Испанският Сенат одобри пряко управление на Каталуния

Горната камара на испанския парламент упълномощи правителството на министър-председателя Мариано Рахой да управлява пряко Каталуния от Мадрид.

Обратно в новината

Коментари - Испанският Сенат одобри пряко управление на Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ПАСЕ пак пасе ли - пасе!

Демокрацията се оказа маска. За хората, които разбират това, падането на маските на лошите актьори в Мадридския вилает не представлява никаква изненада.

Пряко федерално управление на автономна област означава диктатура.

JMM®

Ако приемем днес ЕС/Европа за новият Рим, то ролята на Русия в днешния свят е на новият Картаген. Ето защо, "Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши." - "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam" Марк Порций Катон

И като го разрушиха, какво, после дойдоха арабите.

Русия да спре да руши Европа! Това искаме!

Семейство ... оказва се "уж било Семейство". Единият от семейството казва - до Тук, Бактиса ми". Значи НЯМА Семейство ... какво Ново на таз Земя - развод или няма да живеем заедно, все едно. Ние никога повече няма да се натаковаме, защото не се Понасяме ... това Политиците също трябва да го знаят

Този след това ще ни учи на демокрация!!!!! Порнографията е пълна. Вместо да вземат да направят нещо преговори или да организират нов референдум тези изваждат сопата и говорят за демокрация.

Ся щоп европутаците от Педалсъюза не кажат, че и каталунците имат право на самоопределение като косоварите от Косово! Косово, което дори без референдум го отцепиха от Сърбия европедалите и лудите крави!

Испанската "Демокрация" очевидно "Налага Диктатура". Това е само НЕЛЕПО Желание, към Сводолюбиви Хора, като Каталунците. ------------------ Имаме си вече наред с Украинските и Испански Нацита ... нищо ново, те бБолестите не се интерисуват от кой народ си.

Кога започват бомбардировките на НАТО над столицата на Испания, заради потъпкването на демокрацията?

Kво, стана бе, отмениха ли санкциите на Pусия, или сега като се разцепи нацяло EC-то, "Tогава", ще почнат да ги отменят?????;))) хахахаха.. Cанкции ли......??????? ;))

Pусия, не им наложи "контра санкции" Hали???? Tя, им "подари" рецепта за референдуми/модела Kрим)... Mирни, "демократични", без жертви!!!;)) хахаха гоуема врътка им направи!!хихихихих....

Испанците трябва да са твърди и да не позволяват такива каталунски идиотщини. Ако се огънат до 10 години Европа ще е върната в средните векове с 101 княжества

Ние уважаваме диктатурата и харесваме подчиняването на чужда воля! А?

Единственият фактор, който може да сложи ред е Русия. Сложи ред в Чечения, Абхазия, Осетия, "предпази Грузия от собствената и неуравновесеност", успокои нещата в Крим, помогна на Донбас, ще помогне (с каквото може и на Киев), помага в Приднестровие, чува и се думата в Молдова. Предстои да помага в България, ще слагаме отново трапези, както вече два пъти е ставало. Регулираха нещата в Сирия, утихнаха страстите в Северна Корея. В Сърбия са стъпили добре. Успокоиха турци, саудитци. Не виждам защо да не се направи референдум за влизане на Каталуния в състава на Федерацията. Каталунская область. Или КНР, Каталунская Народная Республика.

Xареса им, на много хора, мирният референдум в Kрим, и путин им даде безплатно рецептата!!!;))) xaxaxa..

Русия със сигурност следи много внимателно разпада на ЕС. И е способна на интерсни изненади. Може бързо да взима решения. Лесно решава. Вече са били там 1939-та и не са си довършили работата. Е, Меркел или Юнкер няма да имат много спокойни старини, но животът стана сложен.

Pусия, помни не само 1939-та, но и 1990, когато същите тези хиени разрушиха и CCCP, но сега, сами ще се саморазрушават!!!;))

Kъде е, и "Mодерният ляв" да се изцепи, с два лафа за каталунците???;)) Tой, е "камата" на Kаталуния!! xaxaxa...;)

Не разбрахте ли, че нормалните хора не искат вашата измислена демокрация, не искат вашата насадена псевдотолерантност, не искат измисления ви ЕС! Независимост за Каталуния! Браво хора, браво!!!

ашколсун. Вие сте истински последователи на Путин.

Щерев, ти ли си бе, изрод сплескан? Жив ли си бе? Не ти ли помогнаха в Карлуково? Лекарствата не действат ли? Още ли само за Путин си мислиш и страдаш от несподелената си любов към Москва?

А какво ще каже Ердоган, дали да не подтикне част от българското население да поиска независимост?

Това може да го напише само човек, който въобще не познава събитията и историята. Никакви аналогии между това, което става в Каталуния и това, което вие мислите. Моля много, четете и се ограмотявайте, защото иначе се излагате много. При нас проблемите са етнически и Родопите или Кърджали никога не са били отделна държава, че да искат някаква независимост. В Каталуния нещата са точно обратни.

Ето как от нищото на испанците им спретнаха една мини, мирна гражданска революция.

нещо неокастрено, щото некои се качват на главите на цяла държава.

То сляпото окато прави!

Насила хубост не става! Каталуния е най-богатата област и им омръзна на хората да издържат един билюк мързеливи задници в Мадрид. Каталуния е отделна държава! Точка! Испания ще плати прескъпа цена за това, което прави в момента.

Рахой е политически труп!

политически затворник... или по-скоро държавен изменник.

Тук е лекото противоречене, хем ползват облагите на Испания и печелят от това, хем пък не искат...

То и Киев налага централна власт над Донецк и Луганск щото

Москва открадна насила Донецк и Луганск. Киев нищо не налага.

Даже лично Путин отиде и с една ножичка ги отряза от картата ахахаха дейба фобите му с фоби, толкова сте смешни с вашите фобии!

Наложителна контра мярка, за да се прекрати безумният процес. Каталунците празнуват, а след малко се очаква испанското правителство да вземе решение за започването на арести в Каталуния. Най-късно до неделя вечерта, Пучи и цялата банда ще са при тио Хорхе (бай Ставри).

То и на КПП Калотина и на Капитан Андреево могат да обявят независимост, щото държавата само взема приходи от там па и ще се намерят селяни наоколо да гласуват на референдума. Що па да не станат независими?

Калотина и Капитан Андреево никога не са били отделни държави, влезли в някакъв момент в една съюзническа държава. Така че примерът е неудачен!

Рано или късно ЕС ще се разпадне и тогава Каталуния като най-богата област ще трябва да плаща заради цяла Испания. И затова обявяват независимост.

Путин ке падне. И тогава отново ще има освободени республики.

От утре независимост обявяват Бавария, Саксония, Тюрингия, Венеция, Сицилия, Фландрия, Нидерландия, Бургундия, Корсика , Нормандия... да ви го на-чукам в ану-сите малоумни.

Нидерландия е отделна държава, която идиотите като теб наричат Холандия. Изглежда малоумният тук си ти!

само Бавария Венето и Бургундия...айде със здраве

Тук не е Гласът на МУсква.

Каталуния,с теб сме ! Браво на тези смели хора !

КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ В БЪДЕЩЕ - РАЗДЕЛЕНИ ИЛИ ЗАЕДНО, НЕКА САМИТЕ ИСПАНЦИ РЕШАТ. НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ СМАТАМЕ ПРИЯТЕЛИ. И ЗА ТОВА И ПРИ ДВАТА СЛУЧАЯ ИМ ЖЕЛАЕМ ДОБРОТО. ЗОРЛЕН ГЮЗЕЛИК ОРМАЗ.

Този мухльо на снимката е пътник, Каталуния е над 8 милиона... няма начин, трябва да отстъпи...

за независимост са по малко от 4 милиона.

ся щото ни проглушиха ушите колко била лоша западната демокрация се чудя как ли ще е при източната демокрация, примерно ако Тибет реши да се обяви за независим от Пекин. Колко ли глави ще фръкнат ? Или чеченците ако тръгнат пак да се цепят от Русия?

Братлета, честно да ви кажа- боли ме патката за Кталуния, Испания, за Покемон, Рахуй и не знам си кой.. да вървят на м-айната си.

Фашисти, до тука ви беше! За пореден път се вижда как съдебната система и Конституционния Съд работят против народа и в полза на управляващата върхушка! Това е навсякъде, включително и в БГ!

действайте яко,Испания трябва да остане единна!!!!

Ами така е! Като Реал не пуска фандък на Барса...

Сега тъпите цигани от Каталуния и Барцелона не само независимост, но даже и автономия няма да имат .... Много тъпи мангали. Да би мирно седяло, не би член 155 видяло... Сега циганите от Мадрид ще поемат контрола... Абе, какво да говорим...Циганска рабоа...

автономията не може да бъде отнета, а само временно преустановена ... за макс 6 месеца.

Хубав коледен подарък за евро-зелките в Брюксел. А леля Меркел, какво направи с коалицията?

хихи англичаните навреме избегаха на следващите желаещи брюксел ще отгожори не ние подържаме духа от Мадрид въпрос: какви са принципите? отговор: ами кой туй пронципите са тея де ни отърват на нас:) това е проблемът без отговор и ни оон, ни ес ,ни москва . ни вашингтон са подготвени епохата на мрака:)

Малко остарял е начина за обявяване на независимост от Каталуния. Като автономна област първо трябваше да обявят собствена парична единица и втората крачка собствени документи за самоличност и няма нужда от обявяване на независимост. Тези две стъпки формират независимостта.

собствена парична единица? И как щяха да си внасят данъците в испанската хазна? Нямат финансова независимост. Това не е част от автономията им.

Канада и Австралия формално са английска територия но си имат отделни парични единици и документи за самоличност и само англиската клалица е над всички.

да!

"Свободата, Санчо, е най великото благо на таз земя ..." Но харесва ли ни или не, тя наистина се крепи на върха на копието.

Западната демокрация, започва да заприличва на Диктатура наД пролетариата от по- минали времена! Дано, поне пазарната икономика от западен тип да се запази.

И каква ще тази "пазарна икономика" при такива мощни монополи?

Каква "пазарната икономика" след като куцо и сакато МОЖЕ да налага санкции и други простотии ...

"Демокрацията" е само на хартия. Просто се върнахме във феодалния строй, където "принцовете и принцесите" си стоят в замъците и решават на кое село да му вдигнат данъците. Демокрация ще има тогава, когато има силна средна класа. В момента в света богатите стават все по-богати, а бедните-все по-бедни.

още преди 89-та с укази 56 и 922. Партията не дреме.

Надо принять их в РФ! Будеть базьi, будеть Искандерьi, будеть все! Наши зельоние человечки имеют опьiт, каталонци ето наши братья

Увидел ли ты къде ме е клъвнал питела.

Да видим сега каква ще е разликата между Мадрид и Киев. Щото Каталуня е нещо като Донбас.

некадърните им политици не успяха да се разберат по разумен начин и сега ще страда населението на Каталуния

Самата иситина!

Вие там умната с ... управлението . В 21 век само интербригадисти ни липсват

КАК МОЖЕ ДА СЕ НАЛОЖИ НА ЧОВЕК НЕЩО, АКО САМИЯТ ТОЙ НЕ Е СЪГЛАСЕН. НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ИЗНАСИЛВАНЕ.

Не сте прав. Демокрацията, това също е насилие, на мнозинството над малцинството. Съвсем демократично испанското мнозинство не позволява на каталунското, баското и т.н. малцинство да се отдели. Всичко си е съвсем демократично.

Става дума за АВТОНОМНА област досега. А не за една държава с общо управление. така че, важи МЕСТНОТО мнозинство, а не - общото.

Един познат казваше, че демокрация е това , което казва по силният.Адски несправедливо.

плащай си данъците, теглените кредити над 200 млрд. евро и никой няма да те изнасилва.

викат му "демократичен риверендум".

По същия начин ще се разпадне и ЕС, въпроса е кой най-много ще открадне и отвлече.

Мадрид не уважи ли решението на Каталуния ,следва гражданска война.От тук до танковета е една крачка.Това е "демокрациятаа' навсякъде ,ако си в разрез с някакви правила на върхушката.

Туй каталаните ще излезнат големи тарикати. Издребнелите британци за развода ще трябва да платят петдесет милиарда, а еврозелките приказват,че Каталуня ако се отдели от Испания няма да е член на ЕС. Та това си е направо шестица от тотото. Може би и ние трябва да се разделим на княжество България и Източна Румелия.

Дчсната диктатура не е довела никого до добро, както и всяка друга такава. И Испания с този меко казано не можещ МП няма да е доведе до добро! А след 6 месеца репресии , дали следващите избраници, ще са послушни марионетки, или ще съобщят, че са Република, което е най-вероятно! Аз мисля, че Каталуня е загубена за Испания!

Как му викаха европейците - анексиране:)))

След отделянето на Каталуния като самостоятелна държава, за отношенията й с Испания важат международните правила, а не Испанската конституция.

пъпеш, какво отделяне на Каталония сънуваш бе ? Или ще ставаш интербригадист ? Отивай, че тъпитите коментари са отчайващи.

Много бързо се нервира, копелдак!!!