Ива Митева пред Dir.bg: Има нужда от преразглеждане на цялата ни система

Конституцията като че ли е само една книжна декларация, а принципите не виждаме да се прилагат на практика

Обратно в новината

Коментари - Ива Митева пред Dir.bg: Има нужда от преразглеждане на цялата ни система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато в една държава се говори за ВЛАСТ, управия няма да има!

Ивето иска пак да папка от държавната копанка. Нъцки! Утекохте в канала, заради ибрикчийският си политически живот!

При парламентарна република,правителството може да бъде свалено с вот на доверие/недоверие.При президентска република президента може да бъде свален само с импийчмънт. Кое според Вас е за предпочитане?

Според изказването й системата била гнила. Интересно мнение при положение, че самата Митева е част от тази система, а всички политици вкупом допринасят за това. Нова система със старите ни познайници няма как да се получи. Пак ще е гнила при този политически състав, но със повече власт в един човек. Още не сме дорасли за президентска република от типа на САЩ и Франция, но явно желаем такава от типа на Русия.За това е цялата безмислена разправия.

Какво означава "преразглеждане на цялата ни система"? Първо какво има предвид под система? Какво я дефинира тази система? Щото примерно права се дефинира от две точки, равнина от три. Та как се дефинира системата, която Митева предлага да "преразглеждаме"? Второ, какво означава "преразглеждаме"? Навява мисли за революция смяна на системата (обществено-икономическия строй) Трето, ако е революция с какъв нов строй ще сменим стария? Ако може да го опише, какво представлява, как функционира ... гаранции, че не е поредната утопия като комунизма .... Митева, много празни приказки, мила.

Не е време - най-малкото докато Радев не изтече в канала на историята.

Има предвид жената, че сега имаме много крадци, тогава ще имаме само един Крал. По волята на Краля.

Има нужда от преразглеждане на цялата ми умствена система. Много ми хлопат дъските и като кихам се напикавам!

едва ли е разбрала, че е употребена и захвърлена...

Г-жа Митева е титан на мисълта и логиката: Цитат 1: "Категорично прагът за действителност на референдума трябва да бъде преразгледан. Между другото, когато през 2009 г. е приеман законът, предложеният праг е бил 30 на 100 от участвалите в последните парламентарни избори. И изведнъж в пленарна зала прагът се променя на всички участвали в изборите или 100 на 100." Цитат 2: "Смятам, че на тези избори избирателната активност ще бъде ниска. " 30 на сто от нищо е съвсем нищо. Т.е. референдумът ще е успешен с участието на публиката от един чалга концерт. Интересно кой издържа тези клоуни, за да вкарват страната ни във все по-голям хаос.

Бойко и ГЕРБ се измъкнаха от позор с проект за нова конституция, сега и Слави решил да се докопа до парламента с нова конституция . Много плоско .

Защо ли като видите някой от ИТН ве хваща ток !?

тея тъпаци е време да се занимават само с това, от което разбират - ЧАЛГА!

Госпожо Митева има нужда да се изхващат сички руски кавали и да не се допускат във властта

Абе 30г., малко ли бяха бай Тошо да е едноличен управляващ. Преставете си сега президентска република с президент/цар Киро, Бойко, Корнелия, Слави, Радев или друг идиот, кято Путин и Зеленски. От българина по прост няма, неще парламентарна република иска си господар - президент. За такива идиоти ли Левски, Ботев, Петко войвода, възрожденци, въстаниците от Априлското въстание и много други воеводи и хайдути си жертваха живота. Помнете Левски какво е казал, за какво ни е султана да сменим с друг господар.

Другарката Митева от Библиотекарския ще преразглежда системата.. ама у дома през крив макарон.. Дейба и ченгесарските келемета..

Трябва да се променят закона за партиите така , че не мсеки глупак да прави партия и закона за изборите като се вдигне бариерата на 5-6 % тогава няма да може разни тъпанари да влизат само за беля в НС. Няма нужда от президентска република - това е опосно за страна като България и няма защо ДСлави да се прави на интересен пробутвайки тая идея.

Нищо от това, което си въобразяваш, че трябва да се промени, няма да се случи! И няма нищо лошо в това да станем президентска република. И без това нагледно се видя, че сегашната форма на управление не работи.

очевидно харесва модела на просветената монархия, като имам предвид кандидатите обаче резултата ще е по-различен - царство на простотията и наглостта, неописано в литературата..

Затова ли внедри мадурките,да си нагласявате изборите.Работиш с юмруков,и затова скарахте партийте.Млъкни ма нещастницо,вие унищожихте държавата ни

ива митева това е осъествената американска мечта! на единия ден невзрачна секретарка в някаква комисия в народното събрание която по чял ден чука по клавиатурата скучни книжа, , на другия ден председател на парламента който чука звънеа, и определя дневния ред! обратния път е изпълнен с разачарование, скръб и нервен срив!

ивче, ти ли писа този минус? я ми напомни каква бе преди да те набутат за бос на нс?!??

Язък за реномето на Митева и хаджи Тошко! Съдебната реформа е,като футбола- проста игра за тарикат момчета и момичета! Що се хабите с Гешев? Променяте НПК-откоз от образуване на ДП- обжалване в съд, срок на ДП- 2 плюс два и най много още два месеца от Върх. прокуратура- 6 месеца са повече от достатъчни за всеки дръглив дознател и прокурор,критерии допълнително разкриване- за заплатата, отчет на 6 месеца и санкции за неспазващите сроковете- при трети път аут от системата.Да го питам аз Гешев какво ще прави,като вкарат материали срещу него, прокурор откаже да образува и трябва да се произнесе съдия / дай Боже да се случи от онези,които прокурори проверяват за дисциплинарки/.Ама, вие сте прости, недоучени и нагли!

да вкарат, тъпи, ама не вкарват, понеже няма какво да вкарат! с пръдня боя не може се направи!

А прокурорска република не искат ли.

на тия им викат малкото ДПС

Лодкарят Христо Иванов от ДъйБъ е семеен приятел на Ахмед Доган. Майка му така твърди.

А прокурорска република не искат ли.

Великото Народно събрание да се саморазпусне. Да си обуй дисагите и тръгне по Европа. Горд съм, че съм българин.

ИТН=ДПС 2

Според най-големия Исторически парк в света до Варна, чалгарите тоя път няма да влязат в парламента!

И кой да е преразгледа, такива като нея ПРОСТИ АЛЧНИ И БЕЗ СЪВЕСТ?! Да вземем една свещ и да потърсим ХОРА?

На кривата ракета космосът и е крив

Има нужда от преразглеждане на психичното състояние на клоуните от ИТъНъ.

ковид-а засегнал най-вече служителите в ИТН! Време е лекарите да се намесят и да дадат диагноза !

По-слабоумни от чалгарските клоуни на ИмаТакиваНещастници са само безмозъчните им гласоподаватели! Как може да гласуваш за подлогите на ОПГ ГРОБ=ДПС?????????

Ами да предложим в референдума да бъдат трите възможности: -парламентарна република -президентска ( или полупрезидентска) република -монархия или по-нашему царство Та да има избор който не е на базата - ДА/НЕ. Защото всъщност с референдум само за президентска република ( или някакво недоносено подобие ) Баш Чалгаря по този начин ще разбере кои българи си падат по чалгата и кои не?!

Пропуснал си прокурорска република и народна /на суверена/ република

Не несе аби.

"Тук категорично трябва да се внесе закон за изменение и допълнение на Конституцията, който да предизвиква свикването на Велико народно събрание." Това ме хвърли в размисъл. :)

Сега всичко се обещава. Защото после никой не може да ти държи сметка какво си обещавала, нито пък да те изгони от мястото, където искаш да седнеш (или си се насадила) ?! Нали така? Тук да забравим, че именно тези точки от референдума на славчо бяха заличени от КС и ни беше казано, че не може на референдум да се решават такива въпроси. Сега е време за лъжи, залъгване и нова платформа (за губене на време) - нещо, което дори и вие разбрахте как работи у нас, в България. Аз обаче не искам повече да ме представлява някой жител на село Джинот, област Ямбол! Защото не харесвам чалга! Под никаква форма не я харесвам! Нито музикална, нито законодателна, а най-малко управленска!!! Стига сте ни губили времето! Стига! Послепис: на места отказвам да пиша главни букви!

На мене най-много ми харесва в Северна Корея. Гледам и на рушняците им харесва, ама още не могат да го докарат, още се мъчат с Путин. Но има надежда, той е упорит, се ги докара до това дередже. Трябва и ние да се присъединим към съюза им. Ще станем страшна сила!!! България, Русия и Северна Корея!!! ... Тогава и Северна Македония ке се присъедини!

конституията ни е прекрасна! налага се само да се вкара една алинея за импийчмънд на нагли президенти като радев, дето наруават конституията, и да се въведе вноска за участие в изборите! внася 500 000 лв, и ако мине 4% си ги взима, ако не, с тях се покриват административните разходи

Упс … Кауна и той се е изръсил за платен репортаж … ей, милионерчета станаха тези журнаглисти!

Вие? Сега ново 20-се... Обърнахте палачинката... Спрете се!!!

Хайде овце на избори

Идиоти като Вас да се разкарат. Ние сами ще преразглеждаме системата през 30 тина години щото някакви тъпаци набутаха други такива в парламента

Цялата мара втасала, та ще променяме Конституцията, за да уидисаме на болни мозъци. Айде направо да върнем монархията начело с крал, не, не малко е- цар, не и това е недостатъчно- император тошето африкански, така и така сме бананова република... опс монархия!

Има нужда само и единствено хората да мислят преди да гласуват...За да няма възможност, такива тъпи неща, като тази и вождът и да се изявяват в ефир

На това с една дума му се казва "Лустрация".

Ами че тя България си е почти президентска република вече. Янев, колко време управляваше служебно, сега и Гълъба. И въобще не е ясно дали няма да продължи и след октомври, щото както се очертават нещата едва ли ще имаме стабилно ново правителство, дето ще изкара цял мандат.

докато уроди като теб гласуват за евроатлантически подлоги тва ще е положението...

Можи да удариш едно рамо и на комунягите дето кръв повръщат със врага се прегръщат но власт НЕ ВРЪЩАТ

Отпиши ги тези....

Ти как разбра, за кои и дали изобщо съм гласувал, че да ми правиш квалификации? А изродът си ти и подобни на теб, които търсят пореден"нов спасител" в лицето на Израждането на Костадин или пък възхода на Янев може би. Кой са новите лица в БГ политиката? Няма такива, всички са проверени и провалени, затова аз не гласувам за никого от доста години! Още ли смяташ, че съм от "евроатлантическите подлоги"?????

Тая много си повярва. А е адски некомпетентна. Да се маха.

До кога ще ни занимавате с тези? Не са интересни! Прави ми впечатление, че като че ли медии, политолози, социолози и т.н. имат поръчка непрекъснато да промотират определени партии белким вземат някой процент отгоре! Другите непрекъснато лансирани са Възраждане.

И как са лансирани, като даже не ги споменават дори? … Страхът е голямо шубе, нали?

Ами ИТН и на безлюден остров да се отзове, пак ще се насере!

Щом замъждука пламъче надежда за човеците, веднага зор да се стъпче със смяна на правилата.

Има нужда , както казваше старшината ми на заставата, да си взема суха храна за три дена и да не слАзАм от тебе. Това сериозно.

му пречи. Що не си изпълнихте обещанията за мажоритарна изборна система? По тоз въпрос имахте мнозинство. Ама почнахте да обяснявате колко трудно било. Клоуни.

Да вземем пример от Русия и Северна Корея!

Щом казваш, нарудът ще те послуша и е ви смени....

Колко отчайваща безпомощност.