Кабинетът оттегли човек на Орешарски от Черноморската банка

Правителството оттегля кандидатурата на Нина Ставрева за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие, чиято централа се намира в Солун.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът оттегли човек на Орешарски от Черноморската банка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко трябва да е наивен или направо ТЪП някой, за да вярва, че герб щял да изчисти мафията? Та самият Борисов е мафиот! Навремето им викаха 'борчета'. Колко мъка и глупост има в съвременна България ! :)))

Всичките са от един дол дренки - индивиди БЕЗ достойнство. Насрани от горе до долу, затънали до гуша в "грешки", искат им оставката а те продължават гьонсуратлъка си да се правят, че нищо не се случило.

На това му се вика реваншизъм.

КОМУНОИДИОТА КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА НИКОГА! ТОЗИ КАДИЕВ, Е ЕДИН ОТ НАЙ НАГЛИТЕ ИНТРИГАНТИ, ДОРИ И ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУТНИЦА. ОЩЕ КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК СЕ ЗАНИМАВАШЕ САМО С ЛЪЖИ И ИНТРИГИ. ЯВНО ПРОМЯНАТА НА ЧИПА НА ТЕЗИ ДЕБИЛИ Е НЕВЪЗМОЖЕН!!

Като бивш гуверньор за България в Черноморската банка за търговия и развитие през 2005-07 съм подписвал договорите на президента и вицепрезидентите на банката. Към момента заплатите вероятно са индексирани, но е от интерес на обществото да знае какви са били към онзи момент. Когато правителството дава "златен парашут" на Искров, би трябвало да знае какво му дава всъщност: - Годишна заплата от 126 000 евро - Поемане на разходи за училище за децата до 25 000 евро на година - Поемане на разходи за квартира до 12 000 евро на година - Поемане на 50 % от семейна здравна застраховка - Редица по-дребни разходи от типа на заплащане на уроци по гръцки език или пътувания.

Нямам нищо против един служител да печели много, ако заслужава. Проблемът е, че с работата си на гуверньор на БНБ Искров уби доверието в една 135-годишна институция. Надзорът на БНБ не забеляза кухи кредити към свързани лица за над 4 млрд лева. Над 200 000 българи нямат достъп до сметките си. Десетки общини, университети и болници останаха без средства. Хиляди фирми загубиха депозитите си. Държавата покрива гарантирани депозити за 3.5 млрд лева. Външният дълг нараства с 4.5 млрд лева. Какви ще са ефектите върху икономиката тепърва ще оценяваме. И ЗА КАКВО ТОГАВА ДА ИЗПРАЩАМЕ ИСКРОВ ТАМ? За да подадял оставка?

Black Sea Trade and Development Bank се финансира основно от Конгреса на САЩ.Там непроверени хора не се назначават...

ако беше празидент иди доди... добри че Бойко наш зашитава нас. и гордосттта ни. таз митници ние от деца сме я мечтали. ша обижда тука гръка. секаш ни знаят КОЙ е Сталинка, Сергей, Цветанов с 5 милиарда у джоба, ..ей византийци смотани ша ви пратим цаца да ви мачка, кат кит ща ви сдъвче, румелийци борчави. и банката требе да е на черното, белото и средното море. иначе не ва признавам. щото ни уважавате тука ччовека, с главнотото ЧЪ, като Чеверме бе... не могат да пият тия идиоти.

Борисов действал , като РАЙД -най-големия мафиот се "бори с мафията" .....СМЕШНИК СИ ТИ ЧОВЕЧЕ .Егати простото същество

Popa

Прозд, прозд, ама и по умните от тебе листни въшки мрат като им цръкнат малко Райд!

''Черноморската банка за търговия и развитие, чиято централа се намира в Солун. '' Гърция пък от'га зе да има ощ-беш с Черно Море, та Черноморската банка да е в Гърция

Нима не разбра простата истина > През "Солунската митница" минават всички необмитяеми стоки ...:)))

тоест каквото и да се товари на пристанището в Бъргас- се одобрява в Солун ... а се командва от София :)))

E едно време имаше едно предприятие "Океански риболов" преди да го разсипят го преместиха в София.

Защо Борисов и сие премълчават кого ще предложат за позицията в Черноморска банка? Това, че са оттеглили предложението за Ставрева и още не са мислили кого да предложат на нейно място, хич не го вярвам.

Откъде е това желание да те занимават с всички мисли на Борисов, че даже и сие? Дори сега е трудно с цял ден по телевизията и вестниците.

Щом Сульо и Пулъо могат да стават вицепремиери на банката що не ме предложите мене, имам много голям опит в Буркан банк.

"но по закон той може да бъде сменен само при изтичане на мандата или ако сам подаде оставка. " - вярно ли закона е такъв? Т.е - 100% несменяем???А ако има съдебно разследване, пак ли ??? Мале, мале ..кога ще имаме читави закони, пък кога ли ще вземат да се спазват ...

Законът гарантира независимост на БНБ. Иначе управителят ще бъде задължен да изпълнява политически желания. Вече ако той самият има желание да го прави е отделен въпрос и е о ткомпетенциите на Цацаратурата.

Не знам дали има желание да изпълнява "политически" поръчки, но изпълнява поръчките на "КОЙ?"

Като не можеме друго, поне ецперти да изнасяме!

Щом отричат означава, че му търсят топло местенце. Може в Лондон, може в Ню Йорк ?? Дали пък не го гласят за Москва, ама крият от народа ??? Има да играят табла с Цецо Катебе-то.

ИСКРОВ,ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН! А НЕ КАТО ПРИ НЕДОРАЗВИТИЯ СОЦ КОМУНИЗЪМ,КАТО СЕ ПРОВАЛИШ НА ЕДНО МЯСТО, ТЕ СЛАГАТ НА ПО- ВИСОКА ДЛЪЖНОСТ!!!ДО КОГА???

Браво,я колко калинки чакат ?????

Ето защо често в Партията казваме, че управляват ли ГЕРБ, то истинските Експерти бягат от държавата! Кръволокът Борисов няма свян да посегне на най-ценния капитал на тази страна - Експертите, които знаят как се фалират банки и се спират еврофондове, при това го умеят със размах!