Рахой: Каталунците да изберат премиер, различен от Пучдемон

Испанският премиер Мариано Рахой призова каталунските сепаратисти да номинират спазващ закона кандидат за лидер на Каталуния на мястото на Карлес Пучдемон.

Обратно в новината

Коментари - Рахой: Каталунците да изберат премиер, различен от Пучдемон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ега ви еврогейската ''демокрация'' след като натискате хората да ''изберът'' вашата подлога... Стига вече натиск и заглушаване на общественото мнение и желание..

това е то демокрация ще избирате който ви посоча иначе няма ,уда питам само онзи рядкото а можеле да избера Тръмп

а, ко стана, бе, демократчета. Ми нали изборите били висша форма на демокрацията, бре, що не ги зачитате, а? И сега какво, пак ли ще се усуквате като свински черва, интересно какво ще измъдрите за оправдание. Хайде, нали сте гласовити, отваряйте пак голямата уста...

Оти така бе Рахо???!! Оти на ли е демокрация??? Оти она е само коги ни е удобно???

Като не ти стиска,назначи си когото си искаш,но не си играй на демокрация,след като си избрал диктатура.

Не ти, а Народът си го избира. Марш в буклука.

"Рахой: Каталунците да изберат премиер, различен от Пучдемон" Е, те това е Демокрация, така се слуша волята на народа! Браво, Франко, опс. Рахойчо!

Защо за Испания не се прилага резолюцията на ООН, каквато беше приложена към Сърбия по отношение на Косово.

Интересна форма на "демокрация". Испанския министър председател им казва кого да изберат.

Е ?След целия отвратителен екшън срещу независимостта,арести на политици,икономически проблеми,избори,демонстранти от Мадрид в Барселона с билети за влак на минимални цени, натиск от Мадрид и накрая пак сепаратистите имат мнозинство,на Рахойчо не му ли идва наум,че насилието не е дало нужния ефект и хората пак се надяват на република,щом избраха сепаратисти въпреки всичко и ,че това поредно унижение няма да го забравят !Няма тука руски намеси,както припяват някои,а и в никой в Испания не го мисли реално,познавайки историята!

Доживяхме да видим на живо "европейски ценности" - законно избран премиер да управлява държавата си от "в изгнание"! Наш Боко защо ли не вземе пример и започне да ни управлява дистанционно?! Така ще избегне и срещите с Корни, която все му го клати (трона) и го вика да се разберат "като мъже".

В меркелостан всички политици са на изборна длъжност. Избира ги шефа.

Кой си ти бе бърдук, франкистки че да казваш кого да избират там

НеДемокрация. Шепа Много полови Джендъри си налагат Антихристиянските мръсотии ,скрити под нещо друго,или направо грубо и агресивно променят Ценности създавани 2000 години. Спасение от ЕС и НАТО е решението.

Бегай при пуйо москалски - там е автокрация. В сибир ще се чустваш като бацил в блато - свой сред свои.

Демокрация, ама само когато ни отърва. Когато не ни отърва - сопата. Нали така, Рахой. Това са евро-атлантическите ви "ценности". Ха-ха!

Циганин фашист. Абе за тоя няма ли да има Томагавки?

ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМЕ, ТОЙ СИ ИМА ЗАКРИЛНИЦИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, И ПОДСЛОН В ХАРМАНЛИ

Усещаме на къде биеш но нещата са различни! Турците в България са останали с уговорката че желаят да живеятна българска територия. ЗА Каталунците предполагам знаеш че земята си е тяхна.

В ЕВРОПА И ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ, ИМА ЗАКОНИ, НО ТОВА ЗА ЕДИН ОБИКНОВЕН "ТУЗЕМЕЦ", КАТО ТЕБ Е НЕЩО "ИЗВЪНЗЕМНО" /////НАПРИМЕР: РЕГИОНА НА ВЕНЕТО В ИТАЛИЯ Е ЕДИН ОТ НАЙ-РАЗВИТИТЕ ИНДУСТРИАЛНИ РЕГИОНИ НА ИТАЛИЯ, НО НИКОЙ НЕ ПЛЕДИРА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ НА "ВЕНЕТО"

При ЕС "демокрацията" и "ценности" значи, избирателите не могат сами да изберат за кого да гласуват, ами някой трябва да им каже! Бах таа "демокрация", бах тиа "ценности"!

забрани не само да избират и да бъдат избирани, но и достъпа до МРЕЖАТА !!!

Съгласен. Така ще е най-демократично, по европейски!

то и баща ти е трябвало да скопят, ама ей го на - ти си резултата...

Този фашист-франкист да вземат и да го вкарат в занданите по островите

Косово се обособи само с решение на парламента. В Крим и Катлуния имаше референдуми и не го признават. Да ви пикая и на демокрацията и на ЕС и НАТО

Каква е тази измислена демокрация,след като не се зачита волята на народа и някакъв дрислив Рахуй ще казва кой да е избрания.Смърди на миризлив еврогейски кенеф.

месечна заплата милион долара и безплатно йедене и пийене на корем, ко ке каеш ???

че кажем, че си прост, ама мноо прост

За пореден път ще кажа - има си начин за справяне с подобни кризи. И това не е да пратиш армията да бие цивилни и да пречи на референдум, като после най-цинично да го обявиш за невалиден, тъй като е бил опорочен от самия теб. Рано или късно ще ядеш хурката. За да се стигне до тук има много причини. Цивилизованите нации се обединяват, но когато дадена нация реши да експлоатира дадена нейна част повече от другите ответната реакция е напълно възможна. Този на снимката усилено тика държавата си към гражданска война. Ок, ще опандизи Пучдемон, за дето се опита да осъществи мечтата си по честен и демократичен начин. Но дали ще му стиска да направи същото със 75% от каталунците? Ако продължава така нищо чудно да сме свидетели на взривени пътнически влакове, избити цивилни и ред други безобразия, заради този на снимката. ЕС е силен заради единството си. В случая имаме проблем, който следва да бъде решен. Каталуния иска свобода, защо ли? Нека потърсим причината, а после следствието. Вместо този пръч на снимката да си опече работата с Франция, че при една обявена независимост Каталуния се поставя под тотална блокада по суша и вода, нашия решава да бие цивилните, в което налива вода в мелницата на сепаратистите. Колко ще издържат? Месец, два, три? Преди да искат да се върнат към Испания. И тогава щеше да седне на масата като победител и той да диктува условията, а сега ще е поредния, който създава размирици в страната си. На това му викам с четири валета да те вътрят на всичко коз. Сега единственият му избор е да преговаря и да е склонен на отстъпки, решаване на проблемите тип "Южен Тирол". Всичко останало е ала-бала, а и не е в полза на никого.

Както казваше Хенри Форд:" Можете да получите Форд Т във всеки един цвят, стига да е черен."

Хайде, почна се пак. Защо бяха изборите, като Рахой ще определя кой да е премиерът на Каталуния.

"... аз съм политически ръководител и затова ще спазвам закона, защото това е мое задължение и така се прави в демократичните страни." ЙЕС - с демократичен бой, кръв, гумени коршуми и блокиране на гласуването...

кУршуми

Блазе им на испанците,че в такъв критичен исторически момент имат за министър председател непоколебим батриот и истински демокарат като М Рахой. Борейки се със сепараратиските попълзновения той отстоява не само единството на страната си , но и единството на съюза. Този истински патриот и демократ с твърда ръка ще смаже всичко което застава на пътя на евроатлантическите ценности.

Ами що ревете тогава за "свободно косово" бе европедал?!

А къде остана ЕДИНСТВОТО НА ФРЮгославия? За нейното единство няма ли да се бориш? Или си бли още на баща си в торбичките когато американските говеда разкъсваха единна и неделима европейска държава?

дааа, засега путиновата правда не тържествува в испания ): а, пардон, тои путлер няма нищо общо.

Незнам Путин дали е Путлер, ама ти си патуран, от долу до горе!!!

Ами те са напълно луди. Какъв 'бунт и метеж' е имало? Имамше пребити мирни граждани от испанската полиция, влачени по улицата 70-80 годишни жени

Рахуй свежда демокрацията до избора да изберете доброволно това, което ви казвам аз или пак да ви пратя армията и полицията. Нищо чудно, че в Испания фашистката диктатура се задържа най-дълго (почти 40г).

Туй ще да е демокрация по европедалски и при спазване на евроатлантическите ценности! :) Хубавото е, че като видяха какво става в Каталония вече испанските демократични прасенца казаха, че няма да признаят Косово извън Сърбия. Защо ли!?

Невероятно наглост и безочие! Изкристализирани европски ценности! Ело, еврогейтаците, радвате ли се? Ако тома е ЕС и това са неговите принципи - ПЛЮЯ НА ЕС!

евро демокрация....

Демокрация в действие.

Държава или съюз който не се вслушва в гражданите си е обречен!

хайде сега, мили путинчета, да обясните защо путиновата правда не възтържествува в испания.

Storen

Пак ли ви Путин ви се привижда? Сигурно е страшно да живеете по този начин.

Мда, пореден случай на "путин ми е виновен, че не мога да вдигна малкия самолет".

Тоя дебил е тъп на дърво и ще взриви Испания. Колко пъти трябва да настъпиш мотиката,че да ти влезе нещо в кратуната? Шебека искаше избори и ги получи. Сега ще радикализира каталунците олигофрена.

Рахой яж хуя мой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

абе направо им го назначавайте и толкоз , кво да се мъчат да избират че и пари за избори ще харчат хаха

При цялата особенност на руското общество и държава -такова изказване там е невъзможно.

Корсиканците и те нещо надигат глава. Масови протести, лидера им казва, че Париж си играе с огъня... Макарона се прави на много твърд ама бързо ще омекне

Storen

Следват шотландците и баските.

maloryx@usa.com

12-16 Януари 2018 Трябва ли Шотландия да стане независима държава? (не се приема отговор не знам или няма да гласувам) Да 43% Не 57% Смятате ли, че трябва да се проведе референдум за независимостта на Шотландия в някакъв момент през следващите 5 години? Да 36% Не 54% Незнам 10%

Айде сега , ще харчат пари и време за някакви си избори.Това е отживелица..Направо от Брюксел да назначават президенти и премиери.

... и какъв избор е това? Нещо като "демократичен" ?

Карлес Пучдемон нарече ЕС "клуб на западащи държави" , EU = Obsolete Union ха ха Прелъстен и изоставен. Как ли се чувства предаден от своите брюкселски 'приятели'?

Storen

Не е единствен. Много водещи икономисти казват, че рецесията на европейските икономики ще продължава да се задълбочава, просто защото няма какво да я спре. В момента брутния вътрешен продукт на Каталония на глава от населението е доста над средния за Европа. Нормално е да говори със самочувствие.

Така беше, вече НЕ Е! Всички водещи фирми се прегистрираха в Мадрид, данък печалба и ДДС сега в Мадрид ще отива! Та това беше в минало време ... и е нормално . Каталуния използва ЕУ положението на Испания, я да се отцели и извън ЕУ - щя падне на 1/2 от бизнеса си! Ще видиш горди британци, в пъти по-силни от Каталуния какво дърво ще гризнат сега ...

Този РахУй нямали кой да го бомбардира,че ПИЧдемон да си заеме полагащото му се място!!!

Storen

Както е тръгнало каталунците ще изберат премиер, различен от Рахой.

Има си закони, като не ги спазва Пучдемон, ще изберат друг ...

На това му казват европейска "демокрация"! Рахуй нарежда на каталунците кого да изберат.

Нали затова има избори, за да си изберат, който им харесва. Този явно не става и им препоръчват друг. Ако не искат, ще ги бомбардират ли ?

Ами не че не са го правили. През войната Франко моли Хитлер да ги бомбардира -- тях и баските. Общо взето мирни села. Геника на Пикасо отразява това. Изобщо испанците обичат много Каталуния -- особено като недвижима собственост.

Баба ми казваше,че насила хубост не става. Явно е имала повече акъл от тоз козел.

Те това е демокрация...аз мога да пикая по вас от балкона, и вие по мен...