Коментари - Румъния ни спъвала за Шенген | dnes.dir.bg
назад

Румъния ни спъвала за Шенген

Синята коалиция настоява правителството да направи постъпки за разделяне на България от Румъния при обсъждането на влизането на страната ни в Шенген.

Обратно в новината

Коментари - Румъния ни спъвала за Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hано, ама серизоно ли, има ли в нашето правителство и в парламента румънци!

а така сега румънците са ви виновни хахахахах

...Ти ли ме бутна или сам паднах?

За обикновените хора няма да има кой знае каква разлика. Ние и сега имаме право да пътуваме свободно. Имаме право да се заселваме свободно, нашите документи са ЕУ документи, няма никакво значение с каква лична карта и шофьорска книжка си там всички сме равни. В закона има едно ограничение за престои над 3 месеца, но то се избягва с една проста адресна регистрация. Имаме забрана за работа, но и това се избягва с регистрация на фирма. Единственото предимство, което лично аз виждам е че ще отпадне нуждата от детски паспорти. Няма да го има унижението по вътрешните граници - с Гърция и Румъния. То с Гърция реално простотията я няма, но понятието унгарски и румънски митничар е нещо много неприятно. Иначе така и така пътя през Румъния е безкраен, един мост 25 години не можем да построим, за разлика от магистралите за които бием барабан постоянно. Като резултат дори и да сме в Шенген пътя за Европа остава през Сърбия, която не е членка на ЕС, така че пак ще има граница. Едва ли орди от европейци ще се юрнат да се заселват в България, а и ония цигани дето ни ги върнаха незнам дали са още по нашите земи или със следващия автобус си се прибраха обратно във Франция, ако да не сме в Шенген.

На калпава ракета,космоса и пречи!

Ама тези румънци винаги са са виновни и ни пречат винаги. А тя разликата между румънците и бългратите май е като разликта между циганин - манго - ром .

ДО СЕГА ГЕРМАНЦИТЕ И ФРАНЦУЗИТЕ ГЛЕДАХА САИР КАК БЕРЛУСКОНИ БУТА МУСКУЛИ И ЧАКАХА МОМЕНТА ДА НИ СЕ ДОИЗСМЕЯТ. ТЕЗИ 400 МЛИОНА СА ЗА ТЯХ ЗАЩОТО ПО МАГИСТРАЛИТТЕ ЩЕ ПЪТУВАТ ТЕХНИТЕ ФИРМИ И БОГАТАШИ. РАДОСТНОТО Е ТОВА, ЧЕ ПАРИТТЕ ИМ НЯМА ДА ОТИДАТ НА ВЯТЪРА. ОТКРИЯТ ЛИ, ЧЕ НАВИКА НА БОЙКОВЦИ И ЦВЕТАНОВЦИ ДА СИ ВЗИМАТ ЩЕ НИ НАКАЗВАТ ДО ДУПКА.

Ми приятел ... те тези пари са именно това - КАПАН ... изобщо не им дреме за тази магистрала ... обаче с тези 400 милиона(нищо пари) ще докажат колко е негодна България за пълноправен член ... и навярно са прави ... и по този начин ще си спестят милярди загуби от нас ... И не са последно място ги е страх от нас ... може да сме 8 милиона ... ала шепа от нашето простолюдие може да се изака на цялото тяхно ... и нищо няма да могат да ни направят ... щото са прости и елементарни наследници на някога велики крале и императори ... нищо повече и за това са по-добре ... ГРОЗНИ ЕЛЕМЕНТАРНИ ... ПРОСТОДУШНИ И ЛИЦЕМЕРНИ ИДИОТИ ... ТОВА СА ФРАНЦУЗИТЕ ... ГЕРМАНЦИТЕ(не до там) и ХОЛАНДЦИТЕ(НАПЪЛНО) ... Може всичко да е, ама поне сме симпатяги с отворени сърца ... е то като корема ти е празен, няма как да се види ... ала е така !!! :) Здраве и щастие!

Всеки ден всички аспект на политическият живот на България биват атакувани от тъмно сините ?! Кой толкова много го е страх ? Чия е поръчката ? Защото преди ГЕРБ си мълчаха от години...

Ето прекия резултат от управлението на ББ и ЦЦ- няма какво да се лъжем, навсякъде в Европа гледат на тях, а и на нас с насмешка- какви са те- бодигардове и членове на престъпни гропировки до вчера, а денс управляват държавата ни. Е някой трябва да е луд, че да ни приема свободно да се движим. И на всичко отгоре ни с еобяснява колко добре ни управляват, а ние се чудим защо обедняваме и умираме от глад..... Нямам думи, такава демагогия и по времето на Тодор Живков е нямало!!!

Костов лае ли лае, надявам се не са забравили далаверите му и след празниците за "добре дошъл" да му понатрият черния нос. Говори за контрабандисти, фондация "Сапио" какво беше? Безмитен внос с негово разрешение (беше премиер, едно от недуразуменията на прехода) и щети на държавата за над 13 милиона долара, и само това да е. Черен си Ванчо, черен си.

стига бе човече, какви далавери? Добре, че беше Костов.Тези за нищо не стават. От това, че толкова плюете по Костов, от това взе да ми става все по симпатичен човека.

като се сетя че костов и господин 10% не са на власт и на мен от това взе да ми става все по симпатичен човека... голямо краднене, голямо разрушаване падна... а други седяха настрани и все още ръкопляскат :)

Какви далавери, какво има Костов?- фабрики ли, хотели ли, яхтени пристанища, какво? Не се ли свършиха малоумниците да повтарят като папагали червените измислици. Не стига, че ви извади държавата от калта, и пак неблагодарни.

А разделете ни и тогава Румъния ще влезне в Шенген по лесно и бързо

пази се турската граница. Ходих до село Маточина и видяхме. Само искам и кльона да се възстанови и да се пусне ток. Също да се монтират автоматични картечници с камери и ако се види движение да се стреля.

БЕДНИ СМЕ СИ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА РУМЪНЦИТЕ. ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ПАЗАРА ИМ В БУКУРЕЩ КЪДЕТО ОСВЕН ЦВЕТЯ ДРУГОТО ИМ Е БЕДНОТИЯ. СУГА НА КРИВО ПРАВИТЕЛСТВО И ЦАНКОВ КАМЪК НИ ПРЕЧИ!

Защо си траят нашите умници , румънското правителство е бясно и от снощи тегли поне десет майни на демократите, защотото цигански причини не могат да спъват нито тях нито нас . В Гърция с дупките в границите е по-страшно , да не говорим за Сицилия и южна Испания и най-вече африканска Франция , където в Париж не може да видиш бял човек след 20.00 часа. За германците е ясно- те изпълняват повелите на фюрера за Третия райх ,арийска раса и циганите на ...ун . Докато нашите велможи са си свалили долното бельо и са застинали раболепно с гръб към залеза в очакване да ни уважат уестърните , румънците защитават европейската си принадлежност...

Абе Костов днес говори по всички въпроси, лесно му е сега като беше министър председател, окраде държавата, а сега е спец по всичко и ще е в политиката до гроб, как не се махне вече ,дай път на младите, уж е с Бойко после Не, е иска властта отново, но никои няма да му я даде вече

А стига наготово бе. По Брутен Вътр. Продукт на глава от населението сме доста бедни спрямо Шенген и сме потенциален износител на проблеми. Да позабогатеем първо, а!? Около 50 процента нагоре трябва да ни е горния показател. Не може да е виновна Румъния. Нашата граница с Турция също не се пази надеждно. Молдова е страна много бедна , но свързана с нас исторически и не искам да се говори лошо за тях. Там има наша история, има дори запазени гранични съоръжения от времето на хан Аспарух, но ние даже не сме ги проучвали, а хората ги пазят, там живеят много българи, държавата има огромен проблем с Приднестровието - мафиотски руски феод. Румъния и България трябва да помагат на Молдова , защото за молдовците и нашия хал дори е добър. Съжалявам, че се говори така за тях. Те са един от малкото истински приятели на България. Ако проблемът е Молдова съм склонен да чакам, дано ЕС им помогне.

Единственото което вълнува молдовците е да се изкарат я българи я румънци......и от там хоп в ЕС и то не в България и Румъния лично мога да цитирам поне 15 случая,а границата ни с Турция е много добре охранявана дори си стои кльона и даже шетат едни роботи за видионаблюдение....а на Молдовско -Румънската граница ако удариш на аркаръ и си в Молдоваи никой ама никой няма да те спира....също сведения от първа ръка,както вмеждупрочем и на Украино -Руската граница пак от първа ръка сведения..та така....

Не ни е проблема Румъния проблема ни е че външната ни политика се води от кръгли нули и за това не са виновни дипломатите а правителствата които управляват . Защото когато Франция Германия или Щатите поискат нещо от България нашите козируват на момента но когато ние поискаме нещо примерно влизане в Шенген или падане на визите за САЩ те дипломатично ни показват среден пръст . Защо ние пращаме войници за техните войни признаваме измислените им държави мълчим когато позорно гонят наши граждани (били те и цигани) но кокато ние се нуждаем от тяхната помощ те ни показват среден пръст .

НИЕ не правим нищо такова това се прави от продажниците ТЕ....ама който е гласувал за ГЕРБ сега да мълчи,че заради овчите им мозъци и овча наивност дадохте власта на хора неподготвени и зависими от външни фактори,като са те хванали за т.......те как ще скачаш срещу този дето те е хванал,като той просто ще "извие" ръка и ти дори няма да можеш да извикаш от болка.....като си зависим правиш каквото ти казват,като си имагинерен избираш хората по приказки,а не по дела.....Румъния е с почти неохраняема источна граница откъм Молдова....как ще и дадът да влиза в Шинген?!Ама Костов в едно е прав няма две еднакви държави и нека всяка да се оценява по отделно,циганите в Франция са 90 % румънски така,че и този проблем не е наш....но с Шинген или без Шинген ние сме клоаката на ЕС и докато нашите политици не се научат да се пазарят в полза роду няма да я спастрим никва....

Прав си за управлението на Герб то не направи: 2008 - ТРОЙНАТА ЛАМЯ Блокиране на средствата по всички еврофондове заради КОРУПЦИЯ и КРАЖБА 1998- СДС - Надежда Михайлова остави, неизтегли мед. сестрите (невинни или виновни е без значение) от Либия, веднага след като стана ясно че има сериозна хумнитарна СПИН катастрофа! Косто се договори за влизането в ЕС да се затворят ядр. блокове в Козлодуй, срещу смешни компенсации. Само фрагменти от политиката, водена от много опитни и яко печени дипломати от различни по цвят партии, но явно еднакви по душа, а не като тия от ГЕРБ! Браво на бг политиците досега, много са постиганли! Така че да мълчиш г-н дезинформатор, трай си че ми е писанло от такива като тебе разбирачи!

хахаха на кривата ракета, космосът й пречи.... румънците са къде къде по-напред от нас

Защо си мислите, че Румъния е по-зле от нас? Вярно че източната част(като се почне от Питещи и се мине през Букурещ и т.н.) поне на външен вид не са по-напреднали от нас, но даже и там има производство за каквото можем само да си мечтаем. А западната част няма нищо общо и не отстъпва примерно на Унгария по чистота, уреденост, красота ако щете и само можем да искаме да сме като тях.

При Шенген не става дума за икономическо развитие, а за опазване на външните граници на ЕС. От една страна Молдова е външна граница, но отношенията й с Румъния са много близки (може би повече от нашите с Македония). Като прибавим и сепаратизма в Приднестровието - ето ти достатъчно поводи за притеснения в ЕС. Друг е въпросът, че може би Фр. и Герм. преекспонират нещата по някакви си техни съображения, а на нас, българите, както винаги космосът ни пречи.

Димитър

Молдова е външна граница, но отношенията й с Румъния са много близки (може би повече от нашите с МАКЕДОНИЯ"....тиии сериозен ли си с този точно пример?!?!

Винаги някакви компетентни обяснения за нашите неудачи. На крив ... ..... му пречи.

Както винаги - сериозен анализ, конструктивна критика и конкретни предложения, подкрепени с примери от практиката. Това е Костов - истинският, големият политик на съвременна България.

Айде стига с тоя израз - конструктивна критика бе. Наляво и надясно по новините все - конструктивна критика тва, конструктивна критика онова.

Този път Костов май се поизложи с изказването. В една друга държава от ЕС наскоро направиха частична национализация. Ха да видим дали е от Шенген? Излиза от дупката си за да направи пиар от падащия рейтинг на правителството.

Истинска конструктивна попържня и сериозна обида за Молгова - държава свързана с нас и наш истински приятел. Малко са истинските приятели на България, но още по-малко истинските и политици.

Как ще стане това отделяне като от самото начало България е поставена в пакет с Румъния, като страни членки на ЕС със СПЕЦИАЛЕН статут. В момента има цигaнски лагери във Франция, в които са настанени в каравани български и румънски цигани (пак в пакет); по цял ден бездействат, играят шах и чакат някой да ги храни; потънали са в кочина и се стремят да правят деца, за да се бетонират евентуално в Европата. Та, в ЕС ние от самото начало не сме сами, така че трудно би било от тук нататък да ни вземат на сериозно.

Браво много умно пишеш ,защо не се кандидатираш за Президент та ти си пълен с акъл бе Човек . Нали не посългаваш ,че българските и румънските циганин са настанени както пишеш "в пакет" . Чул си нещо ,но си бил с мръсни кални уши - не циганите са пакетирани с румънците в каравани глупако . Прочети повече да не се излагаш на мегдана а по-добре вземи да изринеш на "пакетните" крави ! Ти ме уби с тъпотия признам си велик си , евала ти правя :))))

играят шах ???????

Няма да е шах. За тази игра се иска акъл, а на тези ====и не е много.