Многохиляден митинг в Рим срещу трудова реформа

Десетки хиляди работници излязоха вчера на митинг в центъра на Рим срещу реформата в трудовия сектор на италианския премиер Матео Ренци.

Обратно в новината

Коментари - Многохиляден митинг в Рим срещу трудова реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Робовладелството се завръща с нова по-демократична визия.

комунизма свършва със свършването на чуждите пари !

Кой и къде реши, че трябва да се премахва капитализма като система ? Това, че хората се бунтуват срещу някои елементи на системата не значи, че искат да я заменят с някакъв тоталитаризъм. Решението за Европа е прекратяването на глобализацията, емиграцията и свободната външна търговия. Въвеждане на отпуски по 90 дни и всякакви глезотии и корпоратини данъци от поне 40%. Всичко това скрито зад непропусклив митнически щит от поне 300% спрямо външния свят. Само така може да се възстанови приятния начин на живот на континента. И разбира се свобода на дребния бизнес, съчетано с откровен терор върху едрия.

Червените знамена отново се връщат- плебса твърде бързо забрави до къде докара комунизма Източна Европа. За Империята на Злото да не почвам- там вече се върнаха към феодализъм и дори робовладелство(според ДИР-а наскоро) !

Мдаааа, комунизмът Е ЖИВ в сърцата на хората и НИКОГА не ще умре! Защото на всеки му се ще друг да бачка, а той да лапа за чужда сметка. Ти, БългАриец-о, не си ли чул, че за НЕЯ(вярата в комунизЪма) все още бронебойни патрони НЯМА ОТКРИТИ, НЯМА ОТКРИТИ.... ;-)

а колелото на историята се върти ! то ще се върти до окончателната победа на комунизма !! и тогава ще спре завинаги !!!

C тези митинги и протести ми намирисва на появата на нов Mусолини?? A, след него, е ясно кои ще се появи!

....днес във рим,...утре в берлин!.. и лека по лека нещата ще се наместят без намесата на путин?! на много европеици взе да им писва??!! защо ли?? ще се сменя този робовладелски строи с друг,....разбирате ли ?!!

Как така във Франкфурт не отрациха огромния митинг против новата 1.3 млрд.евро банка на ЕС.160 000 души от цяла Европа. Алпинисти бяха издигнали на самата банка лозунг КАПИТАЛИЗМЪТ Е СМЪРТ

Kато видят че няма да излязат наглава с протестиращите,соросоидите изнасят производствата в Китай и Южна Америка,където няма стачки и се работи за жълти центове,а на останалите без работа се дават социални помощи! По този соломоновски начин се решават синдикалните проблеми ,работническа класа липсва,стачки също, справка САЩ,където почти нищо не се произвежда, 50 000 000 души са на социална издръжка работещите са в администрацията ,услугите, строителството и добива на суровини, т.е. непроизводствени сфери.По този начин хората се обезличават и стават лесно манипулируеми,младите не работят,а е известно,че когато човек не работи ,мисли за глупости.

Браво на италианците. Така се излиза от кризата. По-високи заплати, по-високи пенсии, по-високи социални помощи...

И печатене му е майката.

Европейският пролетариат да вземе пример от путлеристанските рабочие: "В Чите работники мясокомбината украли более двух тонн деликатесов".

пазя си наръчника на партизанската борба.

я тия що веят червени знамена ,а защо не скачат?

унгария сега италия баба меркел с своето американско пристрастяване на фашизъм остава сама .А нашите кога ще изритаме или чакаме повиквателните за безплатните автомати?

автомати ли ще ядеш ?

а сега ядем унуй на радан ,кунева и тиквуна и се чустваме като американски изоставен щат само тяхната войска идва от време на време кога на росенчо му притреперят мартенките от руснаците иначе за нас не му пука.

Напразно се притеснявате братя българи. Нещата няма да се решат в полза на "едните" за сметка на интересите на "другите". Решението ще дойде от Всевишния в лицето на майката на Природа. Започва се природна революция, заради алчността и неверието на всички ни. Спомнете си за предсказанията на Ванга. Всичко малко по-малко си идва на мястото. Очаква се голямо преселение на хората от север към юг и точно тогава може да дойде звездния момент на България.Майката му е да сме търпеливи и да чакаме както и винаги сме го правили.

Европа тръгна срещу империалистическата мафия !

И като "победи" к'во иде след туй ?

Засега най-добре живеят именно "северните" народи. Желаещите да мигрират на север са много повече, от мигриращите на юг.

кът толко сте приритали за социализъм ей ви я България беше ускореноразвиваща се соц страна под ръководството на една партия на финала луканов обяви фалит на държавата и под ръководството на същата партия преминахме към "демократичен" постсоциализъм по много успешен за някои сценарий

А вчера един от тези ми се оплаква ,че от банката го притискали да си плати месечната вноска за новата кола дето си е купил. ХАХАХА! Ми кой те кара да си изхвърляш старата бе тъпан! Е сега с 800 евро -бягай да се оправяш.Шест деца дето си напраскал,и дето един болт през живота си не си развил.

Що не си кажеш направо, че Путин ги подкокоросва да протестират? Всичко ще си дойде на мястото с това обяснение.

ААаа,тука Путин няма работа. Това са си отношения между работодател и некадърен бачкатор ,дето по времето на италианският социализъм баба му и дядо му излязоха в пенсия на 50 години и дето с ръждясала ламарина за ланчия боксер си накупиха къщи и народиха деца-все неграмотници и мързеливи. Ама лапането свърши. Затова им идва нагорно. Може да се изнесат в България да речем.С 800 евро помощи ще си живеят като царе. Ама до задника на мама и тати е по добре. Те имат големи пенсии и ще ги хранят.

"педерасти" контролиращи обсебени международни структури осигуриха нагло увреждане на повърхноста с включени фаров е през деня

Не ги мислете италианците. Както писах по долу имат социалниамортисьори,на въздушна възглавница са. Ето какви са правата на един работник там. Ако фирмата няма работа е длъжна да осигури на работника социална защита в рамките на 24 месеца. Трябва да му се изплащат 80% от работната заплата в продължениена гореспоменатия период от време.Известен процент плаща работодателят а останалото държавата. След изтичане на този период започва периода на мобилност в продължение на 3 години. Там вече безработицата която получава работника е в рамките на 60% от последната му работна заплата. Обща осигуреност-5 години период. А в България колко е?

те дан съ биле в ссср та ги сравняваш с нас

Не ги сравнявам.Само си мисля докога държавата е длъжна да храни един на който и двете му ръце са в ... и спи спокойно при мама и тати дори да е на възраст и дои държавните фоднове. Няма пари и в тяхната хазна за такива дерибеи. Купона свърши! Затова следват уволненията и без права за безработица!

В България се определя от заплатата на която си се осигурявал и стажа който имаш.

Идиотска система. Който е остане безработен за две години, автоматично си губи трудовите навици. Шансът да си намери работа след това е минимален.

много е пролетарско ти да едеш а друг да бачка ама не бутат

За спрат тези безумния, наречени "стачки" на мързеливи бачкатори, те просто трябва да бъдат забранени на европейско равнище и даже инкриминирани. Синдикатите също трябва да бъдат забранени, защото те само саботират бизнеса. За да има икономически растеж и благоденствие, първото условие е да се даде повече свобода на работодателите да преценяват дали да държат някого на работа или да го изхвърлят, ако вече е ненужен за бизнеса им. Т.нар. "работнически и синдикални права" са комунистическа отживелица.

До някъде може и да си прав ,но синдикатите идват от щатите и за времето са си били полезни организации ако ги е нямало сега щеше да бачкаш по 16 часа за стотинки .

Ти пък 16 часа. 16 часа преди първата почивка за цигара.

Ама синдикатите са измислени от капиталистите, МА! Пък стачките бяха забранени от комунистите. Ти сега за капиталисъм или за комунизъм проповядваш?

Абе рабовладелецо, не забелязваш ли, че благодарение на далновидното управление на "бизнеси" от такива тикви като теб, всички се изнесоха в чужбина? Скоро няма да можеш да намериш никой освен цигани да ти работят в идеалните условия и за огромната запалатка.

Само, че у нас капиталистите се назначават.

Мариане, явно си на хранилката рестититуска, време е да се хванеш на работа.

Ти наистина си ОГРОМЕН ПРОФАН !!!

Дали един видоизменен социализъм няма да е по добър от дивия капитализъм?

като къде например

трудещите по света да се ориентират към Китай, страната на победилия пролетариат та да заживеят достойно и щастливо, а соросоидните капиталисти ще останат без работна ръка и ще умрат от глад.

що победилият пролетариат от китай си изнася капиталите в северна америка

Това са некои несъзнателни елементи, които ще бъдат проверени.

То хубаво,ама и експлоататорите бягат в Китай и по бедните държави.

Как тъй моите последователи допускат соросоиди да експлоатират прогресивния китайски народ ?

Сега изхвърлените на улицата получават помощи-80% от заплатата си между 800 -1500 евро. Зависи ,кой каква заплата е доил от металургията. Още не са уволнени ,но и това ще стане след някой друг месец. Със закона на Ренци,няма вече да бъдат хранени работници ,които не са нужни за производството. Дори и с постоянни трудови договори-ВЪН! Плащат му там -ликвидност -едни 10 -15 хиляди евро и го гонят. Целият панаир е за едни 3 милиарда евро,които се отпуснаха от държавата чрез старите капитали на Рива и обществени фондове. Чинията е една и не е пълна.Индустрията трябва да се обнови с тези пари,а разни паразити искат да бъде както е било преди години. Този филм свърши.

Всички неграмотници и некадърници ,мама и тати чрез роднини и познати ги настанявани да работят в металургията.Братовчеди,сестри братя,куцо кьораво сакато-на хранилка. Обаче след като комбината го купи фамилията Рива през деведесетте -намали щата с 16 000 души. И пак бяха останали към 30 000. При Ренци,комбината е отново държавен. С право трябва да се изистят последните 10 000 дерибеи ,за да има смисъл въобще от цялата тази металургия.

ТИ ДА НЕ СИ БЪЛГАРИН - ДОМАКИНЯ ОМЪЖЕНА ЗА ИТАЛИАНЕЦ ..:)))

Не бе .Бачкам по случайност в италианската металургия. От кухнята дето се вика ви давам инфо.

От известно време виждам в немски и австрийски канали реклама на VÖST, в която има САМО китаиски лица, а фирмата беше австрийска с може би най-добрата продукция! Цялата работа и технологий изтекоха в Китай, там да търсят проблемите, а не да си измислят глупости и нови лидери на предварително изгубена кауза! Смешници с кьорфишеци, които натириха цяла европа в пени, кауфланд, хофер и Ко!

ПРИ НАС В АМЕРИКА ВЪРВЯТ РЕДОВНО РЕКЛАМИ С АЗИАТЦИ (ВКЛ.ИНДИЙЦИ) ... ТОВА В МОМЕНТА СА ХОРАТА С ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ :)))

big_uncle@dir.bg

Реймънд Чандлър, "Големият сън" - "Направих си кафе, сипах си уиски от служебната бутилка и пуснах телевизора. Изгледах внимателно всички реклами, за да знам какво да не си купя".

Започнал съм изучаване на китайските стоки доколкото ми е възможно.Китайците някои неща, дори не са ги прекопирали добре за разлика от японците.

ЧЕТОХ СТАТИЯ В ДЕР ШПИГЕЛ ЗАГЛАВИЕТО "ПО-ДОБРЕ БОГАТИТЕ ДА ДАДАТ ПРЕДИ ДА ИМ ГО ОТНЕМАТ " ... ЕДИН ПРОФЕСОР НЕМЕЦ , ГОВОРИ ЧЕ ВЪРВИ НЕЩО НЕРЕАЛНО - ВМЕСТО КАПИТАЛИСТИ И ПРОЛЕТАРИИ ДА ОБЕДНЯВАТ ЗАЕДНО В КРИЗАТА ... КАПИТАЛИСРИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-БОГАТИ , А ПРОЛЕТАРИИТЕ ВСЕ ПО-БЕДНИ ..... ....И ИЗКАЗВА ЕДНА ИНТЕРЕСНО МИСЪЛ : "НАТРУПАНОТО БОГАТСТВО МОЖЕ ДА Е ЗАКОННО , НО ДА НЕ Е ЛЕГИТИМНО ":)))

Същото като в путлеристан, които са на 61-во място по доход на глава, а по брой богаташи са между първите в света.

Защо използваш това име?Този град не фалира ли?Понеже се интересуваш щети кажа -"Основното противоречие в момента е между труда и капитала, но последния не жали средства да го представи по друг начин.

В Италия е било добре само до периода на управление на Bettino Craxi.Имало е и за народа да яде и за политиците. СЛед Кракси -който бяга в Тунис,тъй като в Италия е обвинен за корупция и го чака затвор,на власт идва Андреоти. От там насетене -лопатата се обръща. За политиците има хляб винаги,за за народа -среден пръст. Така е и досега,ама народа едва сега започна да се усеща.

Стачката е заради изхвърлените служители от най-големият металургичен комбинат в ЕВРОПА -ИЛВА Таранто! Свикнали да получават заплати,без да произвеждат, на улицата бяха изхвърлени близо 6000 работника. Металургичните комбинати винаги са имали раздут щат и сега им дойде нагорно,след като останаха на улицата. И без това,няма какво да правят в металургията ,тъй като повечето пещи и стоманолеярни са спрени за капитален ремонт.

Призовавам подтиснатите и експлоатирани претестиращи работници да се изберат като мен евразийски работодател, който ще им осигури приятен и щастлив живот.

НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЛЕТО 2015 Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!

Най-бедната държава в Европа, 1/5 от хората цяла година живеят като земноводни и сме доволни. Ех народе, време е за сутрешно кафе със сопа.

ОЩЕ ЕДИН ГЛУПАК НА СЦЕНАТА

що,като в европата е такъв рай според вас,протестират и стачкуват толкова народ непрекъснато бе???

къде точно непрекъснато стачкуват в европа ?? стачкуват в южна европа и защо ли ? като ги почнеш гърци,италианци,испанци португалци са все нации известни с трудолюбието си-това е сарказъм ако не си разбрал . посочи къде в централна или северна европа стачкуват-там се работииии

Някой

Стачка на пилотите в Германия.

Стачки по "трудово-правни" въпроси има почти всяка седмица някъде в централна и/или Северна Европа. Това, че Босфор ТеВе и ултрацензорирания Фекал 1 на БНТ не ги отразяват е друг въпрос (и е проблем на "слободата" на словото и избихналата през '90-та демокрация). Такива събития се отразяват по регионални немски, френски, италиански, норвежки и др. телевизии, които излъчват (О ужас!) не кодирано чрез някой от 15-те спътника висящи над Европа (достатъчни са Астра 19Deg или Хотбърд 13Deg). А какво да говрим за антиглобалистките все по-масови прояви ? Миналия месец не видяхте ли какво се случи в Швабия на такъв многомилионен митинг ? Не видяхте ли оцъления поглед на държаната на верижка от УСА лидерка на Швабия - фрау Меркерл ?

там , където има стачки-има мафия!!!!затова са необходими промени(стачки)!!!на запад хората не искат да ги правят на овце !!!! това е единственната разлика между нашата и тяхната демокрация !!!! толкова ли е трудно да отцепите наи- елементарни неща, или се правите на паднали от марс ???

хм...интересно! и там има синдикати, но вижте - хората излизат с червени знамена, а не като нашите "демократи" - с лилави?!Оказва се, че на Запад хората с леви идеи смело се борят срещу разгулните своеволия на капитализма.Само тук никой не смее да "пръдне", щото веднага минава в графа "комунист". А едно от големите престъпления на българския капитализъм е така наречения "Трудов кодекс", който няма нищо общо с интересите на работещите хора в България.От него печели само работодателя.За съжаление, у нас българската "левица", отдавна е....десница или каквото си изберете там. Жалко за обикновените хора, които толкова време бяха лъгани все в името на тези леви идеи. Знамената на римляните обаче са червени.Ало, СДС...защо тия римски комунисти не са със сини знамена??....

Само за твоя информация: Кодексът на труда (КТ) е писан през комунистическо и до ден днешен се прилага в почти същия вид - с много малко козметични промени.

"козметичните промени"...гледай тях! много е важно тълкуването и прилагането на закона!!! То и Наказателния и наказателно-процесуалния кодекс са си добре като цяло.Но виж какво става в родната съдебна система!?! Кодексът на труда работодателите го тълкуват както дяволът чете евангелието.

Знамената на фашисти,национал-социалисти/нацисти/,анархисти,болшевики - също са червени. Тогава ...???

...заяждаш се на "дребно". Червените знамена отдавна са символ на левите идеи и на борбата на работниците срещу експлоатацията на капитала. На знамето на болшевиките има сърп и чук, а на нацистите - свастика.....ако не си забелязал. и сам си отговори какво значи едното и другото и какви идеи изповядват. апропо - цветът на анархистите е черен

да си върнате берлушкони и няма да имат проблеми.тогава хитлеристкият канцлер ще гризне дървото.

изкарай си графиката на нарастване на италианският дълг по години...има я в нета . и точно при берлуско имаме рязко покачване на задлъжнялостта на италианците...нещо като гърците