МОН: Обучението в 7 и 10 кл. е свързано изцяло с България

Проектите на новите учебни програми предвиждат в 7-и и в 10-и клас обучението по литература, по история и география да е свързано изцяло с България.

Обратно в новината

Коментари - МОН: Обучението в 7 и 10 кл. е свързано изцяло с България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Да оставим онова, което не се връща от оня свят, та да не търсим мъжете си, които, за да не станат турци, та да изгубят душите си, както искаха кръвниците, по-добре се предадоха да ги изсекат на сечник като свети мъченици"

Всички антибългари в правителството на съд!

Съчинението на Робърт Джаспър Мор Под Балкана, заедно с репортажите на Макгахан във вестник Дейли Нюз, е един от ценните извори на сведения за бунтовната 1876 година. Там също се описва смъртта на Трендафил Керелов: Убиването на старейшината Трендафил било извършено крайно варварски. След като му извадили очите и му изтръгнали зъбите, набили го на кол и го опекли жив сред кръг от жени, заставени от башибозуците да останат зрители до неговата смърт. На друг човек отрязали краката, ръцете, носа и ушите.[6] Жени, момичета и деца били избивани в къщите и по улиците, докато много мъже били закарани на дръвниците и били обезглавени със саби. Много малко успели да убегнат, болшинството от жителите били убити в условия на огромно варварство.[7]

Много сте объркани в МОН, а министъра е направо сбъркан. От някъде текат турски пари в МОН и се чудя за какво плащаме с данъците си на ДАНС. Българите ясно ви показаха, че не ви харесват.Махайте се преди да сте пожънали буря. Министъра в изтрезвителното, след това 4-ти километър на почивка.

Ей, родоотстъпници такива, вас духът на загинали за свободата на България ще ви наказва ! Вашите програми не възпитават децата в патриотизам ! Не ви ли е срам ! За колко сребърника се продадохте ?

Всички тия от МОН и Правителството, които под една или друга форма защитават подобни антибългарски промени, трябва да бъдат осъдени до живот или с висшата степен на наказание за национално предателство!!! Само така бихме се реабилитирали като нация пред паметта на онези наши прародители, загубили живота си по една или друга причина през турското робство или паднали за свободата и суверенитета на България!!! И бихме дали запомнящ се урок на онези мекерета, които биха дръзнали да повторят подобна гавра с народа ни в бъдеще!

И МОН не е наясно,но така са им казали.Народа трябва да е тъп,кух и бездарен.Всеки го знае,но сме безсилни.Дрън,дрън,че сме имали ПРАВА.Кой измисли тази дума изобщо?Няма нищо по-лошо от това собственият ти народ да те малтретира.Нали сме по-по-най?Какво правите бе господа министри?

Същите некадърници работя и в инспекторатите на МОН.Чудят се как да покажат коя е по-комплексирана. Не става за учител и хоп-в РИО на някоя област.Българийо мила, искат да те унищожат.Национолното телевизия и и в училищата денят трябва да започва с химна и Аз съм българче.

По повод на съвместното съжителство искам да задам един въпрос :срещу кого са се борили Левски, Ботев и останалите наши герои.Ако е било съжителство, както тези мърли от МОН ни внушават ,защо тогава тези герои са се противопоставяли и на кого? Може би същите тези от МОН се бият с хората ,с които съжителстват.В този ред на мисли аз предлагам да преравним националните ни герои с братя Галеви ,защото и те съжителстваха с хората от тяхното селище.А да не забравя да попитам и за предстоящите празници 19-ти февруари ,3-ти март и 2-ри юни ,за како ще ги честваме и как ще ги представиме?

Уважаема госпожо,да сте чувала нещо за първитв седем години от възпитанието на детето?

Чувала е и взема мерки!

Дайте самосъзнание на едно дете, пък после в 7-ми и 10-ти клас му обяснете че е българче и първа радост е за него! Вие КРЕ.ТЕНИ ли сте?

Надминахте дори еничарския корпус!

Познайте коя ще е следващата еврогейска ценност, която ще се предложи - забраната на Кирилицата.

и какво да учат за гошо тарабата вместо за Леонардо да Винчи

...такива са всичките от това правителство...никои от тях на защитава балгарските интереси,но затова пак всички се надпреварват кои да изпални повече европеиски (антибалгарски) препораки и да раболепничи пред глобалистите..които и министар да погледнете..все това ..антибалгари налагащи безумни решенiя..водени от президента и министарпредседателя....това е факт...време е те всички да си получат заслуженото

Чудя се, защо все боклуци работят в министерства. Държавен чиновник е синоним на некадърник, гъзолизец и предател. Толкова ли няма нормални хора в България, че все ненормалници решават бъдещето ни. Бабата от снимката кой знае за колко се е продала.

Избираме си мръсни продажници,после се чудим защо ни унищожават-здравеопазване,образование,отбрана,,,,,

Как така, какво е това? Нарича се просто...МОН! Ама то експертка до експертката, майнольо, и кон до коня, пардон - служебен автомобил до автомобила. Тия женици хал хабер си нямат от нищо и ако ги съкрати някой по-решителен министър, няма какво друго да правят освен да пречат някъде срещу яки заплати и командировъчни плюс безумните си идеи и проверки. И ето вижгте - колкото повече се стараят да ни убедят колко са загрижени и инициативни, толкова повече батакът се задълбочава и неграмотността става повсеместна като метастази на рак. И само те отказват да го видят. Вижте само какво предлагат - "задължително избираем предмет"! Всеки нормален човек ще се запита "Е как така, хем задължителен, хем уж избираем? В края на краищата, кое от двете, защото двете заедно са несъвместими, направо като оксиморон"! Но кой да ти се занимава с подробности и дребнотемия, важното е да се попълнят графите на формулярите и на книга образованието ни излиза, че е идеално и номер едно в света, но нали знаете всъщност трагичната истина... И така до пълното обезличаване на де що читаво е останало още. Трялбват им бачкатори и дребни материални нужди, не мислещи ерудити, защото са страшни и опасни, могат да се сетят и да поискат сметка. Иносказателно речено - странна птица е това таралежът, не иска да лети докато не го изриташ яко!

Тя както е тръгнала работата май искате децата да учат за Боко-тиквата, вместо за Ивайло-свинаря.

Бойко, защо са още в МОН тези антибългари? Ето така се губи народност и държава! Много сме търпеливи-особено Б.Борисов! Много прегрешения премълчава Борисов!До кога?

определението "Съвместно съжителство" при "османско владичество" звучи като съвместно съжителстване без брак, но ние пак сме отдолу и сме бити карти,развод и оставка на правителството, такова съжителстване не съм искал, няма време,времето ви изтече....

"О неразумни юруде,поради що се срамиш да се наречеш Българин"

тази продажна мърла да я линчуват за глупостите,дето изс.ра

Прилагането на насилствено премахване на история и литература на един народ дава право да се отрече всяка една култура и история на другите групи и народности

Как така ще пише "съвместно......", бе?!? Това да не ми е първата любовница! Всички "рязани" негодници вън от България!!!!!! Манафи гадни!

Мърлата е същата като този, гдето преди малко беше на гости в предаването на Д.Цонев и бодро заяви,че е оправдан по всички обвинения! Тези същества са гьон сурати, мазни лапачи и продажници! Дано Господ го върне на децата и внуците им! Така и ще стане! Амин!

се чуди дали вече този празномозъчен екип на образованието с неясен произход ще стигне до нацистко-фашистките методи на забрана на история и литература с терор

Гадни турски подлоги от МОН, проклинам ви тежки болести да ви застигнат да изпитати най-тежките мъки и страдания, като милионите български синове и дъщери безжалостно избити по време на турското робство! В огън да горите в пъкала да врите!!!

Забравих, министъра предател да си подава незабавно оставката преди народа да го осъди на улицата. Боже какъв изрод, боже!

МОН, махайте се бе АНТИБЪЛГАРИ, или ние да ви махнем.

Значи влизам у тази очилатата, изнасилвам дъщеря й, мъжа й коля като прасе, а нея убивам от бой и мога да кажа, че съм "Присъствал у тях". Да отчетете присъствие в Анадола, синовете ви зетьове да водят, а дъщерите снахи.

"характеристиката на тази политическа система ще я даде науката"- Днес го наричаме 27 години демокрация , преди това 45 години беше социализъм и братска дружба , а преди 700 години турско робство. Ей тва и е политическата научна система на тая патка! Анти-българска пропаганда е това.

За тези за които няма БЪЛГАРЩИНА. О движенье славно, о, мрачно движенье, дни на борба горда, о, дни на паденье! Епопея тъмна, непозната нам, епопея, пълна с геройство и срам!Господа от МОН не можете да изтриете родовата памет.Нищо не е забравено .И господ от свода, през гъстия дим, гледаше на всичко тих, невъзмутим!...

"Невасто Виж, настая сеч и по-лошо нещо... Ти разбираш веч..Искаш ли да умреш?" - И клетата майка бледна, луда, няма и без да завайка,сложи се детето с трептящи ръце и кат го цалуна в бялото чеЛце,застана и рече: "То да е отзади! Удряй!"...И Кочо ножът си извади кървав из гърди й; и чучур червен бликна и затече, и Кочо втрещен погледна детето. То плачеше, клето! "Майка ти не ще е сама на небето!"Рече и замахна като в някой сън

За изрази робство или присъствие няма да се намаляват оценките, каза Евгения Костадинова Сн.: БГНЕС За редакторите и писачи на учебници да им го набием във главите "ПРИСЪСТВИЕ" Е КОГАТО НЯКЪДЕ СИ ПОКАНИН А КОГАТО СИ НАХЛУЛ ВДИГАЙКИ ЯТАГАНА , КОЛИЩШ И БЕСИШ Е ЗАРОБВАНЕ. Не манипулирайте децата защото няма да успеете!Ние сме тук сега и завинаги -ХРИСТИЯНСКА БЪЛГАРИЯ.Знаем си корените и сме будни. Предателите вън от МОН

Най-накрая в учебниците ще пише как хубаво сме си живели в турско,как руснаците ни завидели и дошли да ни развалят рахатлъка.

Това да униформата за МОН допълнена със потури и фериджета.За по умните които заменят ТЪРСКО РОБСТВО със "ПРИСЪСТВИЕ" МОЖЕ И БУРКИ да не им се виждат продажните физиономии.

Интересно как ще променят термините за понятията като масовите изнасилвания и БАТАШКОТО КЛАНЕ например?! Може би нещо от рода на "БЕЗБОЛЕЗНЕНО ИЗКОРМВАНЕ" или "ХУМАННО ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ" или "СЪСТРАДАТЕЛНО РАЗБИВАНЕ НА ГЛАВИТЕ НА МАЛКИТЕ ДЕЦА О ДУВАРИТЕ НА ЦЪРКВИТЕ" ! Нещо от този род ще да е.

Свалете от интернет произведенията на българските автори и учете децата си сами! Не е толкова трудно да разпечатате няколко стихотворения и да накарате детето си да ги научи! А онези от МОН да си заврат учебната програма на съответното място!

Водете си списък с предателите на България. Скоро ще ви потрябва като дойде време да се изпълняват присъдите.

someone

трябва да има много повече специялизирани професионални гимназии, които да обучават готвачи, фризиори, строители и т.н. аз получих добра обща култура от гимназията, но 99% не ми върши никаква работа в реалния живот, нулево приложение. единствено имах полза от англииски език, български език и математика. вместо други предмети предпочитам да бяха ме учили как да готвя.

кви пет лева - освен газената лампа и калъдъръма за 500 години . Не само ние - кой в Сърбия , Румъния ,Гърция, Армения, Египет и още държави говори за "турско владичество".Какво щеше да бъде Балканския полуостров без тия главорези да го окупират през 14 век? Как може висш чиновник да определя историята? За какво Паисий написа история славянобългарска?

Тая защо не я пенсионират,вижда се че е задминала нужния трудов стаж и старост

Този урунгел е роден през 1965 г. За съжаление още дълго ще трябва да го издържаме. Може и министър да стане - ако се рекли американците. Нали затова предава България,

След 25 години турското владичество , ще се нарича турско гостуване , ами така де , били са ни на гости турците за 500 години и после са си отишли . А след още 25 години , ще се нарича направо комшулък . Народ , който се отрича от историята си е обречен на гибел , и ще бъде затрит от нея .

Следващата стъпка е да ни учат, че българските национални герои са терористи, които са рушили държавната власт и са пречели на мирното съжителство!

За цялата тази помия дето изчетох мога да кажа едно: МОН = на турски подлоги!

Много ми се иска, т.нар. МОН, да отговори, допустимо ли е при едно съжителство да се режат глави? Простичко. Не искам повече обяснения.

Не бива да допуснем да заличат самосъзнанието ни ! Историята ни не може да е угодна на всички правителства , но ТЯ си е нашата , БЪЛГАРСКА ! Това е БЪЛГАРИЯ - тук се намират Батак , Копривщица , Перущица и т.н - там "съжителствата " с турците са били прекалено обагрени в ... кръв , за да бъдат сравнени със съжителството в блока , във входа , със съседите, с които не се разбираме .... МОН да се замислят / ако има с какво / , ако пък не могат , нека си ходят в турция !

Как не ви е срам да се гаврите със смъртта на героите загинали за освобождението на България от турско робство(иго).Колко руски,румънски и финландски войни си оставиха костите на българска земя за да можем да се ебаваме сами със себе си,а не друга нация.Простаци сме и не заслужаваме помощ,защото сме неблагодарници. За какво съжителство говорим да не сме ги канили турците 500 години и да съжителстваме. Тези които измислиха тази глупост да поканят в дома си турци или бежанци и да съжителства, да им плаща сметките, да им дават джобни и да оправят дъщерите им. Оставихте България без история

просто нека да обосноват тия "промени" ама не с идването на Нюланд например. Откриха нови исторически факти че не е имало турци тука ли? Ние сме избивали турците и сме ги карали да ядат свинско ли? Къде е ключа от бараката да ни светнат . И такива като Априлско въстание и Баташко клане -сакън . баташкото клане е от българи самураи -те са решили да се избият защото не им харесвал цвета на джамията. И направили групово сепуку -то затуй идват японци да живеят тук -те са потомци на тия самураи. Нъц!

Спрете да се гаврите с образователната система! Вижте в коментарите колко неграмотно се пише - това е ваша заслуга! На какво ще научи Робинзон Крузо българските деца, растящи в тази опошлена среда!

Ще ги научи на "срЪвайвър", госпоДжо! Нека да четат вашите деца! Ако трябва, да препрочитар буквара даже, защото от година на година децата стават от глупави, по-глупави и от неграмотни, по-неграмотни! За боклуците им е все едно какво ще се изучава. За кадърните - те и сега си учат в частни занимални и школи! Това, което се коментира тук, е само ШУМ в ЕФИРА!

""В последно време в историческото пространство, мисля, че отдавна затворихме един спор - присъствие, робство и така нататък. И се наложи един термин, който се използва - владичество. Това е начинът, който най-лесно може да обясни управлението на чужд владетел по българските земи. Произходът е гръцки - игемон, владетел и от там иго и "Под игото", добави експертът. "

Ей, ама вие приемате всичко буквално. Моля, прочетете между редовете. В какво се изразява едно съжителство. Ами в това, че единият клати другия. И точно така е било през "турското владичество". Учебниците са правилно написани. Аз подкрепям МОН ;). А'пропо, ние и сега сме в съжителство. Клатят ни партии, депутати, мафиотски групировки и т.н. ....

Въпросът е, че още Ботев пише за зверствата на турците, а на Шипка един чехъл не ще да каже защо има паметник там. Нямат ли уважение към паметта на собствените си деди- които не са расли зад океана с мултикултура. Или не са българи ами глобалисти. И какво са виновни децата та да ги наказваме с откачени псевдо науки?