Испания свали ДДС за нови жилища, за да се пребори с дефицита

Испанското правителство прие нови антикризисни мерки, сред които намаляване на ДДС върху покупката на нови жилища, реформа на корпоративния данък и задължението да се използват генерични лекарства, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Испания свали ДДС за нови жилища, за да се пребори с дефицита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

целта на всичко е да се намали цената апартаментите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как ще се пребори с дефицита, като намалява данъците? Има нещо неясно - или тест данъци не са били плащани .въобще ........

тъпи испанциииииии

те ако бяха тапи балгаря щеше да е 100 пати по добре от тях ;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тъп си ти не испанците, може да са мързеливи но не и тъпи. Щом ние ходим да работим при тях, а не те при нас познай кой е тъпия.

Това е заблуда, което го пишат в статията. От място гарантирам, че не е така. До кога ще лъжат нашите журналисти за обстановката.. не се ли усещат. Протестите в Мадрид за посещението на Папата не е ли доказателство за лъжата, която се създава и тиражира.

Това е голяма грешка, би казал министър Дянков. В Испания има диференциран ДДС, като за храни, дрехи, учебници е 6%, а другата "масова" ставка е 12%. Касовите апарати са вързани към данъчните от поне 20 години (за толкова мога да гарантирам лично), НО касовия апарат е на данъчните и ти му плащаш символичен наем, в който влиза поддръжка, хартия, ленти и т.н. Държавата като реши да правя някаква дивотия с касовите си апарати, съответно си плаща. Та заради това трябва да са го закъсали испанците...

За храни и лекарства го вдигнаха миналата година от 7 на 8 %, а другото ДДС от 16 на 18%.

за основни храни като олио,брашно и т.н.е 4% и не е променян

а в българия и на храната и на лекарствата ддс е 20%