Иван Гешев: Тази реформа цели съдебната власт да изпълнява поръчки, както може би МВР, примерно

"Магистрати могат да бъдат оставени пред избора, който имат някои в изпълнителната власт - да нарушат евентуално закона или да останат без работа", предупреди главният прокурор

Обратно в новината

Коментари - Иван Гешев: Тази реформа цели съдебната власт да изпълнява поръчки, както може би МВР, примерно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този само хуй ще го оправи. Скапана държава. РаТурване и отново. Да идва Ердогана и да приключваме

Абе тоя порКУРор сериозно ли си в да това на това което говори?!?!? Явно като дойде време да му се търси съдебна отговорност ще пледира за невменяемост. Тоя "правозащитник" ли реве дето взриви държавата през 2020 г.? Тоя "стожер" на правосъдието дето обвини и съсипа медийно двете женици, които "светели като коледни елхи" и "за съмнение в подкуп" за 70 хиляди евро ги държа като нарко барони и развежда с пранги в стил "Ханибал Лектър", а за престъпниците ощетили държавната хазна с милиарди ИЗОБЩО НЕ СЕ ЗАДЕЙСТВА?!?? Тоя ли бунак ще ми говори за "правосъдие"????? Та той с всичките си действия го съсипа. Та същия тоя натегач взриви държавата преди две години в стремежа си да угоди на своите господари. За което мога само да кажа: "Благодаря Ви г-н Гешев, ако не бяхте Вие народа още щеше да си спинка. Вие, с Вашето слагачестео и послушание с цел да се харесате на господарите си, понеже нямате нужния интелект да прецените последствията взривихте държавата. Благодаря Ви, че събудихте тоя заспал народ. За мен Вие сър съвременния Левски!!!"

по-често "например". Примерно е сленг на малцинствата. Като "бро" вместо "братко" в Бронкс.

Аз бих обърнал логиката и бих отбелязъл, че и отбраната на Прокуратура е подозрително яростна и мощна. Атаката била персонална, ама и защитата е точно такава. А времето работи за защитата...

и ние сме във времето. В. Левски. Да не се завърти това време, че да отнесе кръговата отбрана на прокуратурата като куцо пиле домат.

Подобно на "крадеца вика, дръжте крадеца" ? Щото досега Прокуратурата и МВР не изпълняваха поръчки. Познавам един от специалните части, който напусна заради това. И полицай, който напусна, защото колегите му не можеха да го понасят и му тровеха деня. Не крадеше, не пазеше престъпниците и не беше бандит като тях.

Внимавай на не хакнат пръскачките пред президентнството...... Олигофрени.

А до сега да не би голямата съдебна власт да не обслужва някого? По точно престъпниците! Най-прости и лесни дела от рода на ПТП и хулиганство се влачат по две години в съдилищата. И накрая по някоя друга условна и парична гаранция. Това нормално ли е? С големите дела срещу организираната престъпност какво стана? От 10-20 арестувани по 2-3 с присъди, докато другите с подписка. И тези 2-3-ма са толкова ниско ниво престъпници, че все още нямат и прякори за разлика от всички други в групите. Ама сега с новите реформи ще се правят политически поръчки! Нима? А ами случаят с депутатката на ПП която блъска пешеходка? Нарушава правилата за движението и причинява средна телесна повреда, но за има няма 5 месеца се приключва делото чрез споразувение за 3 месеца изпитателен срок и 3 месеца без книжка за депутатката!?! И до там! Никакво обещетения за пешеходката и никакво право на обжалване на "присъдата". След като новите реформи все още не са направени значи съдебната власт все още не е овладяна и не се вършат поръчки!!!!! Е това какво ще е ако не поръчка? Или е справедлива присъда за жената със счупени ребра, която година трябва да ходи на нагревки и терапия за своя сметка?

Гешев, ко.... 8ТЕ ДЖУДЖЕТА...

Гешка, я кажи откакто ти властваш там, на гешефтурата колко ѝ е сметката за обезщетения след осъждания за незаконни действия?

Ходи се зарови в пустинята, мазен продажен боклук!

Аз като казах преди година че господин Гешев ще смени още две правителства не вярвахте! Пиги е третия министър на правосъдието който се плюнчи.

И още две ще смени със сигурност! въпросът обаче е, дали ще изкара пълен мандат?!

Дръж се Гешев! Още малко им остана. После ги почваш с тоягата.

Теб отдавна те е почнал с тоягата си. Само, че отзадника те е подкарал :))))

Неуважаеми г-н Гешев. Прокуратурата отдавна е овладяна и "конкретния главен прокурор" е послушен и изпълнява поръчки - служи като "бухалка" за едни и като "защитна стена" за други. Това е очевАдно от години. Съдебната реформа има за цел премахването на тази уродлива практика, а за това е необходимо безусловно Вие да не сте главен прокурор.

Г-н Гешев е напълно прав! Той е единствената преграда между законността и своеволията на Киро, Асен и "радетеля" за правда и демокрация, роден на руска територия Христо Иванов!

Преграда е само за разследванията за кюлчетата и пачките, за къщата в Балселона , за КТБ и други подобни.... Служи добре.

Секретарката на Гешев Сийка Милева ще бъде много по-добър министър на правосъдието, от това скапано същество Надежда Йорданова

Тя и моята секретарка ще е по-добра. Нищо, че е със средно образование.

Гешев, що не си свърши работата миналото лято в случая с Канадеца? Можеше да ни спестиш инфлацията и две години застои! Давай смело!

Гешев а ти как овладя прокуратурата?? И какъв избор имат честните прокурори и съдии?

Прокуратурата щяла да бъде поръчкова?! А досега каква беше ? Кой поръча КТБ и Васил Божков ???

За Божков ли жалееш, джендър?

Нещо по въпроса с прекратените производства на наркомана който уби две жени ще каже ли.

Този престъпник е много упорит.Но шефа му бавно ,но сигурно отива към залеза си.Неграмотният простак,който беше премиер толкова години си е наша грешка,която ни струва мноооого.

Накрая, когато България катастрофира окончателно, пак ще има Народен съд. И за едните, и за другите ... Тоя сценарий е отигран няколко пъти в историята ни. Няма да се размине и на продажните тролове

Е то точно Народният Съд всъщност ще бъде самата катастрофа за България, пази Боже!!!

Гешев, нищо ли няма да кажеш за убиеца на двете момичета в София на бул. "Черни връх"? И към него ли ще се отнесеш така, както към убиеца на Милен Цветков? Ти като не изпълняваш "поръчки", каква работа всъщност си свършил досега???

Какво общо има Гешев с ПТП?

А какво общо има главният прокурор със спасяването на богати бабички от "ало" измамници???

Прокурора на мафията и мутрите, взе да ги хваща шубето, никой не е победил една държава, реформи ще има!

Ако Гешев е прокурор на място, веднага трябва да арестува Киро, Асен, Ристю боклука и генерал Гном за национално предателство и антинародна продажност. Тези ,,политици" биха направили чест на бай Ставри в СЦЗ

А също така и тебе, к'во ше кажеш?

Заедно с теб, в една килия

Прокуратурата не извършва арести бре хора. Научете коя институция какви фунции има...

Той лично и чакалите му ни докараха до просешката тояга.

Нагло същество.

Гешев, и те са като теб, но сега няма да се изпълняват поръчки на Борисов! Ти затова ли си се загрижил?Смешен и жалък си!

Господин главен прокурор, няма ли начин да бъдат арестувани тези харвардски боклуци. Каква е тая избет, Боже ? И тая дърта секретарка на Хр. Иванов - Йорданова дето е министър, Боже опази, и тя има нарушения ..

Еее Гешо, ами и ти не си от тия дето се интересуват от истинските проблеми. Поне си го доказал досега!! Но поне вижждаш проблема отвътре - та дали твойте предложения не са само за замазване на очите?? Я пусни една истинска статистика колко сте хванали, предотвратили или вкарали в затвора срещу това дето сте "взели"?? Ще си честен ли??

Без да съм спец по право, виждам, като един обикновен българин, че прокуратурата не си върши работата и основната функция - да преследва закононарушенията, особено на властимеещите. Станахме за посмешище в цял свят с яловите разследвания и липсата на правосъдие. Потвърди се приказката - За кокошка- няма прошка , за милиони - няма закони. Основната работа в очите на обикновенните хора на висшата прокуратура е основно да си взема парите и да варди спокойствието на власта, а не да създава чувство на законност. Няй вероятно след тоси пост ще бъда и блокиран, или постът изтрит. За съжаление мафията си има държава, наречена България....

Вършеше си я, докато не закачи богатия спонсор на Румен Радев

от 1999 насам само се имитира дейност, който прокурор вземе да разследва нещо сериозно, веднага се привиква и му се обяснява правилната страна - или дотук , или чантата и навън...

все 50-100 души ще прочетат мнението Ви и ще стигнат до същите изводи, бидейки обикновени хора. За съжаление, липсата на функциониращо правосъдие довежда до такива абсурди като татуиран, надрусан и пиян гибон с множество провинения да отнеме живота на 2 момичета. Не е само до правосъдие по високите етажи на властта, и за обикновените хора няма чувство на справедливост. Не сте сам/сама в усещането си.

Ти няма ли да почнеш да работиш

Гешев започна да става симпатичен на фона на министър Йорданова. И на плъшоците, които стоят зад нея - Хр. Иванов, Гнома и харвардските измамници. Рейтингът на Гешев расте, а на опонентите му се струва.

Расте ти мозъчната дистрофия :)))

Поръчковият прокурор Гешев дава мнение! "Крадеца вика, дръжте крадеца"!

Това на снимката да не е Мата Хари?

Гешеф ,България е на първо място по корупция в Европа!Каква е ролята на прокуратурата,която оглавяваш?!?

Прокурора на НАЙ-Корумпираната държава в ЕС, по корупция след някой Африкански държави - там е по малка дори. Същия без дело за безчинствата на Политици и Общинари за целия този преход свързан с кражби на нашата родина и нашите пари има наглост да твърди, че видиш ли без него ще е по-зле. Ти си лицето на Корупцията . ОСТАВКА ГЕШЕВ!

Шилo

НИКОГА не трябва да се допуска милиционери, завършили в Симеоново, да бъдат нещо повече от най-обикновени адвокати. Даже и това им е много. Тъпи, нагли, празноглави милиционери!

Кьовеши добре показа кой какъв е в БГ. Дори го каза - На срещите с Гешко е само, защото протокола го изисква. Цял свят се опитва да помогне на едно загубено племе, чиито гени са увредени по времето на 500 годишно робство. Племе от роби. Казват ви открито, че сте избрали мутри да ви управляват 12 години. И пак не разбирате в каква кочина живеете.

Нали благодарение на такива като Гешев няма правосъдие в България.А сега най-безочливо говори ,че ако го махнат и закоността в България няма да я има.Ами да няма да има кой да пази неговите хора!

Тролите са индивиди с психиатрични отклонения. Да им пожелаем бърза и пълна полова импотентност

По-послушен главен прокурор от теб трудно ще се намери.Всички чухме как на тиквата от Банкя викаш "шефе".

Каскета е Адвокат на Мафията. Шеф на Прокуратурата, завършил "право" в милиционерската школа в Симеоново. Срам за България.

Основанията за освобождаване на гл.прокурор са СЪМНЕНИЯ за извършени нарушения…..БЛА,БЛА. Демек никакви.

Те за това прокурорите като ходят в европейските институции се правят, че не се прокурори. Защо ги е срам да се представят като такива? Защото не вършат никаква работа и ги е срам от главпрока Гешев

Гешев, то държавното обвинение е овладяно, борбата е да се освободи и да започне да работи като прокуратура, а не като ОПГ в полза на главорезите. Хората често се сърдят я на полицията, я на съда, но истината е че полицая прави това, което разпореди прокурора, а те често са напълно неграмотни поставени там незнайно от кого. И когато прокурора от назнание или умишлено заведе делото по неправилен член - съда няма избор освен да оневини подсъдимия. Хитрично, нали Гешев?

Такива като този се появяват в костюм по телевизията, няма да има надежда за България

Прокуратурата някога си бе към МВР. Гешев да не се отличава от това което каза? Е с ковид идиотизма постигнаха поне 68 хиляди повече починали в България за 2 години (април 2020-март 2022). И където по статистика за смъртност от ковида, сме в най-добрият случай с второто най-скапано здравеопазване на Земята. Разни дето не знаят що е то ваксина по Африка, са пъти по-добре от нас. Ааа измрели към 70 хиляди, няма проблем за (полит)прокуратурата. И още що изпуснати престъпления. Московски дори си утрепа сина с моторна шейна, но за прокуратурата липсват членовете от НК за причиняване на смърт по непредпазливост. Дори да си избереш нещо като екология, там ще откриеш няколко неща които пропуснаха. Като отровени 29 крави на Марица - имаше и за риби. Залят Перник от шламохранилище. Изпускани фекални води в морето при Варна. И какво ли още не. И какво прави (полит)прокуратурата? Престъпно бездейства! Явно това е нейната функция според Гешев.

Гешев, какво стана с катастрофата с Президента? Какво пак не казвате? Прозрачност, ама нанай се!

Съдебната власт буквално преяде с овластяване, окопа се здраво, издигна обръчи от законови прегради и стана тлъста, нагла, арогантна и...недосегаема! Дали ще бъде Гешев или следващ някакъв, не се ли промени модела, не се ли изчистят "авгиевите обори" - нищо няма да се случи. Колкото до сегашните представители на съдебната власт, голяма част от тях директно има основание да заемат местата за лишаване от свобода. Рано или късно, историята го е показала, това се е случвало. Ще се случи и сега!

Абсолютно прав си Гешев.Лумпените разбират съдебната реформа със смяната на един прокурор с друг(наш човек),затова не се давай на тези простаци!С теб сме.

Ти до сега не изпълняваше поръчките на шайката нали ?

за една изпълнена "поръчка" на "шайката" ?

Прекрати делото на Пеевски.