Предлагат спагети ”Аматричана” в помощ на жертвите на труса

700 ресторантьори включват в менюто си ястието спагети "Аматричана". Две евро от цената ще се предават на италианския Червен кръст в помощ на жертвите на труса.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат спагети ”Аматричана” в помощ на жертвите на труса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прощавайте, но като готвач няма как да не отбележа, че въпросните спагети се правят не със смляно свинско, а с Панчета!

Не позна. "Панчета представлява части от свински гърди (порода за бекон), оваляни в сол и подправки." Уикипедия

Кретен. Нали човека точно това ти казва. Че не е смляно свинско, а сушен деликатес.

аз притполагам татарски кифтета прет ласаня и спагети,куито саси чиста юфка. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Svetle, pishi na Bulgarski. Писането на латиница е като да пишеш с лайна по стената.Чете се, но не е красиво!

Светле, Светле... "аз притполагам татарски кифтета прет ласаня и спагети,куито саси чиста юфка." Нали като стОденка се изживяваш, Ограмати се малко.

Ако някои български ресторанти в София предлагат такива спагети, веднага ще си ги поръчам по нета, въпреки, че повече харесвам спагети карбонара.

Предлагам ... специалитет с доматен сос, свинско и овче сирене... да се предлага на всеки мигрант. Ако откаже- да не се допуска на територията на България, а въпросния специалитет да се даде на някое бедно българско семейство- то ще оцени по достойнство кулинарните качества на специалитета и ще е много благодарно, защото българите ОБИЧАЙНО се храним с домати/ по възможност- розови- сорт биволско сърце, овче сиренце и ако има и свинско , става супер!

Език мой, враг мой! "доматен сос, свинско и овче сирене" Много обичам свинско сирене. А най-много обичам смесено - свинско и овче сирене.

Това е похвално! Но не е ли добре да се измисли нещо подобно за бежанците и спечелените пари да отиват за тяхното настаняване, здравни грижи и молитвени кътове! Бежанците по-малко ли страдат от тези италианци? Това е идея, нека да използваме форума за предложения. Сигурна съм, идеята ми е много човешка!

И НАЙ-ВЕЧЕ МОЛИТВЕНИ КЪТОВЕ! Кувейт. ОАЕ. Абу Даби.... Кой ги изгони от родните им места? С колко средства разполагат мигрантите ,та имат възможност да плащат на трафикантите? Колко граници са преминали нелегално? На колко държави са нарушили законните граници? С какво са се прехранвали до като стигнат до Европа? С колко пари на месец преживява ... баща ти да речем?

Мелиха, мразиш италианците, защото ядат свинско, нали?:) Впрочем- предпочитам да помагам на италианци, пострадали от въпросното земетресение, вместо на мюсюлмани- нищо лични, но италианците са кулинари, и те си хапват свинско месо и сме от един културен кръг...Българският генетичен произход е много близък с жителите на Северна Италия.

Страхотно, това е начина да спасим света. Да сме единни. Кога ще го осъзнаем...