РЗС вкара закон срещу партията на Кунева

Новоучредената партия на бившия еврокомисар Меглена Кунева "България на гражданите" може и да не бъде допусната до участие в редовните парламентарни избори през 2013 г.

Обратно в новината

Коментари - РЗС вкара закон срещу партията на Кунева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Янев е такова злобно момченце,такова злобно...!Готов е цената на всичко,дори и майка си би продал,за да има облаги.Прави всичко възможно,за да остане в тоя скапан парламент.Но,аз съм сигурна, че ще дойде един момент,в който всички злини ,които е извършил ще му се върнат като бумеранг и тогава няма да знае на кой свят се намира!

На Кунева се създава такъв медиен комфорт и така и се лъска имиджа от разни социологически агенцийки, че трябва да си много наивен, за да не съзреш добрата режисура на явно същите "кукловоди", които пробутаха на народа ни Царя и след това Бойко. Народеее, отваряй си очите!!! На дъното на мизерията сме, нима можем още да търпим ?!?

Какво мракобесничество има в опитите да се сложи малко ред в пръкването на хиляди партии?! Забраната за повторение на имената на партия и сдружение изглежда разумна. Забраната за шефове в чужди организации, банки и фирми да стават и шефове на български партии е направо наложителна. Съблюдаването на ред и правила не противоречи на демокрацията!

Да обърнем малко внимание на т.нар. Теория на конспирацията. Възможно ли е този закон анти партията на Кунева да се ласира именно по идея на самата Кунева ? Причините, ако мине ще бъде атакуван като дискриминационен и ще се вдигне шум и ще спечели симпатиите на всички, които се отъждествяват с потиснати и дискриминирани, ако не мине пак ще се е вдигнало шум и пак ще си спечели същите симпатизанти. Ще се шуми и ще се говори за нея и партията й, а в противен случай никой няма да й обърне внимание или ще са значително по-малко гласоподаватели.

Чак пък, конспирация! Според мен, измислянето и играенето на подобни игри се зачита за добра практика на професионалния политик. Иначе, каква друга работа би свършвал?! :) Казваш, Янев и Кунева играят в един отбор? Защо, не. Но, какъв ще е кяра за Янев, ако Кунева не се набута в парламента? Все пак, ето човекът работи! :)

Някой може ли да ми посочи 5 разлики в политическите идеологии на ГЕРБ, БСП, РЗС, НДСВ, Кунева и пр. "партии"? Има ли една от тях, която да не желае властта, само за да храни своя икономически кръг?! Така че, за какви избори говорим? Кой от управляващите си спомня за хората, които веднаж на 4 години се редят на опашки в училища и читалища , за да пускат в една урна едно листче, в което влагат своята надежда за някаква положителна промяна на собствения им живот. След което в продължение на 4 години чуват, че всеки сам отговаря за собственото си благоденствие или бедност. Ами, тогава защо са нужни тези безумни предизборни кампании и напъни на политическата класа да вкарат в ръката на всеки един беден, прост, мързелив, необразован, безработен, нископлатен, неквалифициран, неинициативен човек, ама точно ТАЗИ, на-ша-та бюлетина! Нали, всеки сам отговаряше за живота си?

какво работиш бе хъмфри,че по цял ден пишеш глупости?или това работиш,за червените макаци със сини гъзове,сега ще остане само да си ги облизвате а след следващите избори направо ще ви пратят в музея на ДС който го правят:)))))))))

След като всички имаме съмнения за хората около Кунева, тя е длъжна да разсее всяко съмнение, ако е с претенции за интелигентен политик с ясна европейска ориентация. Би трябвало да знае, че българското общество достатъчно си хапна от попарата на подобен "избор". Като че ли, не избираме правителство, а лотариен билет! Не само, че не е убедителна, но с цялата прикритост демонстрира пренебрежение към избирателите. Ако Кунева има европейска ориентация, а европейските ценности са демократични, то всяка демокрация предполага достатъчна, вярна, разбираема информираност на обществото!

Одобрявам забрана за членовете на ръководни, контролни или консултативни органи на търговски дружества, банки, предприятия, организации с идеална цел, регистрирани ИЗВЪН България.

И защо да гледаме, че Кунева е снаха на незкой си, а не Янето, който си върти за.ника накъдето е далаверата? Това може ли въобще да бъде нормален политик, че и че и издържаме такива като него и то доста солидно. Янев и такива като него са срам за българската политическа сцена.

Тоя па.

Боже опази България!

Не подценявайте Кунева. Тя, определен,о има подкрепа на много влиятелни кръгове в ЕС. Освен това, е един интелигентен политик с ясна европейска ориентация. Да, всички имаме съмнения за това с какви хора ще се обгради и да не би да натовари на партийната си каручка старите, крадливи муцуни от НДСВ, но да не бързаме да плюем преди да сме видели нещо конкретно. И още нещо. ГЕРБ няма да спечели пълно мнозинство на изборите - това е повече от очевидно. Е, какво лошо има в една коалиция между Бойко и Кунева. Това може да се окаже най-добрата формула за България за целия посткомунистически период. Запомнете тези думи!

Може би си прав, но не мисля, че Кунева ще прости на Бойко, че не я предложи за комисар. Американците са зад Бойко, а Кунева има подкрепата на ЕС. Предпочитам Кунева да има мнозинство и да прати БСП и ГЕРБ в историята.

Хахаха! може ли да си толкова наивен?! Дори да допуснем, че кака ти Пръмова прати БСП и ГЕРБ в историята, ТЯ какво НОВО ще ти предложи?! ТЯ нали БЕШЕ ВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА?! Какво направи ТОГАВА за нацията ни ? - едно голямо НИЩО (с което НИЩО по някакъв вълшебен начин се е озовала във френската банка Париба...?!?).... Е какво да очакваме от нея, когато пак се намести във властта? ПАК НИЩО. Кунева = БСП = ГЕРБ = НДСВ = ДПС = ..... НОВИ ЛИЦА НИ ТРЯБВАТ с истински ИДЕИ и дългосрочна ВИЗИЯ за развитието на Родината ни.

За това пиша: почти никой. Болшинството е от кклщкар и злобар нагоре. С такъв материал демокрация ли? Не! Само дърво за простите глави! И си го отнасят. Народът си заслужава политиците, само не знам дали залужава сегашния си управник. В смисъл, че все ми се струва по-добър, отколкото народът предопределя с нивото си. Мисля, че Станишев историкът без трудов стаж и с дипломна работа по съветски униформи е по-подходящ от пожарникар с неподозирано високи постижения в управлението - по-високи от на всички до сега.

ЕТО ПО СЕРИОЗНО: КУНЕВА БЕ НАРЕЧЕНА ПРОСТИТУТКА ОТ ВОДЕЩИЯТ ПО ТВ"СКАТ".тАЗИ ПРЕДАДЕ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА Б-Я НА ЕС. ДОГОВОРИ СПИРАНЕТО НА 1,2,3,И 4 БЛОК НА АЕЦ-КОЗЛОДУЙ. ТЯ Е МАЗНА ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ НО ВСЪЩНОСТ НЕНАВИЖДА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ЗАЩОТО СЕ ИМА ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАНА И ИНТЕЛИГЕНТНА С ЕВРОПЕЙСКО САМОЧУВСТВИЕ. ТЯ ЗАЛЯЗВА КАТО БОГОИЗБРАНА И ТЪРСИ ПЪТЕЧКАТА КЪМ ВЪЗКРЪСТВАНЕТО! ТЯ Е ПРОСТО ЕДИН ДОЛЕН ДЕМАГОГ И НЕПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ПРАВИ НА БУДАЛИ!!!!!!!!!!!

Високото самочувствие пречи на повечето българи, притесняваги, смушава ги, влудява ги! Така те се опитват да убият онова, което прави нацията, а именно основателното самочувствие. Тях не ги притеснява неоснователното самочувствие, те даже само него практикуват. Но онова, което е подплатено със знания, доказани умения и успехи - ги влудява и като рояк келеши се втурват да хапят такива успели, можещи и знаещи хора. Обясниението е, че чувстват заплаха от талантливите и опитват по циничен балкански начин да ги махнат от битието си, защото не са им конкурентни. Тези келеши не съзнават, че именно талантливите са залог за щастието на нацията. Австрия няма нито една централа, Швейцария затваря централите си. Те са умни, талантливи и успяват да жиевят по-добре без централи. Българите нямат самоуважение и са се хванали за евтинкото и за сурогата. Бедна и проста държава от келеши ли ще оставаме? Примирете се и оставете умните да водят, за да сте добре, българи. Докато историците на БСП го рпавят, все ще сте бедни и... прости.

Човек с основателно самочувствие и високо достойнство никога не хули собствения си народ! Камо ли да работи срещу този народ! Който го прави е безродник и нехранимайко, дърво без корен, объркан и смачкан човек, който (ако е хитър) намира начин да компенсира чувството за малоценност чрез власт и пари.

Нещо се уплашиха май.

Яни изпълнява поръчка - реклама на Кунева. Трябва да сте много тъпи за да не се види сценария от 2001-а Лошите пречат на добрия цар... простете ..на добрата снаха

А трябва ли "...да сте много тъпи за да не се види ..." бъдещето от 2013, подобно на резултата на "...добрия цар".

Зад Кунева надничат Велчев, Каролев, Илчев, и т.н ОГЛАДНЕЛИ екс-крадци Наднича ДПС - с чиито гласове стана евродепутат. Наднича БСП, старите родови връзки са силни. Ренесанс на НДСВ и мафиотите зад тях.

госпдинчото от снимката и кунева нямат място в парламента-при тях всичко е ала бала и балони

Както и да се дупи, никой вече не се интересува от този задник

А меката китка Янев наследи ДС-партийка, която открадна името си от едноименна полска партия - плагиааааат си ти Янееееее!!

АЛО ,Дами и Господа спомнете си или проверете какви гадости направи Кунева срещу България !!!,а ако има нещо положително-пишете...да знаем!!

Та не можах да разбера какви гадости направи и как ги направи, да вземем да почетем заедно по -подробно , а не каквото ни е угодно.

На Кунева рачитаме, да се дистанцира от сегашната малодушност, заразила всички институции от президентството до общините.

Така, много хора разчитаха на Борисов да ... Въпреки че ... Но получиха ... изненадка. Давай, Куневааа! След 1-2 години ще се разсее мъглата около миналото и антуража й и тогава ще видим, каква попара ни е забъркала.

Трябва да прочета повечко за обкръжението на Кунева. Тя говори много грамотно, но с какви специалисти ще работи - дали са бандюги като бойковите или не? И откъде ще ги намери чисти българи некрали? Дали ще е пионка в ръцете на президентчето, а оттам и на мафиота фюрер?

Прав си! Ще гласувам за БСП, макар ги мразя!

шестак да мрази БСП-айде ходи да си пиеш хапчетата,че много си повярва "другарче"

Най-страшното е, че тук почти никой не коментира цинизма в законопроекта, който атакува по ужасно нагъл, циничен, нечестен, порочен за демокрацията начин една влизаща в политиката партия. Която и да е партия. А гледам как българинът коментира лидерката на тази партия. Т.е. според българите във форума ако лидерката не им харесва, те одобряват всеки начин да бъде възпрепятствана. Тази позиция на българите показва ужасно нисък коефициент на демократично мислене, простотия, неразбиране на това какво става. Свят да ти се завие от безпринципност и низост. Може ли такова нещо, братя?! Елате на себе си, стига махленски манталитети! Има нарушение на демократичния принцип по най-слско балкански начин - КОЕТО Е ВСЪЩНОСТ ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ!!! Осъзнайте се и се коригирайте, станете хора, а не мучащи говеда!

Май не Румъния а на нас трябва да има по-строг доклад! Това какво е със закон да забраняваш партия на противник?!

Яне- майстор на политическото фелацио.Услади му се пишката на ББ.

Яне става сериозен конкурент на Кобилкина. Предлагам на Яне да отделят всяка Сряда, да излиза и той пред публика да показва как се парви :)))

Много тъпо. Вкаран ли е такъв закон или е направен опит да се вкара предложение ? Стига провокации. Дръжте се /журналистите/ що-годе цивилизовано, по европейски, а не по социалистически.

Българите умират да избират някого "наказателно", после да реват срещу него, за да могат да дадат следващия си наказателен вот - някакъв национален мазохизъм. Така де, нали като мине пак годинка-две и не станат чудесата (а те никога няма да станат), ще трябва да се плюе някой и ще се размечтаем за предишните триглави лами, дедовци, командири и т.н. Като чета коментарите направо се хващам за главата. ГЕРБ такова, Кунева онакова, ще гласувам за Доган! :D Ами давайте направо да се присъединим към Турция, там има производство, работа има, ще сме супер. За какво ни е тоя ЕС? Наистина заслужаваме съдбата си!

Искаш да ме убеждаваш, че Борисов, Станишев или Кунева представляват някаква пречка относно присъединяването ни към Турция ли? :))) Българите не искаха президент с фес, но и премиерът нахлузи фес. Какво пречи на Кунева да нахлуе шалварите?! От сега е обещала, България да е на гражданите. Едва когато вземе властта ще разберем, на кои граждани по-точно.

Хей, милиционерчетата от ГЕРБ! Не карайте народа силом да гласува за Кунева! Нали знаете, че у нас се гласува "на инат"? Нали ви е ясно, че тя ще намери начин да се яви на изборите? Ако навремето Боко й беше подхвърлил една пържола като на куче / някакъв пост/, нали ви е ясно, че нямаше сега да съществува проблема Кунева? Това не разбрах - Боко на всички, които бяха срещу него, или им подхвърли пържола, или ги разби отвътре, само на Кунева се озъби жестоко. Сега съжалява, но няма връщане назад. Защо бе Боко, защо бе селски хитрецо така се прецака с Кунева навремето? Ако не еврокомисар,не можеше ли поне посланик в някоя читава европейска държава да я направиш?

Кунева поне е интелигентна жена, а не бивша мутра или мека китка. Иначе всички в политиката са свързани с БКП и ДС. Станишев ли не е комуняга или Бойко??? Хайде да сме по-сериозни, а?

ЕТО ПО СЕРИОЗНО: ЩУНЕВА БЕ НАРЕЧЕНА ПРОСТИТУТКА ОТ ВОДЕЩИЯТ ПО ТВ"СКАТ".тАЗИ ПРЕДАДЕ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА Б-Я НА ЕС. ДОГОВОРИ СПИРАНЕТО НА 1,2,3,И 4 БЛОК НА АЕЦ-КОЗЛОДУЙ. ТЯ Е МАЗНА ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ НО ВСЪЩНОСТ НЕНАВИЖДА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ЗАЩОТО СЕ ИМА ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАНА И ИНТЕЛИГЕНТНА С ЕВРОПЕЙСКО САМОЧУВСТВИЕ. ТЯ ЗАЛЯЗВА КАТО БОГОИЗБРАНА И ТЪРСИ ПЪТЕЧКАТА КЪМ ВЪЗКРЪСТВАНЕТО! ТЯ Е ПРОСТО ЕДИН ДОЛЕН ДЕМАГОГ И НЕПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ПРАВИ НА БУДАЛИ!!!!!!!!!!!

Пълните ли гащите, другари ГЕРБ-ерасти? Май почва да ви пари под краката? Щото май вече няма да мине номера с подменения вот. И като ви махнем от властта на изборите, много от вас ще разберат на свой гръб "народната любов". Много се надявам и Вожда-Слънце да е сред тях.

Същите плоски милиционерски номера от времето когато "царя" направи НДСВ и до последно уж нямаше да го пуснат на изборите, за да може народа да си каже "Ето - тя/той ще оправи държавата и затова не го допускат". Помните ли?!?

Кунева била от соцрод, а какви са Борисов-комуниста, Плевнелиев-ДКМС комсомолски секратар, еничар и доносник от Благоевград, с баща и майка върли комунисти и парийни секретари...

Кунева не е от комунистически род, а мъжът й. Като си обичаш мъжа, не избираш родителите му. Ти може и да си избирал на съпругата/съпруга си, но това е твоят подход. Борисов е бил член на БКП, защото всички военни и полувоенни като пожарникарите са ги правили членове на БКП - цинизъм, от който е пострадал по-скоро, отколкото да се е възпозлвал. Такива цинизми на принуда именно проклинаме, не членствата. Аз едва се измъкнах, но ако бях военен, нямаше да мога без да пострадам. Така членството ми щеше да е репресия. Който изрод не го разбира, значи ее бил от онези, които са нассилвали хората. Плевнелиев комсомолски... ами и аз съм бил комсомолски, но не мога да гледам и слушам комунистите. Комсомолският ръководеше нещо, което не беше ясно какво. Аз съм имал най-вече административни задължения, накое и друго увеселение да организирам и нито едно политическо. Нали все някой трябва да върши работата? Нема лошо. И сега си я върши ит то започва прекрасно!!

Комсомослки морализаторе, що не си навреш морализирането където трябва. Много си е прав човека. Точно заради дървени философи като теб сега ни е срам да кажем, че имаме президент и кой е той.

Много точно казано. Само агентите на ДС са друга бира. Когато единственият шанс да живееш що-годе нормално е бил да станеш член на партията, то е нормално да станеш. Никой не е мислил, че режимът ще свърши някога и всеки е правил сметки да не си прекара живота като несретник.

Борисов не е бил по принуда от БКП, иначе нямаше да напусне МВР, защото отказъл да напусне БКП и то 1990, когато щеше да стане активен борец, а нямаше да го пратят в Белене. Ако не беше верен лично на Живков, диктаторът нямаше да го вземе за частен бодигард, на който плаща с лични пари и то във времената, когато първите представители на Интерпол, дръзнали да разледват Живков и рода му ги самоубиваха.

Много ум блика от тези съждения. Аланкоолу, Борисов като пожарникар е бил член на БКП, НО през 1990 г. всички военни, МВР служители и пожарникари трябваше да изберат- или професията, или БКП. Който избира професията- напуска БКП, който избира БКП- напуска професията. Никакво насилие не е имало в тази посока. Изборът е бил осъзнат. Хайде сега умнико кажи твоя идол какво е избрал.

Янето от най-върл противник, се превърна в пръв лакей на Борисов и личната му партия. Безгръбначно.

Не разбрах, вкараха закона или не?

Яърво му го вкараха, сега го изкараха и сега трябва да го вкарат втори път

Според гласуваното в правната комисия ограничението ще важи за партии, вписани в регистъра до 30 юни 2012 г., което автоматично удря учредената на 1 юли 2012 г. партия на Кунева, макар и ГЕРБ, и НДСВ да възникнаха като сдружения. Това някой ще го обясни ли??? Как ограничението е до 30 юни и засяга Кунева, при положение, че партията й е учредена на 1 юли.

" Нашите оставки са категоричен протест срещу най-корумпираната партия на прехода ГЕРБ!" - Яне Янев. - 2011 г.

По-добре Кунева, отколкото Бойко и шута му Янка Партизанка ! Това е истината ! Кунева била женена за син на комунист, а кака ви Цвети каква е... десидент от антикомунистически род :) Не ставайте смешни !!!

Ами самият Бойко, той какъв е - потомствен комунист и милиционер.

Кунева-Пръмова или каквито други имена се подвизава е за затвора. Да лежи за национално предателство! Това е човека съсипал енергетика и селско стопанство!!!

Дур бе аркадаш!Възгеч бе

Кунева ли е съсипала селското стопанство? И кога стана това?

Докога ще разиграват този цирк - Яне, Волен и цялата дружина на ГЕРБ, имаха възможност да управляват с голямо мнозинство - ако не са успели и сега ги е страх за местата им, никой не е виновен! Стига с тези измислени закони, само и само да останат на власт! Може да забранят всички други партии като по времето на соца и тогава ще спечелят с 99.99%! Пост-тоталитаризма няма край!

Това тъпунгерче колко глупости "натвори", че плаче за раиран костюм.

Все видни "българи".От друга страна -лято е, малко са новините и по лесно да се обърне внимание на щуротиите.