Искали 12 000 лв. от антикваря, у когото бяха открити картините на Майстора

Колекционерът обаче платил по-малко, твърди, че не знаел, че са откраднати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

па язе не разбирам от картине, ама те тоя антиквар Божидар Нейков утепа слоно с компир…. "ако съм усетил нещо нередно ….", абе чокондур единственио начин това дека думаш да е радно, ако самият Владимир Димитров Майстра ти бе донел картините да ги продаваш…. Ама на те таквие мушеници като теб мое да поверват само тъпете полицай, оти толкова им е акъло, а на теа другите дето го имат, са им платиле….. да се прават на изоглавени….

Сега е моментът, специалисти от НИМ или ХА да обявят официално тези картини за истински (при проверка) и да ги обявят за паметник на културата. Така собственика се задължава да им плаща данъци на пазарната им цена, както и да ги поддържа в необходимата среда и сигурност. В противен случай да ги предложи на галерия срещу девидент за изложението им и поддържането на собствеността им. Елитното изкуство е скъпо удоволствие.....както за собственика, така и за ценителя желаещ да го види.

Имаше такава книга в списъка ни за лятото като деца. Само, че както когато някой каратист нарани някого съдът приема, че той съзнава докъде може да се стигне поради уменията му, така и антикварят прекрасно знае, че творби на Майстора не се предлагат като телефон втора употреба. А и сам си признава, че е имал представа чии картини купува. Само преди седмица в мрежата се разгоряха страсти около една картина на Майстора, за чието съществуване е имало само догатки. Чист вещен укривател.

"Нейков твърди, че купил картините от друг антиквар на 2 януари". Ако приемем, че е вярно, възниква въпрос. Другият антиквар доматите с коловете ли ги яде?

Абе хора, коментатори, вие влизали ли сте в антикварни и заложни къщи, купували ли сте и залагали ли сте там? Какви документи за собственост, какви пет лева бе...това е особен бизнес със свои правила. Не казвам морално или не, казвам, че не са обикновени места и коментарите са направо смешни.

Ако са били истински и са му върнати истински, а не копия въпросният наследник да ги продава на хора, които биха ги оценили и да си оправи живота. Като го гледам в какъв коптор живее направо го съжалявам. Прилича ми на циганка без пари, накичена с 500г злато по себе си. Така или иначе полза няма за никого да стоят у дома му. И той беден и хората не ги виждат. Да ги продава, за да ги изложат в някоя галерия, а той да гушне някой милион. Да не забрави и данъци да плати

Хаха милион хаха. Малкото име на Майстора да не е Пабло?

Човекът живее в чужбина, връща се тук само за паразниците. В коптор живеем ние.

Поискали му 12 хилки, но бил дал само 8. А иначе само за портрета щял да даде повече. На кое да вярвам? Този се оплете като пате в калчища. Със сигурност е дребна риба в схемата, но е знаел че няма как да се сдобие с картини на майстора и докаже собственост Щял е да ги шитне на черно с десетократна печалба Сега ще изгори с 12 хилки, които ще са доказатлество няколко години по делото Има вероятност и парите да не са негови.

От снимките се вижда ,че само 2 картини са от Майстора(женският портрет и момчето с момичето), останалите са уж на Де Киро?? А въпросният антиквар веднага ги познал и направил мигновена експертиза -(то в БГ дали има лаборатории за експертизи????) ,в момента не представлява трудност да се направят хубави ментета,а някой софийски художници направо цели серии рисуват в стил Де Киро,Св.Русев и т.н.

ОПГ!

Когато антиквар плаща такива малки суми за картини на известен художник, то той знае, че това са копия и такъв антиквар е само брънка от веригата за престъпност и легализиране на ментета на произведения на изкуството.

Изключително точен коментар !

Този е в бизнеса и знае много добре какво купува и какво плаща. Да не се прави на жертва.

По-интересни ще бъдат мотивите на съдията, с които ще оневинят този "антиквар". Ами не е знаел, че са крадени човекът, на всеки може да се случи. Всеки ден се появяват на пазара автентични неща за жълти стотинки, нали това му е бизнеса на антикваря.

Този защо се прави на ударен!? - Кой продава картини на куп?-Крадец, мошеник, който бърза да се отърве от тях.

тоя ще купи и Мона Лиза ако му я донесат :)

цената не е важна, от значение е художествената и сантиментална стойност на картините като се има предвид кой ги е нарисувал и в този смисъл цялото това деяние е предтъпление

243Win

Не бил знаел, че са крадени?!?!?! Или е пълен профан, или изпечен мошеник, залагам на второто. Антикварни и заложни къщи са основен фактор в системата за битови кражби. Огромна част от откраднатото се пласира именно през тях.

Купих картините но не знаех че са крадени. Мислех че са ги купили от месарския магазин, и ми ги препродават. Килията на Иванчева и Петрова е свободна.

1. Просто видях картините и пожелах да ги имам, защото ги разпознах. Картини на Майстора никой не би изпуснал 2. Само за портрета на Вера човек би дал и повече пари, но след като не ми иска повече, защо трябва да се натискам 3. антикваря Нейков е разследван и преди. Сега, само на мен ли ми е ясно, че въпросното гнусно същество е от същата ОПГ? Явява се в ролята на добросъвестен купувач, стоящ встрани, който в последствие осъществява истинската реализация на откраднатото. Знаел е много добре какво купува, знаел е че го купува на подозрително ниски цени, без придружаващи документи, уж от друг колега и въпреки това НИЩО НЕ БИЛО ПОДОЗРИТЕЛНО?! Нищо не му се сторило нередно?!

Собственика на картините поне СОТ за 20 лв на месец да си беше инсталирал като знае какви произведения на изкуството съхранява. То в тая немотия вилици и лъжици се крадат, камо ли други неща

Няма сот за 20лв/мес. Освен това той поема стандартна застраховка под условия описани в договора. Само 1 картина (или друго имущество ) над 10К и цената на СОТ скача над 100лв/мес, а инсталацията от "стандартна" 3-400 за жилище ще отиде над 1000 и ще поискат и интернет да плащаш за камери.

Ми то да имаш не е като да немаш. Ае разберете го най накрая

:)))))))) В смисъл твърдите, че бедните нямат право "да имат"? Защото веднага на това може да се противопостави правито на неприкосновеност и всеки, който съм заварил в дома си да го нарежа на парчета с мачетето, защото съм беден и нямам пари за патрони? Ерго, в какъв свят живеем тогава и харесва ли ни такъв?

Много смешна и жалка изповед! Когато си в бранша и видимо не си първа младост,с какъв акъл,съвест приемаш шедьоври за жълти стотинки,знаейки истинската им стойност?Малоумен ли си,че правиш и нас на такива,с подобни обяснения!?Как от небитието,се появяват,в ръцете на напълно непознати хора,картини за стотици хиляди левове,които ти "купуваш"за 8 К лева!?

Всичко е схема, намерените картини са копия, истинските вече са продадени, а наследника и той е в схемата, другите са бушони

бих ти повярвал ако ми обясниш защо и собственика е в схемата,а не си ги е продал,не схващам

Щото картините са наследство и най вероятно не са били само негови, а сега вече са. Копията да ги излагат където искат вече, все тая. Ае да имаш картини за милиони и да ги държиш в къща без сот, без решетки поне и на отворен прозорец??? Връзвате ли се?

Интересна позиция. Не е невъзможна, но подготовката изисква години време, а копията и те струват пари... няма много добри, а още по-малко навити майстори с четка в ръка. Днес копюрите на различни валути се фалшифицират къде къде по-лесно.

Светнали са му очичките , като ги е зърнал

Този антиквар не чул и не разбрал. Ами то и кучетата и котките разбраха, че са откраднати картини на Майстора, той на друга планета ли е бил? Според мен трябва да отговаря според закона заедно с крадците, щом не е сигнализирал веднага в полицията.

Селският тарикат на луд се прави. Не бил заподозрял нищо нередно. Картини на Майстора ? Ама верно ли бе ? Мона Лиза ако ти донесат пак ли няма да заподозреш нищо нередно ? Видя, че става дебела работата и пропя. Иначе щеше да си мълчи като шушумига.

Супер е ,че са намерени картините. Този наследник трябва да вземе мерки и да ги държи на сигурно, защитено място. Може в някоя галерия и ние да ги видим.