ДПС постави условие за управителя на БНБ и напусна залата

На извънредно заседание парламентът избира нов управител на Българската народна банка. Лютви Местан постави условие, което не бе прието и ДПС напусна залата.

Обратно в новината

Коментари - ДПС постави условие за управителя на БНБ и напусна залата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Долу лютви местан

Ето ви пример за българска работа! 100% bulgarian works /hand made/. доводът на Лютви Местан е много разумен, защото един управител работи с екип, но пък заради екипа си не може да бъде пренебрегнат.. От друга страна Местан обявява претенцията си в деня на изборите. Токова късно, че никой не би могъл да отговори, ако предварително не е научен за това. Тогава, Местан какво прави? Държавата ли саботира, на гащник ли се прави, какво е това? Що за плитка ловкост използва този човек? Дето вика народът:"След дъжд, качулка!"

това не е след дъжд качулка --това е доказателство че нито един от кандидатите не заслуажва да бъде назначен, щом до сега не си създали екип --това е доказателство че пак политиците ще им кажат с кои да работят тоест кои трябва да са в екипа

да сравняваш Германия с България - имало в правителството турци. Може, ама дерде Ямбол дерде Стамбул.

верно е това за Жан Виденов и неговия министър на икономиката Румен Гечев - до къде стигнахме - до фалит и ако не беше Костов и Муравей. Те върнаха до поносимо економическото състоянието у нас. Ама комунягите винаги на бялото казват черно. А вие не крадете - къде отиде Пловдивския панаир, ЦУМ - в ръцете на първия приятел на социалния президент.

В България можеше и да няма нужда от приватизация, ако държавните предприятия работеха и носеха адекватна печалба. На входа и на изхода на всяко от тях имаше фирми,които саботираха икономиката и приватизацията стана неизбежна, дори и да беше хаотична, защото отстрани мошеници на държавна хранилка. За това комунистите трябва да обвиняват себе си- а те даже не виждаха, че са фалирали. Те бяха оставени да фалират от руснаците, защото дори и тях бяха скандализирали с кражбите и измамите си.

СЛЕД СТРАШНОТО ФИАСКО НА жАН вИДЕНОВ И рУМЕН гЕЧЕВ, КОГАТО ВСИЧКИ ПАРИ СЕ ОБЕЗЦЕНИХА, БАНКИТЕ ФАЛИРАХА, КОЙ СЛОЖИ В РАД НЕЩАТА - кОСТОВ, КОЙТО ПОСЛЕ ГО САТАНИЗИРАХТЕ. тОЙ ЩЕШЕ ДА спечели втори мандат - абсолютно, но комунетата доведоха дедо от Мадрит и почнахме да затъваме до безкрай.

то може Гърция и да се оправи - което считам за невъзможно - досега никакви пари не са върнали, а им се опрощават и вземат други за да погасяват стари - може би е нормалнно ние никога няма да се оправим щото КОМУНИСТИТЕ ВИЛНЕЯТ СЪС СТРАШНА СИЛА У НАС.

Що не сложат за управите Цветан Цветанов. Скоро завалията не си е купувал апартаментче

Като какъв е работил в МВФ този Радев?

не знам кой е Димитър Радев, но знам кой е Румен Гечев - министър на икономиката при Жан Виденов. Той трябва да е в затвора, щото съсипа цялата ни икономика, бяхме много по зле от днешна Гърция. А сега всеки ден - в някоя от телевизиите ни поучава - престъпник. Някои да рече, че телевизиите ни са деполитизирани - всичките са комунистически!!!

че турци взривиха влак, а най-лошото е че взривиха ВАГОН ЗА МАЙКИ С ДЕЦА. След взривяването от комунистите на пълна ЧЕРКВА със стотици хора, по-гаднден атентат не съм чувал, особено за времето си. Бай Тошо правилно ги осъди на смърт и присъдата беше изпълнена. Но мисля на тези "жертви" ДПС издигна паметник, а ние си траем.

ще траешъм разбира се, турците ако почнат за Белене да се оплакват, има да се извиняваш още

Припомням, че кабинетът на Жан Виденов доведе страната до една от най-дълбоките икономически и политически кризи. Големите градове са обхванати от протести, блокирани са пътища и улици, страната изпада в хаос. В началото на февруари 1997 г. България е изправена пред хиперинфлация, след като за по-малко от два месеца цената на един щатски долар достигна до 3000 лв. По време на това управление финансите на България бяха унищожени. Финансовите престъпления взеха огромни размери. Фалитите на банки станаха всекидневие. Така наречените финансови пирамиди свободно грабеха спестяванията на гражданите. Всичко това, разбира се, е ставало пред очите на днешния кандидат за шеф на БНБ и с одобрението на неговото министерство. Нека припомним, че лицензите за банки и финансови къщи са се издавали точно от ведомството, в което той е работeл.По времето на кабинета Костов се извърши масовата приватизация на българската икономика. В официален доклад на прокуратурата, оповестен от бившия Главен прокурор Никола Филчев, се твърдеше, че при приватизацията на активи между 20 и 30 милиарда лева в хазната са постъпили не повече от 3 милиарда. Димитър Радев е отново зам.-министър на финансите, този път при Муравей Радев. Достатъчно е да си спомним за скандала в РВД, когато Муравей Радев налива милиони в предприятието, дни преди да бъде продадено без пари.Анкетна комисия, създадена от 39-ото Народно събрание обвини Муравей Радев за това, че с договори между РВД и авиокомпания "Балкан" е поел задължения от името на държавата в полза на бъдещия собственик на авиокомпанията непосредствено преди приватизацията. Така Радев е създавал предпоставки бъдещият собственик на "Балкан" АД да насочи претенциите си по това вземане към държавата. Тези действия са облагодетелствали "Зееви Холдингс" (Израел) и "Аркал Еърлайнс", които след това стават собственици на "Балкан".

Финансовото министерство на Муравей Радев, чийто заместник тогава е днешният кандидат за шеф на БНБ, налива около 80 милиона долара в РВД. Припомняме също така, че дни по-късно "БГА Балкан" е продадена на цената на един апартамент в София!?Това е карирерата на днешния кандидат за шеф на БНБ. Отново се питаме - КОЙ предложи този човек за шеф на банката?

Голямо плюскане е било за включените в далаверата.

Да вземат да напуснат парламента и да заминават за турция , там да си правят партия . Тук е България и не може Лютви Местан да казва кое как да става . ЗАЩО В ГЕРМАНИЯ НЯМА ТУРСКА ПАРТИЯ ??? може би там няма турци , не има и то милиони живеят там .

Да заминават за Русия. Всички са бивши ченгета клели се за вярност към СССР. В Турция никой не ги приема на сериозно.

Тя тази партия е толкова Турска колкото аз съм Арабин! Всичките тези Хасан, Ибрахимовци кузируват на Альоша, който ги създаде 1990та!!! От затвора ги извадиха тези терористи от ДПС!!!! Местан, Доган и ко, взривиха цял влак и убиха 9 човека през 1985та мисля!

Така де ... ама те пък в Германия имат турци в Правителството на Меркел?!

Мдааа,така стоят нещата с банковите позиции.Но, още Илф и Петров-цитирам "Да се обича съветската власт е хубаво,даже похвално.Но това не е професия!Трябва и да се работи!

Точно ДПС, рожбата на Мултигруп ли бе? Направо им "вервам"! Статучково се гърчи!

Ама ДПС страната ли напусна?

Дали пък не се разбраха кафеджиите? Една година ни надуха главата с виновния Искров, колко милиарди Орешарски ни вкарал с фалита на КТБ и т.н.н. Сега бб и мома лилянка, пухкаво тюфлече дават интервюта с грижи за екологията. Т.н. министър председател остроумничи с палавите журналисти. Нещата са уредени. Всеки си имасвоя въпрос КОЙ? Помиярите протестърчета не се интересуват КОЙ къде и кога, важно е да има попълнения в банковите сметки!!!

"Димитър Радев е новият управител на БНБ ..." а честито! МВФ - БНБ! Две институции една цел! Да претворим повелята на институциите в дела! За една просперираща България под вещото ръководство на МВФ и БНБ!

Този път Местан е прав.

МВФ - Ковачница на кадри, стожери на финансовата независимост и стабилност! МВФ - гаранция за просперитет и по добър живот!

Сега кажи и за кой са независимостта и просперитета за по-добър живот? Така де, винаги трябва да се знае и човека.

"България е фалирала държава ... незабавно трябва да се извика МВФ и да се тегли кредит от 6 /шест/ млд ... " - Бойко Методиев Борисов, м.Юни, 2014г. ... така че... С МВФ за една по добра България!!!

...по-важно е дали ще бъде осъден и подведен под отговорност предният за да го е страх новия... да си понесе отговорността и той и екипа му за фалита и този дълг който всеки от нас пое след КТБ...

Такаааа ... сега е време и ГЕРБ /разсърдени/, да напуснат залата /това те го могат най добре/ ... пък ако може и всичките останали и те да си, излизат ... и ... да не се връщат повече .... питам се дали ще можем да се оправяме и без ТЯХ ...

Плачкай, плачкай за отминалото време... няма да се върне, другарю!

Асфалтирай, асфалтирай, асфалтирай ... и се радвай на настоящето и чакай свтлото АСФАЛТИРАНО магистрално бъдеще!!!

Ама и тия от ДПС нямат наяждане! Спрете се, бе! Като си купите следващите избори, тогава ще ядете повече, сега други имат да избиват "инвестиции", все пак бяхте надцакани преди 7-8 месеца. Айде да изчакате малко-4 години, пък тогава ще стрижете раята, ако е рекъл господ!

Подозирам, че ни един "експертен кадър" на ДПС не е включен в нито един от екипите на бъдещите управители;о) Следователно - изборът на гуверньор не е интересен за ДПС, ерго - напускаме залата, като го правим с финес - "задаваме уместни въпроси" и пускаме камъче в блатото на бъдещите гуверньори и издигащите ги партии - с малки изключения противници на бившия "балансьор";о))

Сите са маскари, а в ДПС са най-големите. Кой и да сложите все ще сбъркате. Гледайте поне да не е човек на #КОЙ.

Не е важно кой какъв специалист е от кандидатите, то и Искров е специалист, дори и Цветан Василев го каза, но какво от това!Кой го бил предложил, ми то ГЕРБ предложиха Искров, а сега отново техният кандидат е фаворит!Къде е политическата отговорност?Та, говорим си за демокрация, народовластие и други невъзможни неща в българската действителност!Амин!

Напуснете и не се връщайте.Но злокачествен тумор как изчезва?Ето как пак от нищото доган се сдоби със сарай край морето.За това плащаме ние търпеливите българи.Ей страшна пасмина са това турчелята.Не искам вече етнически мир,защото само ние плащаме за това.По добре да измрем вече всички.

" Не бе прието и заседанието да се излъчва пряко по БНТ и БНР." Екипите също няма да се обявавят, че току-виж журналистите изнамерили истината преди да са избрани на непоклатимите постове.. Егати и цирка-цяло чудо е, че още не са ни изритали от ЕС.

Пак ли турците от ДПС трябва да отварят очите на българите?

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

абе и този зелен ЧАЙ не помага моля дайте нещо друго!!!!!!

Като чуя "култура", се хващам за кобура!- Paul Joseph Goebbels. Аз като чуя за МВФ, веднага си спомням за 1995 година и "тандема" ЖАН ВИДЕНОВ & АН МАКГЪРК. А като чуя МАС'гърк, виждам Алексис Ципрас & Крстине Лагард.

Тъй ами. управителя не може да е наш, ама виж ако сложим на тезгяха подуправителите шъ курдисаме поне един наш човек.

Отново цирк, пълен цирк. А ние мушмуроците до кога ще ги търпим? Разиграват си коня, както си искат. Нали Местан пи чай с Бойко, ети ви резултата.....

Въпроса който ДПС поставят е много уместен!Очаквах подобно нещо от т.н. "реформатори" ама надали.... И на мен би ми било интересно да науча, преди изборите още, коя политическа сила какви министри би назначила, ако спечели евентуално.Това би било много важен ориентир за кого да се гласува....

Най-големите кражби са правени не от министрите, а от зам-министрите - на ДПС.

Дали 14 -годишен опит в МВФ може да се счита за предимство при избора за Управител на БНБ? Аз лично се съмнявам твърде много в това!

Съдейки по предишния финансов министър Дянков, който преди това също работеше за световната банка, и аз силно се съмнявам в това!

Ами онази крадла - Боряна Пенчева, пак ли ще бъде в управлението на БНБ ?? или я гласят за следващия финансов министър :))))

Ще изберат Димитър Радев,наше момче работило в МВФ. Та така с конкурсите. И да не забравя,ДПС трябва да се постави извън закона.

По принцип звучи разумно екипите да бъдат обявени за да може да се види що за хора ще са следващите.... Но като цяло много сме е закъсали явно щом партия като ДПС трябва да влиза в тази роля да задава уместните въпроси които управляващите трябваше да ги задават......

По принцип си прав. Единствено ме смущава селективното задаване на уместните въпроси от страна на ДПС - когато им отърва се сещат да ги задават, когато не - си трайкат и гласуват!

Пародия

Тук и аз съм съгласен с тебе..... но това според мене не се ограничава само до ДПС..... типична черта е за целия ни "политически елит".....

Ако ДПС бяха на власт щяха ли да имат подобни предложения... смях в залата...

Браво , и да не се връщат !

Apollony

Кога най-накрая тази протурска партия ще отиде на майната си????

Когато създателите и от ДС решат. Може и никога.

Про руска точно

Я стига - проруска. Същата лъжа, за Болен - един път отиде в Русия, и веднага се самоназначи за руснак. "Иречек", пак ли ти? За теб, щом е лошо, непременно е руско.