В стотици секции ще се гласува машинно на евровота

За евровота догодина в между 100 и 500 секции експериментално ще има и машинно гласуване. Секциите ще са в райони с различен профил, тип население, като ще остане и хартиената бюлетина, обясни заам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Обратно в новината

Коментари - В стотици секции ще се гласува машинно на евровота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно този вид гласуване немисля, че в България сме дорасли за това от гледна точка на сигурността на Софтуера. Няма софтуер който да не подлижи на манипулации... още повече този който ще "помага" определянето на гласовете на Българските граждани. Аз съм обеден, че фирмите които ще представят този вид система за машинно гласуване ще са оставили "вратичка" в софтуера за манипулации. Нека да ни е честита новата придобивка и новите скандали!

Това машинно гласуване каква манипулация е ма червения ескадрон мая манолова тя нали е в бизнеса с манипулации.Как така точно в деня за размисъл па се получи "анонимен "сигнал срещу точно една определена партия и го докладваха точно на нея и оня смръдльо бареков цял ден лая като бездомен помияр за въпросната партия какви измами и флшификации вършели .И накрая свинчо цацаров рече и отсече "деня за размисъл не беше нарушен " ми сигурно е така да се задави дано с парите на червените олигарси пък да се смърангяса и да се пукне накрая .Личи че правосъдието е безпристрасно няма що .

Гласуване само с машина задължително в Родопи, Лудогорие, Столипиново, Филиповци, Факултето !!!!!

софтуера от жълтеницата мая - цирк

и как ще се справи с машината онзи сас петчленното дете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като четеш статията, изпадаш в недоумение, как е възможна толкова глупост и манипулация. Но какво друго да излезе от Мая...

След месец всичко ще пропадне и ще се оправдаят че е скъпо удоволствие.

Долу герб

Добре,но с тях и другите.

А пък хората в най-развитата държава САЩ гласуват по пощата - много по-евтино, а освен това прави оборот на пощите. Ама ние сме социалисти....

Пълна глупост и шашмалогия, за да дадат милиони на свои фирми, за нещо, което никога няма да проработи. Типично по социалистически - да похарчих 100 лева народни пари, за нещо, което може да направиш и за 1 лев.

Идеята изглежда добра. Поне няма как да се правят далавери с допълнително отпечатани бюлетини, защото, предполагам софтуерът ще има брояч и номера на отпечатаните бюлетини. Не, че вота пак не може да се манипулира в турските секции, като си нацъкат няколко мъртви души от избирателните списъци, но става по пипкаво. Това, което ме учудва е цената. 3,3лв на устройство, за 300 секции, ми се вижда нереално ниско, ако това има нещата, които се описват. Или има грешка в цифрите и то с няколко нули, доколкото познаваме практиките на властта, да използва държавните поръчки за яко пране на държавни пари. Или цената е за наем само за изборният ден, но пак звучи леко нереално.

Цената е 500 евро на устройство, ако секциите са 300. Ако станат повече секции, ще падне цената на устройството, защото ще произведат повече бройки. ;-)

никога повече герб ,или Гер. ъб э. Долу боко тикватаааа.Не ми трийте коментара ,ве , Разбрахме , че дир . бг сте ибрикчии на боко тиквата , особено един от вашите модераторчета . Стига цензура във вашият сайт . Щото ако налагате цензура постоянно , ще ви направим грандиозна антиреклама . Замислете се и санкционирайте- модератора гербер . тОЙ , ГОРЛКИЯТ НЕРАЗБРА , ЧЕ ПОВЕЧЕ НИКОГА ГЕРБ НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДО ВЛАСТ ...

Добре че няма да допуснеш Боко на власт, но не допускай Доган-Местан да управляват .....ако не си разбрал кой управлява в момента

Има и по-сигурен начин за победа на БСП чрез гласуване - с брой почуквания по водопроводните тръби. Винаги можеш да почукаш допълнително, ако нещо не ти изнася...

Основният електорат на БСП и ДПС го закъса по технически мотиви... Най-вероятно още първите цигани ще свият хардуера за вторични суровини...

ПАК ЛОБИТА ЗА ВНОСИТЕЛИТЕ НА ТЕХНИКА. КАК ЩЕ СЕ СПРАВИ ЕЛЕКТОРАТА НА КОМУНИСТИТЕ КАТО СА САМО БЕТОННИ ГЛАВИ ЛУМПЕНИ И РОМИ.

Предлага се и да се получава разписка, гарантираща, че волята е отразена, при това коректно. След това - разписката се отчита, като за нея Партията плаща 50 лв и2ка кибапчита ;)

Точно така ще се случва!

доставя на всеки избирател плик с всички листи и бюлетин за попълване. После избирателят си го попълва в къщи и в даден срок дни го пуска по пощатаИмат право на глас само германски граждани.

Знае е се кой са гласували машинно, знае се поредния номер на бюлетината, както се знае и номера на гласоподавателя пред машината. Е къде е тайната на вота, за финалната разпечатка да не говорим!!!????? Отварянето на сорс кода нищо не значи. Операционната система може така да се прекомпилира, че да снася информация каквато си искат. Да не говорим за далеч по-простото инсталиране на допълнителен шпионски софтуер на компютрите. Хайде стига да не ги отваряме на още номера. С две думи да ме прощава Мая Манолова, ама това не е за глави който не разбират. Машинното гласуване е с много повече възможности за манипулация и следене.

прототип на машина.. За да знае партията кое ЕГН как е гласувало. И да си прави масиви за едно на ум. Колко е доволна Мая..Сигурно данните ще постъпват директно и на по-обособени служби и чужбина. Но вотът за евродепутати е важен. За да не пращаме ПЕСовци да ни представляват в ЕС. Те и без това докладват на Москва по няколко пъти в седмица. Например за АЕЦа.

НОВИ ПРИНТЕРИ, НОВИ МАШИНИ, КАКВО ЛИ НЕ ИЗМИСЛЯТ И ВСИЧКО Е ЗА СМЕТКА НА НАРОДА. НЕКА ВСИЧКИ УМНИ ХОРА ДА НАПУСНАТ ТАЗИ ОГРАБЕНА СТРАНА, ДА ОСТАНАТ ЦИГАНИТЕ САМО И ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ! С ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ НИЩО ДОБРО НЯМА ДА ВИДИМ-УЖАС!

Ужас !

В края на процедурата да се застреля гласоподавателя,че да не гласува повторно

И с такъв, и с инакъв, трябва силен националистически вот! Ама не за лъженационалисти и продажници!

Каква е тази бележка за потвърждаване на гласуването??? Това да не ви е супермаркет бе идиоти крастави? С тази бележка после до ПОзитано 20 ли ще тича бай мангал???

Pesh0

аз пари не съм получавал никога . и да ми дават няма да взема , Ама един циганин лично ми се оплакваше .... цитирам . Искат за 30 лв да им гласувам .... Аз гласа си за под 50 лева няма да хвърля. Наби ми се думата хвърля . Циганина беше от царево купувачите от БСП .

Каквото и да "измислят" мухлясалите комунисти НИКОГА вече НЯМА да имат повече от 15-21 депутата!!И то че Новите спечелили изборите не въведът ЛУСТРАЦИЯ !!--за БСП=ДПС=ДС= Атака!!!!!!!

100% ще се напъваме да храним гладните от жълтите павета дето са отвън парламента. Като изгониш старите - идват по-гладни и продължават да бозаят още 4 години!

Мирише ми на корупция.....Така по лесно ще се доказва кой за кого е гласувал и сътветно ще си плучава парите.....Това е направено за циганите!!!!

Това добре, но машинното гласуване беше само един от камарата проблеми, които се изискват в Избирателния Кодекс. От ''кюстендилската череша" никакъв краен резултат не трябва да се очаква - само безкрайните им "добри намерения" и говорене, говорене ...

Не наричай Сливата Череша! Обидно е някак си...

Pesh0

не срещу тази бележка после ще си получава парите , от централата на БСП

вече съм спокоен щом и Мая Манолова докосна уреда....

За българина няма угодия - за всяко нещо вдига олелия! Аз предлагам,вместо предложенията по долу за кебапчета, ГЕРБ направо да зареди банкомат зад машинките - и е по-сигурно от бюлетините!

Pesh0

той софтуера , и за дипломна работа няма да става , по добре да го дадат , на някой начинаещ програмист. Първи стъпки :)

Pesh0

вместо да се дават пари , 2 ма професори , да възложат , за дипломна работа на студентите , разработката . Или трябва да се купува , за да може после да изкара и мая някой лев .

Хайде на бас че в зелените махали няма да сложат машинки ,щото тъмно зеленият електорат че ги гепи!

аре ...червени платени лайнописачи...къде сте?...спите ли ...лайната ли свършиха

не са свършили, Другарите и тях окрадоха ... :)

С машинното гласуване натаманисването на изборите ще им излезе по-еФтинджос!

застанала М .Манолова в стаичката с машинката и натиснала квадратчето с номер 19.на екрана излязло прозорче с надпис: -моля изберете друга килия!тази си я заплюха СтаниШЕВ и Местан!

А пасиянса как се пуска?

Правилно и после с бележката че вота е правилно отразен към касата да ми платят

МАЯ - ЛАЯ

от машинално...вече ще се гласува машинно....натсикаш правилното копче и от машината изкача кебапче с бира

че и се осигурява 100% явка на раята! гозле, как добре сме го измислили!

е за субсидиите. После вече избирателя не е интересен. Иде време за комисионните от проектите.

Въобще не са будали, пресмяташ ли какви комисионни ще паднат при тези цена на "сложното нещо"?

наемайте хардуера, не го купувайте, будали...

дур бакалъм ...копче кармазъ...местан бей баязлъ....аферим

Ха, Мая Турбо-Костинбродска и таблет :)

Как ще се справят аборигените.

Няма значение какво натиска , важното е какво се отчита . Като в белота , не е важно колко терци имаш , а колко ти напиша . Те червените са го измислили !

Машинките за гласуване , като машинки - РОТАТИВКИ , нагласени са на 70 % печалба !

Тцъ! Тези ще са на 99.98% Традиция!

Отдавна пледирам за вопиющата нужда от подобни машини! Но нека са още по-простички! Просто един Червен бутон, натискаш, гласа ти се отчита и автоматично получаваш кебапче! А ако си гербер и започнеш да търсиш и друг бутон, освен Червения, кебапчето не се подава към устата, а към друга част от анатомията!

Просто манипулирането става по-лесно...А някоя фирма е взела едни много пари за това чудо на техниката и ще си взема парички години напред за поддръжка...