Мадрид: Отговорът на каталунския лидер не е валиден

Отговорът на каталунския лидер на призива на Мадрид да изясни дали е обявил независимост на Каталуния, не е валиден, заяви испанският министър на правосъдието.

Обратно в новината

Коментари - Мадрид: Отговорът на каталунския лидер не е валиден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли Sabadell y Caixa двете най-големи каталунски банки изместиха седалищата си от Каталуня и колко големи фирми и предприятия ги последваха....

FuckTheEU

Каталунците да си изберат нов лидер, който ясно да изрази исканията им пред Мадрид. Политиката не е за слабохарактерни мекотели като пучдемон.

С едни яде и пие,с други секс върти.

Пуч с Демон идва, по правило.

Оставете го Путдемон намира :) Човека искаше да си играе на независимост, за да направи някой лев, вие го карате решения да взема.

" Всяка нация която живее на определена територия може да се самоопредели без санкция на централната власт " Прие се под натиска на САЩ и е общовалидно.На тази основа Косово се самоопредели, като Автономна република, само с решение на парламент. Оттук нататък еврошефовете и Рахой трябва да млъкнат , да не говорят за конституции и пр., а да изпълняват Решението на съда безпрекословно. Тогава само Русия беше против, а сега западът и САЩ квичат неистово....

всяка маала да се самоопредели , да строи бидонвили, да ползва вода, ток и помощи...

шибай се отзад бе кретен:))) няма да има независимост за каталуния! пръсни се от яд и мъка руска долна свиня:)))

А защо не каза днес, че иска независимост?

Явно някой има файда да разцепи испания но кой е той ще разберем в последствие ако зависи от мен затваряне на границите БРЕКЗИТ за сички членки и сплотяване на хората ОБИДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

И това е Рахой, който като предстедател на Народната Пария започна процеса на намаляване суверинетта на Каталуния още през 2006. "Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие"

Хахаха, обединението на равноправни членове, с еднакви визии и желания. Как я виждаш ЕС с Германия и Франция да командват а другите да се жертват??????

От Каталуния мога да потвърдя, че тя от доста отдавна é и действа като независима. Bъпрос на време е разводът да се оформи формално.

Вече в Косово и Крим, скоро в Кюрдистан, Каталуня и Кърджалийско.

А кое е Кюрдистан? Намира се в Турция, Иран, Ирак, Сирия, Азербайджан и Армения. Нещо по въпроса. И какво е това Кърджалийско. Знаеш ли къде е Булгар дагъ? В Турция го знаят много добре. Пак и големия град на Босфора- Стан Бул, българската държава.

Казваш, че някога България се е простирала в Анадола? Я ми кажи при кой български цар е било това всезнайко да отидем и да погледнем българската история заедно.

знаеш ли къде са лагерували пра-българите преди 681ва. Тогава "Стан-бул" български ли е бил? Дървен философ. Истанбул означава - "в града" или "към града" и идва от гръцки дори бе пешлигар. Според тебе Путин идва от Пут*а, а? не идва от Път.

Ако искаме да не сме зависими от големите, трябва да сме обединени. В противен случай всеки може да те манипулира. Май забравяте принципа - разделяй и владей. Както виждам всички тука Путинофили и Трампофили са се разкрякали как да се подели Испания без да знаят грам испански или да се ходили дори там. Ама спецове иначе. То се вижда ясно кой иска да разпарчетоса страната и от къде идват подбудите.

От кога казвам, че е крайно време да спрем да се кланяме на тая или оная страна. Да сме благодарни или да очакваме принца на белия кон. Безплатен обяд няма. Всяка велика сила, а и от Изток и от Запад са все едни и същи, просто ще ни използва до последно и ще ни захвърли, когато не сме нужни. Но, не! Трябва да има омраза и разделение по всички въпроси, то да бяха само русофилите и всички останали, ами то са шофьори и ешеходци, коли и майки с колички, градовете помежду си, велосипедисти и останали, животнолюбители и животномразци ... мога да изброявам до утре. А всъщност проблемите ни от къде идват - от това че сме управлявани от алчни, крадливи, лъжливи и безкрайно нагли същества, избирани от нас. А всичко е в нашите ръце и хряба и секирата, само трябва да сме единни и да им покажем кой е работодателя. Но, не мога да си го представя някак.

Мадрид ще започне АТО в Каталония...

Ами така няма да бъде арестуван, толкова ли е трудно да се сетим. Хем казва, хем няма да Го арестуват. А и какво ще направят испанците сега? Ще задействат чл.155, който никога не е бил задействан. И след 1 г. мотане по съдебни инстанции .... ще се разбере имало ли е вода в гьола или не е имало.

Изглежда, че Пучдемон не е знаел за този член 155 от Конституцията. Или е разчитал на международна подкрепа и от ЕС. Сега и ДА да каже и НЕ да каже, все е губещ. Нито Мадрид, нито каталунците ще го оставят повече на власт. И между другото ограничаването на една земя с граници там, където досега е нямало се прави за да се ползва от ограничена група хора, които не искат повече да я делят с останалите хора. Обикновено на такава земя има малко повече природни дадености и ресурси, което я прави по апетитна, затова и граници. И това е идеалната рецепта за война.

няма граници. Има ги навсякъде. Нещо за Шенген?

Рахой и управляващите в Испания се оказаха изключително кадърни разрушители и най вероятно ще успеят да раздробят Испания.

Kalin

Нещата там доста зациклиха и това е тактически ход-Испания да направи първата крачка.След боищата при референдума хората там са бая настръхнали срещу Мадрид и ако те сега им отнемат автономията това ще обтегне нещата а за съжаление те още не са потушили проблемите с баските и сега може да се радикализира и Каталуния.

Нещастната ирландска селяния,от която Великобритания се отърва много им знаят устите,но са некадърни сами за нишо-тъпи и пропаднали пияндурници...Монархията е Монархия!!!

Браво! Троловете на заплата за пореден път показвате, че си умирате да живеете като крепостни селяни и да обслужвате интересите на короната, монархиите... или каквото там обслужвате плъхове.

Това е лично мнение,другарю ТРол!На никой не му пука за изпадналите селяндури и пияници,няречени ирландци и на никого не липсват-даже напротив.

ПО-добре да има достолепна корона,отколкото да робуват хората на шайка селяндури без възпитание и долно качество ДНК.Друго е КОРОНАТА-тя идва от вековете и носи последователност,а не случайни пладнешки селяндури,които и маниери не притежават-Вие им служете на такива...АЗ не искам!

Отървали се били английските емвреи от Ирландия. А защо не пускат Северна Ирландия. А Уелс.

Ахаха- картинката кефи... Направете една вълна от национлистични разделения , няма лошо- от Ирландия, през каталуния, до Сахалин. Шегичка, бе, шутка. -Да живее Съединението, то прави силата!

Вода и Масло не се съединяват.

Човечеството е един океан от любов.

Пучдемон усети, на къде отиват нещата и взе да дава заден... Популизма в Каталуния щеше да им докара брутална икономическа криза! Каталуния щеше да излезе от ЕС,тепърва щеше да печата свой пари,90% от фирмите на момента щяха да излязат от Каталуния,защото те искат да имат безпроблемна връзка с европейския пазар,дори вече някой фирми напуснаха Каталуния... Отделно първенства ,като футболните ,баскетболните и волейболните щяха да се разпаднат,собствениците на Барсвелона примерно тихомълком започнаха да изнасят бизнеса си от Каталуния... Популизмът на 43% от каталунците щеше да им донесе мизерия...

Човекът не иска кръвопролития. Ама настървен соросоид - как да вдене? След над 300 набити само за няколк часа, Пучдемон се държи като истински държавник, а не - като западна отрепка.

само специалните руски сили правят подобни неща. Както на Балканите.

500 бе.. 500... не моЕш ли да четеш кво съм ти писАл?!

Тотален автогол на каталаните! Член 155 от Конституцията или резил!!! Соросоиден Майдан, това беше цялото фиаско. За повече инфо, четете сериозни източници!

Автогола ще е за Рахой ако приложи чл.155!

Руските адвокати не дават една държава да прилага Конституцията си. Разбираемо е. Руският сценарий не минава.

Това е по Конституция, т.е. Висшият Закон на една държава! Тогава, ни Папата, ни Хага, ни Хелзинки могат да го обвинят. Освен това, Каталуния ще трябва да върне едни не милиарди, а трилиони на испанския данъкоплатец! Това никой не го споменава! 655 големи компании вече се изнесоха от там. Това говори ли ти нещо?! Майдан бе чиляко, вземи и го вдени най-накрая, и то не само ти, ами и останалите клавиатурни чекиджии! Не ми се спори повече

Напред към Каталуния, Рахой! Арестувай половината, изтреби другата...да не забравиш Барса - всички под ножа, както аз направих

Каталунците се надяваха на мирно и интелигентно разделяне, както направиха чехи и словаци, ама забравиха, че не са славяни, а са в дивия запад.

Така е. Я виж братята ви сърбе как мирно и кротко си се разделиха с подопечните им "съюзни" реСпублики? Друго си е "раздяла по славянски". Те, и вие, в Россия, като саморазпаднахте вашето СССР, с всички се разделихте мирно и по приятелски - с Прибалтика, Украйна, Грузия, Чечня... Бе, друго си е "раздяла по славянски", т.е. по россиянски.

Само че в Югославия се биха ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ. И разбира се, дивият запад все страната на мюсюлманите.

това да не е кримският "референдум". Никак не е мирно и интелигентно да се прокарват разделения в границите на една държава и то страна от ЕС и НАТО. Да не изброявам приомите на Н-ския руски институт за действие срещу ЕС и НАТО.

Ми да пращат танковете. Само не и изтребителите, че оня ден след парада, един Юрофайтър взе, че леко се размаза.

Sm3hurk0

тези дето Ви слагат минуси не са били на смяна онзи ден и не са прочели новината...