ФБР арестува шеф на ”Фолксваген”, замесен в ”Дизелгейт”

Служители на ФБР са арестували в събота шеф на "Фолксваген" във връзка със скандала "Дизелгейт", съобщиха днес "Ню Йорк таймс" и Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - ФБР арестува шеф на ”Фолксваген”, замесен в ”Дизелгейт” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от фв сами си признаха за измамата. сега е време да бъдат наказани директорите-измамници и корпорацията да плати обезщетения на измамените потребители. така се прави в нормалните законови държави.

симо

Това ,,разкритие,, се появи точно когато Германия се ослушваше за ,,правилно ,,решение по емигрантската криза....После Меркел влезе в коловоза а от там и цяла Европа......Сега Меркел взе да говори за депортация--хоп арест и нови танкови дивизии.Да си спомним и как шътнаха Доминик Строс кан като кандидат за президент на Франция/беше си позволил да критикува Федералния резерв за политиката му довела кризата от 2007/ и осигуриха поста за Оланд.

Точно така опитват се да клатят немците и цяла Европа. Опитват се да ги бутнат след като подминаха и Тойота и станаха производител номер 1.

А тоя Шмит, с какъв акъл се подвизава в Щатите?!... Сигурно е седял и е чакал ФБР да го приберат...;-) Абе, най-вероятно е търсач на силни усещания - "тръпкар", така да се каже!... :-D

След още две американски танкови бригади в Германия, USA ще прави с германците каквото си иска! VW ще се молят да платят, Bayer изкупува активи на американска фирма за милиарди. USA няма да върне златния резерв на Германия, докато има американски военни на територията и - значи - НИКОГА.

Харесвам такива закони! Харесвам и прилагнето им. Мечтая си един ден и тук да има такива.

Да те попитам защо твоите приятели отвъд океана не арестуват учените които ни облъчват всекидневно с микровълновите си печки - САЩ използва три съоръжения за контрол на йоносферата: ХААРП (намира се в Гакона, Аляска), ХИПАС (намира се близо до Феърбанкс, Аляска) и третото съоръжение се намира в Обсерватория Аресибо в Пуерто Рико.

Веднага ще ти отговоря - защото няма такива микновълнови печки, защото не извършват престъпление. От въпроса ти разбирам, че имаш нещо против тези съоръжения, неизвестно какво, и неизвестно как свързано с дизелгейт.

американците ще арестуват един германец? Или след като те няколко пъти в трети страни арестували и отвличали руснаци, вече им е по-интересно да арестуват и германец? Докога ще се търпи това нещо?

VW трябва да плати общо към 14 млрд. Двата млрд. съобщени тук са само за началото. Общата глоба вкл. преустрйство (ремонт) на почти милион fauwe-та.

Пиндоски помии!! Какво стана с Доминик Строс Кан? Нали и той беше бандит за тия фашисти?

са го осрали за няма нищо, с измислена история и кошаревски свидетели, само и само той да не стане шеф на ВМФ.

Аз лично се учудвам, че на ФБР им е останало време да се заминават с нещо друго, освен с Обама, Клинтъновица и съчинението на свободна тема "тъпотии за медиите и как да го наречем хакерство без да има грам доказателство за каквото и да било" за 7-и клас, включвайки най-вече драсканици от преди 30-40 години ...

Явно с лауреата от 6-ти отдел четете всички сводки и данни на ФБР....то самотата какво ли не прави....не само в кревата

Ти май си мислиш, че всички като теб имат зор с четенето, та им отнема целия ден ...

"Чистите американски коли" удариха Народния ваген (ваген е кола, а не вагина). Да се готвят Мерцедес-ите, БеМеВе-тата, Аудитата, Порше-тата и т.н. Хей, вие, (х)американците, да не си мислите, че сте много убави?! Ами ако наследниците на германеца Ото (измислил двутактовия двигател) ви отнемат откраднатия лиценз?! Ще станете като българите, които произвеждат "Калашников" без лиценз!

Ко речи? Отто измислил двутактовия? Или май четиритактовия? Двутактовия е на Клерк, Дей и реално работещия на Алфред Скот. А не давай акъл по теми, които явно са ти абсолютно далечни ... Не познавам човек, който да се интересува от автомобили, мотоциклети, моторни спортове или каквото и да е било от сорта, който да не знае, че 4-тактовия двигател е на Николаус Отто ... Факт е, че ФВ са ментили. Толкоз. За гяволъка трябва да се плаща, което става много рядко, та ти си седнал сега да се вайкаш за ФВ ...

VW е дезайн на инж. Фердинанд Порше по искане на Адолф Х (с въздушно охлаждане). Просто му било казано, че фюрерът иска кола, която да върви еднакво добре на Сев. полюс и по Сахара.

Уважаеми "Бачо Киро", съжалявам, че в бързината си да напиша нещо в един смешен смисъл, който ти явно не си разбрал (борбата на световните монополи), вместо четири-тактов двигател, написах дву-"танков" такъв! Явно много си чел за двигателите и това ти е проблема, защото разсъждаваш като мотор, а не като човек. Затова ти пожелавам да обявиш веднага война на всичко германско, японско, китайско...българско и да ядеш домати и кисело зеле, измислено от българите в Америка!

Всеки път доказваш,че гУем АНАЛ изатор....като събратя ти фъфлещият пелтек от "калъп"

В САЩ колите изобщо не минават през технически преглед. Единственно емисионен тест на 3 години. Средната продължителност на живота на американският автопарк от леки коли е 16 години. Смятайте какви барутници се карат. Товарните дизелови камиони не минават и на емисионни тестове. Ако ги прекарат през тестове ще спре транспортният бизнес и ще фалират милиони компании. Целият цирк с немската фирма е политически. Както беше с Тойота.

Аре ся, политически ... Щеше да е политически само, ако ФВ не бяха хванати в крачка, но те бяха, нали? Дали, викаш, от ФВ не са искали и други да бъдат проверени? Аз не знам емисиите да важат само за тях... Ама други с подобни умни софтуери няма, поне за сега ... Нали знаеш, като те хванат, бития - бит, ебания - ебан ... То ясно, че някой е изпял тайната, такива неща не се откриват току така ... А недей и ти като демократите и Обама да ревеш срещу процеса (при тях, че уж ги хакнали и им извадили кирливите ризи), че има нарушение и да викаш по другите ...

ТТ

Абсолютно си прав, че това "разкритие" е политическо. Това се знаеше много отдавна, а и не са VW единствените, които манипулират показателите на колите си. Но защо точно сега стана това? За да накарат немците да си кротуват и да играят по свирката на американците. Просто беше им показано, че подобно нещо може да с е случи и на други големи немски компании с голям пазарен дял в САЩ и ако не искат да търпят огромни загуби трябва да правят, каквото САЩ им заповяда. Т.нар. имигрантска криза и "желанието" на Меркел да приеме толкоз хора откъде мислите че се появи в главата й? Колкото и да я оплюват, тя просто направи това под давление не САЩ. Сега и нови американски военни подразделения... Ще има и още.

Майката му е сега да пали, другото майната му.Като не ги харесват да ги намалят и дадат .

Перник обявява война на америка. Тези хора посегнаха на най святото

Още повече в съвременният му вид е развит най напред в страната на неограничените възможности. Така ,че нищо необичайно

Иначе България е най - корумпираната държава... за успокоение на фолксвагенската държава.

България е от най-корумпираните държави в Европа. Така че забележката ти е основателна. Германия е също много корумпирана.

Донякъде е така въпросът е кой най потърпевш от корупцията .Или между нас и Германия няма разлика в стандарта ?

Перничани също са в правото си да предяват умопомрачителен иск към хер Шмит и манифактурата от Волфсбург.

само първо трябва да махнат газовата...

И да забранят Голфовете

баварки, които карат тъпи пикльовци.

Не могат, защото Дизелгейт не се разпростира над Голф 2 и 3. Гуру-автомобилите на перничани не са засегнати.

хубаво, бе! Добре! сега като сменихте софтуера, дизелите спряха ли да пушат?

Да пушат не, спряха да палят в студа.

Като стана студено и що нафтови печки стоят под снега и не замърсяват въздуха......