ГЕРБ: Дължим истината за приватизацията

Дължим на българите истината за приватизацията, защото там е ключът за борбата с корупцията.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Дължим истината за приватизацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината за приваизацията - браво ! А тези като Командира, дето превратът ги завари като всички други нормални граждани от времето на соц-а но в резултат на приватизацията дъщеричките им се оказаха милионерки - веднага до стената !

Тия от 2009 са на власт, а се държат все едно са в предизборна кампания.И ние им търпим простотиите. И не сме дебили. Само много деликатни и чувствителни,..

Истината за приватизацията е като истината за фалита на КТБ. Всички знаят че е планирана измама за която истинските виновници няма да понесат наказание. Ако нашите политици сматат да ни разкриват "истини" от този род - това ще означава още веднъж само, че едни и същи хора минаващи през разни измислени комисии и агенции ще обясяват на народа врели -некипели за да оправдават излишно високите си заплати. До кога? Вместо приказки хората чакат действия. Хора които да обясняват от подсъдимите скамейки защо са крали държавни пари. А сега какво? Някой си здравен министър раздавал пица на парче на свои хора защото никой не му търси отговорност. Най-много да си изгуби сладкото местенце. А защо? Защото в БГ отдавна има САМО престъпление, но никога няма наказание за политическата олигархия.

Герб за каква давност говорят-давност за извършени престъпления чрез приватизационни сделки или давност за придобиване на имущество чрез приватизационни сделки, които е следвало да се развалят.Има голяма разлика за това да търсиш наказателна отговорност или гражданска отговорност.Мисле, че по отношение на наказателната отговорност е невъзможно със закон да се приеме погасителна давност за извършено престъпление с обратна дата, но за гражданската отговорност няма пречка.Та сега ги подканям да кажат ясно за каква давност говорят пред народа.Иначе само си лаят и отклоняват вниманието на народа от нещо друго, от което ги е страх да нсе скочи народа.

Не само сегашните управници дължат истината за пладнешните грабежи на определен контингент бандити. Всички партии, всички Правителства, всички Президенти дължат тази истина. Но, впрочем, ние тази истина отдавна я знаем. Ние желаем, ние настояваме да се разнищят "сделките" на приватизацията. Съществуват хиляди начини и средства за тяхното разваляне и връщане на десетките милиарди ограбени пари на обикновенните хора. И в затвора да бъдат тикнати с доживотни присъди авторите на тези грабежи-те се знаят от всички кои са. И не само това. Да бъде потърсена отговорност и сметка и наказани всички Президенти и всички Премиери от началото на така наречения "преход" до днес, които със своята безотговорност и щестлавие НЕ ОПАЗИХА И НЕ ОПОЛЗОТВОРИХА НАСЛЕДЕНОТО. Позволиха да се затворят, да се разпродадат за скраб, да се унищожат хиляди добре работещи Предприятия и Заводи в България. Те същите, позволиха да се разруши Селското стопанство, Енергетиката, доброто Професионално образование и обучение и др. и др. Затова сега НИЕ НЯМАМЕ нито един млад, образован и обучен среден техник. И затова у нас НЕ ИДВАТ големите концерни-инвеститори-производители. И затова ГОЛЯМАТА БЕЗРАБОТИЦА се шири у нас от десетилетия. И ЗАТОВА НАШИТЕ МЛАДЕЖИ ТЪРСЯТ ЖАЛКОТО СИ ПРЕПИТАНИЕ В ПУСТАТА ЧУЖБИНА. Ако опозицията и управляващите днес имат разум, воля и държавнически поглед, всички негативни последствия от тези капитални грешки могат да бъдат преодолени и България да тръгне с бързи темпове на своето икономическо развитие и просперитет.

Идеята за отпадане на давността за приватизационните престъпления е прекрасна от политическа гледна точка, но трудно осъществима или на практика невъзможна от юридическа гледна точка.При това положение единственото което остава е да се извърши е национализация и ограбеното от държавата отново да се върне на нея.

И КАКВО НИ КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ? КОЙТО КРАЛ, КРАЛ . ВЕЧЕ Е ЧИСТ БИЗНЕСМЕН НА ВИСОКО НИВО И ТОЙ НИ ОПРЕДЕЛЯ ЖИВОТА И ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НИ. ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ РАНО ИЛИ КЪСНО.

Ние бедните се надяваме за възмездие и това ни успокоява,а богатите трупат пачки без да се плашат от възмездието.Питам защо толкова мандата,чак сега се сетиха,,даже имаха пълно мнозинство,,или чалаха да мине срока на давност и да не може да се хване краят и да се потулят нещата.Питам също едно време като правеха снимки от самоле,,какво стана,,да видим как живеят нашите палачи и крадци.Прах в очите на хората,до болка сте ни ясни лицемери,всички сте еднакви,,алчни и ненаситни,,Изроди

Тия почнаха да копират Воленчо и АТАКА, едно към едно!

Гробарите не могат да броят!

Досетихте ли се защо са тези закъснели изцепки на "честните" и "бедни" герберски "бивши" комунисти ? Ами за да могат да "обвинят" отново "другите" комунисти, че са "приватизирали" Б-я и са прибрали комисионните или пък са си "купили" най-печелившите предприятия и сега са крупни капиталисти! Само си спомнете преди два дни как любовта на ББ си "купи" Чепеларе и си го приватизира! Остават още куп "неизкупени" обекти като Летище София, незастроени територии по Черноморието и Рила и т.н. Кой мислите от днешните "Оправници" (Оправляващи) ще ги "купи" или приватизира (присвои)? Мислете, мислете и пак изберете тиквите да ви Оправляват и оправят!

Изобщо не е за коментиране. Хвърляне на прах в очите на хората. На всеки средно интелигентен българин е ясно, че нищо няма да излезе от тази невъзможна мисия. Гробарите само искат да си вдигнат рейтинга, ама няма балами.

..... да оставим настрана кой кво крал...крал... Да се захванем с приватизацията.... там е ключът..... докато стигнем до корупцията-днес ще изминат още 45 години.... и всичко ще се забрави...... Те така е най-добре....

Да се почне например от приватизацията на СИ банка и придобиването й от Цветелина Бориславова.Може да я питат и как усвои Пампорово. Ако не ще да отговори да питат партньора й Бай Суджук.

Добрее, започнете с нещо по-прясно: приватизацията на ЕРП. Тъкмо прокуратурата се занимава с едно от тях. Да видим кой подари 67% и после още 33% на чужди държавни фирми, щото нашата държава била лош стопанин.

Се Де Се Се Де Се и после Бе Се Пе Бе Се Пе и после Се Де Се Се Де Се и после Бе Се Пе Бе Ка Пе и после Се Де Се Се Де Се и така минаха 30 години. Някои направиха гуши и тумбаци (погледнете старите им видеозаписи), а други изчезнаха от тази земя и няма вече да ги видите никога! Но на нас ни харесва. Затова сега го правим с други букви ГЕРБ, НДСВ, ДПС и какво ли още не. А времето продължава да си тече...

Без давност! Само при пълно разоряване до 9-то коляно на крадливата пасмина от диви капиталисти!

2009 година дойдоха на власт с гръмки крясъци за въздаване на възмездие за престъпленията на прехода. Със същите алабализми ли си тръгват?

Една от най-големите грешки в приватизацията е продажбата на ЕРПтата, които са монополни. В момента ЧЕЗ продава ЕРПто си за около 300 милиона евро, а държавата не си мърда пръста, за да си прибере монополната структура. Нали има голям излишък, колко са 300 милиона. Къде е Волен, който толкова настояваше за одържавяване на ЕРПтата? Да не са му сменили мозъка като влезе във властта?

Аууу! Оууу! "Дължите ни истината", значи... а избирателно ли ще ги обявявате "олигархичните кръгове" или само на неудобните и несъгласните ще се спрете?!;) Ето ти един олигархичен кръг - депутат, действащ към днешна дата, корпулентен, масивен - буквално и преносно! До миналото 43 НС - в декларацията му фигурира имане за 54 бона и стар опел! В настоящото 44 НС - вече е сериозен милионер - имане за 80 милиона декларира момчето и ... ПЪЛНА ТИШИНА!!!

А Своите Кръгчета, ще ги Плющи ли? Или само Чуждите кРЪГЧЕТА. Ето Кръгчето на Дончев и Кръгчето на Делянчо си СЕДАТ И СИ ЛАПАТ. А съм сигурен, че всички депутати имат КРЪГЧЕТА И КВАДРАТЧЕТА

С две думи същите тези приватизатори ограбиха България когато станаха нещата, демек ограбиха труда на народа градил десетилетия същата тази България и то с какъв ентусиазъм само се работеше! Сега същите тези престъпници са олигарси милионери и карат прескъпи коли за милиони едната, това не е тайна за никого в държавата. От къде тези пари бе мутраци за затвора в бедна страна като нашата и народ гладуващ и студуващ, от къде са парите. Обаче факта е че именно с тях същите са неприкосновени защото владеят икономически и политически ситуацията, многото пари правят да имаш власт и безнаказаност. Самозабравили се "бизнесмени" на гърба на окрадена България решават съдбата й в момента, говоря за такива като Домусчиев и сие и се бъркат в управлението всячески и във всичко. Незнам дали може вече да се направи нещо срещу такива, времето беше изпуснато дали умишлено незная. И тази Цветелина Бориславова, и тя от къде доде и къде стигна, независимо слуховете с кого е била и прочие, всеки трябва да си получи заслуженото и ако Борисов наистина го иска не е невъзможно да се случи. Но май нищо не се случва при което и да е управление.

ми изглежда вного простоват.Всичките там изглеждат по този начин.

този е преродилия се "гошо тъпото" от предишните парламеенти

Що не вземат да сравнят имотното състояние на политиците, тогава и сега? Пък и да го обяснят някак си! Не само сделките с народното имущество и пари! Ама всичките!

goose

Такаа ... пуска се нова димна завеса. Сега основния въпрос е - какво искат да скрият, докато плебса се занимава да разнищва отдавна приключили истории.

Този не беше ли кадър на БСП през 2008

този много мяза на един,дето в предишни парламенти му викаха "гошо тъпото"

БОЧКАТА И СИКАДЖИИТЕ НА ПО ЕДИН ЧЕНГЕЛ В ГАРНИЗОННО СТРЕЛБИЩЕ ... ГАЗОВАТА ГОРЕЛКА И ЩЕ ГИ ПЪРЛЯ ДОКАТО СИ КАЖАТ ВСИЧКО

А така сега, соросоидите които разграбиха България, сега може да станат част от червената книга на изчезналите животински видове! Стига да има правосъдие в БГ, а всички знаем че такова няма и че предателите соросоиди в съдебната система никога няма да осъдят никой за нищо, особено друг соросоид!

Ограбихте,оглозгахте,разпердушинихте,сразихте,унищожихте,сложихте си в джобовете цяла България.Изсякохте горите,затлачихте водите,разрушихте вековна държава.Изтребихте българите,така както и чумата не би ги усмъртила.Направихте ги скотове,беззъби,парцаливи,голи,боси,гладни,порутени,срутени.С бухалките.Сега сте "бизнесмени","работодатели"но в нечувана и невиждана пустота.Пустиня,през която минават орди башибозуци.Ликувайте.

Не само Нинова може да заплашва! Та да ги видим нашите другари!!!

Национализация военно положение ПРЕЗИДЕНСКА държава строго охранявана граница с наборна войска каторга за оправляващите от 25г назад

Като ти гледам правописа си някой старшина от КЕЧ-а...

Внимавай Оправляващите да не те..."оправят" и тебе както "оправиха" Воленчо! Като ти напъхат един кокал в устата и ще млъкнеш!

Дрън-дрън! Принципно истината си я знаем. Не знаем конкретните имена на изпълнителите. Сега целта е да се размахват нови досиета, защото досиетата на ДС вече не са интересни. Разбира се, не с цел на търсене на отговорност, а с цел изнудване. Осъдени така или иначе няма да има, поради давност, а и поради липсата на работеща съдебна система.

По добре олигархични,отколкото мутренски и олигархични заедно.

Новата революция от 7.11 -Вся власт /икономическа/Герберастам Безгранична е лакомията ви бе другари.Не случайно ви нарекоха дебили.

Това е болна тема за обществото. Въпросът е как ще се проследи голямото крадене в годините-според мен всичко вече е заметено под килимчето и пито-платено. Луканов започва да трупа дългове още през 1986г.Първите куфарчета-1989-1991г.Приватизационните бонове....инфлационните вълни на Беров и Виденов,Работническо-мениджърската"приватизация".....грабителството на Костов,това на Сакса....А нещата са напълно последователни и свързани,като общ процес.КОЙ ще разследва сделките,фондовете,строежите,санирането,асфалта,като друга форма на кражба? ПиАр ми се струва всичко.Първо-големият период назад и второ-пълната липса на Съдебна система.

Похвална идея. Не трябва да имат давност престъпления, за което знаят хиляди хора във всички етажи на властта, но си траят, защото става въпрос за милиарди! Само не ми е ясно кой ще ги разследва и ще ги съди. ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ РАЗСЛЕДВАЩИ И СЪДИИ ОТ ЧУЖБИНА! НЯМА ДРУГ НАЧИН!

Ние си я знаем. Всички метастази на БКП сте за бесилото.

Имаш предвид елита на ГЕРБ -най твърдите комунисти от бившата БКП-Цачева,Цветанов,Борисов,Велчев,

Сега те са актуални, но невинни естествено липсват както в БСП, така и в СДС. Всички са от едно котило- това на партията майка, утробата, родила номенклатурната сган.

ГЕРБ е просто новото име на БКП. Сега ще замитаме следите от това, което са правили бащите им.

Хай да видим Нинова сега как награби Техноимпекс за 70000 жълти левчета и дали е успяла да го препродаде и да си покрие кинтити.

ДА, ТАЗИ ИСТИНА е необходима на всички нас! Такива като КУРнелия ОГРАБИХА народното социалистическо, за да не могат да си затворят лайняните уста сега и да вият като ВЪЛЦИ за ОЩЕ И ОЩЕ, АЛЧНИ комунистически ВАМПИРИ, крадохте, крадете и само ЗА КРАЖБИ И ЛЪЖИ ЖИВЕЕТЕ!!! Дано Господ ви ИЗМЕТЕ незабавно...ПФУУуууууууууу...ПАРАЗИТИ гадни...

Наблюдавайки целия преход мога да кажа категорично , че Бойко Борисов е виден представител на Сатаната, няма по-голям майстор по лукавщина, едно говори но на практика прави точно обратното, от сутрин до вечер по 3 пъти си сменя мнението. Когато преди години назря проблема с ЕРП-тата , той се измъкна като каза "Аз там не пипам", т.е. тези хапки са дадени на по-големи дяволи от него и него го е страх, затова сега планира замитане на проблема, има си прокурор, има си съдии .

Не дължите истината, а парите! Щото истината е халтава работа - ситият на гладния на вярва. И гладният не вярва, че ситият се е нахранил честно. Ама парите, дето бяха окрадени са реални. И даже да не сте ги крали вие, в което се съмнявам, поне за част от тях, щом сте управляващи, трябва да ги върнете. Иначе за чий сте ни?

Драгалевския мангал и цялото му правителство при бай Став и за по 20 години без предсрочно освобождаване.

А смешниците неможачи от бсп да си сменят председателя щото станаха за смях и на патките.

Пич, една истина има само при комунизма, фашизма, радикалните религии и тям подобни производни. Ти коя от тези фундаментални философии изповядваш?

Сетила се Мара... както казва народът. Таман навреме, значи. Те една част от въпросните приватизатори вече изгниха, други настойчиво ухаят на хризантеми. Внуците им ли ще съдят? По-скоро се готвят да им напишат на всичките по една индулгенция, да ги обявят за невинни и да ги канонизират като светци на прехода.

Сакън, че току виж дрОгарете от бесипяту ще бъдат експроприйрани до един с всичко награбено след преврата от 10.11., а после идва ред и на Народния съд...

Е ха де...като ,,дължите" ...издължете се! За да не ви посетим НИЕ...,,колекторите" на Народа! Че тогава ще преминем към последното действие от фразата .... ,,Со кротце...со благо и со...ДОСТА КЬОТЕК"!!!

Фашизмът беше преди повече от 70 години и още ни плашите с него. Защо да не се разровим и в приватизационните сделки, които бяха преди 20-30 години?

Мисля си че истината ще започне с Корнелия! Тя предизвика ГЕРБ!

Хахахаха Наивник, с който и да почнеш, до почването ще стигнеш, а ако прекалиш, доста ще съдят държавата и ще печелят. Като шаран си с бастун те ловят.

Извинявай, ама ти си повярва! Къде съм казал че ще има нещо повече от пропагандна кампания. Какви съдилища, какви пет лева-колкото осемстотинте дни на царя.

27 год. айдуклък. Моделът гепи.

с просто око и без някой да създава комисии та да я огласява. С две думи: Невиждан грабеж. Въпроса е по скоро за някакво възмездие, но едва ли ще се случи.

преди дни..че ако успеели да вкарат тоя закон,щели да потречет на Нинова да говори по време на вота на недоверие в парламента...и дори да гласува тя и някои около нея ...защото щяла да е в конфликг на интереси.... Сам си го каза бе! Също каза че е бил консултант по некои приватизационни сделки... Абе тия са такава ниска топка гербаджиите....да попречени на нинова за нота на недоверие....да направят пушилка и после....тишина... Ако искаха нещо да направят...2009 беше времето ..