Гласуваха със скандал национализация на 100 млн.

Индивидуалните партиди в професионалните пенсионни фондове ще бъдат закрити от 1 януари 2011 година и прехвърлени в Националния осигурителен институт.

Обратно в новината

Коментари - Гласуваха със скандал национализация на 100 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Национализирайте Пикадили , за да има качествено каберне и сирене бри за всеки впиянчен безработен скот от столипиново и Факултета. Раздайте и безплатни кралски скариди за Коледа.После може и Балканстар да национализирате :))))) - няма гнидите пеша да ходят , я!

Ей, тъпунгери, поставете се на мястото на тези, които се пенсионират на 01.01.2011г. Какво става? Частните фондове ОТКАЗВАТ да плащат пълна пенсия, това, което се полага по закон! Какво предлагате бе, демагози? Малоумни ли сте??? Почвам вече да не ви издържам... Костов го разбирам, решил е да лъже до край!!! Но нормалните и почтени хора? Къде са???

И сега какво стана господа управляващи от ГЕРБ, вместо да вървите към ЕВРОПА вие се връщате назад по времето на ТАТО. Това ли ви е политиката и смятате ли, че хората ще ви гласуват занапред доверие. Премиера ни вместо наистина да върши нещо за този изтрадал народ той отнема и малкото от хората, пенсии, лекари и др. дай му само да открива улички и булеварди и да говори много празни приказки.

Неокомунистите от герб да се махат! По възможност преди Ивановден, че ми е голям празник!

Не искам някой друг да решава за моите пари , не искам да плащам за да ги получават цигани и хора никога не работили и не внесли 1лв. данъци !!!! Ако имам някаква възможност пари във фондове в Германия / на тях им вярвам повече / това е !!!

Фондовете на Германия са едно, фондовете на България са други.Между тях нама нищо общо! Това е нашиа българин-живее в Германия но не знае тази разлика. Ти от кои българи си-дИмУкрЯтите ли ?

Пропуснах да отбележа следното, което според мен е най-важното в случая, и самия Костов като единствения свестен политик го каза в парламента: Частните осигурителни фондове изплаща пенсии само на тези които са се осигурявали в него, а държавния е крайно вероятно да плаща на разни мързеливци с част от парите които аз и такива като мен са внасяли за себе си, въз основа на левичарски идеи, и всякакви соц-скрупули. Мен не ме интересуват подобни индивиди, и искам на 100% парите които съм си осигурил за себе си, да идват при мен! Не искам чужди пари, и на давам своите на чужди хора, толкова е просто! Именно заради това хората избират частните фондове, и на Боко дано му увре главата, защото иначе няма да завърши мандата си. Да бръкнеш на хората в джоба по такъв нечист и мръснишки начин е най-сигурния път към тоталния провал, дано от ГЕРБ най-сетне го разберат и се освестят!

А дано твоята глава увре, че от това, което те лъжат, че имаш в частния фонд, може би нямаш нищо... Опитай да си прехвърлиш партидата и ще разбереш... Аман от тъпи отворковци, демагози...

До RlCHARDLONG( понеже долу не пожела да ми приеме целия текст)!Аз имам пряка представа за действието на такъв един фондове в една от най демократичните страни на Европа, където живея. Там държавата спестява на гражданите си разходи по съдилища и борба с неизвестен нарушител на техните взаимни договори, спестява му здраве и ходене по мъките ,като му подсигурява здрава пенсионна защита в НАЦИОНАЛНИЯ ДЪРЖАВЕН ФОНД. Същата държава следи за чистотата на частните фондове и направлява тяхната дейност, защото тази държава е високо демократична и социална държава, чийто първа грижа е ЧОВЕКА , гражданите /потребителите, тяхната обществена осигуреност и бъдеще. Такова е мисленето на ДЕМОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА, но от него само нямат понятия понятие новоизпечените дИмУкрЯти на България.

Аз пък мисля, като живеещ в Америка и осигуряващ се в тукашни частни пенсионни фондове, че ВСЕКИ ИМА ПРАВО да решава къде да се осигурява, а не държавата да решава вместо него! Кеф му частен осигурителен фонд, кеф му държавен - избора си е на човека, ако има нарушения в договора, както писах и одеве, има си съд. И именно защото в КОНСТИТУЦИЯТА ПИШЕ че частната собственост е неприкосновена, правителството няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО ПРАВО да национализира частните пенсионни фондове, защото това е все едно да национализира банковите сметки на хората, или апартаментите и колите им! Пълен абсурд и идиотщина! Дано ДСБ атакува този текст в Конституционния съд, където е повече от сигурно че ще го отхвърлят, иначе Европа може нас да ни отхвърли!

до ideyazabulgaria.org: не знам в коя страна си но сега ще ти кажа нещо,което трябва да запомниш. няма държава на тази планета чиято първа грижа да е ЧОВЕКА ....

Заключение. Министър Младенов върши голяма грешка в избрания си подход към въпроса. Той не трябваше да извърши частична национализация, за да спаси спестяванията на хората, а да приложи друг подход Да провери как са създадени фондовете, произхода на капитали и чистотата на въртения капитал, дали перат пари, как са действали и какви ползи са допринесли на вече пенсионирани от тях хора. Така както изискват директивите на ЕС по създаване на подобни фондове. Доколкото знам всички пенсионирани от тези фондове се оплакват в неспазване от страна на фондовете . Докато частичната национализация ще се тълкува като опит да се приберат парите на фондовете в републиканския бюджет за обслужване други разходи и няма да се види черната страна на тези фондове. Това може да стане една от причините за падането на това правителство, па и утре да ги съдят за това. Но Младенов се страхува, защото едно такова разтуряне на фондовете ще отвори кутията на Пандора и за други приватизационни сделки, нали? Просто Герберите са в безизходица!

Ако осигурителя не спазва точките по договора с пенсионирания, тогава си има съдилища и т.н., затова има РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ, и не е работа на държавата да решава изключително частни взаимоотношения. По въпроса с проверката: дори и да се установи че първоначален капитал на фонд е с неясен произход, какво ще стане със милионите левове, които в последствие са внесени от обикновени хора, които са искали да се осигуряват там, а, щото аз освен да им се върнат до стотинка друг начин не виждам. Но как точно ще се определи границата между ясния и неясния капитал, и няма ли да изгорят обикновени хора които са били едни от първите осигуряващи се във въпросния фонд?

ideyazabulgaria.org

Аз имам пряка представа за действието на такъв един фондове в една от най демократичните страни на Европа, където живея. Там държавата спестява на гражданите си разходи по съдилища и борба с неизвестен нарушител на техните взаимни договори, спестява му здраве и ходене по мъките ,като му подсигурява здрава пенсионна защита в НАЦИОНАЛНИЯ ДЪРЖАВЕН ФОНД. Същата държава следи за чистотата на частните фондове и направлява тяхната дейност, защото тази държава е високо демократична и социална държава, чийто първа грижа е ЧОВЕКА , гражданите /потребителите, тяхната обществена осигуреност и бъдеще. Такова е мисленето на ДЕМОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА, но от него само нямат понятия понятие новоизпечените дИмУкрЯти на България.

в сърцето и душата на българина. Спомням си че непосредствено след 1989 г. математици бяха изчислили, че да се родиш в комунистическа България с оглед началото на човешсия род на Земята е шанс 1 към 23 милиарда като време и население на Земята в течение на хилядолетия. Дали пък българинът най- после не откри в комунизмът това което винаги го е влечало някой - било то човек или държава- да го обгрижва и някой- всеки друг, но не и той лично -да носи отговорност. Така постепенно сме станали овце и тук таме някой носи глава на раменете. Но това са просто за народонаселението доста неприятни изключения които или биват погубвани или после героизирани.

омунизъм не е имало въобще последните 20 години, имало е само КРАДЕНЕ, РАЗГРАБВАНЕ УНИЩОЖЕНИЕ НА НАЦИЯ И ДЪРЖАВА от една шепа бивши комсомолци-и паразити, завзели с незаконни начини ключове постове в управлрянието на държавата и икономиката!

Това ви дразни вас. Че последните 20 години няма комунизъм.

ама че сте тапанари ! кво се чудите , бе ! герб национализираха 1,5 милярда якпот вав здравната каса - всичко натрупано от бас за здраве , пак някакви си 100 милиона пенсионни - баве тва е дреболия бе ! толкоз струва подслушването бе ! а какво следва ? ами десятак варху банковите влогове ! стото то кво е различното сас пенсионните и здравните вноски ??? я на топло в консолидирания дарявен буджет и толкоз !

Легално проведено според международното право и европейското законодателство е по време на приватизация да има ясни закони, които да изискват правенето на приватизация САМО В ОБЩЕСТВЕН И ДЪРЖАВЕН ИНТЕРЕС. А това значи да има и да действа в страната закон за конфликт на интереси, антикорупционни закони за държавния служител, работеща съдебна система, национални разузнавания , закон за произхода на началния капитал и превантивен закон за пране на мръсни капитали..и куп други. каквито имаха белите европейски държави които правеха по също време приватизация. Имаше ли ги това, когато Костов ти започна приватизацията? Нямаше нито едно от тях, имаха завони и правила на Костов ти, които не покриваха нито един обществен интерес, а само интереса на СДС групичка. И резултатите плачевни, погубили народ и държава!

Виждам тука доста малоумници, а и откровени манипулатори и демагози. Откакто 2003 г. разрешиха на пенсионните фондове да купуват акции от българската "фондова" борса, настана пълна далавера и доста АД-та бяха регистрирани с една цел - акциите им да бъдат купени от пенсионните фондове. И сега тия, същите фондове се чудят какво да правят с акции, чиято стойност се е сринала над 10 пъти. И това е защото реално няма никаква търговия. Падението може да е и стократно, ако някой пенсионен фонд реши да продава акции(за да плаща пенсии, например...). Тогава ще лъсне истината, че повечето частни фондове са всъщност едни пирамиди, готови да гръмнат при поискване. И неистово се опитват да отложат това "поискване". Та те самите, като разбраха, че отлагане на задължението да плащат не се предвижда(три пъти досега отлагано), предложиха това, което и сега се предлага. Големия въпрос е какви активи ще прехвърлят - кеш или никому ненужни и безполезни акции, които колкото и някои да се надяват, никога няма да достигнат каквато и да е пазарна стойност, защото предприятията зад тях са кухи структури... А разни тапири говорят за национализация! А това е поредната, както навсякъде ГОЛЯМА БЪЛГАРСКА КРАЖБА. Те това е положението...

Управлението на фонда няма общо с прехвърлянето му към НОИ! Там всеки има натрупани пари, които, както в договора пише, ще могат и децата да наследяват! А сега излиза, че ги взимат за други, за да си решат проблемите! Всички знаехме, че ще ни прецакат и аз никога не бих внесъл нищо там, но тези пари ни ги удържат задължително...Както и да е, не очаквах, че това толкова рано ще се случи!

Питам, като прехвърлят партидата, какво прехвърлят? Кеш, пари в брой(или по сметка), или пропорционалната част от портфейла на фонда, съответстващ на личната партида. И ако утре децата ти наследяват нещо, какво ще наследят? Акции от фалирали акционерни дружества или пари в брой? Хайде без демагогии, че от КРАДЦИ и измамници, дерящи обикновения човечец, ми е вече байгън. Ти, лелчо, от кои си???

За сведение, виж портфейла на "Доверие"2001 г. и 2010 г. Виж, сравни и тогава коментирай(ако не си от крадците-разбойници)!

ОГАТО 20 Г БЪЛГАРИНА САМ УЛЕСНЯВАШЕ РАБОТОДАТЕЛЯ С ЦЕЛ ДА ИМА ПО ВИСОКА ЗАПЛАТА А ДА НЕ Е ОСИГУРЯВАН .ТОЗИ ПОРОЧЕН КРЪГ ПОСТАВЯ ДОСТА НЕУДОБСТВА НЕ САМО НА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ А ДОСТА СЛЕД ТЯХ . пРАВИТЕЛСТВОТО СЛЕДВА ДА КОНТРОЛИРА И ТО ДОСТА ФИРМИТЕ . аКО ЕДНА ФИРМА Е НЕПЕЧАЛИВША КОЛКО СА РАБОТЕЩИТЕ КАКВИ ЗАПЛАТИ ИМАТ И НЕКА ДА СЕ ВЪРНЕ ПЕРСИОНАЛ НА БАЗА ПЕЧАЛБА НА ФИРМАТА ./ЩАТНО РАЗПИСАНИЕ/ АЗ НЕ ПРИЕМАМ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ПЕНСИОНЕН ФОНД , ТОВА Е БИЛО УЗАКОНЕНО И ХОРАТА ДОБРОВОЛНО СА ЗАПОЧНАЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ОСИГУРЯВАНЕ С ЦЕЛ ЕДНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПЕНСИЯ . зАЩО В ОБЩИЯ КЮП АКО Е ТАКА АЗ ЩЕ АПЕЛИРАМ НЕ ВНАСЯИТЕ ХОРА ,НАПРАВЕТЕ СИ ЕДНА СМЕТКА И ТАМ СИ СЛАГАИТЕ ТОВА КОЕТО ЖЕЛАЕТЕ КАТО СУМА , КОГАТО СТЕ ПЕНСИОНЕРИ СИ ТЕГЛЕТЕ ЕДНА СУМА МЕСЕЧНО . В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВИЛА , ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА , КАТО ЧЕ ЛИ ВСЕКИ ИДВАШ НА ВЛАСТ ОТКРИВА АМЕРИКА ИСКА ДА БЛЕСНЕ А ТАКА БОГА МИ НЕ СТАВА . ЕДНА НОВОСТ С ВРЕМЕТО СЕ ПРОМЕНЯ КЪМ ПО ДОБРО , УСЪВЪРШЕНСТВА СЕ . рАЗБИРАМ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТЪРСИ ПАРИ , НО АЗ ЩЕ ВИ ПОПИТАМ - КАКВО ПРАВИТЕ БИЗНЕСА ДА ПРОРАБОТИ .НЕ САМО ДА СЕ ПРАВЯТ МАГИСТРАЛИ , ХОРАТА КОИТО СМЕ НАВЪН ЗНАЕМ ЧЕ ЕДНО ОТ УСЛОВИЯТА Е ДАДЕНА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС ДА СЕ ПОДОБРЯТ ПЪТИЩАТА ЗА КОЕТО СЕ ДАВАТ СРЕДСТВА . ТОВА НЕ Е ЗАСЛУГА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО , ТЕ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИ . ТОВА Е ДОБРЕ , КАКТО Е ДОБРЕ ВЕРИГИТЕ МАГАЗИНИ , ТОВА ПАК Е ДЕРЕКТИВА НА ЕС -ГЛОБАЛИЗАЦИЯ, НО БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА КАК Е ТЯ , КРЕТА ИЛИ Я НЯМА . 20 Г БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ СВОИТЕ ДЕПОТАТИ РАЗРУШИ ЧРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИЯ ЗАВОДИ А СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ТЕ ГИ НЯМА , А ТОВА НЕ Е САМО ПРЕПИТАНИЯ НА ХОРАТА А ЕДНА МАРКА - ВЗЕМЕТЕ ТЕКСТИЛА , КРИСТАЛА . И КОЛКО ДРУГИ . ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ОБЩИНИТЕ НЕ ОБОСОБЯТ ПРОМИШЛЕНИ ЗОНИ В КОИТО НА БАЗА КОНЦЕСИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ДЕЙНОСТА ИЗВЪН СЕЛОТО , ГРАДА . ИМА МНОГО ПЪТ ДА ИЗВЪРВИ СТРАНАТА НИ , ПЪТЯ Е БАБУНКИ НО ЩЕ Е ПО ЛЕСНО АКО ИМА ЯСНОТА ПО БЪДЕЩЕТО . ЕДНО НЕЩО Е ДОБРО ЧЕ СЕГА СЕ ПОЧНА ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ И НЕКА ТОВА ДА Е ВСЕ ТАКА. ИМА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА ИМА И НАКАЗАНИЕ.

Чужбина, ащо се обаждаше от бяла чужбината, щеше да знаеш, че нищо в Блъгария не може да се счита за законно направено- от приватизациите до създаване на часните фондове. Защото не са прилагали никакви закони и правила на белите държави когато са ги правели!!!!

Задължително е не е доброволно. и при това за всички родени след 1960 г.

Нашите идеи НЕ са измислени и фантазирани от нас бе MacAllister, те са идеи на Европа- вече проверени и изпитани на практиката.

Петков, не те знам на колко си години, ама ти от сега си "изкуфялка",а след десетина години - мога да си представя.Не виждате ли,че тези фондове за които плачете са поредните пирамиди.Не ви ли направи впечатление за какъв ръст на внесените средства докладваха-не повече от 2% за 10 години.Когато и най-свидливата банка дава по 5-6% на година.Те чакат времето, когато ще кажат,че поради неправилно управление парите са се стопили.Нали затова вече 5 години не плащат на хората, които са внасяли.Трябвало им още време!

mmm , моите адмирации! Каза го ясно. но сините тикви не го разбират и не искат. За тях само краденето и лапането е важно. Когато се правят частни фондове в стара Европа се проверява началото-ПЪРВИЯ КАПИТАЛ И КОЙ СОБСВЕНИК СТОИ ЗАД ТЯХ и тогава се пускат да бъдат ПОМОЩНИ ФОНДОВЕ на ГЛАВНИЯ ДЪРЖАВЕН ФОНД.

И разузнаването ще бъде чисто, неопетнено и съставено от чесни обикновени хора като тебе! До вчера се деляхме на червени, сини, жълти и пембени, сега нещо го ударихме на монохромност - черно и бяло законодателство. Ми то обществото, за да оцелее му се наложи да работи по сивия закон, пък разликата между сиво и черно и между сиво и бяло е много относителна - представи си я на телевизор Опера например. Ама чудесни идеи имаш идейо! Едно ЧК да направиме и всички да си представят черно и бяло кой както си иска и всеки да си фантазира как чекистите въплъщават в живота точно неговата лична представа за разлика между черното и бялото. Виж какво идейо, смътни теории добиващи различни очерания в зависимост от лумените осветеност раздат само лумпени.

Бойко подай си оставката! Стига си харчил пари! Недей да лъжеш, че ги инвестираш. 100 милиона, болничните 30 милиона, ама 7 милиарда за пенсии от 3 милиарда осигуровки са капка в морето. Пладнешки обир. Комунист си ти. И една стотинка... да имаше работещи заводи, но колко дребни занаяти села обезлюдяха за да работят в тези заводи. Ако питате мен, всичко добро се е случвало до 1915 г. Оставка. Върви си! Не на АЕЦ Белене! Не на харченето на парите ни! Инвестиция на баба ти хвърчилото. Магистралите са само разход, ти ли ще им плащаш поддръжката? Пампорово е на Бойко! Хора стига спяхте!

От действията на ГЕРБ личи едно, че държавата е фалирала и се търсят краткосрочни източници за попълване на дупката, а напълната ясното че след 2 години някой друг трябва да възтановява тези пари за да се плащат пенсиите. България е ФАЛИРАЛА държава г-да.

Може и да си прав, но стои въпроса от друга гледна точка- проверени ли са тези фондове какъв начален капитал въртят и кой е собственика? Запознайте с един от тези фондове като използваш критериите за проверка на началния капитали собственика, както правят западните държави и тогава ела да говориш тук! Когато се правят частни фондове в стара Европа се проверява началото-ПЪРВИЯ КАПИТАЛ И КОЙ СОБСВЕНИК СТОИ ЗАД ТЯХ и тогава се пускат да бъдат ПОМОЩНИ ФОНДОВЕ на ГЛАВНИЯ ДЪРЖАВЕН ФОНД.

Властта в ръцете на Боко е същата както в ръцете на синята коалициЯ- алаб баба цетелинка баланица -КРАЖБА И ДАЛАВЕРА!

Всички часни фондове са НЕЛЕГАЛНИ И НЕЗАКОННИ и нямат право да въртят никакви пари!-

Ето защо винаги ще гласувам за Иван Костов и ДСБ: "ИВАН КОСТОВ: Прочетеният току-що текст категорично показва какъв вид нарушение на правата на собственост се извършва. Може да се преотстъпи право на ползване, може да се преотстъпи право на управление на собственост, може да се преотстъпят полезните свойства, придобивани от собствеността, но не може да се отстъпи правото на разпореждане. Който не разбира това, просто изобщо не разбира икономическото съдържание на понятието собственост. Това е сърцевината на нарушението, което вие извършвате. Едни пари, които се намират на определено място по волята и по договор между две страни, не могат да бъдат извадени оттам и да бъдат базирани на друго място въпреки волята на двете страни тази, която е оставила парите, и тази, която ги управлява, това отношение не може да се прекъсне с акт на Народното събрание без да се наруши Конституцията на Република България! Това правите в момента, но то няма да мине пред Конституционния съд. Категорично заявявам, че ще настоявам Синята коалиция да атакува този текст, защото това е ограничаване, ощетяване на правото на собственост. Текстът, който току-що прочетохте, показва как грубо се влиза във взаимоотношения между двете страни. Как вие, в качеството си на кой, за кого се мислите, за да влезете във взаимоотношенията между пенсионните фондове и притежателите на партиди, за да кажете какви са отношенията помежду им?! Според мен вие просто не знаете къде се намирате, не знаете каква е ролята на законодателя в Република България. Не знаете, че законодателят законодателства в рамките на Конституцията на страната и не може да прехвърля правата си, да променя законите, защото Конституцията защита определени права, в частност, защитава отношения между такива субекти. Те са неприкосновени. Обръщам се към пенсионните фондове с ясния съвет: да не използват това разпореждане на закона и да се обърнат към съда, тъй като Конституцията има пряко действие. Понеже Конституцията има пряко действие, съдът ще уважи претенциите им да не могат да се развалят договорите им с притежателите на партиди и няма да одобри тази операция. Съвършено ясно се обръщам към пенсионните фондове да извършат това нещо и да не се подчинят на този закон, защото този закон е противоконституционен. След това да изчакат решението на Конституционния съд, тъй като това не решава по никакъв начин проблема. Понеже това въобще не решава проблема, а замъглява, скрива проблема, вкарва държавата в отношения, които не са нейна работа това, че някой не е внасял вноските, е съвършено друг въпрос. Кои сте вие, за да заставате на мястото на този, който не се е издължил към работниците си, който не им е внасял вноските в професионалния пенсионен фонд, за да компенсирате неговата безотговорност?! За какво мислите, че е Народното събрание? Това означава покриване на задължения на частно лице това е забранено. Това е държава. Държавата отива и застава в задълженията на нередовния как може да се направи такова нещо, без да се нарушават принципите, върху които е изградена тази държава?! Двадесет години тук е съградено нещо. Вие въобще не знаете какво е съградено и сте тръгнали буквално през просото. Това не може да бъде толерирано. Това по никакъв начин не може да бъде търпяно. Това трябва да бъде спряно, защото вие ще отидете много далече. Благодаря. ИВАН КОСТОВ: Вижте, господин Младенов този аргумент, че Подкрепа се е съгласила и социалните партньори, въобще не го използвайте в тази зала. Защото навремето с Отечествения фронт е извършена национализацията и конфискацията на имуществата и със съгласието на синдикатите. Вие въобще не трябва да давате такъв пример тук, пред политическите представители. Това, какво сте се разбрали, вие там сте се разбрали. Това не е аргумент в тази зала, това трябва да го забравите. Никакъв аргумент не е. А това дето някакъв европейски комисар нещо разбрал недоразбрал, някакви прекъснати вноски и пр., това въобще не касае въпроса. И аз се удивлявам Вие сте министър и не можете да разберете разликата между прекъсната вноска и наличност в партида, която е собственост на човека. Това е имущество, това не е прекъсната вноска. Това ли трябва да Ви се обяснява от трибуната? Този човек има партида. В тази партида има пари. Тези пари не могат да се пипат без негово съгласие и не може никой да се разпорежда с тях. Това, дето казвате, че Вие влизате като Дядо Коледа, за да им плащате пенсиите, кога Ви избрахме ние Вас за Дядо Коледа? Кога избрахме правителството за Дядо Коледа? Ние сме ви избрали да управлявате страната, съобразно принципите, съобразно Конституцията и законите на страната. Как така като няма вие ще давате? Откъде ще взимате, за да давате? От кого взимате, за да давате? Аз просто се удивлявам в каква степен министър може да прави такива брутални грешки в едно изказване от 5 минути."

RICHARDLONG, не те разбираме. Поясни се, като ни отговориш на въпросите: 1. Приемаш ли, че настоящото Народно събрание отрича с действията си Кодекса за социално осигуряване на предшествениците си от времето когато костов управляваше? 2. Съгласен ли си че в преобладаваща част от партидите няма средства за изплащане на приемлива срочна пенсия? 3. Каква част от осигурените лица ще започнат през 2011г. да получават срочна професионална пенсия заместваща от 80%-100% от последната им РЗ, каква част 60%-80%, каква част 50-60%, 40-50%, 30-40%,25-30%, под25%? Дай съответните числа за следващите 10 години, както и изразете спрямо настоящата минимална РЗ дял на пенсиите под една мин.РЗ, дял на пенсии от 1 до 2 мин.РЗ, от 2 до 3, и т.н. 4. Как да се справят с обичайните си нужди хората, който са се осигурявали и трябва да получат малки пенсии по десетилетие действалите разпоредби на КСО? 5. Какво предлагаш (какви условия да се създатат) за да има достатъчно пари за пенсия? 6. Как да се ограничи ограбването на пенсионните партиди от ПОД? Как да фалира ПОД (разграничаваш ги от управляваните от тях фондове, нали)? 7. Защо костов всъщност защитава дружествата, а не собствеността на осигурените?

Това момче не може да смята, на него му плащат да плямпа по форумите и да защитава престъпниците, които приватизираха всичко за жълти стотинки, а сега се опитват да си защитят хранилките. първи въпрос на който не чакам отговор. ЗАЩО ТЕЗИ ФОНДОВЕ ПРИБИРАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЦЕНТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА РОДЕНИ СЛЕД 1060 Г. ТЕЗИ ФОНДОВЕ НЕ СА ДОБРОВОЛНИ.

За СЗС и ДСБ са гласували само крадците и мародерите яли на тяхната трапеза!

RlCHARDLONG

А такива малоумници като теб гласуват за комунисти, пожарникари, и мадридски измамници, защото са толкова глупави, че в желанието си да видят себе си и държавата проспериращи, без да работят а вместо това да се наливат и да слушат чалга по цял ден, се връзват на най-смешни и абсурдни демагожки фрази, за да цъкат и да чешат мръсните си глави после как всички били маскари! Костов пое една разрушена от Виденов държава, и за 4 години управление я превърна в един от най-добрите кандидати за ЕС. Ако мадридското копеле не бе излъгало безсрамно за 800-те дни такива невежи и неграмотни лумпени като теб да гласуват за него за да си вземе имотите, а после и за комунисти и за пожарникари, щяхме да сме приети в ЕС още 2004-та и в момента да сме на икономическото ниво на Чехия.

I.K. is the only knowledgable and inteligent PM we have ever had. Unfortunately, the "chakga" populaton will never understand this... They do deserve the Village Idiot B.B.

Що не си пишеш в сайта ами дремеш тук да репликираш всяко мнение и да си цъкаш безплатна реклама на глупавия си сайт. Бан за теб !

1. Тези фондове са абсолютно легални, и докато няма категорични доказателства че някой от тях има неясен първоначален капитал, никой няма право да ги пипа. Все едно да подозирам че си си купил апартамента с крадени пари, и да ти го взема, без никакви доказателства. Успяваш ли да вденеш най-накрая? 2. Стотици хиляди хора са внасяли осигуровки там, а не в НОИ, защото имат повече доверие на частниците отколкото на държавата! Това е тяхното желание, това е свободна държава, и дори тиквите на име Бойко нямат право да национализират нещо против желанието на хората! Точка! Ако не разбираш основните принципи на демокрацията, като неприкосновена частна собственост, и свобода на избор, значи си напълно безнадежден случай, и с това моето внимание към теб напълно се изчерпва. П.П. Турски не разбирам, а освен това живея от 11 години в Америка, така че и за балканския субект не позна, но е трагикомично как някакъв изселник обижда останалите в България сънародници на "тъмни балкански субекти", и говори много лошо за самия теб!

Герб май обърнаха резба наляво

А не, не са, просто са започнали кариерата като бисексуални навигатори и ще я завършват на оръдието отзад (на кърмата де).

Бухахах абе клошар, на колко тона измити чинии и кенефи пишеш тези глупости?:) Значи обикновените хора трябва да им национализират осигуровките (бандитите, глупако, едва ли се осигуряват) защото през призмата на изключително изкривеното ти съзнание всичко частно в България е престъпно? И ти живееш в Западна Европа? Е няма начин да не си истински професионален клошар, нормален работещ човек такива глупости дори през ум не биха му минавали. Продължавай да ни забавляваш, шуте:)

Явно Бг народно събрание вече се управлява от мутри. Идват взимат парите на хората ,които са си внасяли вноските и решават да си ги присвоят. Мутренска партия ,мутренско управление

Кой нарича другите демагози! Ами ти - я се виж - кризата като е ликвидрала частните, а държавните били здрави, защо държавното НОИ налапа частните? Демагог на български се покрива доста добре с лъжец, който е малко тъп и лъже тъпо. Кажи сега за кризата и апетитните загинали частни фондове.

Умерляк, за огромно съжаление си, очевидно дори живота ти на клошар в Западна Европа не те е научил на най-основното правило във всяка демокрация: частната собственост (съответно и честните фондове) са НЕПРИКОСНОВЕНИ! Продължавай да клошарстваш!

Кои са тези които не са се осигурявали защото са свикнали държавата да ги оправя? Мързеливите комуноиди! Нормалните хора си бачкат, плащат си осигуровките, и изведнъж кухата тиква Боко решава да им се в устата като национализира фондовете за да облажат същите тези мързеливи комуноиди, които квичат против Костов, тъй като именно от неговото управление тръгнаха частните осигурителни фондове, така както ги има и в Америка, и работещите хора да си слагат там парите за пенсия, а не в бездънната пробита каца наречена НОИ! Всички русофилистици и комуноиди са изключително вредни за България, и в случая отново се явяват плевелите и паразитите! Срамно е че такива същества още населяват тази наша изстрадала държава!

Тия от герб са по страшни от комунистите 44 г. А този на снимката е лъжец и крадец. Вън боклуците от парламента...

Не се ли научиха мърлячите с промити от комунистите мозъци като тебе, за цели 20 години демокрация, че не частната собственост, частните фондове, и т.н. са с престъпен характер, а по-скоро държавните са такива!

Със сигурност си Соросче. Сега Сорос се стреми да се докопа до парите на европейците. А там където има компрадори, като СДС директно в правителствата, там е най-отровена вратата му.

RlCHARDLONG

Жал ми е за такива като тебе, които в червенотиквеното си скодоумие не разбират, че държавните фондове са финансирани от данъкоплатците, т.е. същите хора които работят и си плащат осигуровките в частните фондове, и именно заради това да се национализират подобни фондове е абсолютно престъпление спрямо трудолюбието и почтеността на хората, които си плащат данъците и имат правото да решават къде да се осигуряват, кратунко!

Мале мале, незнам колко още пари ще им трябват на ГЕРБ. Защо направо не започнат да обикалят по домовете и да събират от хората, да си гласуват някакъв такъв закон и да действат. Само искам да попитам кога ГЕРБ ще спре с опитите да се учи на управление, Ние не сме опитни зайци. Има си университети, който не е учил тогава защо си мисли, че сега е момента.

защо закон,бат бойко си пази бухалката

Поздравявам господин Иван Костов. Рядко на хоризонта ще излизат такива политици. Тежко ни и и горко.

Бокоооо и цялата пасмина около теб, ЗАЩО НЕ МИ НАЦИОНАЛИЗИРАТЕ И ЛИЧНИТЕ МИ СРЕДСТВА, КОИТО СА В БАНКА, ДА ПОКРИЕТЕ НА ЛИЗЕГЪЗЦИТЕ ВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ ПО КРЕДИТИТЕ, А?

ПО ВРЕМЕТО НА КОСТОФ КАТО СМЕНИХА ПАРИТЕ ИЗГОРЯХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ТОГАВА РАБОТЕЩИТЕ СЕГАШНИ ПЕНСИОНЕРИ. ТАКА ЧЕ НЕ РЕВИ ТОЛКОВА, ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ ДОКАТО СТИГНЕШ ДА ПОЛУЧАВАШ ПЕНСИЯ ОТ ЛИЧНИТЕ ТИ ВНОСКИ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМ ДАВАШ, А НЕ ДА ВЗЕМЕШ ОТ ЧАСТНИЯ ФОНД. И ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ТОЗИ ВИД ОСИГУРЯВАНЕ СЕ ЯВЯВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

И как точно изгоряха, щото аз помня, че просто изтриха по три нули, т.е. 1000 = 1

Кала ти по-глупав не моеш ли да бъдеш. Май парите изгоряха преди това като комунистите ги раздадоха с необезпечени кредити. Да те ... у смотаната кратуна..

ние го вършим сега, а те преди 599 години, млъкни моля

Браво на ГЕРБ. Браво на Атака.

пак сгреши хапчетата,казах ти :розовите!

Нема такава държава- това по темата ли е? Дир Бг. Потърсете в чичо Гугъл

Ребята! Радвам се, че не съм участник в тези фондове! Да, прав съм бил - пенсионните вноски в тези фондове, а и в ДОО са само данък. Нищо повече. Това е данък, съграждани. Е, дано да го доживея да го разберем всички.

колко заблудени са хората! първо кой и защо създаде тези фондове?Знае ли някой кой е собственика !Принуха хората да си дадат пенсионните осигуровки на частници които ги ползват както си искат!Че това което внасям всеки месец в НОИ не ели национализация?А фондовете цоцкат моите и вашите пари назначават модели-проститутки които получават по "само" 1300 лв заплата дават моите пари на банките които пък ни дават кредити с по18% лихва и т.н.!Костов на чий гроб плаче-той що не каже чрез кои лица участва там!Защо не ми позволят и аз да направя едно такова фондче!Ей не се умориха да грабят този народ!Всичкия състав на фондчетата лапа от нашите пари!Искам да ме цака само един-държавата!!!Тя никога не може да фалира!

МНОГО СИ ПРАВ

Дофтуре, не съм ли ти казал,че ние сме на всеки метър?! А ти оставяш вече безкрайно самотен заклет костовист!-:)

Тези фондове са акционерни дружества, които са собственост на други акционерни дружества, чийто акции са част от инвестиционни портфейли, в които има акци на на трети дружества. На уолстрийт ще използват новината за да играят на късо. Това го гледах на филма.Важното е първи да играеш на късо, да разпалиш новината ,че се национализира и да спечелиш един млрд. Майкъл дъглас го прави това но явно и други го следват

Това, че европейците ни наричат варвари е известно. Но, че ние непрекъснато подхранваме тази представа за нас с подобни правителствени решения ме кара да се срамувам, че съм Българин.

ЕЙ,ПИСАЧИТЕ КОИТО СА НА ВЪЗРАСТ 35-45 г , НИЕ НЯМА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ! ЩЕ УМРЕМ НА 65-70 Г И НАШИТЕ ВНОСКИ ЩЕ ОТИДАТ,И ОТИВАТ ЗА ПОМОЩИ НА МАНГАЛИТЕ. ТАКА ЧЕ ЧАС ПО СКОРО БЕГОМ НА ЗАПАД. ТУК НЯМА И ТУНЕЛ ВЕЧЕ ЗА ДА ОЧАКВАМЕ СВЕТЛИНА! ПОКОЛЕНИЕТО КОЕТО РАСТЕ НЯМА ДА НИ ПЛАЩА ПЕНСИИТЕ. ЦИГАНИ И НЕДОРАСЛЯЦИ,ВСИЧКО ДРУГО Е НА ЗАПАД!

Това е изпитан партизански метод да се прилапат готовите парички и след няколко години да потънат в пясъка на управлението.Предлагам на новите червени герберчета следващата приватизация да бъдат спестовните влогове на гражданите в банките и да се приеме закон тези влогове да бъдат до 1000лв, колкото ще са необходими на човек за едно скромно погребение.

ТИ ЗАЩО ПОДСКАЗВАШ

Иван Костов е ПРАВ, когато казва че в момента Ви крадат най безочливо. Някой като мен :) примерно не внесъл на 200 човека осигуровките, не ги е осигурявал години ..сега те трябва да получат пенсии ..да ама пари няма. И правителството взима от парите на тези които са внасяли за да плати на неосигурените но пенсионирани. С цялата тая работа, аз който не плащам се кефя че някой ми покрива дълг към държавата от милиони. Това е цялата схема .. затова ..реве Костов и е прав! Изобщо когато Костов говори ..тея там добре трябва да го слушат. Това е човека който създаде всяка една конструкция на държавността след десети .. После комунистите се постараха да го оцапат .. Десет години не могат да му простят ..Те имаха други планове ..примерно да сме сега още като в 97 година ..гладни, с визи и ... т.н. Поздрави на Господин Иван Костов, национално богатство за Българският народ, историята / не тая която още другарите пишат/ ще го оцени.

В момента най-безочливо ни крадат пенсионно-осигурителните дружесва, а костов ги защитава. Дали е прав, че не защитава осигурените лица с пари във фондовете? Защитата на парите на хората е дясна политика. Защитата на дружествата е търсене на калепир от страна на костов.

ideyazabulgaria.org e прав! Нещо хубаво става в нашата страна. Най-сетне става. Защото си имаме Цар, приятели! ИСТИНАТА Е В Н.В.ЦАР СИМЕОН ВТОРИ САКСКОБУРГГОТСКИ! Г-н Б.Борисов, като най-приближен на Н.В., днес е ярък продължител на идеите на Царя ни любим. Добре е с поддръжката на Правителството и г-н Сидеров! Долу Костов! Поздрави. Всичко е точно! Лауреат Аврора д-р Зенгинова НДСВ-АТАКА ТОВА ДОБРО ВИ ЧАКА!

Муци ти си за 4 километър. Ако мадритския мошеник ти е любимец на останалите българи не е.

Ти пък не можеш да схванеш иронията на тая патка, а от репликите ти съдя, че си интелигентен човек! Тая е върла фенка на циганина, който разсипа България!

ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ! Ново време се задава с гръмки пламенни слова: Царят нека управлява, та да бъде светлина. Симеон е име славно! Мъдър княз и цар велик за възхвала на народа той дарил му златен миг. Името ти славно нека бъде символ на века, да помогне на човека в тези трудни времена. От сърце те моля, Боже, дай му сили, дай му мощ да направи от България име славно - горд народ. ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ!

Симеончо никога вече няма да бъде идея за България. И най- малко някой с царска окраса ще спечели ако си присвои нашето име. В сайта ни стои на челно място "Заветите на Левски за чиста и свята република!"