на гърба на ЕС?

Просто политика.

И англичаните и американците са смешници с 2 партии и си играят на демокрация - ту едните ту другите. Искаха и нас така да ни наредят БСП и СДС и да си делят кинтите а народа да духа супата..

Ако те са "смешници", то ние с това че сме пратили НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СИ ДЪРЖАВНИК, Н.В. Цар Симеон Втори, че безбройните ни партийки, десен "Бареков", с "английски", с евродепутатите ни "иес", "иес"... с другар Костов, "горски" и въздушен "балкански"... сме ТРАГЕДИЯТА на смешниците.

Все е по-добре, отколкото само една - Партията.

...........................................

Истината е, че англичаните добре видяха до какво доведоха левите управления в ред държави. Особено много помогна на Камерън изборът на социалистическа партия във Франция и бързите логично негативни резултати от това. Левите не могат да го доклатят даже в период на икономически ръст на световните пазари, камо ли в криза. Англичанинът го съобразява. Е, по-малко от половината не го съобразяват, но: това са млади майки, които не искат да работят, разни мюсюлмани и индуси, които по традиция държат жените си у дома и това е благодарение на социалната им система. Също и някои, които не могат да разберата, че кралското семейство носи много повече доход на Англия, отклкото разход. Не могат да го разберат от завист, че някой живее в дворец. И прочее...

бабината ти трункина! нищо не разбираш от британската политика.

Уууууфффффф!!! Отдъхнахме.... Че ако човек им види предизборните речи, има големи разлики между тях и беше много важно кой ще спечели...:):):):))) Дилемата беше,да се гласува за този който ще намали пенсии и заплати ,или за този който ще увеличи цените??:):):)))))))) П.П. Стадо са гражданите навсякъде!! Англия не прави изключение... Восъчната кукла им го каза в лицето:-"тези избори са много важни за МОЯТА КАРИЕРА".... А те,гласуват за него...:):):)))))

По- добре гледай вашия Ципрасчо какви ги дроби, англичаните ги остави - те занят какво е най- добро за тях.

И него и него го гледам!! Ама,ще гледам САМО него,когато не съм зависим от всички брюкселски евромародери,разбираш ли...:):):)))) Докато те ми определят съдбата дружно,всички ще ги гледам?? Нещо против???:):):))))))