Калфин съветва Горанов да разясни за вземането на нов заем

Вицепремиерът Ивайло Калфин посъветва финансовия министър Владислав Горанов да даде повече разяснения относно решението на кабинета да изтегли нов заем.

Обратно в новината

Коментари - Калфин съветва Горанов да разясни за вземането на нов заем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо да не вземем заем?! Нека вземем не 16 млрд., а 160, но не да плащаме безметежния лайф на комуномутрите, а да инвестираме в производство и ПОКОЛЕНИЕ!

големо ривене за някакви 16милиарда питате ли ни колко шарихме 1 година да танцуват тия убави и умни на жълтите павета превеждай ги тия кинти направо в единствената офшорка

Световните лихвари целенасочено докараха България до просешка тояга.Сега се работи по "затягане на кредитната примка" до толкова че да можем само да дишаме, да работим до толкова че да плащаме само лихвите - никой не желае да му връщаме главницата. На второ място - задължават ни да приватизираме всичко - до последния актив, за жълти стотинки на предварително определени купувачи. На трето място - България се превръща в плацдарм на нато, а бедния и безработен българи ще стане наемен нископлатен боец - евтино пушечно месо.

"евтино пушечно месо", а ма отново ... след 26 хиляди годишен НОВ ЦИКЪЛ. Сега, от "ШАРАН', се превърнах в ПИРАНКА и "ръфам ли ръфам" НОВИЯТ СВЕТОВЕН ЛИБЕРАЛЕН РЕД. Тъй че, световните лихвари вече започнаха да го духат. Нали се появиха на бял свят, "СИРИЗА" и "ПОДЕМОС"?!

Естествео, че трябва да обяснят, защото утре като ги изринем като оборска тор и парите ще се стопят. Наскоро писаха ч най-сетне сме изплатили дълговете от Тодор Живков. 11 700 милиона долара. Само че тия дългове не бяха от пари за глупости, ами бяха или стоков кредит на машинии оборудване за промишлеността или по текущи плащания, които замразиха непосредствено след свалянетона Т. Живков. Това бяха инвестиции в нещо, което ще генерира пари през производството или рутинни текущи плащания. Тия близо 12 милиарда долара ги изплащахме точно 25 години. Сега дълга ни без тия 8 милиарда евро, в началото на ноември беше 38 милиарда евро, около 51 милиарда долара. С това темпо с което изплатихме дълговете от Т.Ж. тия 51 милиарда долара има да ги изплащаме тъкмо век без д смятае лихвите, а с 8-те милиарда евро отгоре които правят 13.6 милиарда долара по днешният курс, се очертава да ги изплатим след 125 години ако повече не правим нови дългове. Това с лихвите дава срок колкото от Освобождението досега!!! ТОВА Е КАТАСТРОФА И ВИНОВНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ОТ ИСТИНСКИ СЪД, КАКЪВТО НИЕ НЯМАМЕ И СЪС ЦЯЛАТА СТРОГОСТ НА ЗАКОНА!!!

Тези гербери не се ли наядоха голямо крадене ще падне , жалко за трудолюбивия и изтормозен българин ,трябва ни не Бойко а нов Левски .

Ти сигурен ли си, че две трети отиват за изплащане на падежа. Ако две трети от навия заем отива за плащане на падежа на стария заем, това означава че задълженията ще стават все по-големи а шанса да изплатим задълженията ще е нулев.

Този Калфин нещо ни баламосва или е пълен невежа.

Разбира се, че ни баламосва.

Калфинчо, това в годините,което изгради и заслужи като авторитет, го разруши за 100 дни.С Гоце колаборатора си до тази спирка на Герб.

като съпричастни към съдбата на народа заявяваме, че никога няма да плащаме никакви данъци както до сега. "На всички до сега управляващи трябва ви се търси отговорност - за фалитите на банките, за милиардите заеми, за постоянното обедняване и обричане на мизерен живот на българите, за разрушените заводи, за безработните младежи - за всичко вие сте виновни, но за съжаление ние пак ви избираме, вярваме ви, че служите само на народа, а не само на себе си, .... за което си заслужаваме съдбата!"

Този и служебният премиер Лизашки са най-гнусните плазмодии, които съм виждал някога в живота си!

аз искам да знам какво стаба когато доиде падея на тия 8 млрд €. естестненно нов заем 1ш млрд.€ и така до карто стане както е в гарция. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На всички до сега управляващи трябва ви се търси отговорност - за фалитите на банките, за милиардите заеми, за постоянното обедняване и обричане на мизерен живот на българите, за разрушените заводи, за безработните младежи - за всичко вие сте виновни, но за съжаление ние пак ви избираме, вярваме ви, че служите само на народа, а не само на себе си, .... за което си заслужаваме съдбата!

Освен за тегленето на нов заем, няма да е зле, ако даде разяснения и за погасяването му-за колко време, с какви лихви и за сметка на какво.Иначе останалото е ясно-теглиш, гепиш и бягаш!

"Дали да се вземе нов заем от 16 млрд. лева - това е преценка на министъра на финансите"- Калфин, много си зле. Минфин не може да преценява, още по-малко ако е парашутист като Горанов. Та той няма капацитет да направи сметка на домашните си финанси, тръгнал да смята държавните. Ясно е, че Горанов е само бушон и зад него стоят кукловоди, които независимо от смените на правителствата, си остават едни и същи. Там трябва да се рови - кои са продажниците от минфин и на кого слугуват? Все едно да кажат, че Боко решава всичко - нищо не решава, той няма умствен багаж, както и Цвцв, Нунев и други ченгета, докопали се до властта. На тези кукли конците им ги дърпат кукловоди - те само се клатят в такт с музиката.

И ти си отговорен за това, че от декември м. г. не си казал на обществото за готвения дълг от 16 млрд. лв. Не познавам друг зад който са застанали 1.5 млн. хора да ги е предал само след 2 години. Класически пример за РЕНЕГАТ!

Държавните заеми по принцип не са морално издържани, без значение от размера и целите им. Нашия проблем обаче е на много по-ниско ниво - всичко ще бъде изкрадено и почти няма да се отрази в положителен смисъл на благосъстоянието на населението. В нашите условия най-добрата политика е в конституцията да бъде вписана забрана за държавни, общински и всякакви типове обществени дългове.

Калфин, ти си съучастник! Казвайте защо и колко пари наливате в частни банки...Кой ви е упълномощил да спасявате с обществени-народни средства-частни банки! КОЙ бе, КОЙ!

Защо не питат народа иска ли заеми или не !Нали ние ще ги плащаме!! Хората живеят под земята !!Срам и позор за Б.Борисов!!СРАМ!!

Не се хаби, колега - Тиквата и антуражът му от бивши и настоящи комунисти и ченгета са ваксинирани от срам и съвест - като ги гледам ,май това е задължително условие да си във властта...не че другите партии са цвете - но тия са направо недостижими! И, често казано, ми става жал за тези милион и нещо заблудени хорица, които ни докараха това природно бедствие, по неизвестна за мен причина наречено "Граждани за Европейско Развитие на България"...бахти "развитието!

Мимоза, няма да ни питат ! Те знаят много добре, че ние сме оФци и няма да излезем всички заедно на площадите и да им счупим корупционните тикви ! Те са решили да унищожат България в името на собственото си обогатяване !!!

Всички обратни- на Луковия марш!!! Маршът на обратните!!! Гей-парад!!!! Предвождан от Азис и Елза Парини!!!

Униформите са изгладени, кубинките лъснати, факлите готови. Обаче момчетата спорят дали първо да подпалят Позитано 20 или дупката на Ибрика с масата.

Двуметрови факли от твърд бамбук, които могат да бъдат използвани и като сопи.

Униформите на Батман и Човекът-паяк са изгладени( не знам как, като са от полиетилен), гумените цървули от завод ЗЕБРА са лъснати със свинска мас, дрогираните узурясали момчета без ден трудов стаж в живота си и пукната стотинка в джоба си трият сополите и чоплят семки, а коремите, главите и джобовете им- скъсани и празни.... Измет.

КАЛФИН каза -да си български патриот това означава да обичаш Русия.Национални предатели като Калфин и Първанов слуги на Русия нямат място тук

Да, това е вярно ! За да си истински патриот трябва да обичаш и Русия !!!

Минималната заплата не носи благоденствие а мизерия. За това швейцарците на референдум отказаха да бъде увеличена. Само простата и невежа булгаристанска измет си мисли, че с увеличение на минималната заплата ще забогатее.

Клошар. Не си ли на Чеснов марш бе, утайко? Изкъпи се, че чак през монитора ми накукуйваш на зелева чорба и кромид.

Униформитр са изгладени, кубинките лъснати, факлите готови. Обаче момчетата спорят дали първо да подпалят Позитано 20 или дупката на Ибрика с масата. Личното ми мнение е, че не бива да вършат дивотии.

При увеличението на минималната заплата се вземат повече пари от работещите бедни и с тези пари се увеличава дохода на не работещите бедни.

Тъпак, швейцарците отказаха да бъде увеличена, защото тяхната заплата е 1600 евро, а твоята скотска заплата е 160 евро...малоумен киндил. Рядко прост си....

Точно, колеги- ТРЕПАНЕ МУ Е МАЙКАТА !!! Докато не гръмне калашника, винаги богатите мазни министри със седем цифрени сметки в банките и имоти във Виена, Париж и Амстердам ще ви обясняват, че видите ли- сега положението било тежко и минималната заплата не можела да стане повече от 340 лева.... ДЕМАГОЗИ. ЛИЦЕМЕРИ. Живеят охолно и пребогато върху ваш гръб и ви пълнят мозъците с боза и мътилка... Калашника му е майката!!!!

стадиона всички, които след 44 година са крали до наси..не българския народ. Който върне до стотинка краденото може и да не умре. а който не върне - като в Китай. Те затова в Китай от ден на ден са по-добре и по-добре. А ние се стопихме наполовина в последните 25 години, в резултат на демократичните правителства, които сядаха, ставаха, сядаха, ставаха, и така до ден днешен. А някъде четох за лихвата - 10 процента.

Да, всичките са един дол -дренки. Живеят си охолно и пребогато, кражби, измами, далавери, корупция, комисионни, а на хората хвърлят прахоляк в очите- това нямало, онова нямало...ЛЪЖА!!!! ВСИЧКО ИМА, ама много се краде, затова не остава... Синчетата и щерките им изучиха на всичките в чужбина, накупиха си имения в Швейцария и ти разправя она синьо-лилав демагог Костов как младото поколение щяло да изнесе реформите на гърба си... Да ,ама не на гърба на щерките му, а на наш гръб... Боклук !!! Боклуци!!!!

Комунистите от ГЕРБ така хубаво се съешиха с комунистите от АБВ, че направо да ти стане драго. Теглене на заеми и крадене до дупка. В миналото са крадяли кашкавал, сега крадат милиарди евра.

Докога ще се разединяваме ? Бъ не може без ГЕРБ ,не може и без БСП....

България си може без комунисти. В богатите страни не управлява и никога не са управлявали крадливи комунисти.

Гусин Калфин,..я кажете нещо за ДПС и бсп ,....защо докараха в България ---Всеки 2-ри неграмотен! ---Всеки 3-ти безработен ! ---Бг на 1-во място в Европа ,по СМЪРТНОСТ ---Колко джамии се построиха ,за 20г.? ---Емел Етем ,колко пари вкара в касата на ДПС ,от бедствия и аварии ? ---Кабил и Дикме ,колко БЪЛГАРСКА земя си присвоиха? ---Защо бсп беше СЛУГА ,ПОДЛОГА ,ИЗТРИВАЛКА ,на ДПС ---20г.,В СОБСТВЕНТА СИ ДЪРЖАВА . ---Защо бсп продаде/ПОДАРИ/ всичко на ДПС, И ТЕРИТОРИЯ ,И ПАРИ ,И ----ВЛАСТ? КАЖИ СИ КАЛФИН ,НАРОДА ЩЕ ТЕ РАЗБЕРЕ ! И

Истината много боли ,как да си каже?

И АБВ в голямата далавера. Гоце е в кражба с милиционерите. Теглене и крадене му е майката. После вие плащате. На Първанко децата си купуват апартаменти у Париж.

Комунистическа крадлива измет. Изтеглете 100 милиарда заем та дано ви стигнат за крадене.

Какво финансовия министър Владислав Горанов щял да ни разяснява? Нали е приемникът на Симеон Дянков, като негов заместник финансов министър. Тази година индексирането на пенсиите ще е с 1,9%, догодина с 2,4%, по следващата, вече с цели 2,7%. Въпреки, че аз като пенсионер и пациент, съм с двата крака в ГРОБа, не мога да не съм загрижен за съдбата на моите деца и внуци от ПОТОПИТЕ сега в България, започнали след онзи в село Бисер от 6 февруари 2012 г..

Алчните и прости пенсионери са проклятието на булгаристан.

Какво те бърка тебе, "Ото Скорцени", че аз съм един "алчен и прост пенсионер и съм проклятието на булгаристан"? Първото нещо което можеш утре да направиш, е да участваш в "Луков марш". Второто е, да се подготвиш пролетта за ГЕЙ ПАРАДА. А третото, да се депортираш през Капъкуле ... в Türkiye Cumhuriyeti.

Ото, ти си идиот бе ! Нали и ти ще станеш пенсионер някога ?!?! С какво пенсионерите са проклятието на България, с това, че са работили цял живот като волове и са ги експлоатирали нечовешки и са им плащали двойно и тройно по-малко отколкото са заслужавали ?!?! НЕНОРМАЛНИК !!!

Интересно какво мисли по въпроса за този заем,Рамадан и партията на Валери Симеонов със Прякор Винкела П.Ф да се чете като Паричен Фонд,то така излиза,защо по важни въпроси никой от тези мижатурки не искат да се изкажат по въпроса,явно не искат да поемат после отговорност,единствено говорят само за смяна на шефове и кметове.за нищо не стават тези двете партии впили се във властта,само да цицат пари от Бюджета.Докога ще продължава такова безумие!!!

браво на гн калфин, един от малкото истински мъже в парламента, хубаво щеше да е да оправлява заедно с дпс но уви, ние от варненската интилигенция го поткрепяме исцяло!!!

казваш? Не искам мен да ме подкрепя такъв интИлигент .

"...интилигенция го поткрепяме исцяло..." Да плачеш ли, да се смееш ли? Като си помисля, че такава селяния залива столицата.

"нашата, немска пенсионна система е престъпна и функционира точно като пирамидата на Мадофф" - този факт, другарят господин Калфин дали го разбира и дали въобще е чел за него !? ...а, сетих се! Калфин не чете, Калфин пише!

Няма и три месеца от както Близнашки изтегли заем от 4 милиарда,къде отидоха тези пари,и за какво,ако може някой да обясни на народа,няма и месец след този заем,Мутрата изтегли нов за КТБ,и сега със този тотално ще ни закопат,интересно къде са сега Умните и Красиви да протестират пред Парламента за този заем,както се бяха изказали по времето на Орешарски,кой ще ги връща тези пари,нашите деца и внуци.

Да сте мислили като сте гласували! Що се отнася до осигуровките, колкото и да ги вдигнат, правителството ще ги похарчи и пак ще бъдат ниски пенсиите. Нека да докарат инвеститори и да оживят икономиката и селското стопанство, а не да взимат заеми,с които да заробват и правнуците ни.

заемът е за да покрие девидентите на банките и за още няколко охранени прасета. тотално ограбване на бъдещето на цял народ!

Тоя човек за каква пеенсионна реформа говори?-Това, че увеличаваш месеците не е реформа!Реформа е преминаване изцяло на лични индивидуални партиди за пенсии, с до 5 процента солидарен дял!Тотална отмяна на солидарната система.Омръзна ми да издържаме цигани и мързеливци, които живеят на наш гръб и освен това са криминален контингент!Стига с тия лъжи, реформи, ала бала ....

d4

прав си. ама от 25 год. преливаме от пусто в празно. демография и икономика. там е спасението. да, ама не. нито демография, нито икономика.

мчи многу ясно, всичко е заради боку!