Международни инвеститори са подали иск срещу КТБ

Международни инвеститори са подали иск за възстановяване на техни загуби за 172 милиона долара в Корпоративна търговска банка.

Обратно в новината

Коментари - Международни инвеститори са подали иск срещу КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви международни инвеститори какви 5 лева ,поредните опити на Василев да си покрие следите!

Хубаво са подали съд, ама кога най-важния от всички Цветан Василев ще бъде съден?

Тази банка КТБ изключително много срина реномето на България. Жалко!

зад тия фондове се краит пак нашите комундета и мустака борат

КТБ няма издадени облигации. Такива има едно люксембургско дружество, собственост на на руската VTB Capital, с управляващ българските и бакий - Милен Велчев. То е издателят на облигациите на КТБ и то и е дало парите, набрани от облигационери на Ирландската фондова борса. По голямата част от парите, набрани от тези облигацци, пак са руснаците от VTB Capital, дето сега се правят на американци и подават искове. Те са много наясно, че са влезли в рискова инвестиция, посъветвани от тукашния им управляващ, който не е отчел случайния фактор, че Цветан Василев и Делян Пеевски може да се скарат. Сега просто използват и последните възможности, ако могат да си върнат някой лев.

К О М У Н Я Г И . . .

Стига сме плащали за грешките на разни чиновници. Със санкцията да се намали фонд "Работна заплата" на сгафилото ведомство.

Гали ба....Боко ще го накарат да тегли заем за ги удовлетвори пълноценно и тези. На гърците им опрощаватдълговете както Путин на Куба а Българската държава ще плаща частни версии.

Пичовете са хванали късата клечка. Ще има да почакат.

Такива като тях последни се удовлетворяват.

Няма да се разплете аферата с КТБ. Участва ли държавата-забравете истината да излезе наяве!

Някаква тъмна Индия с тази банка.Данни от 2012 год.КТБ-акционери Бромак ЕООД,Bulgarian Acquisition -57%:Company II S.A.R.L-30%-Oman .В чуждия печат-Corpbank, Bulgaria's tenth-largest bank in terms if assets, said majority owner Bromac has signed a preliminary accord to sell 1.8 million shares or 30 percent of its capital to Luxemburg-registered Bulgarian Acquisition Company II (BAC II). The bank said BAC II was controlled by the Oman State General Reserve Fund, which is one of the key investment institutions of the government of the Sultan of Oman. -КТБ десетата по големина банка подписа съгласие да продаде 1,8 милиона акции или 30% от капитала си на Luxemburg ,регистрирана AC II(BAC).Банката заяви .ВАС II се контролира от Генералния фонд за резерва на Оман,който е собственост на султана на Оман.

Многоо интересно, има подаден иск срещу несъществуваща банка?! Ами тогава такъв трябва да подадът Топлофикация София,НЕК, Булгартранс газ и още много дружества, изгубили милиони в КТБ. А през това време Цветан Василев и неговите директори на КТБ си живеят луксозно и хич не им пука за някакви си искове.

Тодоре слез на земята и разсъждавай не говори с шаблони.

откъде да знам , как си живеят и дали не им пука !?? не са ги показали по телевизията ! ако желаете прочетете"бившето ръководство на ктб разкрива скандални факти за фалита на банката", в еcon.bg-30.06

Вземете си парите от Гърция,която толкова много я подкрепяте.

Цветан Василев си иска парите обратно!!!

А сега какво правим? Май нашите БГ юрисчета ще изглеждат като селски мутри пред западните хиени, които едва ли ще ни простят и още по-малко едва ли ще ни се размине фалирането на банката което повече прилича на оная приказка за самоубилия го.

Янките ще сгазят мустака сега

Сумата е точна!

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

да ви е честит предстоящият нов заем от има нема 3-4 милиарда. само че на вас няма да ги опрощаваме като на гърците.

Какво общо има държавата с една ЧАСТНА банка . Да си ги търсят от /СОБСТВЕНИКА/.

Ами само държавата дава лицензи и с това и много други неща гарантира стабилност и заблуждава гражданите си. Държавата е крадецът в случая! И нейни ДСарски офшорки и агенти са на хранилката, заедно с политици. Съд в УСА, за да се откажат с вечната комунистическа експропиация!

...експроприация..,

не четеш ли какво казват, че като не могат да си ги върнат от частниците, ще съдят и ще си ги искат от държавата ни, която носи отговорност заради злополучните си закони... а иначе държавата сме народа! Всички законотворци са за бой...че вкарваха народа в борчове и недоимък, заради наши и чужди алчни Сульовци и Пульовци...

за жалост си прав , но кой умен човек дава правото на някой да го краде и мами?или по-точно , кой плаща за да бъде окраден и измамен ?

кой кога е регистриран?! Много мухи около реда за получаване...

Не бойте се, деца за утрешния ден! Облигационерите са първите, които ще съдят държавата за умишлен фалит на КТБ от страна на държавата, но няма да са последните! С предстоящото окончателно обявяване на КТБ в несъстоятелност, се изчерпват всички възможности пред българското правосъдие. Тогава акционерите ще имат възможност да се обърнат към международен съд. Същото ще сторят и вложителите! Същественото пред съда е, дали ищците ще успеят да докажат, че за фалита на банката вина има държавна институция! В тази посока, възможности много. Има одиторски доклади преди затварянето на банката, по време на надзора, и в края на надзора. Според процента на лошите кредити в трите доклада, веднага ще стане ясно, квесторите как са управлявали и оздравявали банката. Те са представители на БНБ. От друга страна, срещу тях самата държава е повдигнала обвинение за лошо управление! Дейстията на прокуратурата можеше ли да са по-дистректни, от гледна точка на избягването на паника сред вложителите! Имам десетки коментара по темата КТБ, и постоянно съм поддържал тази теза! За съжаление, злобата към богатия към успелия, замъглява съзнанието на масовия българин, и той стана съучастник на Пеевски и С-ие! Разбира се, без да го осъзнава!

Да си признаем че никой от нас простосмъртните не знае истината за КТБ но да се появят от нищото било то американци руснаци или който и да е и да иска пари назад е смешно. Само си спомняме непосредствено преди фалита Бойко беше на спявка във Вашингтон

Деца всички банки са устроени на този принцип. Господата ако не успеят да приложат международните механизми ще осъдят България. Тук иде реч за много пари много повече от колкото нашите политици са откраднали до сега.

по моя груба сметка "прехода" е струвал на данъкоплатците най- малко 40 милиарда евро ,тук не влизат материални и морални щети , причинени от алчни некадърници, с голямо самочуствие , които плащат прокурори с откраднати от народа пари , за да продължат злодействията си по съвсем неясни далавери с незнам кой си . просто сме сбъркали посоката на прехода и ми се струва , че вече сме под дъното .

Просто преходът беше заложен като такъв, а на нас бе отредена ролята само на пасивни и безпомощни наблюдатели.

Бойко даде 100 милиона евро ей така, без да каже предния ден, че смята да го прави. Колко му е сега да даде едни 172 милиона долара народни пари. Да няма той да ги плаща.

Pesh0

И от къде на къде , ще искат да им се възстанови нещо ? Щото са американци ? кой искат да им ги възстанови ? Фалиралата банка или хората ?

А ти откъде знаеш, че са американци, като банката е с руски капитали? Кой американец е толкова тъп, че да залага на банка на КГБ? От друга страна само американец може да залага на добросъвестността на руски длъжник.

Полимер, на всички с изключение на теб, разбира се, е известно къде по света са локализирани финансовите спекуланти-те са точно откъдето са и тези "известитори" и те обикновено осмукват безпомощни банки на слаби и мижитурски държави, които в управлението си нямат един интелегентен човек за да защити държавата.

винаги заобикалят откъм Америка щом ще искат тювеч. Правят го превантивно.

Mаи, няма да е само в гърция и тук почват тези кредитори, хеджфондове,облигационери и не знам още какви?! Bъртят сучат държавата ще съдят, данъкоплаците ще плащат, абе луда работа! Kои знае каква е бозата и при нас! "Mечката като играела в комшиите, после идвала и у дома"!;).. ще мрем маи, като мухи и ние пред банкоматите, ама да видим?!

Всеки, който е купил облигации е поел финансов риск и след гръмването на КТБ е изгубил, а днес няма основание да съди , когото и да е. Баси лакомите копелета, които разчитат на глупостта на някой градски съдия!

Егати и банковата система имаме! Вложителите са защитени, че са се полакомили за някой друг лихвен процент да си вложат парите при престъпници, които и децата знаят, че са такива. Инвеститорите и те са си дали парите на същите престъпници - и те защитени. Престъпниците са с протекции директно от Кремъл и путинката. И накрая обикновения данъкоплатец ще трябва да плати сметката за далаверите и изчезналите милиарди. А изкуфелия московски пудел Волен си пее песничката за кюлчетата злато в Челопеч и тъпунгерите му се връзват... Прост материал!

Тъпанар !

ти , какво искаше да кажеш???че е правилно да плащаш мафиозките далавери на всеки в BG ли ?имаш ли представа , колко ще се плaща , на кого и защо ?? ако знаеш някои подробности имай добрата воля да осветлиш наша милост -длъжниците !

О,неразумни,защо пишеш тук пълни глупости!Изчезвай!!!!!!

Можеш ли да ми обясниш по конкретно какви пари е откраднал ВОЛЕН. Много за наивен го имате тоя човек. Той много добре знае, че е "таргет 1" на много служби и поне до сега не е хванат в далавера. От тук и опитите, някакви битови разправии да бъдат изкарани престъпления. Ние много добре знаем, кой политик наля тая банка с държавни пари. И защо до сега не е разпитан главният виновник Цветан Василев. Ами ако се разприказва.